Youth@KadıköyAnadoluLisesi
x = independently organized TED event

Theme: Boomerang

This event occurred on
April 13, 2019
9:30am - 5:30pm +03
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri olarak düzenlediğimiz TEDxKadıköyAnadoluLisesi etkinliğinde, tüm katılımcılara özgün bir fikir etkileşimi yaratmayı amaçlıyoruz. Düşünen, merak eden, üretebilen ve paylaşabilen gençleri 13 Nisan 2019 tarihinde Maarif Kültür Merkezi'nde ağırlayacağız.

Temamız olan "Bumerang" hakkında:

“İnsanoğlu ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar onlara geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu” diyen Albert Einstein’a katılmamak mümkün mü?

“Şu dünya bir dağ gibidir. Ona nasıl seslenirsen o da sana sesleri öyle aksettirir. Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa, hayırlı laf yankılanır. Şer çıkarsa, sana gerisin geri şer yankılanır. Senin gönlün değişirse dünya değişir.” diyen Şems’in sözleri anlamsız mı?

Biliyoruz ki, dünyaya gözlerimizi açtığımız, ciğerlerimizi havayla doldurduğumuz o ilk andan; bu dünyadan ayrıldığımız, son nefesimizi verdiğimiz ana kadar “ hayat “ denilen muazzam bir yolculuktayız.

Üstelik bu yolculukta attığımız her adım, aldığımız her karar, çoğu zaman yalnızca kendimizi etkilemekle de kalmıyor. Ailemizi, arkadaşımızı, yan dairemizdeki komşumuzu, kilometrelerce ötede başka bir ülkede yaşayan hiç tanımadığımız insanları, torunlarımızı hatta onların torunlarını da etkiliyor…Bir çiçeği, bir ağacı, bir balığı, bir kuşu etkiliyor.. .Yemyeşil ve görkemli ormanlar yok olabiliyor mesela, çok sevdiğimiz pandaların soyu tükenme tehdidiyle karşılaşabiliyor...

Bazen güzel şeyler de olmuyor değil; kenetleniyoruz, koruyoruz, geliştiriyoruz. Bağışlanan bir organla hayat veriyoruz.

Büyük resme baktığımızda görüyoruz ki her birimiz, ayrı ayrı sadece yalnızca bugünü değil yarını da yaratıyoruz.

Geleceğin sonsuz olasılığını, geçmişin tecrübeleri ile karşılıyor; daha iyi bir dünya için tüm evreni sevgiyle kucaklıyoruz.

Kadıköy Anadolu Lisesi
Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Cd. D:68, 34710 Kadıköy/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34710
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Kadıköy­Anadolu­Lisesi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Akın Arıkan

BT Altyapı Mimari Yönetim Müdürü

Cem Cengiz

Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencisi
1 Şubat 2000’de Çorum’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Çorum’da aldıktan sonra lise eğitimine devam etmek için Kadıköy Anadolu Lisesi’ne geldi. 2014 yılında EGED internet radyosunda bir yıl boyunca teknoloji, edebiyat ve erişilebilirlik temalı “Gökkuşağı” adlı programı sundu. Yine 2014 yılında bir e-derginin kuruculuğunu ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 2015 yılında görme engellilerin çizgi-baskı eserlere erişilebilirliğini sağlayan Engelsiz Çizgiler’i kurdu, hâla bu ekipte genel koordinatör ve dış operasyonlar yöneticisi olarak çalışıyor. 2018 yılında, gençlerin kendi medyalarına kavuşup tekdüze bir akıma kapılmış geleneksel medyanın yarattığı havayı süpürmeyi amaçlayan projesi SIYMO üzerinde çalışmaya başladı. Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilirlik kavramını içselleştiren SIYMO, görsel ve yazılı içeriklerin yanı sıra çeşitli workshoplar ile sadece bilinçlendirici değil, problem çözücü bir medya olmak istiyor.

