BahcesehirUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Kırılma Noktası

This event occurred on
April 6, 2019
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Zorlu Performans Sanatları Merkezi
Levazım Mahallesi Koru Sokağı No:2 34340 Beşiktaş/Şişli/İstanbul Turkey
İstanbul, İstanbul, 34340
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bahcesehir­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aykut Kadir Kurt

1985 Sakarya dogumlu olan Kurt, 2009 İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Dokuz senedir çeşitli bankaların IT departmanlarında analist olarak çalıştı. Aynı zamanda, birçok teknoloji internet sitesinde bloggerlık ve yöneticilik yapmıstır. Kurt, Hayatı anlamaya ve ögrenmeye çalısırken sivil toplum adına çalısmanın iyi geldigini belirtiyor: “10 sene devlet koruması altında yasan çocuklar adına gönüllü olarak çalıştıktan sonra sevgili esimle birlikte kök hücre bağışçılığı için çalışan ‘Belki de Sensin’ organizasyonunu kurduk. nsanlar hayatlarına devam edebilecekken bunu toplum sayesinde yapamıyorlardı.” diyor ve ekliyor; “Hayat sigortası olusturmaya çalısırken ironik bir sekilde sevgilim, kök hücre eslesmesi yakalayamadıgı için (Belki de Sensin’i kurmadan herhangi bir hastalıgımız yoktu.) bize baska bir âlemden güç veriyor.” Belki de Sensin gönüllüsü olan Aykut Kadir, organizasyon için çesitli projeler üretmektedir. Aykut Kadir Kurt’un bir oglu vardır.

Buket Ela Demirel

İşaret dili ve sağır toplumundaki kültürel-sosyal degisimler üzerine çalışmalar yapan araştırmacı sosyolog olan Demirel, 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans egitimini alırken Düsler Akademisi (2010), Vodafone Vakfı (2011), Koç Vakfı (2012-2014), KSV (2016), gibi birçok sivil toplum örgütünde engelli ve sosyal dezavantajlı gruplara özel ve öncü projelerde rol almaya başladı. Words of Silence oluşumunun kurucusu olan Demirel, gönüllü eğitmenlerle birlikte işaret dilinde yapılmış ilk ücretsiz EKPSS kursunu(2015-2016) düzenledi. Defrap (2017) grubunun ‘Eller Konuşur’ şarkısının işaret söz yazarı olmasının ardından KSV Alt Kat ve İstanbul Müzik Festivali’nin işbirliginde oluşturulan Birlikte Güçlü Sesler Korosu’nun işaret dili söz yazarlığını yapıyor. Su an Boğaziçi Üniversitesi Dilbilim bölümünde Türk işaret Dili ve Sağır Toplum Kültürü üzerine araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2,5 yasında geçirdiği havaleden dolayı ağır düzeyde işitme kaybı olan Demirel, Türk işaret Dili’ni ve Türkçeyi akıcı bir sekilde konuşabiliyor.

Chromas

Çok sesli müziğe duydukları sevgiyle, bu müziğin güzel örneklerini en kaliteli sekilde icra etmek için bir araya gelen Chromas, 2015 yılında şef Başak Dogan tarafından kuruldu. Renkler anlamına gelen Chromas ismi, çok sesliliği ve tıpkı ekipleri gibi çok renkliliği simgeliyor. Koro; müzikle profesyonel düzeyde ilgilenen ögrenciler ve farklı meslek gruplarına mensup bireylerden oluşuyor. Repertuvarı da kendisi gibi çok renkli olan koro; klasik batı müziğinden caza, Türk Sanat Müziği koral düzenlemelerinden dünya müziğine farklı kültürlerin farklı dil ve tarzdaki müziklerini seyircilerine en eğlenceli haliyle sunuyor. Danimarka Kraliyet Konservatuarı’na kabul alan ilk Türk ögrenci olan ve 2018’de okulu tam not ile tamamlayan 1989 dogumlu Başak Dogan, bu Konservatuvarda doğmuş önemli çağdaş koro şefliği tekniklerini de Türkiye’ye taşıyor. Bireyin her anda var olması, kendini ve çevresini dinlemesi, ritmin içindeki her birime yoğunlaşması ve içinde var olduğu müziği ve topluluğu derinleştirmesi üzerine bir disiplin olan “Ritmik Koro” ve “Akıllı Koro” disiplinlerini ilk kez Türkiye’ye getiren Dogan, koristler ve koro şefi arasında sözsüz bir iletişim kurma yöntemi olan VOPA – Vocal Painting (Sesle Boyama) ile her bireyin özgürce ama aynı zamanda içinde bulunduğu toplulukla uyum içinde müzik yapabildiği doğaçlama tekniğinin de Türkiye’deki ilk ve tek uygulayıcısı.

