Youth@IELEV125Çekmeköy
x = independently organized TED event

Theme: İkilem - Dilemma

This event occurred on
April 27, 2019
İstanbul, İstanbul
Turkey

İkilem, insanı çoğunlukla iki seçenekten birini izlemeye zorlayan konudur. Kişilerin iyi ve istenilen iki farklı yol veya yöntemlerden birini seçme durumundan farklı olarak, genellikle iki - kötü ve istenmeyen - durumdan birini seçme konusunda yaşadıkları kararsızlığı ifade eder. Olumlu şeyler arasında seçim yapamama durumuna “kararsızlık“; olumsuz şeyler arasında seçim yaparken zorlanmaya ise “ikilem” denilmektedir. Buna rağmen bu iki kavram da dilimizde benzer durumlar için kullanılabilmektedir.

Hepimizin hayatında sayısız ikilem vardır ve sonucunda hepimizi bir tercih yapmaya zorlar. Her ne kadar olumsuz gibi gözükse de, tercihimiz sonucunda hayatlarımızda netlik kazandıran bir durum yarattığından dolayı bu süreç birey için çok da olumsuz değildir.

Orhan Öcalgiray Konferans Salonu
IELEV 125.Yıl Özel Ortaokulu, Ensar Cad. No:4, Nişantepe Mah.
İstanbul, İstanbul, 34794
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­I­E­L­E­V125Çekmeköy events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alper Almelek

Manager - Speaker - Educator - Writer - Word Collector
Alper Almelek 1971’de dünyanın en güzel şehri diye tabir ettiği İstanbul’da doğdu. Lisans olarak Amerika’da Siyasal Bilimler ve Müzik eğitimi aldı. 24 yıl boyunca ambalaj sektöründe hem global Siegwerk firmasının Türkiye genel müdürü olarak hem de kendi aile şirketinde yöneticilik pozisyonlarında çalıştı. 2014’ten bu yana da Almelek A.Ş.’nin ve VAmatco A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. 2014 yılında başlayan 3 yıllık akademi eğitimlerinde önce Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA yaptı, arada MIT Boston’dan Girişimcilik ve Liderlik sertifikası eğitimini aldı. Sonra da Said Business School, Oxford Üniversitesi’nde Kurumsal Liderlik alanında Postgraduate Diploma programını üstün başarıyla bitirdi. Şubat başlı itibariyle de Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yenilikçi Liderlik başlığı altında Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak seçmeli dersi başlamıştır.

Cenk Kulioğlu

Skateboarder
09.10.1989 Ankara doğumlu. İlköğretimini tamamladıktan sonra, Ankara’da Çankaya İMKB Meslek Lisesi’nde Aşçılık bölümünden mezun oldu. 2009-2011 yılları arasında eğitimini San Diego CA’da, Grosmont College’da tamamlayarak Türkiye’ye geri döndü. Şu anda Ankara Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde 3. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ediyor. Daha 10 yaşında bir çocukken kaymaya başlayan, daha sonrasında da bunu hayat felsefesine dönüştüren tam bir kaykay tutkunu. Onu ilk defa 2006 yılında bir kaykay yarışmasında Türkiye 2.si olduğu zaman tanıdık. Arkasından 2007’de Etnies’in Skatejam Yarışması’nda 1. olarak kendini tanıtmış oldu. Bundan sonra katıldığı birçok organizasyonda büyük başarılara imza attı.

Chaby Han

Youtuber
92 yılının Haziran ayında Güney Kore’de dünyaya gelen ve 15 yaşındayken ailesiyle İstanbul'a taşınan Chaby Han, adaptasyon sürecini garip ve hızlı bir şekilde yaşadıktan sonra Türk lisesini bitirip İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümüne başlar. Bitirmesine bir yıl kala yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı okula ara vermek durumunda kalır ve çektiği bir Youtube videosuyla serüveni başlar. Videonun dikkat çekmesi ve kitleler tarafından ilgi görüp paylaşılması sonucu ATV’de yayınlanan Elin Oğlu programına davet edilir ve 2 sene boyunca devam eder. 2017 yılında okuduğu bölümüyle ilgili iş yapmak istemekle beraber Türkiye ve Kore ilişkisini anlatan Ayla filminde hazırlık sürecinden vizyon aşamasına kadar yapım asistanlığını üstlenir ve beyaz ekranda da yer alır. Şubat 2018’de Demet Akalın’ın Türkçesini düzelten Koreli olarak tekrar Youtube'a döner ve 3Yabancı1Türk gibi projelerle beraber tekrar yabancı olup türkçe konuşmanın ekmeğini yemeye devam eder.

