Chania
x = independently organized TED event

Theme: HOMO UNIVERSALIS

This event occurred on
November 24, 2018
Chania, Kriti
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Cultural Centre of Chania
Andrea Papandreou 74
Chania, Kriti, 73134
Greece
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Chania events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Al Hanim Trio

Οι Al Hanim Trio, αντιμετωπίζοντας τη μουσική ως μέσο παγκόσμιας επικοινωνίας, χτίζουν αρμονικές γέφυρες από την Ανατολή ως τη Δύση. Είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε από τρεις μουσικούς και φίλους, οι οποίοι θέλουν να παρουσιάσουν προσωπικές τους συνθέσεις και ενορχηστρώσεις. Με βάση τα Χανιά, ή κατά τους Άραβες “Al Hanim” που κατά τους αιώνες ήταν και είναι πολιτιστικό σταυροδρόμι, δημιουργούν ένα αμάλγαμα μουσικής της Μεσογείου, του Αραβικού κόσμου, της Jazz και άλλων σύγχρονων μουσικών ρευμάτων.

Alex Dante

O Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Ε.Μ.Π. και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Αποφοίτησε από το τμήμα του West London University (London College of Music) με το πτυχίο Licentiate of Teacher’s Diploma. Έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow κ.α. Οι προσωπικές του δουλειές κυμαίνονται σε πολλά μουσικά ύφη, όμως τον κέρδισε η solo προσέγγιση της ηλεκτρικής ο κιθάρας. Το 2018 συμμετείχε στο 18Athens Jazz Festival της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων. H χρήση κιθαριστικών εφέ και 2 ενισχυτών παίζοντας stereo δημιουργεί ένα ογκώδες ηχοπεδίο δίνοντας νέες δυνατότητες στην solo κιθάρα. Με βασικό πυρήνα τα Νυχτερινά του Frederic Chopin αλλά και με έργα των Erik Satie, Sergei Rachmaninov και Wes Montgomery έχει επαναπροσδιορίσει τον προσωπικό του ήχο και θέτει ερωτήματα για την ύπαρξη ή μη τών μουσικών στύλ.

Athanasios Akylas

Astronomer

Christina Tsevis

Illustrator

Dimitris Litsikakis

Ο Δημήτρης Λιτσικάκης έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική Ακτίνων-Χ. Από τον Ιανουάριο του 2005 έχει ενταχθεί στο ερευνητικό δυναμικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η ερευνητική του δράση περιλαμβάνει ανάλυση δορυφορικών παρατηρήσεων υψηλών ενεργειών και μοντελοποίηση, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του δορυφόρου ΑΤΗΕΝΑ.

Dimitris Kotzampasakis Frini Fatourou

Dance Group

Dionisis Ammolochitis

Ο Διονύσης Αμμολοχίτης είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Manifest Services και Manifest Security που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Facility Management. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία και διακρίθηκε ως στέλεχος πωλήσεων στον κλάδο της Πληροφορικής και στη συνέχεια του facility management. Ερχόμενος σε επαφή με τον κλάδο διέκρινε εξαρχής την κρίσιμη συμβολή του στην εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά και συγχρόνως τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξής του στην ελληνική αγορά. Αφού μελέτησε ηγέτιδες εταιρείες του εξωτερικού και εντόπισε τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς στις υπηρεσίες facility management, διέκρινε την έλλειψη μιας εταιρείας που θα παρέχει όλο το φάσμα των σχετικών υπηρεσιών ως αξιόπιστος και συνεπής συνεργάτης. Το 2003 ίδρυσε τη Manifest Services και μετά από 15 έτη επιτυχημένης πορείας και συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας, ο Διονύσης Αμμολοχίτης συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες για την εξέλιξη του κλάδου του facility management στην Ελλάδα, την κατανόηση της σημασίας του για την καλή λειτουργία των εταιρειών και τη συμβολή του στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του από το μοντέλο λειτουργίας των εταιρειών που ηγείται, εργάζεται προς την κατεύθυνση διάχυσης της συγκεκριμένης επιχειρηματικής φιλοσοφίας. Τέλος, αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), του CEO Clubs Greece, των φίλων της Ακαδημίας Αθηνών καθώς και ιδρυτικό μέλος του HFMA(Hellenic Facility Management Association)

Efthimis Savvakis

Efthimis Savvakis is PhD Candidate of the Department of Journalism and Media of AUTh, studying “The Phenomenon of Celebrities”, and for the last 13 years has been working as a Journalist and Communication Expert for well known sites, Media Groups, Organizations, Establishments and Companies, in Greece and abroad. For the last year and a half he has taken up on the Social Media and Communications of the Funeral Home “Fanis Baboulas & Son” and his ideas are… burring history, since they all become viral in Facebook conversations, Instagram stories and Media, being taught in Masters, in Greece and abroad and become teaching subjects in academic halls, seminars and now are up for Advertising Awards.

