Youth@ÇevreCollege
x = independently organized TED event

Theme: One's Inspiration To Many Hearts

This event occurred on
May 11, 2019
İstanbul, İstanbul
Turkey

As Çevre College, we know and observe that today’s world is very suitable to judge and repress. Great ideas and projects are easily forgotten with the fear of being rejected and disliked, and the solutions of today are delayed to tomorrows. We believe that individuals who dare to dream, exceed their limits and are not content with what they do but also guide others through their ideas will inspire young people to reach their true potentials. Isn’t it true that the big ideas start with light breezes?

Çevre College
Erenköy Mahallesi, Çevre Sk. No:2
İstanbul, İstanbul, 34736
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@Çevre­College events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Batuhan Akgüneş

Hayatına Ankara’da başlayan ve 8 sene orada geçiren Batuhan Akgüneş, Lise hayatında kendini teknoloji alanında geliştirdiğini söylüyor. Okulu ile katıldığı NASA yarışmasından ödülle döndü. Boş zamanlarında kitap okuyan ve ilgi alanları arasında siyaset, iktisat ve tarım bulunan Batuhan Akgüneş, ileride sürdürülebilir tarımla ilgili projeler yapmak istiyor.

Berrin Yiğit

12 yaşımdayken diyetisyenle tanıştım ve zayıflamak için bir diyetisyenin desteğini aldım. Bu deneyim bana çok şey öğretti ve erken yaşta sağlıklı beslenmenin hayatı nasıl da iyileştirdiğini anlamamı sağladı. Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldum. Sonra Amerika’da UCLA’da pazarlama sertifikası aldım ve California State University, Los Angeles’da yüksek lisansımı tamamladım. Amerika’da kaldığım dönemde Cedars Sinai Medical Center’da gönüllü olarak 1,5 sene çalıştım. ADA, AHA ve American Dietetic Association derneklerinde ve etkinliklerinde her zaman aktif olarak yer aldım mesleki portföyümü zenginleştirdim. Ayrıca UCLA Medical Center’da gözlem yapma şansı buldum ki bu o dönemde bakış açımı oldukça geliştirdi. Jenny Craig’de de danışman diyetisyen olarak çalıştım. Okumayı ve araştırmayı sevdiğim kadar yazmayı da hep sevdim. Kitaplar, dergilerde makaleler yazdım, TV programlarında deneyimlerimi ve önerilerimi paylaştım. 2009 yılında Nişantaşı’nda kendi kliniğimi açtım ve bugün de aynı klinikte danışanlarıma hizmet vermeye devam ediyorum. Diyet yapmanın, sağlıklı beslenmenin bir zorluk değil aksine mutluluk olduğuna inanıyorum. Sağlıklı beslenmeyi keyifli hale getirirsek bunu sürdürmek o zaman mümkün olabilir.

Can Gürses

2001 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik ve Matematik Bölümlerinden çift ana dal yaparak mezun olan Can Gürses, 2014’ün Temmuz ayında sınava hazırlık süreçlerini dijital ortama taşıyan ve her kullanıcıya göre kişiselleştirilen Sınav Uzmanı uygulamasını hayata geçirdi. Halihazırda Sınav Uzmanı şirketinin kurucu ortağıdır ve Çocuklarla Matematik Atölyesi'ni yürütmektedir.

Mert Özgen

1988 doğumlu Mert Özgen, 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü, Neşe Erdok ve Nedret Sekban atölyesinden mezun oldu. Erasmus değişim bursuyla,2008 ve 2009 yıllarında İtalya Bologna Akademisi’nde eğitim aldı. 2016 yılında “Derinin Altındaki: Psikanalitik Kuram Bağlamında Yara” başlıklı, bedensel yaraları psikanaliz ve Hristiyan ikonaları çerçevesinde inceleyen yüksek lisans teziyle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.Özgen’in ilham kaynağını edebiyatta var olan zamansız güzellik kavramı tanımlamaktadır. Eserleriyle, güzellik anlayışının mutlakiyetini boya katmanlarıyla oluşturduğu beden algısı ve resmettiği yaralarla sorgulayan sanatçı, İtalyan Rönesans'ından etkilendiği resim ve anlatım teknikleriyle birlikte, resmettiği portrelerin duygusal derinliğini vurgulamaktadır. Sanatçının tabloları izleyeni esir alan iki boyutlu, güncel güzellik anlayışının estetik bir intiharı niteliğindedir. Özgen, halen Türkiye’deki ve yurt dışındaki öncü sanat fuarlarına ve karma sergilere katılmaktadır. İtalya’da ve İstanbul’da açtığı kişisel sergileriyle de sanat çevresinin ve izleyicisinin dikkatini çekmiştir. Sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Serpil Karuserci

Beş yıl Gaziantep Belediyesinde çalıştığı sırada Kız Meslek Lisesi'nin akşam sanat kurslarından ev ekonomisi, batik, vitray, el sanatları, dikiş, nakış vb. kurslara katılarak sertifikalar almıştır. Belediyeden çocuğu olunca ayrılıp, bir müddet sonra ufak bir butik açmış gelinlik üretmeye başlamıştır. Evindeki çeyizinden getirdiği dikiş makinesiyle başladığı işinde bugün yurt içi ve yurt dışında bir dünya markası olma yolunda ilerlemektedir. 24 ülkeye ihracat yapmasının yanı sıra kendi mağazaları ve bayilikleri yurt içinde, yurt dışında birçok butikte gelinlik ve abiyeleri satılmaktadır. 2011 yılında Garanti Bankası, Kagider ve Ekonomist dergisinin düzenlediği yarışmada 5600 kadın arasında "YÖRESİNDE FARK YARATAN KADIN GİRİŞİMCİ BİRİNCİSİ" ödülünü almıştır. Orta Doğu Ticaret Borsası'ndan "YAŞAMA DOKUNAN İNSAN" ödülünü almıştır. TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurucu Başkanlığı GAGİKAD Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği kurucu başkanlığı Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı yapmıştır. 2007 yılında Ankara’da TOBB Kadın Girişimciler üst kurulunda kadınlarla ilgili çalışmalar yapmıştır. AGİFED Anadolu’nun girişimci iş kadınları federasyonunun kurucu üyeliği, Kagider üyeliği, Cumhuriyet kadınları Derneği üyeliği, Kadın Sağlığı Derneği Üyeliği, Gagikad Üyeliği, Engelsiz Gaziantep Tekerlekli Sandalye Derneği üyeliği, Dreamon Yönetim Kurulu Üyeliği, Oy ve Ötesi Platformu, Denge Denetleme Ağı Platformu gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda halen aktif olarak çalışmaları devam etmektedir. Kadınlara liderlik yapmakta okullarda gençlere ve çeşitli platformlarda sunumlar, eğitimler vermektedir. Kendisi 70’in üzerinde eğitimlere katılıp sertifika almıştır.

Yusuf Çınar

2001 Şişli doğumlu bir İstanbul beyefendisi. Çevre Koleji’ne 9. sınıfta katıldı ve şuan 11. sınıfta çok başarılı ve örnek bir öğrenci konumunda. İleri seviyede piyano, gitar, bateri ve kanun çalabiliyor. Kanun çalmaya bu sene başladı. Daha önce çeşitli orkestralarda çaldı. Halinden çok memnun ve asla değişmeyeceğini söylüyor.

Organizing team

Deniz
Donduran

Turkey
Organizer

Seda
Oz Cadirci

Turkey
Co-organizer