Youth@ATA
x = independently organized TED event

Theme: North Star

This event occurred on
May 4, 2019
Seyhan, Adana
Turkey

It's not hard to be successful if you have a clear direction in your mind. Similarly, it's not hard to find your way when you feel lost . Metaphorically speaking, your north star is your destination in your life. Are you ready to find out the answer of this question?
What's your North Star? Is it being the best teacher in the world? Providing food to the kids in Africa?...What's your North Star?...

TED Adana Koleji
Tapantepe Yolu, Seyhan/Adana, Türkiye
Seyhan, Adana, 01200
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­A­T­A events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aslı GÖKÇE

Motivation artist
Aslı Gökçe 1980 Ankara doğumludur. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera-Şan Bölümünden mezun olmuştur. uzun yıllar Ankara devlet opera ve balesinde hem korist, hem solist olarak görev almıştır. 2007 yılında tamamen kişiye özel tasarlanan pastaların yapıldığı bir pasta evi açarak girimşimcilik ruhunu beslemiştir. 2009-2010 yılları arasında Amerikalı profesyonel eğitmenlerden ve Türkiye'nin bu alanda önde gelen kişisel gelişim profesyonellerinden koçluk, NLP, Quantum, Hipnoz alanında eğitimler almış olup, eğitimlerini psikoloji ve psikoterapi alnında devam ettirmiştir. Ardından, tamamaladığı Business Trainer Diploma Programını başarı ile tamamlamıştır. Freelance olarak 9 yıl önce başladığı sürece daha sonrasında kendi firmasını kurarak devam etmiştir.Halen Türkiye'de bulunan önemli birçok kurum ve kuruluşun kurumsal ve kişisel gelişim alanında eğitim ve danışmanlığını yapmaktadır.

Aytac Oner

Astrologer
Aralık 2016 itibarı ile UZMAN TV'deki haftalık burç yorumlarımızı hazırlamaya başlayan Astrolog Aytaç Öner, 1980 yılında Batman'da doğdu. 1999-2002 yılları arasında Fatih Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okudu.ABD'de Berry Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldı. Ardından Girne Üniversitesi'nde Astroloji Bölümünde okudu ve mezun oldu.Aynı zamanda Öner Döşer'in Astroloji okulunda Astroloji eğitimi aldı.Uluslararası Astrologlar Birliği ve Uluslararası Astrolojik Araştırmalar Topluluğu olan ISAR CAP üyesi olan Aytaç Öner danışanlarına astroloji konusunda bilgiler veriyor ve UZMAN TV'de burçlara göre yorumlarını paylaşıyor.

Can ÖZ

Author publisher, General Manager of a Literature Review
Saint Michel Lisesi'ni bitirdi. Boston University'de sosyoloji eğitimi alırken babası Erdal Öz'ün vefatı üzerine Can Yayınlarının başına geçti. Bu görevi 12 sene yürüttü. 2015 senesinde Bağış Erten, Caner Eler ve Onur Erdem ile birlikte Socrates Dergi'yi kurdu. 2016 senesinde Socrates Bistroyu ve Socrates Almanya'yı kurdu. 2017'de Kress Media tarafından Alman medyasının geleceğini şekillendirmeye aday 10 yayıncı arasında gösterildi. Hala Socrates Dergi genel müdürü olarak görevini sürdürüyor.

Candan Yaygın

Academician / Fest Director
Çalışma hayatına İstanbul’da Günaydın Gazetesi’nde başladı.Muhabirlik döneminde bir çok önemli olayları gündeme taşıdı,ödüller aldı.Türkiye’nin ilk spor gazetesinde görev yaptı. Kanal 6 Televizyonunda kurgu-montaj bölümünde çalıştı.Kıbrıs Yeşilada Gazetesi’nin kuruluş çalışmalarında program eğitimleri verdi.Birçok gazete ve dergide köşe yazarlığı yaptı.Yurt içi ve yurt dışında sinema eğitimlerine katıldı. Uzun metraj ve kısa metraj film çalışmaları yaptı.Türkiye’nin en önemli festivallerinden olan Altın Koza Film Festivali Genel Müdürlüğü ve Festival direktörlüğü görevinde başarılı işlere imza attı. Festivalin uluslararası kimlik kazanmasında büyük katkı sağladı. Kültür, sanat ve sinema alanında Altın Koza Yayınları’ndan 78 adet kitabın editörlüğünü yaptı.Fark Yaratan Kadınlar projesinden ödül aldı.Adana Kürek İhtisas Kulübü’nde 3 dönem başkan yardımcılığı yaptı.Adana Sinema Derneği’ni kurdu.

