AnkaraUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Anlatmak Lazım

This event occurred on
May 4, 2019
Ankara, Ankara
Turkey

Ankara Üniversitesi'nde ilk kez düzenlenecek olan TEDx Talks olma özelliği taşıyan TEDxAnkaraUniversity “Anlatmak Lazım” teması ile 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü , Ankara Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Farabi Salonu'nda düzenlenecektir

TEDxAnkaraUniversiy ekibi olarak, "Anlatmak Lazım" temasıyla yola çıkıyoruz. Artık anlatmamız gerektiğine inandığımız konuları, doğruları, yanlışları, anlatamadığımız şeyleri artık "Anlatmak Lazım" diyoruz.

Etkinlikte hazırladığımız hediye paketleri, fuaye alanında oyun alanları ile beraber ikram edeceğimiz yiyecek/içecekler sayesinde katılımcılarımıza güzel bir anı yaşatmak istiyoruz.

Dileyen katılımcılarımız, etkinlik sonrasında katılım belgelerini e-sertifika olarak edinebileceklerdir. Bunun için mail adresinizi doğru yazmayı unutmayınız.

Etkinlikte video kaydı ve fotoğraf çekimi yapılmaktadır. Etkinliğe katılarak, etkinlikte çekilen tüm fotoğraf ve videoların telif haklarının TEDxAnkaraUniversity'e ait olduğunu kabul etmiş olursunuz.

Etkinlik için kapı açılış saati 10.00'dır. Görüntü kaydı nedeniyle acil durumlar dışında oturumlar sırasında salon dışına çıkmak yasaktır.

Farabi Hall
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Hacettepe, 06100, Sıhhıye Kavşağı, 06430 Çankaya/Ankara
Ankara, Ankara, 06430
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ankara­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Demirsoy

1945 yılında, Yuva (Gerişla)- Kemaliye (Eğin)/Erzincan köyünde çiftçi-sanatkâr Mehmet Sadık Demirsoy’un oğlu olarak dünyaya geldi. 1956 yılında, köyündeki ilkokulu, 1959’da Kemaliye’deki ortaokulu, 1962’de Ankara Gazi Lisesi’ni, 1966’da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Tabii İlimler Bölümü’nü bitirdi. Petrol aramada staj yaptı. 1966 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne asistan oldu. 1971 yılında doktorasını yaptı oldu. Aynı yıl DAAD’den aldığı bir bursla Almanya’da lisan okuluna devam etti. Daha sonra Humboldt bursunu kazanarak Hamburg Üniversitesi’nde, Paris ve Londra’daki araştırma enstitülerinde, Doğu Almanya Humboldt Üniversitesi’nde çalıştı. 1974 yılında doçent oldu. Yine bu süre içerisinde Birleşmiş Milletler‘in finanse ettiği Kuzey Kutbu ve Grönland’da, İzlanda civarında, oşinografi, yavru balık ve deniz akımlarını inceleyen bir bilimsel araştırmaya aktif olarak katıldı. 1980-1981 yıllarında Zooloji Bölüm Başkanlığı, 1981-1982 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı yaptı. 1982 yılından 2012 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1984 yılında Alexander von Humboldt bursunu tekrar alarak, Hamburg Üniversitesi Zooloji Enstitüsü’nde Türkiye faunasıyla ilgili araştırmalarına devam etti. NATO projeleri çerçevesinde Gant/Belçika üniversitesinde çalışma yaptı. Dünya Biyoloji Olimpiyatları’nda 12 yıl boyunca (1992-2006) TÜBİTAK adına Türkiye takımını hazırladı ve yarışmalara katılmasını sağladı. Kemaliye/Erzincan’da TÜBİTAK destekli, Türkiye’nin sulu örnekler ve herbaryumu da bulunan ilk doğa tarihi müzesinin kurulmasına adım atılmasını sağladı.

Alkım Seven

1985 yılı İzmir doğumludur. 2003 yılında İzmir’de Konak Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra devlet burslu öğrenci olarak Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji lisans programını kazanmış ve şeref listesinde okulunu bitirmiştir. Ardından İngiltere’de dünyanın en prestijli okullarından Bristol Üniversitesi’nde Nöropsikoloji Yüksek Lisansını tamamlamış ve üniversite şeref listesine giremeye nail olmuştur. Ege Üniversitesi Psikiyatri Servisi’nde muhtelif birimlerde staj yapmış, kişilik ve zekâ testleri alanlarında birçok MMPI ve WAIS uygulamaları gerçekleştirmiştir. İngiltere’de Bristol Üniversitesi Nöropsikoloji yüksek lisansına kabul edilmiş ve tamamladıktan sonra Neuropsychologist, MSc. (Uzman Nöropsikolog) ünvanını almıştır. “Travma Sonrası Stres Bozukluklarında Hipokampik Hacimsel Değişimler” üzerine olan makalesi “Knight of the Order of the White Rose of Finland” ödüllü CRIC Bristol Profesörü Risto Kauppinen tarafından uluslararası bilim dergilerinde basılmaya uygun bulunmuştur. Bristol Üniversitesi Nöropsikoloji yüksek lisansı bitirme tezini “Bireylerin Örtük ve Açık Ebeveyn Tercihleri; Ailevi Tutumlar ” üzerine on sekiz yaş üstü bireylerdeki anne ve baba tercihlerine yönelik laboratuvar ortamında deneyler yapmış ve projesinden şeref derecesiyle geçmiştir.

