Ajdovscina
x = independently organized TED event

Theme: IZVEN OKVIRJEV

This event occurred on
December 1, 2018
Ajdovščina, Ajdovščina
Slovenia

Kaj dojemamo kot okvir ali oviro? Nas lahko neka omejitev prisili, da razmišljamo izven ustaljenih norm in naredimo nekaj, kar si nikoli nismo mislili, da bi lahko? Je naše telo okvir? So naša družina, okolje, mediji ali skupnost okvir? In še več, je naš um popolnoma posamezen okvir?

Dvorana prve slovenske vlade
Trg 1. slovenske Vlade 1
Ajdovščina, Ajdovščina, 5270
Slovenia
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ajdovscina events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anja Susič

Sociologinja, trenerka in vlogerka
Sociologinja in strokovno usposobljena trenerka, ki je pred kratkim odprla svoj prvi Suskin klub v Novi Gorici. Preko svojih YouTube vlogov nagovarja ženske k zdravemu načinu življenja in doseganju svojih sanj. V svojem nastopu bo predstavila svojo zgodbo, kako je zapustila službo in se raje začela ukvarjati s snemanjem video vsebin.

Maja Cimerman

Magistra industrijskih in delavskih odnosov + debaterka
Zaposlena na inštitutu Danes je nov dan, kjer se ukvarja z demokracijo in internetom. Magistra industrijskih in delavskih odnosov iz univerze Cornell v ZDA. Svetovna in evropska debatna prvakinja v kategoriji angleščina kot drug jezik. Ima več kot 10 let mednarodnih izkušenj predavanja argumentacije in kritičnega mišljenja, delala je z mladostniki vseh starosti, odraslimi in zaporniki. V svojem predavanju bo predstavila argument zakaj je nujno, da v šolah začnemo otroke učiti kako misliti. Zakaj je ravno kritično mišljenje nujno za uspeh v naši hitro se spreminjajoči ekonomiji? In zakaj naša tehnološko napredna družba nujno potrebuje več kritičnih mislecev?

Matic Batagelj

Univ. dipl. ekonomist in podjetnik
Mlad ajdovski podjetnik in eden izmed obrazov za uspešno blagovno znamko I Like Tofu Slovenija. Univ. dipl. ekonomist z več kot 5 letnimi izkušnjami iz marketinga za živilsko industrijo (marketinška agencija Fork). Zaprisežen triatlonec in ljubitelj dobre hrane.

Sara Štefančič

Socialna delavka in psihoterapevtka
Raziskovalka lepega in živega. Po osnovni izobrazbi socialna delavka, ki je nadaljevala prepoznavanje človeških globin na Inštitutu za psihodinamsko psihoterapijo, kasneje pa dodatne razsežnosti človeškega in življenskega našla v ameriškem terapevtskem modelu, ki integrira energetski nivo živega, ki ga je zaključil v Londonu. Ponovno živi v rodni vasi na Vipavskem, dela v Zasebni psihoterapevsti praksi, kjer se srečuje s posamezniki in pari. V svojem predavanju nam bo predstavila moč nevidnega okvirja pogojenosti in navajenosti.

Organizing team

Urška
Čuk

Slovenia
Organizer
  • Lara Štefančič
    Curation
  • Monika Curk
    Marketing/Communications