Didem Kalaycıoğlu Birol

Didem Kalaycıoğlu Birol, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. Galatasaray Üniversitesinde “Ekonomi Hukuku”alanında yüksek lisans derecesini almış olan Kalaycıoğlu, 2004 yılından bu yana İstanbul Barosuna kayıtlıdır. Dogus Holding Turizm Grubu’nda Ticaret, Toplu ve Bireysel s Hukuku, Rekabet Hukuku alanlarında uzman avukat olarak çalıştıktan sonra, Turkcell İletisim Hizmetleri A.S.’de çalısmaya başlamıştır. Elektronik Haberleşme Hukuku ve Rekabet Hukuku alanlarında uzmanlaşmış ve Sektörel Hukuk Danışmanlığı Birim Müdürü görevinden sonra Kisisel Veri, Rekabet ve Tüketici Hukuku Müdürü olarak atanmıştır. Son dönemde çalısmaları özellikle kisisel verilerin korunması mevzuatı kapsamında yoğunlaşmış olup konunun hukuki ve sosyolojik boyutları kapsamında çalısmalarını sürdürmektedir. Didem Kalaycıoğlu Birol, aynı zamanda İstanbul Barosu’nda kurulan Kisisel Verilerin Korunması Komisyonu’nda, Telekomünikasyon Çalışma Grubu Geçici Koordinatörlüğü görevini de üstlenmiş olup, evli ve bir çocuk annesidir.

Erkin Şahinöz

İstanbul dogumlu olan Erkin Şahinöz, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde tamamlamıştır. ABD’de University of Nebraska’da burslu olarak önce MBA yapmış sonra da aynı üniversitede ekonomi üzerine yüksek eğitimini tamamlamıştır. Şahinöz, 2002 yılında Nebraska eyaletinin en basarılı genç is adamı ödülüne layık görülmüştür. Profesyonel çalısma hayatına 1999 yılında Araştırma Asistanı olarak başlamış, 2000-2002 yılları arasında ABD’nin ulusal danışmanlık şirketi Business Development Center’da bankalardan reel sektöre çok farklı sektör ve iş kollarındaki şirketlere danışmanlık yapmıştır. Danışmanlık yaptığı firmalar arasında First National Bank of Omaha, Oberon Entertainment Properties, American Title, Ashley Furniture ve Ryan Enterprises bulunmaktadır. 2002 yılında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ekonomist olarak transfer edilmiştir. Opsiyonları kullanarak geliştirdiği, merkez bankalarının faiz degisikliklerini tahmin eden finansal model ile terfi almış ve FED’e Ekonomik Araştırmalar Grubu Direktörü olarak atanmıştır. Şahinöz, Dünya Gazetesi basta olmak üzere birçok ulusal dergi ve gazetede köşe yazarlığı yapıyor. Ayrıca NTV, CNN Türk, TRT Haber, TGRT gibi TV. kanallarında düzenli olarak ekonomi ve piyasa yorumculuğu yapıyor. Ayrıca Eylül 2018’den beri Ekoparazit programını yapmaktadır.