Caner Palandökenler

Entrepreneur
Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Okul sonrası Acıbadem Sigorta satış temsilciliği ile iş hayatına atıldı. 27 yaşında Türkiye'nin en genç bölge müdürü ünvanını aldı. 2013 yılında Turkcell Superonline'da satış müdürü olarak çalıştı. Bu aşamadan itibaren inovatif fikirler ve projeler üreterek bölgede şirketlerin satışlarını arttıran kişi olarak anılmaya başladı. Çalıştığı yıllarda iş, proje ve stratejik planlamalar konusunda farklı sektörlere eğitimler verdi. 2012 yılından itibaren de kariyerini koçluk, kişisel ve kurumsal gelişim ile şekillendirdi. Bireylere ve şirketlere satış ve gelişim eğitimleri vererek değerler ve amaçlar bulmalarına yardımcı oldu. 2018 yılında Çukurova'nın ilk workspace alanı olan Co-worker şirketini kuran Caner Palandökenler, Nöbetçi Kütüphane'nin kurucu ortağı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda bölgenin en büyük koçluk ve mentorlük şirketi olan Pin Akademi kurucusudur.

Engin Yüksel

ACTOR
1969 Yılında Sakarya’ da doğdu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümüne girdi. Öğrencilik yıllarında Dormen Tiyatrosunda, “Şahane Züğürtler”, “Hastalık Hastası”, “Neredeyse Kadın”, “Beşten Yediye”,“Sevgilime Göz Kulak Ol”, “Alo Arkadaş”, “Bit Yeniği”, “Kare As” ve“Zafer Madalyası” adlı oyunlarda rol aldı. Konservatuar öğrenimini 1995 yılında tamamlayan ve uzun yıllar televizyon dizilerinde oyunculuk yapan Yüksel, tiyatroya 2009 yılında “Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu” adlı müzikal ve 2010 yılında sergilenen “Ben Patronum” adlı oyunla geri döndü. 2012 Tiyatro sezonu için kendi yazmış olduğu Cahit Sıtkı Tarancı’ nın hayatını konu alan tek kişilik “Gün Eksilmesin Penceremden” adlı oyun kurmuş oldukları “Serbest Tiyatro” nun repertuarında ki ilk oyundur. Ayrıca, “Gönül Yarası”, “Son Osmanlı”, “Cenneti Beklerken”, “Dinle Ney’den”, “Hoş geldin Hayat”, “Ev” , “Behzat Ç…” , “Evliya Çelebi- Uzun Bir Gün” ‘İnşaat 2”de önemli roller üstlenmiştir

Hazer Amani

Executive Chef
Hazer Amani, TED Ankara Koleji sonrası ODTÜ'de sosyoloji okumuş daha sonra Güney Afrika'da aşçılık eğitimi almış ve dünyanın en prestijli şeflik diploması olan Le Cordon Bleu Grand Diplome'yi alarak yeteneğini uluslararası standartlara da taşımıştır. Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika'da çalışmaya başlamış, ama sadece yemek yapmayı bilmek Ona yetmemiş Cape Wine Academy'de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okumuştur.2010 yılında İstanbul'a dönmüş ve Chilai adlı restauratın Executive Chefi olarak çalışmıştır.2011 yılının En Yaratıcı Şefi ödülünü almıştır. Kendisinin İstanbul Ataşehir'de Fireroom isimli bir restoranı vardır.Hazer Amani son olarak TV8 de yayınlanan Master Chef programının jüri üyeliğini ve sunuculuğunu yapmıştır.

Kenan Korkmaz

Director
Üniversite yıllarımın geçtiği ardından yine aynı üniversitede çalışma hayatımın önemli bir kısmını geçirdiğim kebap kokulu bu kenti seviyorum. Bu kentle ilk tanışmam üniversite sınavında sırf puanım yettiği için yazdığım ziraat fakültesi tarım ekonomisi bölümünü kazanmamla oldu.

Organizing team

Ebru
Güçlü

Organizer

SEZEN
ARIOĞLU

ADANA, Turkey
Co-organizer