Beyza Doğuç

Beyza Doğuç, ortaokul ve lise yıllarında dahil olduğu korolar ile müzik hayatına başladı. Lise yıllarında okul grubunun solistliğini yaparken bir yandan internette yayınladığı romanının milyonlara ulaşmasıyla küçük yaşlarda tanınmaya başladı. Okuyucuları ile paylaştığı beste ve yorumları büyük ilgi gördü. Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitiren Beyza Doğuç, kendi çektiği kısa filmleri bir süre sonra müzikleriyle bir araya getirdi ve bestelerine amatör klipler çekmeye başladı. Kolaj ve çizgi film tarzı klipleriyle insanların dikkatini çeken Beyza Doğuç, 2018 yılı ile birlikte seyircilerle buluşmaya başladı. İnternette amatör kayıtlarını yayınladığı yirminin üzerinde bestenin ardından, 2019 Mart'ta ilk Single' ı "Ben Hep Buradayım" ı, 2019 Nisan'da "Acıtmıyor Sevdan" yorumunu Garaj Müzik etiketiyle yayınladı.

Haluk Gökşen

Lisans eğitimini Elektronik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde tamamlamış, 2016 yılında ise İşletme alanında Doktor unvanı almıştır. İş yaşamına 2008 yılında Enerji Sektöründe satış ve proje mühendisi olarak başlayan, aynı yıl içerisinde Telekomünikasyon Sektörüne geçiş yapan GÖKŞEN birçok önemli projede görev almıştır. Uluslararası ve ulusal birçok akademik çalışmaya da imza atan GÖKŞEN' in ayıca kişisel gelişim alanında "Hayatındaki En İyi Sunum!" isimli bir kitabı bulunmakta olup, Endüstri 4.0 -Dijital Dönüşüm üzerine bir kitabı da basım aşamasındadır. Son dönemde özellikle Endüstri 4.0, Dijital Dönüşüm ve Değişim Yönetimi üzerine yoğun araştırmalar yürüten GÖKŞEN, deneyimlerini çeşitli organizasyonlarda paylaşmaktadır.

Lale Orta

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur.M.Ü Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda; "Spor Yönetimi" üzerine Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.M.Ü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında Spor Yönetimi üzerine Doktora eğitimini tamamladı ve Dünyada ve Türkiye'de Futbol Organizasyonları üzerine Analitik Bir Yaklaşım tezi ile ilk kadın futbol doktoru olmuşdu.Yönetim ve Strateji Doçenti oldu.Türkiye liglerinde (Orhan Ayhan'la birlikte) maç anlatan İlk Kadın Futbol Spikeridir.Türkiye Süper Ligi’nde görev yapan İlk Kadın Hakemdir.Avrupa Ülkeleri arasında En üst düzey Profesyonel Erkekler Liginde görev yapan İlk Kadın Hakemdir. Profesyonel ve amatör olarak1500'ün üzerinde maç yönetmiştir.Türkiye’nin FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) kokartlı ilk kadın hakemidir. 1995 yılında, Dünyada ilk kez FIFA hakem listesine (27 ülkeden 54 bayan hakemle birlikte) giren ilk Türk kadın hakem oldu. 11 yıl Uluslararası hakemlik yaptı.2003 yılında UEFA tarafından Avrupa Kıtasından seçilen 17 hakem arasına seçilerek First Class listesine alındı.Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilk kadın Merkez Hakem Kurulu üyesidir.Türkiye’nin ilk kadın UEFA Gözlemcisi ve Delegesidir.Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından 5 kıtada; kadınların spora katılımları konusunda öncülük eden ve örnek olan kişi ve kurumlara verilen "Kadın ve Spor 2002 Avrupa Kıtası Büyük Ödülü"nü kazanmıştır.

Saadet Şen Öner

20 yıldır aktif olarak eğitim – danışmanlık sektöründe olan Saadet Şen Öner, kurucusu olduğu DominoPlus çatısı altında bireysel ve kurumsal danışmanlıklarını sürdürmektedir. Dünya Fütüristler Birliği "World Future Society" üyesi olan Öner, aynı zamanda "Yetenek, Gelecek ve Motivasyon" konularında özel olarak seminerler ve konuşmalar düzenlemekte, Kodlama Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Uzun yıllar Ege Tv, TRT'de muhabirlik, haber spikerliği yapmıştır. Alanında markalaşmış çeşitli sektörlerde (Vakko, Sofra London, Sunset, Darülaceze Vakfı, vb.) basın danışmanlığı, müşteri ilişkileri danışmanlığı işlerinde görev almıştır. Olay Tv'de yaklaşık 4 yıl boyunca "Ayna" adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yürütmüştür. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kariyer yönetimi dersi vermiştir. Bosch, Tofaş, THY, KIZILAY, Gençlik Spor Bakanlığı, METEKSAN, Çanakkale Seramik, Devlet Tiyatroları, İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) gibi çeşitli alanlarda eğitimler vermiştir.