Güray Ervin

1975 yılında İzmir Urla’da doğan Güray Ervin, liseye kadar olan eğitim hayatını İzmir’de tamamlamıştır. Gazeteciliğe, 1988’de Hürriyet gazetesi İzmir bürosunda, karanlık odacı olarak başlamıştır. Ervin, gazeteciliğe baslama hikayesini söyle anlatıyor: “Meslekte ‘alaylı’ tabir edilen gruptanım. Bizim meslekte ‘suyun bası’ stanbul’dur. Ben de İstanbul’da çalışmak istiyordum. 1998 yılında hiç beklemediğim bir zamanda gelen çağrıyla hayalime ulaştım ve İstanbul’a tasındım.” Kanal D’de 12 yıl çalıştıktan sonra sırasıyla 24 TV, Kanaltürk TV ve Al Jazeera Türk’te görev almıştır. Kanaltürk TV’de çalıştığı dönemde Gürcistan ile Rusya arasındaki savası haberleştirirken, içinde bulunduğu aracın taranması sonucu yaralanmıştır. 6 yıl çalıştığı Al Jazeera Türk’te ise insan hikayeleri anlattığı video haberler hazırladı. “Tren yolu bekçisi”, “Kagıt toplayan adam” gibi haberleri sosyal medyada kısa sürede binlerce kez paylaşıldı. Bu sayede gerçek insanların hikayeleri herkesin hayatına dokunmuş oldu. Şu an, TRT World’de haber kameramanı olarak çalışmaktadır. “Haber Görüntüsü” dalında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basarı Ödülleri de dahil olmak üzere çok sayıda ödülü vardır. Ervin, aynı zamanda Sürekli Basın Kartı sahibidir.

Merve Ayyüce Kızrak

2009 yılında Haliç Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı.2011 yılında, yine Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programında, TÜ Bilişim Enstitüsünden de dersler alarak, yüksek lisans eğitimini tamamladı Su anda Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Programında Doktora eğitimine devam etmektedir. Es kurucusu olduğu Türkiye’nin en büyük yapay zeka topluluğu Deep Learning Türkiye ile Türkiye’de yapay zeka çalısmalarına hız kazandırmak için gönüllü çalısmalar yürütmektedir. Lisans mezuniyetinden Şubat 2019’a kadar Haliç Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinde çeşitli dersleri yürüterek ve Şubat 2019’dan bu yana da Bahçeşehir Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde akademik kariyerini sürdürmektedir. Çeşitli çalışma gruplarıyla akademik ve ürün geliştirme çalısmalarını sürdürmektedir. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı bünyesinde “ideaport yapay zeka çalışma” grubunda yer almaktadır. Deep Learning Türkiye olarak, kurulusunun ilk yılında Bilgi Teknolojileri ve İletisim Kurumu (BTK) isbirliği ve Havelsan‘ın destegi ile 5 ve 6 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara’da BTK‘da gerçekleştirilen “DeepCon’18 Büyük Yapay Zeka Konferansı’nın Düzenleme Kurulunda Es Baskanlık” görevini yürütmüştür. Ayrıca Udemy‘de “Deep Learning AZ | Python ile Derin Öğrenme” kursu ile derin öğrenme eğitmenliğine devam etmektedir.

Serhat Ünal

Prof.Dr. Serhat ÜNAL 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve aynı fakültede 1981-1985 yılları arasında İç Hastalıkları, 1989-1990 yıllarında ise Enfeksiyon Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimi almıştır. Dr. Ünal, Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi New England Deaconess Hastanesi İç Hastalıkları Departmanında da Enfeksiyon Hastalıkları (1990-1992) uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 1989 yılında doçent, 1995 yılında profesör kadrosuna atanmıştır. Dr. Ünal, 1998 yılında kurulan “Hacettepe Üniversitesi HIV/AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi”, 2016 da kurulan “Hacettepe Üniversitesi Klinik Araştırma Merkezi” ve 2017 yılında kurulan “Hacettepe Üniversitesi Ası Enstitüsü” nün kurucu Müdürü olup, her üç görevi de olarak halen yürütmektedir. Dr. Ünal, 2000 yılında kurulan “Türk Hastane Enfeksiyonları ve Kontrolü Derneği” ve 2013 yılında kurulan “HIV/AIDS Eğitim ve Korunma Derneği” kurucu baskanıdır. Ayrıca 2010 - 2016 yılında Türk ç Hastalıkları Uzmanlık Derneği’nin baskanlık görevini ve 2006 – 2010 yılında da European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases derneği Hastane Enfeksiyonları Çalışma grubu başkan yardımcılığı ve baskanlığı görevlerini yürütmüştür. 2013 yılından beri European Federation of Internal Medicine (EFIM) erişkin aşı çalışma grubu baskanıdır. 2014 yılından bu yana International Society of Antimicrobial Chemotherapy Derneği yönetim kurulu üyesidir. İngilizce ve Almanca bilen Prof. Dr. Serhat ÜNAL, evli ve iki çocuk sahibidir.

