Izmir
x = independently organized TED event

This event occurred on
February 9, 2020
İzmir, İzmir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Kaya Thermal & Convention Hotel
Balçova
İzmir, İzmir, 35330
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Izmir events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Acar Baltaş

Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biridir. Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıtmıştır. Ortaöğrenimini Istanbul Erkek Lisesi’nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Acar Baltaş, doktora çalışmasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nöroloji Anabilim Dalı’nda yüksek beyin fonksiyonları konusunda yapmıştır. 1981’de klinik nöro-fizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru (M.Sc.Dr.), 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında da Profesör unvanını almıştır. 1977-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anabilim Dalı’nda çalışmıştır. 1982 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Baylor College of Medicine’da doktora sonrası misafir araştırmacı (post doctoral fellow) olarak çalışmış, “stres azaltma teknikleri”, “biofeedback”, “beyin yıkımlarının rehabilitasyonu” ve “ağrı kontrolü” konularında çalışmalar yapmıştır. 1993-1994 akademik yılında Londra Üniversitesi St. George Medical School, Tıbbi Psikoloji (Medical Psychology) Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 1983’den bu yana iletişim ve tıbbi psikoloji alanındaki bilgilerini iş hayatının ihtiyaçları ile bağdaştırarak seminerler vermekte, uygulamalar yapmaktadır. Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte yazdıkları “Stres ve Başa Çıkma Yolları” ve “Bedenin Dili” adlı kitaplarının yanı sıra, öğrenmenin bilimsel temelleri ve bu temel üzerindeki uygulamalarını konu alan çalışmaları derlediği “Üstün Başarı”, “Ana-Baba El Kitabı”, “Ekip Çalışması ve Liderlik”, “Hayalini Yorganına Göre Uzat”, “İnsana ve İşe Değer Katan Yeni IK”, “Türk Kültüründe Yönetmek”, “Akılsız Duyguların Cezasını Kararlar Çeker”, “Bir Yolculuk Olarak Liderlik” ve Baltaş Grubu yönetim el kitaplarının yazarıdır. Kitapları yasal yollardan toplam 700 bin adet satmış, bazıları 40. baskıyı aşmıştır. Yurtiçinde ve dışında yayınlanmış 100’dan fazla bilimsel çalışması bulunmaktadır. 1996-1999 yılları arasında Türk A Milli Futbol Takımı’nın, 2002-2003 sezonunda Galatasaray Futbol Takımı’nın psikolojik danışmanlığını yapmış ve bu görevi 2005 yılında Türk A Milli Futbol Takımı’yla sürdürmüştür. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde antrenörlere yönelik, “genç sporcularda karakter gelişimi” ve “psikolojik performans danışmanlığı” programlarını yönetmiştir. Ayrıca, 2009-2016 yılları arasında Harp Akademileri'nde kurmay subay adaylarına ve her rütbede terfi eden generallere kişilik ve liderlik eğitimleri vermiştir.

Akan Abdula

14 yıllık reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırma iş deneyimi sahibi olan Akan Abdula, 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2003’te 2003 “George Soros” burslusu olarak Case Western ReserveUniversity, Weatherhead School of Management’tan “MBA in Marketing” yüksek lisans derecesini alan Abdula, 2005 – 2009 yılları arasında Millward Brown araştırma direktörü olarak, Türkiye’nin en büyük reklam takip çalışmalarını başlattı ve yönetti. 2009 – 2012 yılları arasında Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlama direktörlüğü ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yapan Abdula, Global konseyi yöneten 12 stratejistten biriydi. Abdula, Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği ile Kırmızı ve Effie jüriliği yaptı. Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları için olmak üzere 2 kere altın Effie ödülüne layık görülen Abdula, 2012’de Grey’den ayrılarak FutureBright ve Davranış Enstitüsü’nü kurdu. Bugün her iki şirket Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasındadır. Şirketleri 250’nin üzerinde markayı portfoyünde bulundurmaktadır. 2016 yılında ZMET Institute’u kuran Abdula, Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı oldu.

