VefaLisesi
x = independently organized TED event

Theme: Tutulma

This event occurred on
June 10, 2019
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Nejat Ekrem Basmacı Conference Hall
Kalenderhane Mahallesi Kalenderhane Mh., Dede Efendi Cad. No:5 34134 Fatih/İstanbul Türkiye İstanbul, İstanbul Turkey
İstanbul, İstanbul, 34134
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Vefa­Lisesi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Batın Özen

Gezgin
1995 yılında Ankara’da doğan Batın Özen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünden 2018 yılında mezun oldu. 2 yıl kadar bir sürede ailesi dahil kimseden maddi destek almayıp parayı ve zamanı bahane etmeden 2 farklı kıtada toplamda 23 ülkeyi ve yüzlerce şehri otostopla, düşük bütçelerle ve yolda para kazanarak gezdi. “Bu dünyada harekete geçenler kazanır, sürekli yapacaklarından bahsedenler değil.” diyerek “Planımız; plansızlık” mottosuyla yollara düşen Batın Özen, istedikten ve çabaladıktan sonra her şeyin mümkün olduğunu, maddiyat ile vaktin bahane edilmemesi gerektiğini ve yurtdışına çıkmanın aslında gözüktüğü gibi zor olmadığını kısıtlı imkanlarla anlatmaya çalışıyor. Batın Özen; doğa, özgürlük ve yol kavramının aslında bambaşka duygular içerdiğinden bahsedeceği konuşmasıyla 10 Haziran’da bizlerle olacak!

Begüm Cânâ Özgür

Tasarımcı
Cranbrook Sanat Akademisi üç boyutlu ürün tasarımı bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2014 yılında İstanbul’da kendi atölyesini kurmuştur. Çalışmaları dokuma kültürümüz çevresinde şekillenen tasarımcı, Anadolu'nun köylerini geziyor, bu köylerde dokumayla uğraşan kadınlarla işbirliği yaparak ekonomik alanda kalkınmalarına yardım ediyor. Hikayesi online dizi platformu Blutv’de 2018 yılında yayınlanan Bu Kızın Öyküsü adlı belgesel/dizinin ilk bölümüne konu olan Özgür'ün çalışmaları dünya çapında tasarım galerileri ve fuarlarda sergilenmiş, yerli ve yabancı birçok basında yer almıştır. Dokumanın kadim kültürünü yaşatan bu değerli tasarımcımızın fikirlerini dinlemek için hepinizi 10 Haziran'da Vefa Lisesi'ne bekliyoruz.

Burcu Özsoy

İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü
2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Burcu Özsoy, 2005 yılında doktora eğitimi için ABD’ye, San Antonio’daki Teksas Üniversitesi’ne gitti. Uzaktan algılama teknolojileri konusunda eğitim alan Özsoy, eğitim sırasında araştırma konusu olarak Antarktika'yı seçti ve 2006 yılında ODEN adlı buzkıran gemisi ile Antarktika araştırma seferine katıldı. Kutup bölgelerinde deniz buzu ve uzaktan algılama alanında çalışan Dr. Özsoy, ülkemizin ilk ve tek Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi olan İTÜ PolReC'in de müdürüdür. Ulusal Antarktik Bilim Seferleri'nin de 3 kez Sefer Liderliğini üstlenmiş ve ilk Türk Geçici Bilim Kampını Antarktika'da TAE ekibi ile inşa ederek, Bayrağımızın Kita'da dalgalanmasına katkıda bulunmuştur. Dünyanın en soğuk ve bilinmez yerlerinden biri olan Antarktika'yı, nasıl ülkemiz bilim insanları ve gençlerimiz ile buluşturduğunu öğrenmek için hepinizi 10 Haziran 'da Vefa Lisesi'ne bekliyoruz.

Hale Acun Aydın

Minimalist
Kendisini "Sıfır Atık Acemisi" olarak tanımlayan Hale Acun Aydın, minimalizm ve sıfır atık alanında yaptığı çalışmaları başarılı bir şekilde sürdürmekte ve bu çabalarını, önerilerini "turkisiminimalizm" sayfasından duyurarak topluma, başta biz gençler olmak üzere, çevre bilincini, nasıl daha az atık çıkararak doğayla uyumlu yaşanabileceğini anlatmaktadır. Yürüttüğü projelerden biri olan "#Kahvemtermosta" bünyesinde Türkiye genelinde şehirlerde çeşitli kafelerle anlaşmış olup, anlaşmalı dükkanlara termosla gidildiği takdirde indirimli kahve alma imkanı sağlanmıştır. Bu sayede hem doğanın sürdürülebilirliğine yardımcı olabilir, hem de tasarruf edebilirsiniz. "Doğanın korunmasına nasıl katkıda bulunabilirim?" sorusu sizin de kafanızı kurcalıyorsa, 10 Haziran'da görüşmek üzere!

