BilkentUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Inspire

This event occurred on
February 24, 2019
Ankara, Ankara
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Bilkent University
Bilkent University
Ankara, Ankara, 06800
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bilkent­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Cüneyt Asan

Butcher
Günaydın Restoranlar Zinciri’nin kurucusu ve ortağı. Mesleği Kasap. Çocuk yaşta gösterdiği başarısıyla çırak olarak çalışmaya başladığı kasap dükkânın adını değiştirerek 'Günaydın' ismini koydu Askerden sonra çalıştığı kasap dükkânına ortak oldu. Dünyadaki ilk Amerikan Barlı Kütüphaneli Kasap’ı açtı. Gazetelerde baş sayfada “Mesleğine Çağ Atlatan Kişiler” diye anıldılar. DRY AGE sistemini Türkiye’ye taşıdı. Bugün kendi projesi olarak Himalaya tuzundan yapılan dry aged dolaplar tüm dünyada kullanılıyor. Ortaklarıyla Tekirdağ Malkara’da kurduğu et üretim çiftliği, Türkiye’deki sayılı hastalıktan muaf Ari (Muaf) çiftlikten biri. Kurulduğu günden itibaren sektörde hep yenilik ve farklılıkları takip eden Cüneyt Asan, Günaydın Kasap & Steakhouse, Günaydın Kebap Restoran, Günaydın Köfte Döner ve Günaydın Burger olmak üzere 4 farklı konseptle sektöre hizmet veriyor. Türkiye’de yapılan en iyi 10 restoran seçimlerinde her zaman ilk sıralarda yer alan markadır.

Harun Can

Vocalist
Oyuncu, seslendirme sanatçısı ve müzisyen kimliğiyle tanınan Harun Can'ın hikayesi 80'lerde TRT Ankara Radyosu'nda başladı. O günden beri sayısız radyo ve televizyon projesinde kamera ve mikrofon önünde çalışan sanatçı, 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. İsmi son yıllarda Deadpool ve Spider Man'in Türkçe seslendirmesi ile öne çıksa da Bugs Bunny, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (Hıçkıdık), Wall-E gibi pek çok çizgi karaktere de sesini verdi, Ryan Reynolds, Jared Leto, Jesse Eisenberg, Rami Malek, Neil Patrick Harris ve sayısız dünyaca ünlü yıldızı seslendirdi. Sayısız markanın reklam seslendirmesini üstlendi, jingle şarkılarını söyledi. 2012 yılında tüm beste ve düzenlemeleri kendine ait olan ¨Korkuluk / Bir Hayvan Yaratmak¨ isimli albümünü yayınladı. Ayrıca televizyon ve sinemada karşımıza çıkan sayısız müzikal projede müzik direktörlüğü, vokal koçluğu yaptı, şarkı sözü yazdı.

Jale Gürzümar

Akademic
1958 yılında New York’ta doğdu. İlköğretimini Fransa’da, ortaöğretimini Ankara Tevfik Fikret Lisesinde tamamladı. ODTÜ’de işletme fakültesini yüksek onur listesine girerek tamamladı. Masterini ODTÜ’de bitirdikten sonra 3 yıl boyunca öğrenci asistan olarak ODTÜ’de çalıştı. 1982-1991 arası özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra odtü işletme fakültesine yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladı. 2004 yılında Bilkent Üniversitesine geçen Gürzümar, akademisyenliğin yanında idari görevlerde de bulunmuştur, 2004den bu yana Bilkent’te ders vermeye devam etmektedir. İleri düzey Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Nasuh Mahruki

Climber
Milli Sporcu, profesyonel dağcı, yazar ve fotoğrafçı olan Mahruki dağcılık, mağaracılık, yamaç paraşütü, aletli dalış, motor sporları, yelken ve bisiklet sporları yapmaktadır. Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından, hala Türkiye’de tekrarı yapılmayan KAR LEOPARI unvanı verilen Mahruki, Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk ve dünyadaki ilk müslüman dağcı ve YEDİ ZİRVELER projesini tamamlayan dünyanın en genç dağcısı oldu. 8000 metreden yüksek Cho Oyu, Lhotse ve K2 dağlarına oksijen desteksiz olarak tırmandı. 15 yıl aradan sonra Everest Dağı’na bir kez daha tırmandı. Kurtarma çalışmalarındaki öncü sosyal girişimciliği nedeniyle Amerika’dan ASHOKA Vakfı’na Fellow olarak seçilmiştir – (2004). Filipinler’den ULUSLARARASI GUSİ BARIŞ ÖDÜLÜ’ne – (2009), Bilkent Üniversitesi’nden Sosyal Bilimler alanında FAHRİ DOKTORA’ya – (2012) layık görülmüştür. Moğolistan Kültür, Spor, Turizm Bakanlığı tarafından JUUKH BICHIG takdirnamesiyle ödüllendirilmiştir – (2014).