Beyhan Budak

İlköğretim ve lise eğitimini Ankara’da alan Beyhan Budak, ilk tercihi olan İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazandı. İstanbul’un bilim, kültür ve sanat konusundaki imkanlarını sayesinde birçok insanla tanışıp birçok dernekte sosyal projelerde yer aldı ve birçok panele, seminere ve eğitime katıldı. Birçok farklı kurumda staj yapan Budak, İstanbul’da geçen dolu dolu 4 yılın ardından tekrar Ankara’ya döndü. Mezun olduktan sonra bir özel eğitim merkezinde işe başlayan Budak, burada bir süre çalıştıktan sonra TEDAŞ Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladı. Fakat yapmak istediği işin bu olmadığına karar vererek TEDAŞ’tan istifa edip Sağlık Bakanlığında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Eğitim Araştırma Hastanesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra özel sektöre geçiş yaptı. Lisans eğitiminden sonra Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (2011) ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji (2016) bölümlerinde yüksek lisans yaptı. Geçen zaman içinde TRT Türk’ün "Bir Uzman Var" projesinde videolarıyla yer alan Budak, 2014 yılı boyunca TRT Radyo 1’de sabit konuk olarak yer aldı. Ayrıca Kuzucuk, Elif’in Düşleri gibi çizgi filmlerin senaryolarına danışmanlık yaptı. Birçok televizyon ve radyo programında yer aldı. Kurucusu olduğu Fenomen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde psikoterapi, psikolojik danışmanlık ve kurumlara eğitim hizmetleri vermekte olan Budak, birçok özel ve kamu kuruluşunda da seminerler verdi. Ayrıca farklı şirketlerin çalışan destek hizmetleri kapsamında psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyor. Youtube kanalında her hafta popüler psikoloji ve kişisel gelişim konularında videolar yayınlayan Budak, Türk Psikologlar Derneği üyesidir.

Deniz Alnıtemiz

Deniz Alnıtemiz, komedyen ve yazar.

Erhan Erkut

Erhan Erkut, lisans derecesini 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986’da Florida Üniversitesi’nden aldı. 1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde “INFORMS Teaching of Management Science Practice Award” ile “3M Teaching Fellowship” başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı ve 50’den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı. Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı. 2005’de Türkiye’ye dönen Prof. Erkut, 2005-07 arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu. İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı yönetim kurulu başkan yardımcısı ve akademik kurul başkanı olarak görev yapan Prof. Erkut, son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır. Mehmet Zorlu Vakfı desteği ile hayata geçirdiği 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim programı kapsamında verdiği YetGen eğitimleri ile 4 yıldır yüzlerce lise ve üniversite öğrencisinin profesyonel gelişimine destek olmaktadır. Prof. Erkut, "Üniversite Seçerken" ve "İşte Ceylanlar" kitaplarının yazarıdır.

Fatoş Karahasan

Gazeteci, yazar ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Dr. Fatoş Karahasan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, Pazarlama İletişimi, Reklam ve Dijital Pazarlama dersleri vermektedir. 14 yıl, uluslararası reklam şirketlerinde tepe yöneticilik yaptıktan sonra, şimdi yönetim danışmanı olarak, yerli ve yabancı kuruşların reklam ajans konkurları, ürün lansmanları, ürün stratejileri ve araştırma projelerinde yer almaktadır. Dr. Fatoş Karahasan, pazarlama, iletişim ve yönetim konularında konuşmalar yapmakta ve eğitimler düzenlemektedir. Ayrıca, önemli konferanslarda, moderatörlük ve konferans başkanlığı görevini üstlenmektedir. Reklamcılık ve Siyasi Pazarlama konularında iki kitabı Fransızcadan dilimize kazandırmıştır. Katkıda bulunduğu “Siyasetin Pazarlaması” gibi çeşitli kitapların yanı sıra, “Vasat Reklamdan Nasıl Kurtulunur?”, “Taşlar yerinden Oynarken, Dijital Pazarlamanın Kuralları”, “Akla ve Kalbe Giden İletişim Yolları” ve “Açılın Gençler Geliyor” başlıklı dört kitabın yazarıdır. Ayrıca, Dünya, Start Up ve cnnturk.com da köşe yazarı olarak , gündemi izleyen makaleler yazan Karahasan, Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) üyesidir.