Hazar Kayaaltı

Piyanist
1993 yılında İzmir’de doğan Hazar Kayaaltı, İzmir Dokuz Eylül Konservatuvarı’nda piyano, solfej ve armoni eğitimi aldı. 2011 yılı itibariyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İşletme- Ekonomi bölümü okurken, okulun müzik kulübünü kurdu. Okul bünyesinde bir müzikal ekibi kurup iki yıl boyunca orkestra ve vokal yönetmenliğini üstlendi. Lal-Yeni Hayat, Anarres-Melankolye, Gönenç Kayaaltı-Socially Awkward gibi yapımlarda prodüktörlük, aranjör ve klavyeci olarak yer aldı. 2018 yılı Nisan ayında ünlü sanatçı Ezhel ile Volkswagen Arena'da sahne aldı. Gönenç Kayaaltı ile kurdukları Freak Music Productions bünyesinde reklam, dizi, tiyatro, film, oyun müziği ve çeşitli albüm prodüksiyonları yapan Hazar Kayaaltı; bir yandan synth-pop ikilisi "Bi Android" ile, bir yandan da piyano-elektronik türünde solo projesi olan CASP ile sahne almaktadır. Siz de Hazar Kayaaltı’nın tutulmaya kendine has yaklaşımını dinlemek ve müzikte tutulmayı deneyimlemek istiyorsanız, biletinizi almayı unutmayın!

Kerim Suner

Fotoğrafçı
1967 yılında doğan Kerim Suner, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi İşletme bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Bir dönem bilişim sektöründe çalışmanın ardından, 2000 yılında Türkiye’nin ilk sanat portalı lebriz.com’u kurmuştur. Lise yıllarında tanıştığı fotoğrafa 2011 yılından sonra daha yoğun zaman ayırmaya başlamış, bugüne kadar hazırladığı üç kişisel serginin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında karma sergilere katılmıştır. Tarihi fotoğraf teknikleri üzerine yoğunlaştığı çalışmalarına İstanbul’da kurmuş olduğu 1851.studio’da devam etmektedir. Fotoğrafçılığın karanlık odalarından aydınlığa geçmek için hepinizi 10 Haziran'da Vefa Lisesi'ne bekliyoruz.

Necdet Turhan

İlk Türk görme engelli dağcı & milli atlet
1957 Balıkesir doğumlu Necdet Turhan, 23 yaşında görme yetisini kaybettikten sonra girdiği ODTÜ Dağcılık Kolu'nda çalışmalarına başlamış, ODTÜ Siyasi Bilimler ve Kamu Yönetimi’nden dereceyle mezun olmuştur. "Beş Kıtada, Beş Maraton, Beş Zirve" projesini 2017’de tamamlayan sporcu, proje kapsamında Ağrı (5.137metre), Mont Blanc (4.180 metre) gibi dağlara tırmanmış (Bu sayede Ağrı Dağı'na tırmanan ilk Türk görme engelli sporcu olmuştur); Avrasya Maratonu (Avrasya Maratonuna katılan ilk görme engelli olmuştur) ve New York Maratonu (Ülkemizi yurt dışında temsil eden ilk görme engelli atlet olmuştur) gibi maratonlarda da ülkemizi temsil etmiştir. "Dağa göz değil, yürek tırmanır" deyip, daima ilklerin insanı olan Necdet Turhan'ın kendi tutulmasındaki aydınlığı nasıl gördüğünü ve daha fazlasını öğrenmek üzere 10 Haziran'da görüşmek dileğiyle!

Sema Dumanlı Oktar

Elektrik&Elektronik Araştırma Mühendisi
2006 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra doktorasını Bristol Üniversitesi’nde yapan Dr. Sema Dumanlı Oktar, 2010-2017 yılları arasında Toshiba Research Europe’da araştırma mühendisi ardından yüksek araştırma mühendisi olarak çalıştı. 2015 yılında Queen Elizabeth Prize for Engineering takdim törenine Toshiba Research Europe’un temsilcisi olarak Kraliçe’nin özel davetiyle katıldı. Şu an Boğaziçi Üniversitesi'nde asistan profesör olarak BOUNtenna bünyesinde vücut içi plantasyonlar, kablosuz vücut alanı için anten tasarımları ve e-sağlık gibi alanlarda çalışmalarını sürdüren Dr. Sema Dumanlı Oktar’ın tutulma ve bilimi birleştirdiği aydınlatıcı konuşmasını dinlemek için hepinizi 10 Haziran'da Vefa Lisesi'ne bekliyoruz.

Organizing team

Nilsu
Satık

İstanbul, Turkey
Organizer

Mahmut
Ozlu

İstanbul, Turkey
Co-organizer