HaydarpasaHighSchool
x = independently organized TED event

Theme: Detayların Gücü

This event occurred on
October 21, 2018
9:30am - 2:10pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

Paylaşmaya Değer Fikirler düşüncesi ile ortaya çıkan TEDx, Detayların Gücü teması ile Haydarpaşa Lisesinde.

Haydarpasa Lisesi
Altunizade Mah. Okul Cikmazi Sokak No: 2 Uskudar
Istanbul, İstanbul, 34660
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Haydarpasa­High­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anooshirvan Miandji

Lecturer
İran-Azeri Türkü ve Tebrizli olan Miandji, Gazi Üniversitesi Eczacılık mezunu olup Farmasötik kimya uzmanlığını 1.lik derecesiyle bitirmiştir. Oxford Üniversitesi’nden 2016-2018 yılları arasında Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünme ve Bilgi Teorisi üzerine eğitim almıştır. Modern Farsi , Beginner’s Persian, Tıbbi Bitkiler Atlası gibi çeşitli sözlükler ve kitaplar yazmıştır. Ayrıca Samed Behrengi’nin kitaplarının Farsça’dan Türkçe’ye tercüme etmiştir Miandji, daha önce birçok programa konuk olmuş ve TedX konferanslarına katılmıştır ve hala çeşitli etkinliklere katılmaya devam etmektedir. Miandji, şu anda Bilkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevini yapmaktadır.

Bager Akbay

Entrepreneur
Bager Akbay fen ve matematiğe, okuduğu Atatürk Fen Lisesinde merak sarmaya başladı. Orada kazandığı eğitim bursu sayesinde eğitimine bir seneliğine Tokyo’da devam etti. Memleketine döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliğini kazandı. Burada da işletim sistemlerine merak salan Bager Akbay, güvenlik ağ ve programlama üzerine çalışmalar yaptı. Tüm bunlara devam ederken, amatör bir tiyatro grubunda kuklacı olarak görev aldı. Bu tiyatro deneyimi nedeniyle okulu bıraktı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tasarımcılık okuma kararı aldı. Burada da daha önce ilgi duyduğu programlama ve tasarımın ilişkisini keşfetti. Daha sonrasında çeşitli şirketler için etkileşimli içerikler üretmeye başladı. Mezun olduktan sonra bu alanda eğitim vermeye başladı. 4 senenin sonunda Avustralya’ya dijital sanat okumaya gitti. Fakat Avustralya’da iken kızı dünyaya geldiği için Türkiye’ye dönüp eğitimcilik hayatına devam etme kararı aldı.

Enes Kerim Şafak

Blogger
Enes, a student in Haydarpaşa High School in 11th grade, is a self-proclaimed “blog writer”. He started writing in Fall 2016, with a friend of his on a website they created. Their website “Defter Arkası (Notebook’s Back)”, is a non-profit website which only those under 18 can write in. Its purpose is to show society that those under 18 can write quality essays, stories, poems, etc. In this way, they published over 100 writings and are continuing to do so. Since his childhood, he has been known for his inquisitive personality. Thanks to blog writing, he took an interest in many things. He organizes many activities in school and is the leader of Haydarpaşa Reading Club. He believes writing is harder than reading and speaking is harder than writing. As a student who is the part of today’s education system, he wants to criticise different parts of it. He wants to have an academic career in the social studies field in the following years, and has already gained the attention of many people.

Hacı Ormanoğlu

Teacher
“Yüreğe Dokunan Öğretmen” 1972 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra 1995 yılında Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü dereceyle bitirerek hayalindeki mesleği yapmaya başladı. Nevşehir, Batman ve Şanlıurfa’da görev yaptı. Uygulamalı eğitimin kalıcı olduğuna inandığı için öğretmenliği boyunca projeler geliştirdi. Tarım dersleri için uygulama bahçesi, televizyonlu eğitim, “Goncalar Solmasın” yaz okulu okuma programı, “Kitaplarla barışalım, mahalle arkadaşlığını yeniden kuralım.” gibi projeler geliştirmiş ve öğretmenliği boyunca uygulamıştır. Öğrencileri ile çeşitli sergiler açtı. “Ben Onları Çok Sevdim”, “Goncalar Solmasın” isimli iki kitap yazdı. Evli ve üç çocuk babası olan Ormanoğlu, günümüzde “Goncalar Solmasın Derneği”nin yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir.

Hakan Mengüç

Musician
Hakan Mengüç, 25 Temmuz’da Bursa’da doğan bir müzisyen, sufi, yazar ve konuşmacıdır. Uludağ Üniverstesi’nde eğitim görmüş, küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duymuş ve 15 yaşındayken ney ve piyano çalmayı öğrenmiştir. Bu enstrümanlar üzerine iki yıl boyunca konservatuarda eğitim görmüştür. Ney çalmaya başlamasıyla birlikte tasavvuf ve sufi felsefesi ile tanışmış ve bunun ardından Osmanlıca ve Farsça öğrenmiştir. 20’li yaşlarında farklı üniversitelerde kendini tanıma, bilinçaltı, bireysel farkındalık gibi konularda seminerler vermeye başlamıştır. İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurumu gibi farklı kurumlarda eğitimler vermiştir. Yüzün üstünde ülkede yayınlanan TEDx konuşmasına davet edilmiş ve sufi felsefesi üzerine konuşmuştur. “Ben Ney’im” adında sufi/tasavvuf felsefesi kitabını yazan Hakan Mengüç, kendini geliştirmeye yönelik felsefesiyle insanları aydınlatmaya devam etmektedir.

Uygar Özesmi

Civil Society Activist
Sivil toplum aktivisti ve Ashoka Senior Fellow olan Dr. Uygar Özesmi, ekolojik ve sosyal adalet için türetim ekonomisi oluşturmak üzere bir sosyal platform oluşturmuştur. Türetim Ekonomisi Derneği’nin başkanlığını yürütmekte olup Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri bölümünde misafir öğretim üyesi ve ENİVA Vakfı’nın başkan yardımcısıdır. 1989-90 yılları arasında Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin danışmanlığını yapmıştır. Burs almaya hak kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde Ohio State Üniversitesi’nde master, daha sonra Minnesota Üniversitesi’nde doktora yaptı. 2002 yılında Doğa Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı. New York’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda Çevre Uzmanlığı, TEMA Vakfı Genel Müdürü, Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü olarak görev yaptı. Dr. Özesmi'nin 100’den fazla bilimsel yayını, sayısız popüler makalesi, bir kitabı ve Açık Radyo’da her gün yayınlanan bir programı vardır.

Yusuf İkbal Aldemir

Student
2002 doğumlu girişimci, geliştirici ve araştırmacı. BilimX ve Anka Corporation’ın kurucusu, 3 yıldan fazla süredir bilim, sanat ve teknoloji alanlarında projeler üretiyor, eğitimler veriyor ve konuşmalar yapıyor. Son olarak 2018 Eylül ayında Elementum isimli organizasyonun yönetim kurulu üyesi olmuştur, pek çok proje ve organizasyonda aktif görev alarak çalışmalarına devam etmektedir.

Organizing team

Sevcan
Mısır

Co-organizer