Kadir Köymen

Çocukluğundan beri sanatla uğraşıp sinemacı olmaya çalışan Kadir Köymen, üniversite eğitimini babasının yönlendirmesi ile İngiltere’de İmalat Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. 2004 yılındaki mezuniyetinin ardından yıllarca sinema kulvarında yer edinmeye çalışsa da 2008 yılında sinemacı olmaktan vazgeçip sinema ekipmanları üretimi ile ürün tasarımcılığına ve girişimciliğe soyunmuştur. Bu yoldaki girişimi zaman içinde ‘’Edelkrone’’ markasının oluşumuna sebep olmuştur ve bu firma altında kendisi pek çok yenilikçi ürün tasarlamıştır. Köymen, son yıllarda şirket yönetim ve organizasyon yapıları konusunda yenilikçi çalışmalar yapmaktadır.

Levent Köstem

Doç. Dr. Levent Köstem 1955 yılında İzmir'de, Rumeli göçmeni bir baba ve Bilecikli bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Levent Köstem, ilkokul ve ortaokulu Buca'da okudu. Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamlayan Köstem, 1972-1978 yılları arasında Ege Tıp Fakültesinde okudu. 1982'de aynı fakültede ortopedi ve travmatoloji alanında uzmanlığını alan Köstem, 1982-1984 yılları arasında askerlik görevini yaptı. 1984'te Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında mecburi hizmete başlayan Köstem, 1987'de İzmir Buca SSK Hastanesinde uzman olarak devam etti. Aynı zamanda İzmir Tabip Odası yönetim kurulunda görev aldı. 1990'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesinde çalışmaya başladı ve aynı yıl doçent oldu. 1991-1992 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Hastanesinde başhekimliği görevini sürdürdü. 1991'de bu hastanede “Sporcu Sağlık Merkezi”ni kuran Köstem, Türkiye'nin gerçek anlamda ilk artroskopik cerrahi merkezini de kurdu. 1992'de Ege Sağlık Vakfının kurucu üyesi oldu ve 2 yıl bu vakfın yöneticiliğini yürüttü. 1993'ten beri serbest hekim olarak çalışmaktadır. Yıllar içerisinde, artroskopik cerrahi, diz, omuz ve protez cerrahisi alanında yurtdışında eğitimler alan Köstem, 1987'de kurulan “Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği” kurucu üyesi oldu ve 8 yıl yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. 1987-2011 yılları arasında Altay Spor Kulübünün takım doktorluğunu, 2005'ten sonra 4 yıl Ümit Millî Futbol Takımının doktorluğunu yaptı. Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu üyeliğini 8 yıl sürdürdü. 2009'da yerel yönetim seçimlerinde Buca ilçesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğine seçildi ve bu görevi 5 yıl sürdürdü. 2011'de “Engelsizmir Projesi”ni yazdı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilen projenin yürütme kurulu başkanlığını sürdürüyor. 2013'te eşi ve çocukları ile “Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı”nın kuruluşunu yaptı ve vakıf başkanı olarak görevini sürdürüyor. 2003'ten bu yana hekimliğin yanı sıra organik tarımla ve zeytin yetiştirmekle uğraşmakta olan Köstem, ailesi adına “Köstem Zeytinyağı Müzesi” kuruluşunu tamamladı ve yöneticiliğini yapıyor.

