UniversitateaPolitehnicaBucurești
x = independently organized TED event

Theme: Defy the Odds

This event occurred on
April 13, 2019
București, București
Romania

TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești brings in the limelight of the third edition a new theme - "Defy the Odds" - or "how to fulfill a purpose considered impossible by the majority". We dismantle myths, transform perceptions, banish fears and encourage the change!

Aula Magna, Universitatea Politehnica din București
313 Splaiul Independenței, București
București, București, 060042
Romania
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Universitatea­Politehnica­București events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alex Doppelgänger

Blogger, author and science promoter
Deși a făcut toată viața filologie și a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Alex a început să scrie despre știință acum 7 ani pe propriul blog, în 2017 a publicând și prima sa carte "Cum se face un Univers?", care prezintă concepte elementare de astronomie și astrofizică pentru publicul larg, urmată la scurt timp a doua carte "Atomi și microunde: cum știm ce știm?", ce prezintă concepte elementare din domeniile fizicii și chimiei. Alex dorește să le arate celor din jurul său că știința nu este acel "ceva" situat într-un turn de fildeș, de neatins pentru omul de rând. În restul timpului face muzică, activând în acest domeniu din 2008, având în momentul de față lansat un EP cu propriul nume și un album cu formația Harlequin Jack.

Ana Crăciun-Lambru

Puppeteer Artist and Director
Absolventă a Universității de Teatru și Film “I. L. Caragiale”, Departamentul Arta Actorului Mânuitor de Păpusi și Marionete, a activat ca Artist Păpușar Independent timp de opt ani. Jocul a continuat în Statele Unite, unde a obținut diploma “Master of Fine Arts in Dramatic Arts” în programul Puppet Arts la Universitatea Connecticut printr-o bursă Fulbright. S-a întors în România, unde a început colaborări și proiecte dedicate Teatrului cu Păpuși, atât în calitate de actriță, cât și în calitate de regizor.. În prezent, își desfășoară activitatea în cadrul comunității de artiști ART HUB, unde pregătește noi proiecte.

Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu

Founders of the "Dăruiește Viață" Association
#NoiFacemUnSpital - Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România ultimilor 30 de ani. Acest proiect reprezintă mai mult decât construcția în sine a spitalului, ci un fenonem social, în care românii și-au dat voie să creadă că și în România se poate! Fondatoarele asociației @DăruieșteViață, care a adus România cu 25 de ani în față în domeniul hemato-oncologiei, prin proiectele realizate, investind peste 10 milioane de euro în spitalele din România, modernizând și dotând în special secții de oncologie, astfel încât un număr cât mai mare de pacienți să poată beneficia de tratament la standarde europene, pentru ca șansele lor de vindecare să crească.

Dumitru Prunariu

Dr.Eng. Astronaut, Honorary Member of the Romanian Academy
14 mai 1981 - 7 zile, 20 de ore, 42 de minute - 28.500 km/h - date care marchează călătoria spre stele a tânărului român, care avea să devină al 103-lea om din lume care a zburat în spațiu. Ulterior, a obținut nenumărate titluri onorifice, din România și nu numai, din care evidențiem cea mai înaltă distincție acordată astronauților, din cadrul Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic. Membru de onoare al Academiei Române, Doctor Inginer Cosmonaut și autorul a numeroase articole de specialitate, comunicări ştiinţifice şi al unor cărţi scrise în colaborare, este dovada perfectă că poți atinge un scop considerat imposibil de majoritate.

Ela Moraru

Country Manager @Google România
Country Manager la una dintre cele mai renumite corporații din lume, Ela a trecut pragul Google.ro în calitate de Industry Manager în 2012, lucrând în diferite domenii ale companiei, precum e-commerce, finanțe și publicitate. Ulterior, a făcut parte din echipele de management de la Xerox și Microsoft. Absolventă a Academiei de Business din cadrul Universității Duke, din SUA, Ela deține un doctorat în Științele Comunicării, teza concentrându-se pe evoluția sferei publice alături de transformarea accesului către informație a cetățenilor.

Eli Neicuț

Volunteering Content Creator
25 de ani, programatoare de meserie, Eli nu ezită nicio clipă să vorbească despre fenomenul care i-a produs o evoluție ireversibilă: voluntariatul. Are încredere că poate inspira și motiva societatea noastră, iar împreună să putem aduce o schimbare. Și-a propus să schimbe mentalitatea românilor despre voluntariat și în doar câteva luni a reușit să își creeze o comunitate darnică și dornică de implicare, în cadrul vlog-ului său cu și despre voluntariat - Eli Vorbește, un loc în care adună povești ale unor oameni demni de „Jos pălăria!”. Iar povestea continuă…

Irina Novac

Activist
Irina a studiat în clasa a X-a în SUA cu o bursă acordată de Departamentul de Stat al guvernului american, unde orele cu adolescenți hispanici, mexicani și afro-americani au învățat-o că stereotipurile sunt inutile. Înapoi în țară, a vrut să aducă mai aproape de generația ei subiecte precum: drepturile omului și toleranța. În 2018, a organizat o conferință despre discriminarea de gen în Focșani, a co-organizat o tabără despre egalitate de gen și dezvoltare personală pentru adolescente din regiunea Moldovei și un festival de scurtmetraj documentar despre românce trecute cu vederea de materia școlară (Radiera Film Festival).

