Youth@TEVITOL
x = independently organized TED event

Theme: No Exit: Çıkış Yok

This event occurred on
April 20, 2019
11:00am - 6:00pm +03
(UTC +3hrs)
Gebze, Kocaeli
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEVİTÖL
Muallimköy Mah. 4126. Sokak No:25
Gebze, Kocaeli, 41400
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­T­E­V­I­T­O­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bestami Köse

Interrail Turkey Founder
"Hatay’in Hassa ilcesinde dogan 1989 doğumlu Bestami Köse, Turkiye’nin en büyük seyahat topluluğu Interrail Türkiye‘ nin kurucusudur. Gezgin Fest , AvrupaRail gibi markaların da kurucusudur. Hatay’ dan Istanbul’a uzanan üniversite serüveniyle birlikte, seyahat tutkusu nedeniyle dünyanın en uzun tren yolculuğunu yapmak için yollara düşmüş ve 81 il 71 ülke seyahati gerçekleştirmiştir. Türkiye’ de Interrail’in ve sırtçantalı seyahat anlayışının gelişmesi için davet aldığı 62 üniversitede konferanslar ve seminerler vermiştir. Radyo programlarında seyahat temalı yayınlar yapmıştır. Dergilerde köşe yazarlığıyla birlikte, gazetelerde yazılar yayımlamıştır.

Derin Biricik

Freelance Director
Derin Biricik bağımsız film yönetmeni ve youtuber. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Film Tasarımı ve Yönetmenlik anasanat dalında eğitim gördü. Yıllardır festivallerde yönetmenliğini ve yapımcılığını yaptığı kısa filmlerinin yanında internette youtube filmleri, tanıtımlar ve reklamlar yaparak çalışıyor.

Fazıl Oral

Consultant
İçindeki aç çocuğu beslemek için sürekli meraklı ve şaşırmaya hazır biri. Mesleğini yapmayan, ancak mesleğinden ilham alan, hakikatı aramaya çabalarken bunu 'tek başına' yapmaya mecbur olduğunu bilen, yani düşünen ve karşıt fikir oluşturan, aykırı biri. Sıradan ve sadece yolculuğu tercih eden biri, vuracağı kimse varacağı yer yok, sadece ve hep yolda olmayı tercih eden biri. Akşemseddin olmasaydı, Fatih Sultan Mehmet olmazdı...

Gizem Şalcıgil White

Founder of Turkish Coffee Lady
Gizem Şalcıgil White, ödüllü Gezici Türk Kahvesi Evi kurucusudur. Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans mezunu olan White, yüksek lisansını Boston Emerson Kolejinde Küresel İletişim ve Pazarlama üzerine yaptı. Bir grup çalışma arkadaşı ile beraber 2009'da Türkiye’nin ilk dijital kahve evi olan Turkayfe.org isimli sosyal ağını kurdu. “Gezici Türk Kahvesi Evi” projesinden ötürü İstanbul Turist Rehberleri Birliği tarafından "Kültürel Sürdürülebilirlik" ödülünü aldı. 2015 yılında JCI International tarafından kültür dalında Türkiye’nin “En Başarılı Genci” seçildi. Turk of America dergisi tarafından kendisine "ABD'nin (40 yaş altı) En Etkin 40 Türk Amerikalı Genci” ödülü verildi. Dört yıl boyunca Vaşington Türk Amerikan Derneği’nin başkanlığını ve Washington Türk Festivalinin eşbaşkanlığını yürüttü. 2017 yılında, Turkish Coffee Lady isimli ABD'nin ilk otantik Türk kahvesi kafesini ortakları ile beraber başkent Washington DC’nin en popüler AVM’si Tysons Corner Center'da hizmete açtı.

Gülsüm Kav

President @ Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği
"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucularından olup, halen platform genel temsilciliğini yürütmektedir. Platformu kurulduğu 2010 yılından bu yana öldürülen kadınların yakınları ve şiddete maruz kalan kadınlarla adalet mücadelesi veriyor. Bu yolla, kadın cinayetlerine sebep olan ihmallerin gündem olması ve kadına yönelik şiddete karşı etkin bir kamuoyu oluşturmayı hedefliyor. Mesleki Özgeçmiş: 1996’da tıp fakültesinden mezun oldu, 2002 yılında uzmanlığını aldı, Tıp Etiği Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Ankara ve İstanbul Tabip Odalarında İnsan Hakları Komisyonunda, İstanbul Tabip Odası yayın organı Hekim Forumunda, Kadın Hekimlik Komisyonunda ve Etik Kurul’da çalıştı. İstanbul Tabip Odası, Türkiye Biyoetik Derneği, Tıp Etiği ve Hukuku Derneği üyesidir. Yarın Gazetesi köşe yazıları yayınlanma, YOL TV 'de kadın programı yapmaktadır.