Özlem Denizmen

Finansal okuryazarlık öncüsü, Para Durumu, Moneye ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Kurucu Lideri olan Özlem Denizmen, lisansını Cornell Üniversitesi Endüstri İşletmeciliği bölümünde tamamladı. MIT Sloan School of Management’ta MBA yüksek lisansı yaptı. Stanford’da “Pazarlık”, GE Crotonville Merkezi’nde “Liderlik”, Harvard Business School’da “İleri Seviye Yönetim”, Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government’da ‘’21. Yüzyıl Kamu Politikaları Liderliği’’ programlarını bitirdi. İş hayatına 1994’te ABD’de Merrill Lynch Yatırım Bankası’nda “Finansal Analist” olarak başladı. Ardından Türkiye’ye dönerek Garanti Yatırım Bankası’nda devam etti. Doğuş Grubu’nda Bütçe Planlama, Strateji, İş Geliştirme, Yatırımcı İlişkileri başta olmak üzere çeşitli görevler üstlendi. Halen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı ve Doğuş Otomotiv yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdüren Denizmen, dünya çapında ‘sürdürülebilirlik’ alanında otorite ve standartları belirleyen kuruluş Global Reporting Initiative’in Türkiye’den seçilmiş ilk Yönetim Kurulu üyesidir. Denizmen, eğitim projeleri, seminerler, gazete yazıları, televizyon programları ve sivil toplum aracılığıyla; ülkemizde sürdürülebilir bireysel para yönetimi ve davranışsal mikro ekonomi bilinci konusundaki kanaat önderidir. 2010’dan beri ülke çapında finansal okuryazarlık girişimine öncülük etmektedir. İlk adımı PARA DURUMU.com dijital medya platformu ile attı. Sonrasında üç kitap yazdı ve televizyon programlarıyla milyonlara erişmekte. Kadınlar ve gençleri kapsayan birçok sosyal proje üretti, 90.000 KADINA birebir seminer verdi. Çocuklara özel 3Kumbara Harçlık Eğitimi Programı ile MEB bünyesinde 81 ilde 525.000 çocuk ve ailesine erişildi. Ülke çapında başlattığı, Finansal Okuryazarlık hareketinin sürdürülebilir olması amacıyla 2012’de Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER)’in kurdu, 2017’ye kadar kurucu başkanlığını üstlendi. Son olarak Fintech alanında bir yapay zeka robo-tasarruf asistanı Moneye’yi kurdu. Denizmen, Dünya Ekonomik Forumu’nda, Genç Küresel Lider (YGL) seçildi. OBAMA Beyaz Saray Girişimcilik Zirvesi’ne katılan 5 Türk’ten biri oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından iki kez Tüketiciyi Koruma Özel Ödülü dahil birçok ödül aldı.

Sinan Canan

Prof. Dr. Sinan Canan, 1972 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti unvanını aldı. Başkent, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin tıp fakültelerinde toplam 10 yılı aşkın süre öğretim üyesi olarak çalıştı. Tüm akademik kariyeri boyunca disiplinlerin sınırlarında yer alan araştırma konularıyla ilgilenmeyi tercih etti. Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki Biçimler, Öğrenme, Lisan ve Sözyitimi, Zihin ve Beyin, Zihinsel Performansın Sinirbilimi, Yaratıcılık ve İnsan Beyni, Sanat ve Sinirbilimi, İnançların Sinirbilimi, Eğiten Beyin, Öğrenen Beyin, Anne-Babalar için Beyin gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemekte, bilimi ve özellikle de zor addedilen bilimsel konuları herkesin anlayabileceği anlatılara dönüştürme işi, zamanının çoğunu kaplamaktadır. “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler”, “Değişen Be(y)nim“, “Unutulacak Şeyler”, “Beynin Sırları”, “Dijital Gelecekte İnsan Kalmak” , “ Kendimi Keşfediyorum ” ve “İnsanın Fabrika Ayarları” adlı kitapların yazarıdır. 2013 yılında bir bilimsel anlatı ve araştırma merkezi olan [n]Beyin‘i kurmuş ve 2017 yılı sonuna kadar bilimsel kurul başkanlığı görevini yürütmüştür. Şu anda Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. 2017 yılında İstanbul’da kurduğu Açık Beyin Eğitim ve Danışmanlık Şirketi ile kişisel ve kurumsal eğitim çalışmalarını sürdürmektedir.