Şerif Kaynar

Şerif Kaynar Saint Joseph Lisesi'nden sonra, İngiltere Bradford University'den mezun oldu. Bundan sonra Londa'da City University'de MBA yapan Kaynar, Türkiye'nin en büyük beyin avcılarından biri. Korn Ferry'de hala Yönetim Kurulu Onursal Başkanı görevini sürdürüyor. Onun görevi şirketler için en iyi, en doğru insanı bulmak. Yaptığı efsane CEO atamaları arasında Turkcell, Vodafone gibi dünya devleri bulunuyor. Türkçe ve İngilizce'nin yanında Fransızca ve de Rusça konuşuyor. Bunun dışında, kendi ağzından söylemek gerekirse hoşlandığı şeyler: Çok rahat bir yatak, İstanbul film festivalleri, Peynirin her çeşidi, Cumartesi geceleri evde vakit geçirmek, Çağdaş sanat, tüm hayvanlar ve masa etrafı sohbetleri...

Tanem Sivar Dirvana

New York’da dogdu. ilkokula baslarken ailesi Türkiye’de eğitim görmesini tercih ettigi için ilk , orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Daha sonra hayali olan televizyon sinema bölümü için Kaliforniya’ya gitti. San Diego State Üniversitesinden mezun olduktan sonra İstanbul’a döndüğü gün tesadüfler onu yine yollara düşürdü. Acun Firarda ile baslayan televizyon kariyerinde Yetenek Sizsiniz, Survivor, Yoksa Rüya mı? 21, Nedir? Ne Degildir?, Söyle Söyleyebilirsen, Sen Hak Ediyorsun ve ki Kahve Arası gibi birçok yapımda kamera önü ve arkasında görevler aldı. Tükenmekte olan meslekler, ustalar ve zanaatkârlar hayattaki en büyük meraklarından. İstanbul’a, sanata, edebiyata ve doğaya doyamayan bir yengeç burcu kendisi. Son 5 yıldır hayatı, hayranı olduğu İstanbul ve askı bulduğu Bozburun arasında geçiyor. Kocası ve oglu her seyi...

Uluç Kadıoğlu

3 Şubat 2000’de Bodrum’da dogdu. İlk ve ortaokulu Bodrum’da tamamladıktan sonra lise eğitimine İstanbul’da SEV Amerikan Koleji’nde basladı, su an 12. Sınıf ögrencisi. Lisede biyoloji ve politika üzerine olan merakı derinleşti. Bilime olan merakı, Tip 2 Diyabet ve Hipertansiyon ilaçlarının etken maddeleri ve “nematod solucanları” üzerinde çalıstıgı bir arastırma projesiyle daha da arttı. TÜBTAK ve MEF bilimsel proje yarışmalarında bölge birinciliği ve Türkiye birinciliği elde etti. Yaşıtlarının ve ulaşabilecegi herkesin bilime olan merakını artırmak amacıyla projesinin makalesini uluslararası bir dergide yayınlattı. Sahnede olmaktan, tiyatro yapmaktan keyif almakta, bunların yanında da eğitim alanında “peer-teaching” kültürünü yaymak için sosyal sorumluluk projeleri yürütmekte. Eğitim hayatının geri kalanını, tam burslu olarak kabul aldığı Harvard Üniversitesinde tamamlamayı ve gelecekte, Türkiye’ye dönüp eğitim ve bilim alanlarında hizmet vermeyi istiyor.

Umay Yılmaz

Umay Yılmaz, Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Kurumsal hayatta geçirdiği 14 yıl boyunca çevre, geri dönüşüm, etkin atık yönetimi, çevre bilinci oluşturma, sürdürülebilirlik ve iklim degisikligi konularında çalısmalar yaptı. Özel sektörde yasal yükümlülüklerle ilgili danışmanlık yaptı. Çevre yatırım projeleri ve kurumsal sosyal sorumluluk çalısmalarını yönetti. Çevre bilincinin artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla, sayısız konferans, sempozyum, kongre vb. platformda konuşmalar yaptı. Çeşitli üniversite, dernek, vakıf, kuruluş, basın ve medya iliskilerinde görev aldı. Projeleri birçok ödül aldı. Su anda çevre ve sürdürülebilirlik konularında danışmanlık yaparak serbest çalışmaktadır.