István Borzás

Sustainable Thinker
István a absolvit Facultatea de Jurnalism din Cluj, după care a petrecut 8 ani în Copenhaga, adunând experiență în diferite domenii și contexte internaționale. Momentan, el este într-un an sabatic, în care se dedică voluntariatului și călătorește, participând în proiecte alternative de sustenabilitate și managementul resurselor. Care este obiectivul său? Crearea unor spații în România, care încurajează grija pentru mediu și inovația ecologică, într-o formă colaborativă.

Răzvan Nicolescu

Deloitte Partner
„Let’s make the world a better place! Let’s give a chance to the next generations!” Răzvan Nicolescu are o experiență de peste 20 de ani în sectorul energetic, deținând de-a lungul timpului funcții atât în sectorul public, cât și în cel privat. A fost director de reglementare al OMV Petrom, ministru tehnocrat al energiei, președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie, iar în prezent conduce echipa de consultanță în energie si sustenabilitate a Deloitte România.

Ripperz Crew

BreakDancers
Una dintre cele mai longevive trupe de breaking din țară, Ripperz Crew, activează în comunitatea de dans din anul 2006. În 2018, trupa a participat la concursul televizat „Românii au Talent” și a ajuns până în finală. Membrii Ripperz Crew au câștigat de-a lungul timpului numeroase concursuri organizate în țară individual, dar și împreună. Determinarea lor vine din pasiunea pentru cultura Hip Hop și din dorința de a arăta tuturor că dacă îți urmezi visele, nu doar că poți avea parte de rezultatele la care ai visat, dar și că te vei bucura de o călătorie bogată în experiențe inedite, în care ai ocazia să descoperi locuri interesante și oameni noi, ce merită trăite la maximum.

Tony Romani

Experienced investor on Wall Street
Investitor și consultant financiar cu experiență profesională pe Wall Street, este asociat atât unor companii internaționale precum PwC, EY, American Express, Union Bank of Switzerland, cât și unor proiecte antreprenoriale sau non-profit din România. După ce a emigrat în Statele Unite în 1999 și a devenit cetățean american, Tony a revenit în România în urmă cu câțiva ani pentru a investi în țara natală. Mai captivante decât povestea lui sunt experiențele pe care le-a acumulat atât ca investitor în companii listate sau private, cât și din poziția de consultant de fuziuni și achiziții și confidant al mai multor antreprenori străini și români.

Vasi Rădulescu

Founder of the ”Leapșa de Sănătate” project
Medic specialist și fondator al proiectului Leapșa de Sănătate, o platformă de educație medicală cu articole pe înțelesul tuturor, este și autorul cărților „Dragă inimă”, „Culorile uitării” și „Medicina povestită pe înțelesul tuturor”. „Cel mai bun medic comunicator” ales de către juriul din cadrul premiilor COPAC, ediția 2018, împărtășește numeroasei sale audiențe online informații despre o medicină care ar trebui să pună mereu pacientul în centrul atenției, fără a-l considera un -aparent- simplu cumul de diagnostice. O medicină empatică, a apropierii între oameni, bazată pe dovezi științifice, care evită miturile și terapiile inventate peste noapte, cu scopuri nejustificate și cu interese ascunse.

Veverițele Năzdrăvane

Singers
Veverițele Năzdrăvane ne demonstrează că nu există niciun impediment care să te oprească în a-ți îndeplini visurile și a-ți urma talentul. Trupa este alcătuită în mare parte din copii nevăzători, de la Şcoala Specială Gimnazială pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti. Au impresionat prin prestația de la ediția IX a emisiunii „Românii au Talent”, ilustrând că muzica nu are limite, te face să vibrezi, transmite emoție dincolo de orice prejudecată. Talentul, munca, puterea și entuziasmul debordant demonstrează că deficiența nu este un o barieră, ci și compensează și oferă rezultate uluitoare.

Vlad Voiculescu

MagiCamp Co-Founder
Vlad a studiat economie la Vienna University of Economics and Business Administration, după care și-a construit o carieră în banking și în consultanță financiară în domeniul finanțării proiectelor de infrastructură, domeniu în care a profesat peste 10 ani. De-a lungul ultimilor 12 ani, a inițiat proiecte sociale cu impact major, precum Rețeaua Citostaticelor, @MagiCAMP și @MagicHOME. În 2018 a fost selectat între cei 25 lideri globali cărora le-a fost acordată bursa Eisenhower, un program de leadership înființat în urmă cu peste 60 de ani. Determinarea, curajul, altruismul, asezonate cu câte un strop de timiditate și încăpățânare alcătuiesc rețeta prin care se pot schimba vieți și, de ce nu, o societate.

Organizing team

Elena-Diana
Grosu-Șandru

Bucharest, Romania
Organizer

Raluca
Iosu

Bucharest, Romania
Co-organizer
  • Adriana Măgureanu
    Production
  • Alexandra Mirea
    Marketing/Communications
  • Alexandra-Polixenia Paraschivoiu
    Curation
  • Andrei Răpciugă
    Partnerships/Sponsorship
  • Maria-Alexandra Vlad
    Operations