Tuluhan Tekelioğlu

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra, gazeteciliğe Paris’te, Sipa Press’te başladı. 24 yıldır yazılı ve görsel medyada başarılı haberlerin ismi olarak tanınan Tekelioğlu, 2010'da belgeselciliğe adım attı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği toplumsal belgeselleri, dünyada ve Türkiye’de ses getirdi. Türkiye’nin ilk organ nakli belgeseli olan "Yeni Hayat", ülkeye 2000 organ bağışçısı kazandırdı. Milyonda 3 olan organ bağışı oranı, birçok ildeki gösterimleri ve Tekelioğlu’nun yaptığı farkındalık konuşmalarından sonra, milyonda 5’e yükseldi. Gerçekleri dile getirmek zorunda olan gazetecilerin, Türkiye’de biatla vicdan arasında tercih yapmak zorunda bırakılmasını anlattığı ''Persona Non Grata (İstenmeyen Kişi)'' adlı belgeseli, Fransa’da, 2015'te Le Monde Gazetesi’nin düzenlediği festivalde büyük ilgi gördü. 2013 Gezi Eylemleri sonrasında kara listelere alınan sanatçıların tanıklığıyla hazırladığı ''Üvey Evlat'', Strasbourg Film Festivali’ne seçilen ilk Türk belgeseli oldu. Tekelioğlu, “Kadın Varsa İmkansız Yoktur” diyerek 2017'de Türkiye’ye bir umut ve cesaret filmi hediye etti. Gandhi’nin “Görmek istediğin değişimin kendisi ol” cümlesiyle başlayan ''Yapabilirsin'', Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin ödülünü aldı ve ABD’deki gösterimleri ile Türkiye’de 102 kız öğrenciye burs sağladı, ''Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu''na kaynak aktarılmasına destek oldu. Tekelioğlu, ''Yapabilirsin'' belgeselini kitaplaştırarak Anadolu'da binlerce kadına ulaştı. 19 Mayıs 2019'da, Türkiye gençliğine ithaf ettiği ''Güç Sensin'' adlı belgeselinde, Anadolu'nun birbirinden uzak köşelerinde yaşayan 8 gencin ilham veren hikayesini çeken Tekelioğlu, gençliğe, hayal kurmanın gücünü anlatıyor. Tekelioğlu, “önce insan, sonra gazeteci” olarak toplumun ancak kadın-erkek yan yana, ileriye doğru adım atacağına inanarak belgeselleriyle farkındalık yaratmaya devam ediyor. Tekelioğlu aynı zamanda 40’ında 40 Kadın, Ya Bizdensin Ya Da..., Üvey Evlat, Yapabilirsin, Güç Sensin adlı kitapların yazarıdır.

Tunç Berkman

1971 Ağustos doğumlu Tunç Berkman, Syracruse University Ekonomi bölümü mezunu olup (1995), F.W. Olin Graduate School Of Business At Babson College’da MBA (1998) yapmıştır. Pazarlama, Pazarlama İletişimi, Stratejik Planlama, Medya ve İş Geliştirme alanlarında Direktör ve Genel Müdürlük pozisyonlarında çalışmıştır ve aynı zamanda melek yatırımcıdır. Kendisi sırasıyla; 2000-2007 yılları arasında Koç Holding bünyesinde Arçelik’te Pazarlama Grup Müdürü, 2007-2010 yılları arasında Avea’da Pazarlama Direktörü, 2010- 2013 yılları arasında Veritas Medya Genel Müdürü pozisyonlarında çalışmıştır. 2013 Aralık’tan beri Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış, 2018 Eylül ayında Yurtiçi Pazarlama ve Mobil Ürünler Satış Genel Müdür Yardımcısı ünvanı ile görevine devam etmiş ve Kasım 2019 itibariyle de bu görevinden ayrılmış olup özel danışmanlık ve startup yatırımcılığı işlerini sürdürmektedir.

