ResetSalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
December 12, 2018
2:00pm - 5:00pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxResetSalon
Silahsor Cad #7
Sisli
Istanbul, İstanbul, 34250
Turkey
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Reset­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dan Czerwonka

Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra kameramanlık ve pilotluk yapan Dan Czerwonka şimdi de Drone teknolojisini insani yardım amacıyla kullanımını araştırıyor.

Hilal Bebek

Hilal Bebek, Psikoloji Lisansını Uludağ Üniversitesi’nde tamamlayarak Okan Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını yapmıştır. Şu anda Arel Üniversitesinde Klinik Psikoloji Doktora programına devam etmektedir. Biyeysel psikoterapilerin yanı sıra psikometri, grup psikoterapileri, nöropsikolojik ve kişilik değerlendirmeleri ile ilgili eğitimleri mevcuttur. Profesyonel ilgi alanları eksenindeki eğitimlerine devam ederek aynı zamanda çeviri ve atolye çalışmalarına devam etmektedir. Son yıllarda eğitim ve araştırmalarını özellikle 3. Dalga Psikoterapiler ve Farkındalık alanlarında yoğunlaştırarak araştırmalarını bu konulara yöneltmiştir. Yetişkin ve ergen psikopatalojisi alanında çalışmakta ve terapilerini Bilişsel Davranışçi Terapi, Metakognitif Terapi ve Kabul ve Kararlılık Terapisi ekseninde sürdürmektedir. Kabul ve Kararlılık Terapisi ile ilgili eğitimlerinden bazılarını California Üniversitesi kapsamında, bazılarını ise Orlando ve Reno’ da, bu yaklaşımın kurucusu ve kuramcısı olan Steven Hayes’ in yoğunlaştırılmış kamplarına ve Nevada Üniversitesinde doktora programı kapsamındaki süpervizyon ve labaratuar çalışmalarına konuk öğrenci statusunde dahil olarak tamamlamıştır. UC Berkeley’de kaygı bozuklukları ile ilgili metakognitif temelli eğitimler almış ve San Francisco temsilciliğindeki ACT chapter çalışmalarına katılarak ACT ile ilgili eğitim ve çalışmalarını derinleştirmiştir. California’da UC Berkeley’de Metakognitif Terapi konferanslarına katılımıştır. Uluslararası Metakognitif Terapi kongresinde poster sunumları kabul görmüştür. Metakognitif Terapi ile ilgili çeviri kitabı yayına hazırlanmaktadır. Diğer çeviri çalışmaları da sürmektedir. İnsan psikolojisi ile ilgilenen biri olarak bir psikologun her zaman için felsefe ve sanat ile ilgilenmesi ve anlam üzerinde yoğunlaşan varoluşçu yaklaşımlardan beslenmesi gerektiğini düşünmektedir. Kişisel olarak, varoluşçulukla ilgili okuma ve eğitimlerine devam etmektedir. Sürrealist şiirler ve deneme çalışmaları devam etmektedir. 2015 yılında “İmkansız Düş Terzisi” adlı bir şiir kitabı çıkarmıştır. Sembolizm, sürrealizm, mitoloji ile psikodinamik yaklaşımlar arasındaki ilişkiler ile kişisel olarak ilgilenmektedir. Son dönemlerde yazı ve yayın alanındaki faaliyetlerini arttırarak çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. Metakognitif Terapi ile ilgili çeviri çalışmaları yayına hazırlanmaktadır.

Olcayto Cengiz

1996 yılında başlayan reklamcılık kariyerinde pek çok reklam ajansının yaratıcı ekiplerinde görev alan ve gerek ulusal gerekse uluslararası ödüller kazanan Olcayto Cengiz, 2016 yılında Manajans/J.Walter Thompson Turkey’deki yaratıcı yönetmenlik görevinden ayrılarak Berlin’de bulunan Gamewheel şirketinin yaratıcı başkanı (CCO) pozisyonuna gelmiştir. 2017 sonunda ise; Gamewheel’de CTO olarak görev alan Christian Bittler ile yeni nesil iletişim şirketi olarak konumlandırdıkları, oyunlaştırma (gamification) tabanlı Flying Spoon’u kurmuştur. Kendisi hakkında tanıtım yazısı yazarken çok sıkılan ve utanan Olcayto Cengiz, kendisine sorulduğunda sadece “Rüzgar’ın babasıyım” diyerek kendini tanıtmaktadır.

Yonca Tokbaş

2 çocuk annesi. İngilizce, Fransızca bilir. Türlü çeşit kurumsalda, yurtiçinde ve yurtdışında, türlü çeşit milletten insanla çalışmışlığı var. Bunalıma girdi de öyle koşmaya başladı. Kurumsaldan ayrıldı. Kendini hem sevdiği hem de en iyi yaptığı şeylere verdi; yazmak, koşmak, konuşmak, sorunlara çözüm üretmek, yardımcı olmak gibi…

Organizing team

Ali
Ustundag

Istanbul, Turkey
Organizer
  • Efe Ersoy
    Operations