Devrim Cenk Ulusoy

Dünya ve Avrupa Serbest Dalış Şampiyonu ve Rekortmeni, Nefes ve Stres Yönetimi Eğitmeni, Kişisel Spor Koçu
1 Şubat 1973’te Niğde'de doğdu. 5.5 yaşında Galatasaray Spor Kulübü’ne başladı. Yeteneği ve başarısı sayesinde 9 yaşında Milli Takıma seçildi. 1986-1990 yıllarında Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdi. Üniversite yıllarına kadar sürdürdüğü yüzme sporunda yurt içi ve yurt dışı müsabakalarında 600'den fazla madalya kazandı. 3 yıl ara verdiği spor yaşantısına, Mono Palet branşı ile geri döndü. Başarıları bu branşta devam etti. Sayısız Türkiye şampiyonlukları ve rekorlarına imza atmışken Devrim Cenk Ulusoy'a üzerinde taşıdığı dövmelerden dolayı, maalesef ülkemizi yurt dışında 8 yıl temsil etme şansı verilmedi. Serbest Dalış branşına 2003 yılında başladı. Bu branştaki 13 yıllık kariyerinde 75'in üzerinde Türkiye Rekoru, 12 resmi Dünya Rekoru ve 2 resmi Avrupa Rekoruna sahip oldu. Bunlarla birlikte 2 Dünya Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Dünya İkinciliği ve çok sayıda Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.

Eray Yüksek

Fütürist, Hikaye Anlatıcı, Stratejist, Dijital Dönüştürücü

Ferhan Salih Tezcan

Yönetim Kurulu Başkanı

Murat Kaya

Yönetim Kurulu Üyesi, DAK-SAR Gönüllüsü

Nihan Kaya

Yazar
Romancı ve öykücü Nihan Kaya, kurmaca kuramı ve sanatsal yaratıcılık teorisi üzerine çalışmalarıyla da bilinmektedir. Nihan Kaya 2005’ten bu yana, edebiyat ve psikoloji alanlarında Avrupa ve Amerika’nın değişik yerlerinde konferans tebliğleri sundu. Türkçede, psikoloji içerikli romanlar; İngilizcede, edebiyat içerikli psikoloji yazıları yayınladı. Londra’da Routledge Yayınları’ndan çıkan Dreaming the Myth Onwards: Revisioning Jungian Therapy and Thought (2008) isimli kolektif kitapta, yaratıcılığın neden ve nasıl aykırı olduğunu anlatıyor. Kaya, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu. İngiltere’de University of Essex’e bağlı Centre for Psychoanalytic Studies bölümünde psikanaliz üzerine yüksek lisans yaptı.Nihan Kaya’nın ikinci kitabı Çatı Katı, 2004 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Öykü Ödülü almıştır. 1979 doğumlu Kaya hâla bu ödüle en genç yaşta layık görülen kişi olmaya devam etmektedir.

Özge Ersu

Profesyonel Turist Rehberi, Yurt içi ve Yurt Dışı Gezi Uzmanı, Konuşmacı Turizm Danışmanı, Gezgin, Yazar, Radyo Belgesel Yapımcısı, Sunucu

Pelin Baykan

Anlatan Eller Kuruluşu Kurucusu, Sosyal Girişimci
6 Aralık 1994’te doğdu. Üniversite döneminde iletişimin önemini fark ederek işaret dilini öğrenmeye başladı. İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Baykan şu an İstanbul Üniversitesi‘nde yüksek lisans yapıyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra işitme engelli toplumun eğitimde fırsat eşitsizliği problemini fark ederek 19 Aralık 2016’da Anlatan Eller projesine başlama kararı aldı. Hayatını eğitimde fırsat eşitsizliğini çözmeye adamış olarak tanımlıyor. Anlatan Eller, Türk İşaret Dili destekli işitme engelli topluma eğitim veren bir sosyal girişimdir.

Uğur Oral

Gazeteci-Yazar, Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi,

Yankı Yazgan

Prof. Dr. Psikiyatr

Organizing team

Helen
Taş

İstanbul, Turkey
Organizer

Hülya
Kutlu

Co-organizer