Eleftheria Mouloudaki

Η Ελευθερία Μουλουδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από όπου μετά την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο, αναχώρησε για την Ιταλία, όπου και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και έλαβε πτυχίο της Ιατρικής Σχολής. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και απέκτησε την ειδικότητα της χειρουργικής.

Giannis Dimarakis

Ο Γιάννης Δημαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Οικονομικά στο University of Essex και Επιχειρησιακή Έρευνα στο University of Warwick.Εργάστηκε στους κλάδους της ναυτιλίας και των καταναλωτικών προϊόντων για 15 χρόνια. Από το 2006 είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Scotwork International, της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων διαπραγματεύσεων παγκοσμίως. Από το 2008, είναι ο συνιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας της εταιρείας στην Τουρκία. Από το 2011 είναι μέλος του Δ.Σ. της Scotwork στις ΗΠΑ. Συμβουλεύει ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών, των φαρμάκων, των τραπεζών και των καταναλωτικών προϊόντων, σε θέματα διαπραγματεύσεων και εκπαιδεύει ανώτερα στελέχη, βοηθώντας τα να αναβαθμίσουν τις διαπραγματευτικές τους επιδόσεις. Τον Απρίλιο 2016 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το Ναυάγιο της Ελληνικής Διαπραγμάτευσης / Ιανουάριος - Ιούλιος 2015» με προφανές περιεχόμενο. Στο απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης του 2015 προσέφερε σχολιασμό σε ελληνικά και ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Jazz Dances

Dance Performance

Jazz Train

Jazz Train is a dance group.

Katerina Makryianni

Entrepreneur

Konstantinos Gkritsis

IT

Kostas Gkritsis

Ο Κώστας Γκρίτσης εργάζεται στον τομέα των υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εστιάζοντας στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, με σκοπό την υποστήριξη επιχειρήσεων και οργανισμών, ώστε να βρουν τον καλύτερό τους εαυτό. Διαθέτει εκτενή και διεθνή εμπειρία σε έργα μεγάλης κλίμακας, στα οποία έχει υπηρετήσει από διαφορετικούς ρόλους. Εργάζεται ώστε η κοινωνία και οι οργανισμοί να αντιληφθούν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση ως ευκαιρία για καθολική πρόοδο και ευημερία και όχι ως απειλή για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος του Professional MBA από το ALBA Graduate Business School.

Maria Xanthoudaki

Director

Oleksandr Ponomarov

Dentist, YouTuber, Dancer

Panos Sompolos

Journalist

Petros Kakoliris

Ο Πέτρος Κακολύρης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και παρακολούθησε μεταπτυχιακό σεμινάριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Κοινωνία και Πολιτισμός». Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά. Επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της «Μονρόε αμορτισέρ». Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης των Ελλήνων που έζησαν και σπούδασαν στην Ιταλία και υπεύθυνος του περιοδικού Λιμπρέτο. Συμμετείχε στη ραδιοφωνική ομάδα της Λέσχης αυτής, με εκπομπέςστους ραδιοφωνικούς σταθμούς Δίαυλος 10 και Τικ-Τακ 9,31 στα fm. Το 1995 ίδρυσε την εφημερίδα Εν Ταύροις. Δραστηριοποιήθηκε στον εκδοτικό χώρο, αρχικά με τις εκδόσεις Αντίκτυπος (1999), αλλά αναγκάστηκε να διακόψει λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος το 2007. Επανήλθε στο χώρο του βιβλίου το 2010, μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς το 2009 συμμετέχοντας στον Όμιλο Πολιτισμού Εύμαρος και διευθύνοντας μέχρι σήμερα τις εκδόσεις Εύμαρος, με τη νομική υπόσταση της μη κερδοσκοπικής Πολιτιστικής Εταιρείας «Ηχώ του Κόσμου». Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης» εκδ. Εύμαρος 2012, ενώ έχει γράψει και το Ημερολόγιο 1999, (εκδ. Αντίκτυπος), με θέμα τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, έχει μεταφράσει και επιμεληθεί το βιβλίο Γκαλλιτσανό, η Ακρόπολη της Μεγάλης Ελλάδας, (εκδ. Αντίκτυπος, 2000), ενώ συμμετείχε και στο συλλογικό έργο Vivere Pericolosamente: 26 ιστορίες από την Ιταλία, με το διήγημα «Una storia obscura», (εκδ. Αντίκτυπος 2005). Επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Λίμπρο Ντ...όραντζ: Οι άνθρωποι πίσω από τα βιβλία» στο Πορτοκαλί Ραδιόφωνο και ήταν συμπαραγωγός της εκπομπής «Η άγνωστη χώρα της αναπηρίας» στο ίδιο ραδιόφωνο. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς.

