KarlovacLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 20, 2019
Karlovac, Karlovačka županija
Croatia

Po prvi puta Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac organizira TEDxLibrary konferenciju. Za ideje vrijedne širenja pobrinut će se pet govornika. Iako nisu svi iz lokalne sredine, zajedničko im je da znaju motivirati, inspirirati i potaknuti na promjenu!

TEDxKarlovacLibrary
Ljudevita Šestića 1
Karlovac, Karlovačka županija, 47 000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Karlovac­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Antun Alegro

botaničar i sveučilišni profesor
Antun Alegro izvanredni je profesor na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Područje istraživanja mu je botanika, odnosno flora i vegetacija Hrvatske i jugoistočne Europe s posebnim naglaskom na Dinarski prostor, vodenu vegetaciju i floru mahovina, te ekologiju kopnenih ekosustava. Predaje nekoliko kolegija vezanih uz različite aspekte botanike, a uključen je u mnogobrojne istraživačke projekte i projekte vezane uz zaštitu prirode i biološke raznolikosti. Objavio je stotinjak znanstvenih radova, suautor je nekoliko knjiga i većeg broja poglavlja u knjigama.

Davor Horvatić

Promotor znanosti i sveučilišni profesor
Horvatić Davor, je izvanredni profesor na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Istraživanje obavlja u području fizike elementarnih čestica te u području kompleksnih sistema i mreža s primjenom u ekonomiji, sociologiji i medicini. Objavio je četrdeset znanstvenih rada koji su citirani više od dvije tisuće puta. Aktivno se bavi popularizacijom znanosti. Održao je više stotina popularnih predavanja te snimio desetak radijskih i televizijskih emisija. Suautor je osnovnoškolskih udžbenika fizike za sedmi i osmi razred.

Matejka Buča

poduzetnica i majka
Matejka Buča rođena je u Karlovcu 1983. godine. Nakon završene Opće Gimnazije, upisala je Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje je diplomirala na smjeru Marketing 2005. godine. Karijeru je započela iste godine kao asistentica marketinga u Styriji, najvećoj hrvatskoj medijskoj kompaniji gdje je 2010. godine osnovala te idućih pet godina vodila odjel digitalnog marketinga. Nakon rođenja kćerkice, mijenja posao te se zapošljava u Francku na istoj poziciji, mijenjajući industriju ali ne i struku. Paralelno, od 2013. godine vodi vlastiti blog o hrani Like chocolate koji biva prepoznat u javnosti te postaje jedan od najpoznatijih u ovoj niši zbog kvalitetnih recepata, fotografija i videa, detaljnih pojašnjenja te modernog dizajna. Početkom 2018. godine rađa druge dijete te nastavlja razvoj bloga, koji joj donosi i dodatne angažmane te mogućnost osnivanja vlastitog studija za sadržajni marketing pod imenom Koohinja. Danas živi u Zagrebu sa suprugom i njihovo dvoje djece.

Petra Cicvarić

kazališna i televizijska glumica
Rođena u Osijeku 1986., kazališna i televizijska glumica. Petra je magistrirala glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu. 2016.godine dobila je 3. nagradu na festivalu za dječju književnost Mali Marulić, za tekst u “U potrazi za slovom R”, a 2018.godine nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju glumicu u istoimenoj predstavi. 2017.godine dobila je nagradu na Naj,naj,naj festivalu za tekst “Tko nema u vugla, googla”, a 2019. prvu nagradu Mali Marulić za dječji tekst “Na tragu”.

Velimir Srića

sveučilišni profesor i konzultant
Velimir Srića je završio Ekonomski fakultet i magisterij na FER-u.Konzultant je iz menedžmenta i informatike u nizu tvrtki kao Coca Cola, Fina, Gorenje, dm, INA, PBZ i Krka. Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Programski je direktor privatne konzultantske tvrtke za digitalne inovacije i razvoj menadžmenta. Objavio je sedamdesetak knjiga i preko petsto članaka, a koautor je i Međunarodne enciklopedije menadžmenta. Redoviti je profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles) i na Renmin sveučilištu u NR Kini, a predavao je na sveučilištima u Shanghaiju, Budimpešti, Dubaiju, Grazu, Mariboru, Rijeci, Sarajevu, Splitu i Osijeku. Ekspert je Svjetske banke za Change Management, član Europske akademije znanosti i umjetnosti te Komisije za Digitalno društvo pri ICC (International Chamber of Commerce).

Organizing team

Miroslav
Katic

Karlovac, Croatia
Organizer

Vedrana
Vrana

Co-organizer
  • Anita Malkoč
    Team member
  • Lidija Šajatović
    Team member