Youth@AnkaraFenLisesi
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 28, 2019
Ankara, Ankara
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

AFLİVA Kültür Merkezi - Ankara Fen Lisesi
Çiğdem Mahallesi
1557. Sokak
Ankara, Ankara, 06530
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Ankara­Fen­Lisesi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aysun TONGÜR

29 Ekim 1981’de İzmir’de doğdu. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümününden mezun oldu. 2005-2010 yılları arasında Devlet Tiyatrolarında görev aldı. Hayatının merkezinde hep müzik oldu. Solist, korist ve vokalist olarak birçok uluslararası konserde şarkılar söyledi. İspanya, Kıbrıs, Yunanistan, Rusya gibi birçok ülkede konserler verdi. Bunlarla birlikte akademik çalışmalarını Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalında “Opera Sanatında Kadın Sanatçı Olmayı Toplumsal Cinsiyet Olgusu ile Yeniden Okumak ” çalışmasıyla 2009’da tamamladı. Bu yüksek lisans programıyla birlikte “Toplumsal Cinsiyet Uzmanı” sıfatı kazandı.

Eda Deniz DEMİREL

Eda Deniz Demirel okulumuz 11. Sınıf öğrencisidir. Kendisini baleden resime türlü dallarda geliştirmiş ve hala geliştirmeye devam eden Eda, okulumuzun en kıymetli öğrencilerindendir.

Eşref ARMAĞAN

Eşref ARMAĞAN doğuştan görme engelli olan bir ressamdır. Hiç bir zaman gün batımını, baharda yeşeren, çiçek açan doğayı, renklerini göremedi. Tuttuğunu koparan, mücadeleci kişiliği ona, duygularını dile getirebilmek için ses, bir anlamda da görmek için göz kazandırmıştır Bundan 60 yıl önce İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Eşref, ne çocukken ne de yetişkin çağda hiçbir sanat öğrenim görmedi. Kendi kendine yazmayı öğrendi. Eşref, bütün gün babasının dükkanında baca boruları keserek babasına yardım ederdi, boş zamanını da resim çizerek geçirirdi. 6 yaşındayken kalem ile kağıt üzerine çizmeyi, 18 yaşında ise önce parmakları ile kağıt üzerine, sonra da kartona yağlı boya ile resim yapmaya başladı. Yağlı boyadan akrilik boyaya ve tuvale geçti. Elleri artık onun gözleri olmuştu. Görmemesine rağmen çizdiklerinin bu denli gerçeği yansıtması, resim yapmanın onda bir tutkuya dönüşmesini sağladı. Halen de resim yapmaya ve CNN, BBC ve Discovery gibi kanallarda röportajlar vermeye devam etmektedir.

Meral BEKSAÇ

Biyoloji alanında en etkin 100 bilim insanı arasında yer alan Meral Beksaç, halen Ankara Üniversitesinde Hematoloji alanında çalışmalar yapmaktadır.

Özgür AKSUNA

Özgür Aksuna, 1978 yılında çok sevdiği Ankara’da dünyaya geldi. Üniversite yıllarına kadar Ankara’da eğitim hayatını sürdürdü, Müzik ve yayıncılık hayatına 1995 yılında TRT Ankara Radyosu ve TRT Ankara Televizyonu’nda başladı ses sanatçısı olarak bir çok program, konser ve turnelerde görev aldı, beraberinde ses sanatçılığı kariyerine Kültür Bakanlığının kadrosunda da bir süre devam ettikten sonra bir çok özel radyoda program yapıcısı, spiker, haber editörü,müzik direktörü, dj eğitmeni ve yayın yönetmenliği yardımcılığı yaptı. 1999 yılında Türkiye’nin en önemli yabancı müzik istasyonlarından Capital Radio ile başlayan Dj’lik ve radyo programları ile adını “Türkiye’yi Uyandıran Adam” olarak tüm Türkiye’ye ve yurt dışına duyurdu. Bir süre NTV bünyesinde de çalıştıktan sonra halen 15 yıllık yayın ekibi ve yayın arkadaşları ile Max Fm’in kuruluşundan itibaren hafta içi her sabah 07:00 – 12:00 saatleri arasında “Max Fm Morning Show” programı ile radyo programcılığı hayatını büyük bir başarı ile sürdürmektedir.

Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ

1963 Of – Trabzon doğumlu Prof. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz, 1989’da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Wisconsin Üniversitesi’nde Fizik alanında Yüksek Lisans (1992) yaptıktan sonra Kansas Eyalet Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde Doktorasını (1999) tamamladı. 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yardımcı doçent doktor olarak çalışmalarını sürdüren Feyiz; 2006 yılında aynı üniversitede doçent, 2011 yılında Sabancı Üniversitesi’nde profesör oldu. Halen, Prestijli Bilimsel Fizik Dergileri için Hakemlik, TÜBİTAK Araştırma Projeleri için Panelist ve Hakemlik yapan, aynı zamanda Sürdürülebilir İş Ödülleri Jüri Üyesi olan Prof. Dr. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz; 2018 yılında Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. Halen orada araştırma hayatına devam etmektedir.

Yankı YAZGAN

Uzmanlık alanları çocuk/genç ve yetişkin psikiyatrisi olan Dr Yankı Yazgan (1959), Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Profesör, Yale Child Study Center’da öğretim görevlisi olarak eğitim ve araştırma çalışmalarını sürdürmüştür. Çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir’de geçirmiştir. Eğitim aldığı kurumlar Bornova Anadolu Lisesi (orta), Ankara Fen Lisesi, Ege Tıp Fakültesi (tıp), Marmara Tıp Fakültesi (uzmanlık, psikiyatri) ve Yale Tıp Fakültesi (üst-uzmanlık, çocuk ve ergen psikiyatrisi). Klinik uygulamalarda ve bilimsel araştırmalarında odak alanlarını nörogelişimsel bozuklukların tanılanması ve multimodal tedavilerinin uygulamaları oluşturmaktadır. Beyin bilimleri ve psikiyatri alanındaki bilgilerin herkes tarafından anlaşılmasını ve kullanılmasını amaçlayan ‘popüler bilim’ temelli yazı ve kitap yanı sıra çok sayıda ulusal ve uluslar arası hakemli bilimsel dergi makalesi ve kitap bölümü yazmıştır.

Organizing team

İrem
ERİKLİ

Ankara, Turkey
Organizer

Aynur
Bulut

Co-organizer
  • Ahmet Kağan Sarıcaoğlu
    Marketing/Communications
  • Fahri Karatas
    Post production
  • Gülce Çin
    Marketing/Communications
  • Hazal Özçelik
    Partnerships/Sponsorship
  • Kagan Catalok
    Production
  • Serkan Hamdi GÜĞÜL
    Operations
  • Sezin Karaman
    Curation
  • Teoman Kadir Aksöz
    Partnerships/Sponsorship