Dr.Yavuz Samur

Head of Computer and Educational Technologies Department
Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı (@bauebf) olan Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika'nın Virginia Tech Üniversitesi'nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans program koordinatörüdür

Emrah Ablak

Caricaturist
27 Ekim 1972’de Zonguldak’ta doğdu. Sivas’ın Divriği ilçesinin Cürek kazasında ilkokula başladı, Karabük’te bitirdi. Ortaokul ve liseye Ankara’da devam etti. Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Çizerliğe Avni dergisinde başladı. Daha sonra Dıgıl, Fos, Parazit, Biber, HBR Maymun, L-Manyak, Lombak, Kemik, Penguen adlı dergilerde çalıştı. İlk çizdiği karikatür köşelerinden itibaren ana akım anlayışın dışında, absürt komik espirileriyle dikkat çekti. L-Manyak'ta çizdiği Psiko ve daha sonra Psiko ile benzer konseptte Lombak'ta çizdiği Tübitak isimli çizgi roman serisi ile popüler oldu. Tübitak'ta Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu içerisinde kurguladığı bir profesör ve bir temizlikçinin tezatlığını kullanarak mizah ve maceraya dayalı öyküler yaptı. Halen Uykusuz dergisinde karikatür köşesi ve Jamal isimli bir bant karakter çizmektedir.

Ezgi Öztürk

Lawyer - Intermediator
1985 yılında İstanbul’da doğan Ezgi Öztürk, Özel İstek Acıbadem Lisesini bitirdikten sonra 2003 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine başlamış, 2007 yılında mezun olmuştur. Ayrıca Kadir Has Üniversitesi’nde 2009 yılında Özel Hukuk alanında master programını dahil olmuştur. İyi düzeyde İngilizce ve başlangıç seviyesinde Almanca bilen Öztürk, Oxford House College, (Istanbul) Hukuk İngilizcesi, Genç Avukatlar için İngilizce Eğitimi The London School of English, İngilizce Eğitimi Katılım Sertifikası- St. Giles International - London, Galatasaray Universitesi Euro forum 2005 - Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Mukayeseli Ceza Hukuku Prosedürü Bahçeşehir Universitesi- IGUL-BUSEM gibi bir çok eğitim ve sertifika programına da dahil olmuş ve eğitim almıştır. Özen Hukuk ve Danışmanlık bürosunda stajını bitiren Av. Ezgi ÖZTÜRK, halen Özen Hukuk ve Danışmanlık Bürosu ile anlaşmalı olarak avukatlık, danışmanlık ve arabuluculuk yapmaktadır.

Hakan Bilgin

Actor
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hakan Bilgin, 1967 Samsun doğumludur. İlkokulu Samsun Çarşamba, ortaokul ve liseyi ise Ordu'da okudu. Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda ilk sahne deneyimini yaşadı. 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okuduğu süreçte de amatör olarak tiyatro hayatına devam etti. Bilgin, 1990 yılında İstanbul'a gelerek Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda profesyonelliğe ilk adımını attı. 6 sene süren bu yolculuğa, ilk olarak “Güle Güle Godot” oyunu ile başladı. 1996 yılına kadar çeşitli oyunlarda oynadı. Televizyonda ilk kez “Utanmaz Adam” dizisi ile ekranlarda yerini aldı. İlk sinema deneyimi Yavuz Turgul’un “Eşkıya” filmi ile oldu.

Kaan Baysal

Pianist - Student
2003 yılında İstanbul’da doğan Kaan Baysal, 2008 yılında İELEV Özel Anaokulu öğrencisi olarak başladığı kurumda şu anda İELEV Özel Lisesi 9. Sınıf öğrencisi. Kaan 5 yaşında piyano çalmaya başladı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü seviyeyle giriş sınavı ile bu kurumun ilk devre 1. sınıfına kabul edilen en küçük öğrenci oldu. 2010-2016 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi olan Kaan Baysal, 2016 yılında sınıf atlama sınavını başarıyla geçerek tam puanla mezun oldu.

Nedim Şahin

Restaurant Owner
Pilavı çok seven bir kişi olarak, ekibimle birlikte yıllardır lezzetli bir şeyler ortaya koymak için uğraşıyoruz. Baruthane Pilavcısı çok uzun uğraş ve emeklerin sonucunda bugünkü halini aldı. Yıllar önce tezgâh haricinde yalnızca kendimin sığabileceği bir dükkânda, annemin yaptığı pilav ile bisikletle servis yaptım. Şimdi, 50 çalışma arkadaşımız ve ferah bir mekân ile hizmet vermeye devam ediyoruz ve yolumuza “Pilavdan Dönenin Kaşığı Kırılsın” diyoruz.

Senem Kale

Editorial Director
İzmir’de doğan Senem Kale, Hacettepe Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra, ODTÜ’de Sosyoloji Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Dergi ve gazeteler için yazarlarla söyleşiler yapmış, şiir ve kitap festivallerinde görev almış, kitap eleştirileri yazmış, çocuk kitapları çevirmiştir. Senem Kale, halen bir yayınevinde yayın yönetmenliği yapmakta ve gençler için yeni kitaplar yazmaktadır.

Tracey Sinclair

Teacher Trainer
Tracey Sinclair graduated over 30 years ago in pedagogy specialising in alternative education in her native New Zealand. A certified teacher of English as a Foreign Language, she has taught in the UK, France and Italy to all ages and all levels including students with different needs and learning styles, using all the latest methodologies in language teaching. She is also a teacher trainer and international speaker.

Organizing team

Mansur
Asrar

Istanbul, Turkey
Organizer

NAZLI İREM
YAVUZ

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • Serhat Gurgun
    Operations