BeyMahallesi
x = independently organized TED event

Theme: ''The Hidden Key''

This event occurred on
September 28, 2019
12:00pm - 6:30pm +03
(UTC +3hrs)
Gaziantep, Gaziantep
Turkey

‘’The Hidden Key’’
The door at the end of the road that makes Man human, and the new ways that await discovery behind that door; new skills, new cultures and new inventions... and the hidden key that opens that door! How do you think Edison invented the bulb in the first try, or how did someone find the first vaccine? Who has revealed the science of physics and mathematics that is now one of the reasons for the rotation of the world? Everything has a starting point and the reason for starting. The Decare needed land surveying and revealed the unit of the decree. Graham Bell needed easy communication then invented the phone. Today, all the inventions have emerged from a need. So, why did these people find so many inventions? The answer is the finding hidden key. If you do not find now, when?

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB)
Mücahitler, Şehit Ertuğrul Polat Cd No:3
Gaziantep, Gaziantep, 27090
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bey­Mahallesi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali ATALAR

Gazeteci
Kariyerine gazetecilik ile başlayan Ali ATALAR; muhabirlik, bölge temsilciliği, köşe yazarlığı, başkanlık ve yöneticilik yapmıştır. Çeşitli gazete ve dergilerde araştırma yazıları, makaleleri ve öyküleri yayınlandı. Gaziantep kültürü ve halk bilimi konularında çeşitli konferanslar verdi. Çocukluktan beri biriktirdiği farklı dönemlere ait eserlerden oluşan müzeyi hayata geçirmiştir

Alper TÜREDİ

TV Oyuncusu
Başarılı tiyatro ve televizyon sanatçısı Alper TÜREDi; yaşamın kattığı tecrübelerden yola çıkarak ‘’Bir dileğim var derneği’’ ile tüm lösemili çocukların dileklerini yerine getirmeye kendini adadı. Hayat başarılarının yanı sıra açmış olduğu dernek ile tüm çocuklarımıza umut olmaya devam ediyor.

Barış ÇELİK

Dağcı
Kariyerini Süleyman Demirel üniversitesi biyoloji bölümü ile başlayan Barış ÇELİK; dağcılık ve yamaç paraşütü sporu ile devam etmiştir. Redbull’un bu yıl düzenlediği uçan kanatlar yamaç paraşütü Redbull Xalps yarışmasında 30 kişiden birisi olarak ülkemizi temsil etmiştir.

Gül AKBALABAN

Marka Yöneticisi
2009-2013 yılları arasında özel bir eğitim kurumunda yöneticilik yapan Gül hanım, Marka Yönetimi- İletişim danışmanı olarak 2013 yılından itibaren Gaziantep’te çalışmaya başladı. Güçlü iletişimi sayesinde kadın olmanın verdiği zorlukları bir bir aşarak şuan bulunduğu konumuna ulaştı. Kariyerine Boss ve Cemiyet dergilerinin Marka yönetimi ve iletişim uzmanı olarak devam ediyor.

Hülya AKKAYA

TOBB Kadınlar Meclisi Başkanı
İş hayatına spiker olarak başlayıp müdürlük, kuruculuk, fakülte sekreterliği ve polis okulu eğitmeni olarak devam eden Hülya AKKAYA 1996 yılında kendi şirketini kurdu. Gaziantep Ticaret Odasının 111 yılda seçilen ilk ve tek kadın meclis üyesi ünvanını da alan Hülya hanım şuan Anadolu’nun ürünlerini tanıtmak ve pazarlamak amacıyla Akort fuarcılık ile ihtisas fuarları düzenliyor.

Özgür ULUSOY

Müzik Öğretmeni
İzmir 9 Eylül Üniversitesinde Klarnet ve keman eğitimi almıştır. İstanbul Üniversitesinde sanatta yeterlilik çalışmalarına devam etmektedir. 2002 yılından itibaren Kocaeli Üniversitesi müzik bölümünde ki görevine devam etmektedir. Peyk adlı grubun kurucusudur. Gönüllü müzik çalışmalarına devam etmektedir. 2018 yılında isimsiz orkestra adı topluluğun temellerini attı.

Veys ÇOLAK

Müzisyen
Müziğe küçük yaşta bağlama ve org ile başlayan Veys ÇOLAK; lise yıllarında gitar ile tanıştı ve üniversitede müzikoloji okudu. Okul yıllarında hem müzik yazarlığı hem fotoğrafçılık yapan Veys, yıllardır birçok grup ve müzisyenle sahne alıyor ve bağımsız bir müzisyen olarak kendi şarkılarını üretip paylaşıyor.

Yağmur ÖKTEMTÜRK

Pilates Eğitmeni
Dans, tiyatro, edebiyat ve spor ile iç içe büyüyen Yağmur hanım henüz lisedeyken spikerliğe merak sararak özel bir radyoda diksiyon ve spikerlik eğitimi aldı. Hedefi olan İstanbul Üniversitesini kazanarak geldiği İstanbul da birçok yapım şirketinde çalışmıştır. 2010 yılından bu yana plates eğitmenliği yapmaktadır.

Zübeyde Nisa KARABACAK

Turist Rehberi
Aksaray Üniversitesi moleküler biyoloji bölümü beraberinde Hacettepe üniversitesi mikrobiyoloji ve genetik alanında eğitim alan Nisa KARABACAK 18’li yaşlarında kansere yakalandı. Ağır kanser tedavisi nedeni ile çeşitli hastalıkları atlattı. Tüm bu aksaklıklara rağmen eğitimini tamamlamayı başardı.

Organizing team

Ökkeş
KOÇAK

GAZIANTEP, Turkey
Organizer
  • Busenur Yiğit
    Marketing/Communications
  • Eda ATICI
    Curation
  • Seda Karakuş
    Partnerships/Sponsorship