Youth@Uwekind
x = independently organized TED event

Theme: I dare you

This event occurred on
June 15, 2019
11:00am - 5:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Sofia, Sofia-Grad
Bulgaria

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Goethe Institut
1 Budapeshta Street
Third Floor
Sofia, Sofia-Grad, 1606
Bulgaria
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Uwekind events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alexander Ivanov

co-founder of Listen up
Той е роден глух, но е израснал в чуваща среда и е посещавал масово училище. В ежедневието си се е сблъсквал с какви ли не предизвикателства при комуникация с околните. Въпреки всичко той с желание продължава да търси възможности за развитието на глухата общност, като предоставяне на услуги за достъп до информация, включване на глухите и слабочуващите хора в различните сфери на живота, възможност младите глухи хора да поемат активна роля в обществото. В момента Александър работи като графичен дизайнер на свободна практика. Освен това той е съосновател на фондация “Заслушай се”, с която печелят конкурса на Промяната 2015/2016 година, а през миналата година заедно с група млади учредители основават “МОГА” – Младежка организация на глухите активисти, чиято цел е да се превърне в една от основните движещи сили за социална промяна и създаването на толерантно и приемащо общество, не само за глухите хора, но и като цяло.

Andrea Banda Banda

Vloger and bloger
Шестият ни лектор - Andrea Banda Banda! Андреа Банда Банда е блогър, влогър и много повече... Завършила филмови науки в Англия и актьорско майсторство в София, тя превзема интернета. Открива света на кино влогърството, докато работи в първата българска продуцентска компания, която се занимава с продуциране и създаване на продукции само и единствено за интернет. От скоро е и част от екипа на ‘На Кафе’, където води кино рубриката всеки четвъртък. В момента се определя като човек, който има повечко дини под една мишница. Също така е от тези хора, които не обичат думата “инфлуенсър” и всячески я избягва.

HaHaHa Impro Theatre

HaHaHa Improvisation Theatre
ХаХаХа е първата трупа за импровизационен театър в България. Създадена през 2009 година, със стотици представления, на всевъзможни локации. Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо. Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли. А за вас ще импровизират с музика, песни и танци. Най-важният принцип в импро театъра се нарича „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената.

Iren Dikova

Interior Designer
Ирен Дикова е едно силно, борбено и артистично момиче.Приема живота като картина, която трябва спешно да нарисува по най-абстрактния начин.Завършва Интериорен дизайн в Милано, работи и създава собствена фирма за интериор и дизайн. Собственик е на бранд за тениски с послания-Блум Старс и е един от създателите на невероятното арт пространство-Flower‘s&Co Gallery в София.От дете има силен спортен дух и желание за победа във всяко едно начинание и предизвикателство в живота. Многократно печели медали по ски и тенис на корт.За съжаление или вдъхновение, преди 2 години се сблъсква с огромно предизвикателство свързано с личното й здраве,което обаче не я спира да продължи да следва пътя си.Година по-късно тя отново е във спортна форма, печели първи места в състезания по тенис на корт и на маса и продължава да се развива професионално. Усмивката й не слиза от лицето, а тя самата казва, че това е нейният щит и меч в живота.С усмивка посреща хората и с усмивка изпраща негативните емоции и случки.

Mihaela Beloreshka

Nutritionist and psychologist
Михаела Белорешка се определя като любопитен човек. Аналитичните й интереси я водят от психологията, през науката за храненето и здравето, а напоследък се опитва да свърже всичко и търси как нашият вътрешен свят е обвързан с изборите, които правим по отношение на здравето и храненето. В последните 6 години споделя всичко това в блога Good Natured Food, а оттам се ражда и страстта й към фотографията и създаването на рецепти, където изразява творческата страна от себе си. Работи с различни брандове по концепции за продукти и менюта, води семинари и кулинарни класове за балансирано хранене „Храна за промяна“.

Stefan Kasev

Volunteer at Sofia Green Tour and part of the team of Muzeiko
Stefan Kasev is convinced that stories are behind every corner. He thinks that they pop in conversations in nature, in unusual places, among friends and strangers. And stories change people. This belief in stories is the result of his frequent participation in "League of storytellers", his work as a volunteer guide at the Sofia Green Tour, his job as part of the team of Muzeiko, his own collection of events, that include things like selling almonds in Denmark and passing the Camino de Santiago or the small, everyday moments of contemplation.

Tino Pencheff

Student of aerospace engineering
Тино Пенчев е бъдещ студент по аерокосмическо инжинерство. Той е стажант в образователния екип на Музейко, водейки STEM програмата Космически предизвикателства. Успешно завършил и Ниво Злато на Международната Награда на Херцога на Единбург през септември 2018. В свободното си време обича да чета биографии и фантастика, както и да се занимава с наука. Участник в Олимпадата по Физика и Астрономия, както и в International Young Physicists’ Tournament (IYPT) през 2017 година. Доста често мисли за бъдещето и какво би било то ако повече хора допринасят за развитието на науката - това е и причината да избере да се занимава с нея. Смята, че бъдещето на човека е извън Земята, а погледа ни трябва да бъде отправен към цел 1 - Марс.

Vladimir Borachev

couch
Има солиден управленски опит в сферата на бизнес управлението във водещи организации в района на Централна и Източна Европа, Египет и Турция. Той притежава степен Бакалавър по Бизнес Администрация от Американския Университет в България и Магистърска степен по Бизнес Администрация (MBA) от IESE Business School, Испания. От девет години Владимир подкрепя ръководители и ръководни екипи чрез коучинг, менторство, персонализирани семинари, преподаване и вдъхновяващи лекции. През периода 2008 - 2017 г. той преподава в програмата за ръководни кадри (ЕМВА) на Американския Университет в България, а от 2018 г. води авторска програма за развитие на ръководители, "Пътешествие за лидери с Владимир Борачев". Той е професионален сертифициран коуч (Professional Certified Coach) към Международната Коуч Федерация (ICF) и ментор към световната мрежа за предприемачи Endeavor. През свободното си време Владимир пътува, почива си сред природата, градинарства, снима и замисля следващата лудория.

Organizing team

Dimana
Boshnakova

Sofia, Bulgaria
Organizer

Dessislava
Boshnakova

Sofia/Bulgaria, Bulgaria
Co-organizer
  • Karina Karagyozova
    Marketing/Communications
  • Leda Spasova
    Production