Hülya Cesur

Chief Executive Officer @ GODE
1983 yılında Sofya'da doğdu.Türkiye'nin ilk ve tek üstün yetenekliler okulu olan TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi'nden %100 burslu olarak mezun oldu. 17 yaşında ilk kişisel resim sergisini açtı. 22 yaşında Salsa Dünya 4.sü oldu, birçok uluslararası dans festivalinde sahne aldı, workshop verdi. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden ana dalına ek olarak, Güzel Sanatlar ve Sinema olmak üzere iki yan dal diploması ile mezun oldu. 2009 yılında GODE'de çalışmaya başladı, 2010'da genel müdür, 2012'de yönetici ortak oldu. Aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. GODE'de bulunduğu 10 yıl boyunca inşaat, havacılık, kozmetik, ısıtma-soğutma, eğitim, perakende, sağlık, turizm, teknoloji ve finans sektörlerine hizmet verdi. 2012'den beri Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyesidir, çeşitli üniversitelerde Reklamcılık, Pazarlama Stratejisi, Ajans-Müşteri İlişkisi,Yaratıcı İnsan Yönetimi ve Marka Yolculuğu gibi konularda dersler vermektedir.

Münteha Adalı

Chief Executive Officer @ Güvensan Tesis A.Ş
Münteha Adalı 1964 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğmuştur. 1979 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınan Münteha Adalı, Erenköy Kız Lisesi’nden sonra Türkiye’nin ilklerinden olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü’ne girmiştir. Mezun olduktan sonra 1987-1996 yılları arasında Yapı Kredi Bankası’nda çalışmaya başlamıştır. 1996 yılında Yapı Kredi Bankası’ndan istifa etmiştir ve aynı yıl içerisinde Güvensan Tesis Hizmetleri’nin başına geçmiştir. Kurum içinde Güvensan Akademi ve Güvensan Danışmanlık işbirliği ile Türkiye’de ilk olan Housekeeper, Greenstep Eğitimlerini hayata geçirmiştir. Münteha Adalı, 2004 yılı itibariyle insanlara ilham vermek ve faydalı olabilmek için Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışmaya başlamıştır. 2017 yılında “U.S.A: International Women’s Entrepreneurial Challange” ödülünü almıştır. Arya Women Yatırım Platformunda ilk yatırımını ise Tuğba Kuzdere’nin kurduğu tukutukum.com’a yapmıştır.

Onur Candan

Founder of Visionteractive
Kuleli Askeri Lisesi mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu’ndan son sınıfta ayrıldı. Tekrar üniversite okuyarak, Yeditepe Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği ve İşletme eğitimi aldı. Mekanist, Bosch, British American Tobacco firmalarında satış ve pazarlama alanında çalıştı. İlk girişimcilik denemesinde başarısız oldu. Ayrıca girişimcilik ile ilgili birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı. Spor aşığı, seyahat etmeyi seven, eski basketbolcu, paylaşımın gücüne inanan biriyi olarak nitelendiriyor kendisini. 5 yıldır 6 farklı ülkeye ihracat yapmış Visionteractive'in kurucu ortağı olarak vizyon ve stratejisine yön vermektedir.

Onur Koç

Chief Technology Officer @ Microsoft
Yazılımın sihri Ege’nin incisi İzmir’den dünyada yolculuğa çıkardı beni. Üniversite de İzmir’de yerel bir yazılım şirketinde çalışmaya başladım. Sonra İstanbul’da yurt içinde dışında projeler yapan bir teknoloji şirketine geçtim. Microsoft’a 2001’de katıldım, geçirdiğim 18 yılda, 3 kıtada, 5 ayrı görevde bulundum, 11 ev değiştirdim. Heyecan verici projelerde çalıştım, inanılmaz insanlarla. Washington Üniversitesi de teknoloji liderliği üzerine mastır yaptım. 4 yıl önce Microsoft Türkiye CTO’su olarak güzel ülkemize döndüm. Görevim yapay zekâ gibi yeni teknolojilerle ülkemizden inovatif proje örnekleri çıkarmak, yeni nesil yazılım yeteneklerini geliştirmek ve ülkemize yatırım çekmek. Geliri Daruşşafaka’ya bağışlanan Daha İyi Bir Dünya İçin Yapay Zeka kitabınında yazarıyım.

Samareh Ahmadi Klein

Artist
1974’te doğan Samareh Ahmadi Klein, doğumundan üç yıl sonra yaşanan İran Devrimi ve ardından girilen savaş sebebiyle gençliği boyunca baskı ve dayatmalara maruz kalmıştır. Sanatçı olmak isteyen Samareh bu yönde gereken desteği alamadığı için sayısal bölümü tercih ederek fizik fakültesini kazanmıştır. Geleceğini fizik üzerine kurmak istemediğinden Güzel Sanatlar Fakültesi sınavına da giren Samareh, İran genelinde 13. olarak istediği okula girmeyi başarmıştır. Mezun olduktan sonra öğretmenliğe başlayıp uygun şartlar altında çalışamayınca bankacılık kariyerini seçmiş, yaratıcılığı baskılandığından dolayı ağır bir depresyon süreci atlatmıştır. Bunun üstüne ülkesindeki baskıcı rejimlerden kaçan Samareh Ahmadi Klein, çıkışını İstanbul’da bulmuştur. Halen İstanbul’da sanat hayatına devam etmektedir.

Organizing team

Yiğitcan
Orak

İzmit, Turkey
Organizer

Demet
Tumkaya

Turkey
Co-organizer
  • Doğa Demir
    Operations
  • İdil Aydın
    Operations
  • Okan Tezcan
    Operations
  • Sıla Aksoy
    Operations
  • Zeynep Baştaş
    Operations