Obor
x = independently organized TED event

Theme: Embrace-Imbratiseaza

This event occurred on
September 14, 2019
Bucharest, București
Romania

The theme of the event is “Embrace”. This
topic stood out to us, because Romania has demonstrated difficulty when embracing marginalised
people. We aim to make TEDx Obor another opportunity for people, especially young people, to engage
more with local community and be aware of the difficulties and challenges they are facing.

Teatrul de Arta Bucurest
Strada Sfântul Ștefan 21, București 030167
Bucharest, București, 030167
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Obor events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anca Ilie

master maseur
Anca Elena llie este convinsa ca menirea ei este de a uni lumea persoanelor cu dizabilitati cu lumea tuturor celorlalti. Desi s-a nascut cu grave deficiente de vedere, a reusit sa-si construiasca o viata profesionala si de familie care ii aduce bucurie.La TEDx Obor, pe 14 septembrie, va impartasi din experienta ei si va vorbi despre egalitate. Haideti sa o cunoasteti!

Andreas Elgard

Social Assistant, President of the Romanian Council of institutionalised children
Elgard Andreas este un activist pentru drepturile omului, în special în domeniul protecției drepturilor copiilor și tinerilor abandonați și instituționalizați, selectat de echipa #tedxobor în urma audițiilor. Este formator și asistent social, membru al Comitetului Național de Coordonare al No Hate Speech Movement – programul pentru combaterea discursului instigator la ură dezvoltat de Consiliului Europei.

ANDREEA STROE-MATAUAN

Psychologist
„A asculta inseamna a iubi” este un indemn in care Andreea crede si pe care il urmeaza in fiecare zi in lucrul cu oamenii ca psihoterapeut si analist comportamental, cat si in relatiile personale ca mama, sotie, fiica, prietena. Andreea crede ca orice poveste merita spusa si ca de la oricine avem ceva de invatat. De aceea, considera ca TEDx este o ocazie minunata de a impartasi povesti cu talc.

Andrei Nistor

Founder Equilibrium-Group Support Mental health
Andrei isi dedica mare parte din timp oamenilor care suferă de depresie si tulburare bipolara. A creat singura organizatie de acest fel din Romania si organizeaza impreuna cu psihoterapeuti, psihiatri si nutritionisti grupuri de suport pentru cei care cer ajutorul. Andrei a oferit suport pentru mai mult de 400 de oameni. Doreste ca sanatea mintala sa fie un subiect de interes pentru mai multi.

Bianca Poptean

PR
Bianca Poptean este jurnalist la „Ce se întâmplă doctore?” şi membru al Asociației de Jurnalism Medical din UK. A învăţat de la cei doi băieţi minunaţi ai ei, un înțelept și un năzdrăvan, cât este de important să-ţi găseşti de fiecare dată forţa interioară pentru că doar aşa poţi face orice îţi propui. Va vorbi la #tedxobor despre drepturile copiilor cu nevoi speciale şi incluziunea lor în societate.

Cosmin Pojoranu

Community Developer. Journalist
Licențiat în științe politice, Cosmin e mereu preocupat de inovație și de comunități - de aceea e membru fondator al proiectului jurnalistic Inclusiv. Din 2012 se ocupă de comunicare la asociația Funky Citizens, unde creează proiecte de educație civică. În trecut a co-fondat organizația Oricum, iar astăzi e un DJ aproape amator la ocazionala Funkotecă

Diana Manolescu

Teacher
Profesor de limba romana, absolventa a Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti (specializarile Romana-Franceza, Comunicare si Relatii Publice), studenta in cadrul programului de masterat teoria si practica editarii, voluntar, om. Diana are 22 de ani si, de cand se stie, a visat sa devina profesor si sa schimbe lumea prin educatie. Pentru Diana, educatia, empatia si cooperarea sunt valori care ar trebui sa defineasca orice individ si orice societate, astfel ca incearca sa transmita elevilor sai dincolo de lectiile de gramatica si de literatura, lectia implicarii si a spiritului civic. TEDxObor reprezinta o sansa in plus, pe care a imbratisat-o cu entuziasm, de a-si face vocea auzita, de a cunoaste si de a se cunoaste.

Florea Barbu

Teacher and Sign Language Interpreter
„Am pierdut auzul la 3 ani din cauza meningitei tratate cu streptomicina. La 8 ani am intrat in clasa I la o scoala normala. Incepand cu clasa a V-a, am fost indrumat spre scoala speciala pentru hipoacuzici nr. 3 din Bucuresti pe care am absolvit-o in 1965. In acelasi an am dat admitere la Colegiul National Matei Basarab. Am fost admis si in anul 1969 am obtinut diploma de bacalaureat. Am dat examen de admitere in 1969 la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca pe care am absolvit-o in 1973. Am fost angajat la Institutul de Stiințe ale Educatiei, Centrul de Informare si Documentare al MEC, Presedinte la Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, profesor de limba si literatura romana la Liceul Tehnologic Special pentru surzi nr. 3 din Bucuresti, Lector univ. dr. la Universitatile din Pitesti (titular) si Bucuresti (colaborator din anul 2000

Ionel Buliga

Trainer
Ionel Buliga este Consultant la Trend, acolo unde faciliteaza evenimente si cursuri care au scopul de a aduce un plus de valoare in vietile oamenilor, precum si in dezvoltarea business-urilor. Alergator entuziast prin parcul Herastrau si prin viata, moldovean visator si povestitor de ocazie, crede foarte mult in rolul umorului in fericirea personala si construirea relatiilor din oameni.

Magor Imre Csibi

Head of Leadership and Organisational Culture Practice at Trend Consult Group
Csibi Magor conduce departamentul de Leadership La Trend Consult, cu misiunea de a schimba cultura în cât mai multe organizații și în societate. Între 2017-2018 a fost directorul executiv al biroului WWF în Korea, după ce a condus 7 ani în România cea mai mare organizație de conservare a naturii din lume, WWF. Va urca pe scena #TEDxObor cu o întrebare pentru voi – ştiţi ce vă face fericiţi? - şi, desigur, cu răspunsul lui la aceeaşi întrebare.

Robert Ratiu

President MosaiQ
Robert Rațiu este de 15 ani una dintre cele mai puternice voci activiste din comunitatea LGBTQ+. În 2018 a primit premiul „Man of the Year” oferit de Revista Men's Health, pentru reprezentarea comunității LGBTQ+ și derularea campaniei „Iubirea NU se votează”. Este președinte al organizației MozaiQ unde contribuie la dezvoltarea comunitatii LGBTQ+ sub stindardul solidarității și încrederii reciproce.

Ungureanu Mihai

Entrepreneur, singer
Mihai Ungureanu este un individ relaxat, care crede cu tarie in gramatica si bun-simt. Isi imparte timpul si resursele intre trei directii profesionale: cea de owner de escape room, cea de basist si manager de trupa si cea de voiceover artist. Toate cele trei vin cu provocarile si istoricul lor. Escape room. Acum patru ani, a inceput împreuna cu 3 prieteni aventura Captive Escape Room. A plecat la drum cu multe sperante, dar cu putine informatii. Intre timp a invatat, a experimentat, a muncit pe branci si a ajuns unul dintre liderii de piata in Romania.

Organizing team

Cristina
Cretu

London, United Kingdom
Organizer
  • Alina Marcu
    Marketing/Communications
  • Cristina Dumitriu (Ursu)
    Operations
  • Robert Culligan
    Operations
  • Roxana Mîțu
    Operations
  • Tina Cretu
    Marketing/Communications
  • Veronica Wagner
    Marketing/Communications