BornovaAnadoluLisesi
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 20, 2019
12:00am - 6:30pm +03
(UTC +3hrs)
İzmir, İzmir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Conference Hall
Kazımdirik Mahallesi, 373.sokak, 35050 Bornova/İzmir
İzmir, İzmir, 35050
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bornova­Anadolu­Lisesi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Doğuş Kökarttı

Dr. Doğuş Kökarttı 1993, Zonguldak doğumlu. Lisede, okulunu ulusal matematik ve biyoloji olimpiyatlarında temsil etti. Zonguldak Fen Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra, üniversite sınavlarında ülkedeki en iyi 200 öğrenci arasına girerek Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti. Aynı yıl Türk Eğitim Vakfı tarafından "geleceğin liderleri"nden biri seçildi. 2012’den itibaren sırtçantasıyla 35 ülkeyi dolaştı. Bu yolculukları düşük bütçelerle ve 20.000 km’den fazla otostop çekerek gerçekleştirdi. 2012’de Üzüm Dalları, Güneş ve Güz kitabı çıktı. Eylül 2015’te dünyayı dolaşarak 198 ülkeden 10.000 insanla tanıştığı A Tea With 10.000 People projesini başlattı. Kısa sürede dünya çapında bir etki uyandırarak 140 farklı ülkeden 4000’den fazla davet alan proje; ulusal ve uluslararası medya kanallarında, gazetelerde yoğun ilgi gördü. TRT World Mart 2017’de bu projeyi İngilizce bir röportajla hikayeleştirerek dünyaya duyurdu. 2016’da projenin Türkiye ayağını olarak Benimle Bir Çay İçer Misin Türkiye? yi başlattı ve 6 büyükşehire giderek düzenlediği etkinliklerde insanlarla buluştu. A Tea With 10.000 People ile 19 ülkeyi ziyaret edip 2000’den fazla insanla tanıştı. 2017’nin başlarında farklı yaş ve meslek gruplarından gezginleri, sanatçıları, fikir insanlarını bir araya getirerek Kuzey Göçebeleri’ni kurdu. Eylül 2017’de ikinci şiir kitabı Nehir Yolcusu çıktı. Seslendirme alanında çalışmalar yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi ve ITU’de Seyahat üzerine dersler verdi. Vestel’in konuğu olarak Şubat 2018’de VESTALK konuşmasını gerçekleştirdi. Ekim 2018’de Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aralık 2018’de, TEDxIstanbulTechnicalUniversity’de «Yolcu» konulu bir konuşma yaptı. Şimdilerde doktor olarak çalışmakta, Kuzey Göçebeleri ve A Tea With 10.000 People ile projelerine devam etmekte olan Doğuş Kökarttı, ilham verici hikâyesiyle 20 Nisan 2019 günü TEDxYouth@BornovaAnadoluLisesi'nde!

İlker Akgül

Uşak Bir Eylül İlkokulunda görev yapan İlker Akgül'ün, Prof. Dr. Hasan Bacanlı tarafından geliştirilen Değer Bilinçlendirme modelini temel alarak oluşturuğu Türkiye'nin ilk Değer Eğitimi odaklı sınıfı hikayesi ile sizlerle birlikte... Sınıfıyla birlikte değer bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştiren, sosyal farkındalık çalışmalarında yer alan, Engelli Bireyler için sanatçılarla birlikte farkındalık klibi çeken, yetkin eğitim anlayışını benimseyen, sosyal hayatın içinde olan, sınıfında Hollanda büyükelçisini ağırlayan ve bir çok çalışmayı gerçekleştiren ve gerçekleştirmeye devam eden İlker Akgül mesleğini severek yapmakta ve idealleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Alanında doktora eğitimine devam eden İlker Akgül'ün en büyük hayali kurduğu sınıfın tüm Türkiye'de yaygınlaşması ve bu alanda yazmaya devam ettiği kitabını bitirmektir. Bu doğrultuda Değer Bilinçlendirme Eğitimi üzerine faaliyetlerine ve eğitimlerine devam etmektedir.

Organizing team

Yasemin
Erol

Organizer

Fatma
Özgür

Co-organizer