SatuMare
x = independently organized TED event

Theme: Connect & Reconnect

This event occurred on
June 23, 2019
Satu Mare, Satu Mare
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Teatrul de Nord
3-5 Horea street
Satu Mare, Satu Mare, 440004
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Satu­Mare events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Marius Soflete

Marius Soflete este membru fondator al biroului de proiectare Inginerie Creativa. A absolvit Facultatea de Construcții din cadrul UTCB în anul 2010, și masterul în Inginerie Structurală în anul 2012, perioadă în care a fost membru al echipei PRISPA. Este proiectant atestat de Case Pasive din anul 2014, fiind specializat în construcții din lemn, proiectare și execuție de case pasive. În ultimii ani a realizat în România primele case pasive certificate de Institutul de Case Pasive Dr. Wolfgang Feist Darmstadt - Germania, dar și o serie de proiecte experimentale, de la diverse structuri experimentale din lemn, la case cu baloți de paie și case independente energetic. Din 2015 este implicat activ în cursuri de specialitate dedicate arhitecților în cadrul programului de formare continuă al OAR, cursuri de proiectanți de case pasive și de executanți de case pasive, în parteneriat cu OAR și INCERC.

Oana Sandu

Oana Sandu is a journalist at Decât o Revistă, writing about topics ranging from disadvantaged communities, domestic violence or what it means to give birth in Romanian hospitals.

Radu Ticiu

Radu Ticiu are o istorie impresionanta de activism in organizatii de tineret, organizatii non-profit, participare civica si dezvolatarea ecosistemelor locale. Din 2004 s-a concentrat pe cresterea ecosistemului #tech si pe antrepeneriatul in domeniu. In 2013 a inceput CoderDojo Timișoara, implementand programul irlandez de cursuri gratuite de programare si robotica si a ajutat alte 40 de grupuri, din Romania si de peste granite, sa deschida alte CoderDojos ce sustin educatia tehnologica a mii de copii.

Rareș Manolache

Rares Manolache este un tânăr de 20 de ani, student la The Entrepreneurship Academy. Crede foarte mult în puterile generaţiei din care face parte, în speţă “generaţia Z”, de aceea a creat acum 2 ani TeenTank, un business social care închide prăpastia dintre generaţii, ajutând companiile să inoveze folosind creativitatea și viziunea aparte despre lume a tinerilor.

Silviu Matu

Silviu Matu este un tânăr cercetător în psihologie, lector universitar în Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, UBB, din Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca. Este pasionat de oameni şi de modul în care tehnologia ne-ar putea ajuta să ne extindem potenţialul. A studiat emoţiile şi modul în care putem face managementul propriilor emoţii, schimbând modul în care gândim despre evenimentele din viaţa noastră.

Tudor Razvan Pop

Tudor Razvan Pop este psiholog clinician și psihoterapeut practician CBT (Cognitive Behavioral Therapy). Cu o triplă formare în masterate urmate în psihosomatică, psihologia sănătății și psihologie clinică, Tudor este dedicat procesului terapeutic de reziliență la nivel de individ.

Valentin Maior

Valentin e un promotor înfocat al ecosistemului românesc de IT și îi face deosebită plăcere să își utilizeze cunoștințele și expertiza în materie de leadership, public speaking, coaching pentru a veni în sprijinul antreprenorilor. În perioada în care locuia la Paris a inițiat, alături de Oana Bouraoui și Vlad Pop, Romanian-IT (Comunitatea Globală a Românilor din Tech), o asociație non-profit care și-a propus încă de la început să aducă mai aproape specialiști și antreprenorii români plecați peste hotare. Astăzi comunitatea Romanian IT se bucură de o recunoaștere la cel mai înalt nivel european, fiind liderul proiectului TechDiasporas inițiat de Startup Europe la Summitul de la Cluj-Napoca din acest an. Datorită rezultatelor obținute prin intermediul proiectului, a fost nominalizat alături de colega lui Oana, pentru Forbes 30 sub 30 România.

Organizing team

Karina
Lung

Organizer

Oana
Laslău

Satu Mare, Romania
Co-organizer
  • Török Mark
    Marketing/Communications