Stella Mari

Η Στέλλα Μαρή είναι Νοσηλεύτρια Τ.Ε. Δουλεύει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από το 1996. Παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών ( 1 αγόρι 16 χρονών και 2 κορίτσια 15 και 8 χρονών αντίστοιχα). Από το 2011 που μεταφέρθηκε από την ΜΕΘ ενηλίκων σε ΜΕΘΠ ( Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων ) ήρθε σε επαφή με έναν καινούργιο για εκείνη πληθυσμό ασθενών..... τα παιδιά. Εξ ου και η απόφαση της οικογένειάς της να πάρουν στο σπίτι τους και τη μικρή Μαρία ( παιδί εγκαταλελειμμένο από τους γονείς της από τη μέρα γέννησής της, με σωρεία προβλημάτων υγείας) στη Μονάδα Εντατικής, προκειμένου να μη μεταφερθεί το παιδί στο ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΜΠΙΑΣ.

Theodoros Spiliotis

Founder of Athonian Management

Νίκος & Κατερίνα Μακρυγιάννη

Η Κατερίνα Μακρυγιάννη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που έκανε τις καλές τέχνες τρόπο ζωής. Παιδική της αγάπη το κλασικό μπαλέτο και το θέατρο, ενασχόληση που εξέλιξε αργότερα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο, σπουδάζοντας θεατρολογία στην Ελλάδα. Οι γονείς της, Νίκος και Εύα Μακρυγιάννη δημιούργησαν το 1988 μια επιχείρηση με την επωνυμία «Τέχνημα», καταξιωμένη στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει ως αντικείμενο το χειροποίητο κόσμημα. Το ενδιαφέρον της, ειδικότερα για τις εφαρμοσμένες τέχνες, την οικογενειακή επιχείρηση και την πόλη της, την απομάκρυνε από το χώρο του θεάματος που αρχικά είχε διαλέξει και την οδήγησε στην ενασχόλησή της με το χειροποίητο κόσμημα. Μετά την πάροδο επτά χρόνων στον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο και με μετεκπαιδεύσεις πάνω στο σχέδιο και την χαρακτική στη σχολή κοσμήματος L’arti Orafe της Φλωρεντίας, η Κατερίνα παρουσίασε το 2014 την πρώτη προσωπική συλλογή κοσμημάτων στο εξωτερικό. Ο Νίκος Μακρυγιάννης γεννήθηκε στη Δράκεια Πηλίου. Ιδιαίτερη αγάπη του το διάβασμα ποίησης, λογοτεχνίας, ιστορίας και η κρητική μουσική. Αποφοίτησε το 1975 από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών.Το 1980 εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Χανιά με την σύζυγό του Εύα Μακρυγιάννη. Το 1981 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας Αρένα μετά την γνωριμία του με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κύρου στο Χανιώτικο Θεατρικό εργαστήρι ένα χρόνο πριν. Την περίοδο 1980-1994 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής και έπειτα στο δημόσιο, πρώτα στο λιμενικό ταμείο και στη συνέχεια στην εφορία Χανίων. Το 1988 με οδηγό τις γνώσεις του στα οικονομικά και διακρίνοντας το ταλέντο της συζύγου του στην κατασκευή κοσμημάτων την βοήθησε να ανοίξει την επιχείρηση τους με το όνομα Τέχνημα. Το 1994 παραιτείται από την εφορία και συμμετέχει στην επιχείρηση τους όχι μόνο ως οικονομολόγος αλλά ως σχεδιαστής και κατασκευαστής κοσμημάτων, όπου παραμένει με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Organizing team

Manolis
Papadakis

Chania, Crete, Greece
Organizer
  • Agie Tomara
    Operations
  • Antonis Mavrommatis
    Partnerships/Sponsorship
  • Chris Tsalkakis
    Marketing/Communications
  • Despina Mantadaki
    Marketing/Communications
  • George Fakotakis
    Production
  • Ioanna Papandreou
    Team member
  • Katerina Malisova
    Marketing/Communications
  • Matilda Manaroli
    Curation
  • Stavriani Zervoudaki
    Partnerships/Sponsorship
  • Tasos Fourakis
    Marketing/Communications
  • Theodore Mathioudakis
    Operations
  • Vassilis Tsoubris
    Marketing/Communications
  • Yannis Vandoulakis
    Marketing/Communications