Uğur Batı

Reklamcı, marka danışmanı, akademisyen ve yazar Prof.Dr. Uğur Batı, aralarında çok satanlar da olan 19 kitabın yazarıdır. Aynı zamanda birçok medya ve yayın kuruluşu için köşe yazıları yazmaktadır. Prof. Dr. Uğur Batı, Boğaziçi Üniversitesinde lisans eğitimini bitirdi, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinde yaptığı 3 yüksek lisansın ardından Marmara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı ve LSU’da bulundu. Profesyonel kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası marka için reklamlar yazan ve stratejiler geliştiren ödüllü bir reklamcı olan Batı, Reklam Yaratıcıları Derneği Başkan Yardımcılığını uzun yıllar yürütmüştür. Telsim, Rumeli Telekom gibi firmalarda marka uzmanlığı, Gode İstanbul’da yaratıcı yönetmenlik, son olarak da İstanbul Menkul Kıymetler Borsasından Borsa İstanbul’a geçiş sürecini marka tarafında yöneterek, 4 yıl boyunca kurumda marka ve kurumsal iletişim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Mevcut durumda ise bazı üniversitelerde dersler verip marka danışmanlıkları yapmaktadır. Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı, Üzgün İnsandan Özgür İnsana, Reklamın Dili, Marka Yönetimi, Markethink Ya Da Farkethink, Enneagram İle Kişilik Analizi, Kendine İyi Bak, Dijital Oyunlar, Tüketici Davranışları, Ben Bilmem Beynim Bilir ve Sinaps adlı kitapları yazan Uğur Batı’nın Azraa-eel Menkıbeleri adlı romanı, Aşkın Karanlık Yüzü, Karanlık Yılbaşı Hikâyeleri ve Anadolu Korku Öyküleri adlarıyla öykü kitapları vardır. Dünyanın ilk nöropolitik kitabı ile New York Times, The Times gibi uluslararası gazetelerde röportajlar gerçekleştirmiş olan Uğur Batı, nöropazarlama alanında Türkiye’de laboratuvar çalışmaları yapan en önde gelen akademisyen konumundadır.

Yiğit Sezgin

Yigit Sezgin is responsible for all commercial disciplines for Accor and oversees a portfolio of 300+ hotels across 39 brands, from Banyan Tree, Orient Express, Raffles, Fairmont, Sofitel, Movenpick, Rixos to 25Hours, Tribe, Mama Shelter, Delano, Novotel and ibis, to name a few. One of his main priorities is to lead digital transformation, including the roll out of Accor Live Limitless (ALL), the group’s daring new ecosystem of Augmented Hospitality. With over two decades of travel and hospitality experience, Yigit Sezgin has held senior leadership roles with multinational groups including Ritz-Carlton, Wilton International, Hilton Hotels and ten years with the Radisson Hotel Group (formerly Carlson Rezidor). It was with the latter that he drove commercial development and strategic performance, overseeing more than 100 hotels and several global sales offices as Global Head of Sales & Marketing. Prior to joining Accor, Yigit Sezgin was CEO of BLG Holding, a leading Turkish investment group devoted to developing real estate and tourism with a portfolio of lifestyle and luxury properties, including the W Istanbul, Soho House, Peninsula Hotel, Aman Resorts, and Ritz Carlton & Mandarin Oriental Residences. Yigit Sezgin holds a Master’s Degree in Leadership Development from Harvard Business School and a Bachelor’s Degree in Business Management, Marketing and Hospitality from Boğaziçi University in Istanbul.

Yüce Zerey

Yüce Zerey, 1979’da Bursa’da doğdu. Ortaokul ve liseyi, Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladı. Bilgi Üniversitesi’nde burslu olarak ekonomi öğrenimi gördü ve London School of Economics’ten yine burslu olarak BSc Economics lisansı aldı. Marmara Üniversitesi’nde iktisat üzerine İngilizce yüksek lisans ve Bilgi Üniversitesi’nde MBA yaptı. Çalışma hayatına mezunu olduğu Bilgi Üniversitesi’nde başladı ve MBA programları bünyesinde pazarlama yöneticisi olarak çalıştı. Ardından Ülker, Türk Hava Yolları, The Coca-Cola Company ve Unilever’de pazarlama yöneticisi ve lideri olarak çalıştı, çok sayıda süreç ve proje yönetti. Yüce Zerey, profesyonel yaşamına hepsiburada’da CMO (Chief Marketing Officer) olarak devam ediyor. Yerli ve yabancı 130’dan fazla ödüle layık görüldüğü pazarlama kariyerine ek olarak, 18 yıldır Bilgi Üniversitesi’nde pazarlama yönetimi ve interaktif pazarlama üzerine ders veriyor. Radikal gazetesinde ve CNN TÜRK bünyesinde haftalık köşe yazıları kaleme alan Zerey’in 2014 yılında The Profesyonel (Doğan Novus), 2016 yılında Fabrika Ayarlarına Dön (Doğan Kitap) ve 2019 yılında Mima (Doğan Kitap) adlı kitapları yayımlandı.

Organizing team

Volkan
Genç

İzmir, Turkey
Organizer

Begüm
Aydoğan

İzmir, Turkey
Co-organizer