Nazlı Esen

Entrepreneur
“Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2015 mezunu. Amerika ya gitmiş ve orda artizan çaylarla tanışmış ve araştırmaya başlamıştır. Dubai de katıldığı Gulfood2016 da bugün kullandığımız teknoloji olan BKON Craft Brewer ile tanışmış. Bkon sayesinde bütün çay, kahve, baharat, meyve gibi organik materyalleri 90 saniyede infüzyon teknolojisiyle demlenebiliyordu. Sonrasında Türkiye ve Ortadoğu pazarı için distribütörlük anlaşması yapmış. Bu sırada yüksek lisans programından ayrilmış. İlk Tea Co. şubesini Ankara Çayyolu’nda açarken hedefi kafe işletmeciliğinden ziyade toptan müşterileri ağırlayabileceği bir ortam yaratabilmekmiş. Tea Co. da ana hedef çayın siyah çaydan daha fazlası olduğunu anlatabilmek ve hızlı hayatımıza kahveye sağlıklı bir alternatif olarak çayı da sokabilmekmiş. Bu yolda şubeleşmek ve bir zincir marka olmayı hayal ediyor.

Osman Can Özcanlı

Entrepreneur
1980 yılında Londra’da doğdu. Lise eğitimini İzmir Amerikan Koleji’nde tamamladı. 2003 yılında University of Wisconsin Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu. Pek çok Fortune 500 şirketini yeni teknolojiler ile tanıştırdı. Origami DVD Player isimli konsept tasarımı ile Industrial Design Excellence Award ödülünü kazandı. British Council ve Eczacıbaşı tarafından 50 aday arasından Türkiye’nin Genç Yaratıcı Girişimcisi ünvanını kazandı. 2009 yılında Eczacıbaşı Vitra için dünyanın ilk şekil değiştiren lavabosunu tasarladı ve İzmir’deki labaratuvarında imal etti. Defterleri elde taşımayı kolaylaştıran OZPACK isimli çantayı tasarladı; OZPACK, Türkiye’nin en sevilen markalarından birisi oldu.

Tankut Güzel

Wanderer
1965 yılında doğdu. Lise eğitimini Kuleli Askeri Lisesi ve devamında Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde tamamladı. 1987 yılında ODTÜ Makine Mühendisliğini, 2002 yılında ODTÜ İşletme Executive MBA programlarını bitirdi. 30 yılı aşkın bir süredir çalıştığı asıl iştigal konusu olan fahri motosiklet sürücülüğünde, eşi Seden Güzel ile birlikte kendi motorlarıyla beraber ve solo sürüşler yaptılar. Kendi zirvelerine tırmanabilmek için ülkelerinde daha önce yapılmamış motosiklet rotaları hedefleyip dünyanın dört bir yanında zorlu coğrafyalarda sürdüler. Halen Türkiye Motosiklet Federasyonunda gönüllü Eğitim Kurulu üyeliği yapıyor ve eşiyle birlikte kurdukları uluslararası Bunk a Biker Turkey organizasyonu ile tüm dünyadan motosiklet sürücülerine Türkiye’deki seyahatlerinde gönüllü destek sağlıyorlar.

Tayfun Evyapan

Aikido instructor
Aikido hayatına 14 yıl önce Selahattin Dorukoğlu eğitmenliğinde başladığından beri azim ve kararlılıkla bu sanatı çalışmaktadır. Bilkent Dojo’daki eğitmenlik görevini 9 sene önce Selahattin Dorukoğlu’ndan devrelan hocamız, günümüzde Aikido çalışmalarına Nebi Vural ile devam etmektedir. Eğitmenlik anlayışı, yalnızca fiziksel boyutta kalmayıp Budo kültürüne ve değerlerine de bir o kadar önem vermesiyle değerlenir. Aikido sanatının takipçilerini fiziksel ve manevi zararlardan korumak maksadıyla geliştirdiği disiplinli ve erdemli eğitmenlik anlayışı, her çalışmada öğrencilerine ilham vermektedir. Temiz, akıcı ve gerçekçi teknik çalışmalarının hoşgörüsüyle birleşmesi, saygınlığını arttıran unsurlardan sadece bir tanesidir. 4. Dan seviyesine uygun görülmüş olup, Aikido ve Budo Federasyonu’na bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Profesyonel olarak İtalyanca ve İngilizce dillerinde çeviriler yapmaktadır. Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunudur.

Organizing team

Ilayda
Memis

Bern, Switzerland
Organizer