Sinan Saltık

Sinan Saltık 1971 yılında Ankara’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oluktan sonra ikinci bir üniversite olarak Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Tarih bölümünü bitirmiştir. Ankara Üniversitesinden mezun olduktan sonra Görme ve Ortopedik Engelliler alanında bilgisayar öğretmenliği yapmaya başlamıştır ve günümüzde de devam etmektedir, bu süreçte Kazakistan’da da dört yıl bilgisayar öğretmenliği yapmıştır. Bilgisayar öğretmenliği yaptığı süreçte Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ceza Hukuku alanında mastır yapmıştır. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Tarih bölümünde doktora yapmıştır. 2011 yılında TRT Kurumundan emekli olmuştur.

Tamer Levent

Tamer Levent, 13 Ekim 1950 tarihinde doğmuştur. Liseyi İzmir Türk Koleji'nde okudu. 1971 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde okumaya başladı 1977 yılında Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. Devlet Tiyatroları'nda yaptığı tiyatro oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik de yapmıştır. Devlet Tiyatroları'nda genel müdür yardımcılığı yaptı. Tamer Levent, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği TOMEB Genel Başkanıdır. Fransa ve Tunus'ta uzun süreli atölye çalışmaları yaptı ve sonuçlarını birer gösteri haline dönüştüren Tamer Levent, radyo ve televizyonlarda da dizi programlar, drama çalışmaları gerçekleştirdi. Çin, Hindistan gibi dünyanın pek çok ülkesinde drama atölyeleri yönetti. "Sanata Evet" ile 4 Mayıs Cumartesi günü Ankara Üniversitesi Farabi Salonu'nda.

Tolgahan Kılıçoğlu

1983’te Ankara’da doğdu. Uzaya olan merakı nedeniyle Ankara Üniversitesi – Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Matematik yan dalı ile birlikte bölümü birincilikle tamamlamasının ardından aynı bölümde yüksek lisans ve doktora yaptı. 2009 Dünya Astronomi Yılı Dolayısıyla Düzenlenen Amatör Gökyüzü Fotoğrafları Yarışmasında birincilik elde etti. Doktorasının bir bölümünde Nice Üniversitesi’nde (Fransa) genç yıldız kümeleri üzerine ayrıntılı araştırmalar yaptı. Yıldız rüzgarları konusunda Münih Lüdwig Maximilian Üniversitesi’nde (Almanya) çalışmalarda bulundu. 2017 yılında Fizik dalında doçentlik ünvanını aldı. Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde yaptığı gözlemlerden kimyasal tuhaf ve sıcak bir dev yıldız keşfetti. Evrende eşine çok az rastlanılan bu cisim, Türkiye’deki bir üniversite gözlemevi verileri kullanılarak keşfedilen ilk kimyasal tuhaf yıldız oldu. Şu anda Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi müdür yardımcısı olup araştırmalarına üniversite çatısı altında devam etmekte ve dersler vererek öğrenci yetiştirmektedir. Astronomi ve astrofizik alanlarında ulusal ve uluslararası 40’dan fazla yayını bulunmaktadır

Yusuf Töngüç

Matematik öğretmeni olan Yusuf TÖNGÜÇ Lisans eğitimini Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde tamamlamıştır. Mardin'de atandığı okuldaki maddi imkansızlıklara rağmen 2013-2018 yılları arasında Sivrice Dream Robot Takımını kurarak Öğrencilerinin takım koçu olarak Bilim Kahramanları Derneğinin düzenlemiş olduğu FLL (First Lego League ) turnuvalarına Katılarak 2014 yılında FLL 10. Sezon “Doğanın gücü “ temalı Gaziantep bölgesel turnuvası En İyi Proje ödülünü, aynı yıl İstanbul Ulusal turnuvasında Özdeğerler ödülünü ve daha sonra İspanya Açık Avrupa Şampiyonasında Yükselen Yıldız birincilik ödülünü aldı.2015 yılında FLL 11. Sezon “Senin Dünyan, senin sınıfın “ temalı Ankara Bölgesel Turnuvasında o bölgede katılan koçlar arasında en iyisi olarak Aslan Koç Ödülünü aldı. 2017 yılında FLL 13. Sezon “ Hayvanlar; yaşam ortağımız “ temalı İstanbul Bölgesel Turnuvasında Faresavar Projesi ile Yenilikçi Çözüm ödülünü aldı. 2018 yılında FLL 14. Sezon “ Hidrodinamik; Suyun yolculuğu” temalı İstanbul Bölgesel Turnuvasında En İyi Sunum Ödülünü Aldı. Şimdi ise yeni okulu Ören Ortaokulunda yeni öğrencileri ile farklı projelere hazırlanıyor.

Organizing team

Elif Tuğçe
Dülgar

Ankara, Turkey
Organizer

Ataberk
Duman

Ankara, Turkey
Co-organizer
  • Fatma Altunkılıç
    Marketing/Communications
  • Yelda Asgari
    Marketing/Communications