Vittorio Zagaia

İtalyan zanaatkar bir baba ve Gökçeadalı Rum bir annenin oğlu olarak 1974’te Tophane’de; İtalyan yokusunda İtalya Hastanesinde dogdu, Beyoğlu’nda büyüdü, İtalyan Lisesinde okudu. Lakabı ise “Il Turco”. 1989 yılında lisede okurken bir yandan yarı zamanlı olarak “Doğru düzgün, ahlaklı, vicdanlı ve dürüst bir insan olmayı bana öğrettiler, ölene kadar müteşekkirim” dediği Şark Ekspres Gemi Acentalığı şirketinde çalısmaya basladı. 1997 yılında henüz 23 yasındayken iki arkadasıyla birlikte kendi uluslararası tasımacılık ve lojistik şirketi olan Galata Tasımacılık’ı kurdu. Bu sirket, 2017’de Türkiye’nin en büyük 500 Hizmet ihracatçısı listesinde yer aldı. 2006 yılında ise hobisi olan fitness’ı ise dönüştürdü ve, 2018’de Türkiye’de “Great Place to Work” sertifikasıyla anılmaya hak kazanan AVV A.S. isimli şirketi kurdu. 2007 yılında İtalya ve Türkiye arasındaki is ve sosyal iliskileri küresel anlamda verdigi emekler üzerine İtalyan hükümeti tarafından “Şövalyelik” mertebesinde devlet nisanı aldı. Kendisi aynı zamanda 2011 yılından beri bir yandan da Fildisi Sahili Cumhuriyeti’nin Türkiye Fahri Konsolosluğunu yürütüyor. Türkiye’yi seviyor; sevmekle kalmıyor, tasın altına elini koyuyor. Gelismesi için, eksiklerini kapatmak için, onu yüceltmek için ugraslar veriyor. Bu sebeple yurt dışında lakabı “Il Turco”. Zagaia, “İstanbul’da yasanabilecek en organize kaosta yasadım” diyor ve ekliyor; “80’li yıllarda Taksim, Beyoğlu, Tophane üçgeninde yasadım. Her seyi gördüm, hem gündüz hem gece... Ermeni, Musevi, Rum, Levanten, Laz, Kürt, Çerkez, Roman ve niceleriyle yan yana yasadım, sadece isimlerini bildim çünkü herkesin etnik kimlikleri her zaman ve sadece kendilerinde saklıydı.” Vittorio Zagaia aynı zamanda; Türkçe’nin dışında İtalyanca, Yunanca, İngilizce, Fransızca konuşuyor, Almanca’yı zorluyor.

Yunus Sezener

Founder @Tenkap
Founder @Tenkap

Zümra Atalay

Doç. Dr. Zümra Atalay, MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü ögretim üyesi ve bölüm baskanıdır. Temel çalışma alanı bilinçli farkındalık (mindfulness), bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat (compassion) ve şefkat temelli terapilerdir. Doktora tezi de bu iki konu üzerinedir. Doktora sonrası çalısmalarını Rochester Üniversitesi Psikoloji bölümünde “Mindfulness ve Psikolojik ihtiyaçlar” üzerine yapmıştır. Bu konu ile ilgili uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, kitap ve kitap bölümleri, yüksek lisans ve doktora düzeyinde vermis olduğu dersleri, danışmanlığını yaptıgı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır. Uzmanlık alanı olan “Bilinçli farkındalık temelli yaklaşımlar” üzerine IMA’nın (International Mindfulness Based Association) düzenlediği eğiticilerin eğitimi programını tamamlamıştır. 8 ülkede eğitim veren IMA’nın uluslararası eğitmenidir. EAMBA (European Association of Mindfulness Based Approaches) üyesi ve aynı zamanda yönetim kurulundadır. Üniversitedeki çalısmalarının yanısıra kendi özel ofisinde düzenli aralıklarla MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Program) ve MBCT (Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi) grup çalısmaları, eğitimler ve bireysel görüşmeler düzenlemektedir. Mindfulness: Simdi ve Burada kitabının yazarıdır.

Organizing team

Batuhan
Çevik

Istanbul, Turkey
Organizer