Slany
x = independently organized TED event

Theme: Ozvěny lidskosti

This event occurred on
March 23, 2019
3:00pm - 8:00pm CET
(UTC +1hr)
Slaný, Středočeský kraj
Czech Republic

6 řečníků, profesních zaměření a životních osudů – od převora kláštera, přes vedoucí pěveckého sboru, až po mistra republiky v triatlonu. Skupina vypadající na první pohled nesourodě vytváří pestrou mozaiku, která má jeden styčný bod. Všichni řečníci jsou v souladu s podtitulem akce ozvěny lidskosti. Dokázali se vymanit se zažitých stereotypů a pohledů na oblast, v níž se pohybují. Myslíte si, že jednotlivec nemůže nic změnit? Přijďte se přesvědčit o opaku a poslechnout si inspirativní myšlenky a příběhy lidí úzce spojených s našim městem.

Kino Slaný
Masarykovo náměstí 159
Slaný, Středočeský kraj, 274 01
Czech Republic
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Slany events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alena Šandová

učitelka a vedoucí sboru
Vystudovala Gymnázium V.B.T., absolvovala I. i II. cyklus ve hře na klavír na slánské ZUŠ. V Praze vystudovala učitelství pro 1. stupeň s rozšířenou HV na UK a obor výchovná dramatika na DAMU. Od roku 1996 učí na ZŠ Moskevská v Kladně na 1. stupni. Je spoluzakladatelkou i uměleckou vedoucí, spolku Consortia Camerale Slanense z.s., který funguje od roku 1996 a v současné době má podobu ženského pěveckého sboru. Jak důležité může být uvědomění si a pochopení vlastního hlasu? K čemu člověka může dovést vědomá práce s hlasem?

Jan Poříz

převor kláštera
Je římsko-katolický kněz a člen řádu bosých karmelitánů. Studoval na Katolické teologické fakultě UK a na Centro Internacional Teresiano Sanjuanista v Ávile (Španělsko). V současné době je převorem kláštera ve Slaném a duchovním správcem slánské farnosti. Zároveň je školním kaplanem a učitelem na ZŠ Maltézských rytířů v Kladně. Příležitostně se věnuje také vedení duchovních cvičením a přednáškové činnosti s tématy duchovního života a křesťanské mystiky. Těšit se můžete téma ,,Vnitřní hrad,,

Martin Kratochvíl

podnikatel - poskytovatel internetu
Přes 20 let se věnuje problematice počítačových sítí a elektronické komunikace. Od studenta gymnázia V.B.T, který pomáhal udržovat síť ve slánské knihovně přerostl do tvůrce sítě pokrývající 2500km2 v okolí Slaného. Dnes ho můžete i potkat jak přednáší pro studenty kralupské střední odborné školy, aby je uvedl do reality chodu počítačových sítí. Martin byl první kdo odhalil a popsal viry pro bezdrátové zařízení Skynet a Motherfucker. Se svým týmem odhalil i několik bezpečnostních děr v dalších zařízeních. Díky invenci sráží náklady na pořízení technologických prvků a umožňuje jejich užití s větším efektem.

Peter Chalupianský

spoluzakladatel klubu srdcařů
Je mu teprve 28 let a již dokázal získat téměř 2.000.000 Kč pro více než 30 lidí s handicapem. Založil vlastní nadační fond, vydal populární knížku Odposlechnuto v Praze, odeslal přes 1 000 ručně psaných pohlednic a uspořádal více než 80 cestovatelských stand-upů po celé České republice. Kde se v mladém absolventovi ČVUT FEL vzala chuť volném čase pomáhat lidem s handicapem? Co mu to přináší a co na oplátku bere?

Tomáš Řenč

mistr republiky ve středním a dlouhém triatlonu
Začínal s hokejem, ale v roce 2003 zkusil první triatlon a u něho zůstal do dnes. Sportovní kariéru si udržuje hlavně díky podpoře rodiny a své píli. Přehled Tomových sportovních úspěchů: 2012: 1. místo Český pohár - triatlon do 23 let 2014: 2. místo akademické Mistrovství světa 2015: 2. místo Triprague (poloviční Ironman) 2017: 1. místo Ironman v Rakousku 2018: Mistr republiky v polovičním i celém Ironmanu a celkový vítěz českého poháru. Jaká úskalí čekají na toho, kdo chce zkusit triatlon či IRONMAN?

Zoja Kučerová

ředitelka knihovny
Zoja se aktivně se zapojuje do nových projektů vyhlášených MK ČR, profesní organizací SKIP na podporu čtenářství pro všechny věkové skupiny, každoročně žádá o dotace na rozvoj čtenářství. Je zakládající členkou spolku Klubu nordic walking Slaný. V oblasti cestovního ruchu a propagace města se aktivně zapojuje ve sdružení Bohemia Centralis, jehož je město Slaný členem. Šíří jedinečnost sbírky slánek, ale i sjednává výstavy za hranicemi našeho regionu. Byla by ráda, kdyby pojmy knihovna nebo infocentrum byly vždy chápány jako záruka/značka dobré kvality.

Organizing team

Miloslav
Nic

Slaný, Czech Republic
Organizer

Vojtěch
Solař

Slaný, Czech Republic
Co-organizer
  • Jakub Fejtek
    Operations