Constanta
x = independently organized TED event

Theme: We are legacy!

This event occurred on
October 27, 2018
Constanta, Constanța
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Zenith - Conference & Spa Hotel
Bulevardul Mamaia, 209
Constanta, Constanța, 900001
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Constanta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adelina Toncean

Profesionist în domeniul afacerilor publice și afacerilor guvernamentale, cu o carieră de 16 ani de realizare și depășire a rezultatelor în proiecte naționale și internaționale importante. Având cunoștințe, experiență și contacte unice în companii internaționale și românești din domeniul energetic, media și financiar și cu cunoștințe aprofundate asupra mediului politic și socio-economic din România, Adelina Toncean a asistat investitorii în eforturile lor de a se angaja cu diverse părți interesate pentru a-și dezvolta propriile proiecte de afaceri și pentru a-și gestiona reputația prin planificarea, proiectarea și implementarea strategiilor, inițiativelor, campaniilor creative și evenimentelor PR. Cu abilități avansate de gândire strategică, excelente competențe analitice și de raportare, coroborate cu capacitate antreprenorială sporită, a construit un portofoliu solid de realizări și avansare prin creșterea responsabilităților în diferite domenii de expertiză: PR, afaceri publice, afaceri guvernamentale, mass-media, comunicare, finanțe, vânzări, management și instruire. Competență recunoscută și implicare personală în cauze sociale Implicare continua in munca si actiuni pentru comunitate special orientata in identificarea nevoilor reale si proiectul potrivit de rezolvare a acestora („Dati Aripi” Romania – dedicat copiilor diagnosticati cu cancer; Carmen Silva – dedicat persoanelor cu dizabilitati si handicap neuro -motor; „Let’s do it, România”) Angajament continuu cu potențiali sponsori și donatori (sectorul privat și public) pentru a identifica valorile comune și pentru a sprijini proiectele potrivite

Aylin Cadir

Cântăreață și actriță română, de origine turcă, Aylin Cadîr s-a remarcat în 2002, în cadrul concursului „Alege Asia”. În urma acestuia, alături de alte 3 fete, Aylin a înființat formația Pops. Ca actriță, Aylin a interpretat rolul pozitiv al Elenei Crăciun în serialul „Cu un pas înainte”. A apărut în telenovela „Iubire și onoare” și a jucat în piesa de teatru „Maitrey”, regizată de Chris Simion. În 2011, Aylin a participat la concursul „Dansez pentru tine”, susținută fiind de fostele colege din trupa Pops.

Cristina Chira

Cristina Chira a absolvit „Ion Mincu”, Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București. Este membră fondatoare a Asociației Arché, ONG care se ocupă cu protecția și promovarea patrimoniului. În cadrul asociației, coordonează proiectul Monumente Uitate privind inventarierea, cercetarea și aducerea în atenția publicului a ansamblurile nobiliare extraurbane din România. Cristina și-a descoperit pasiunea pentru poveștile din spatele clădirilor și a urmat un master în Creative Writing la Birkbeck, University of London. În prezent este coordonatoarea serilor de povești în Constanța, Tomis Heritage Storytelling Evenings, și membră a echipei Casino Rush care a obținut includerea Cazinoului din Constanța pe lista celor mai periclitate 7 monumente din Europa.

Iulian Angheluta

Licențiat în științe juridice și în comunicare, fost publicitar, Iulian Angheluță este fondatorul Asociației Free Miorița și al campaniei Lumină pentru România. „Cred că lumina este o nevoie de bază pentru orice individ și pentru orice societate care vrea să meargă înainte. Dreptul la lumină este unul fundamental. Lumina înseamnă educație, informație, un trai mai bun. În România centenară sunt încă zeci de mii de familii care nu au acces la lumină și energie electrică, sunt copii care nu au văzut desene animate, oameni și familii întregi care trăiesc la lumina lumânării sau a lanternei. Campania Lumină pentru România înseamnă să îi descopăr pe acești oameni și să le aduc lumină. Soluția o reprezintă energia solară prin sisteme fotovoltaice, transportate și instalate gratuit, cu sprijinul sponsorilor și al donatorilor. Este primul pas pentru ca oamenii să aibă o viață normală și acces la informare, educație și la serviciile de urgență. Lumină pentru România este și o campanie de conștientizare, energia solară fiind soluția cea mai potrivită pentru asemenea situații, o soluție pentru oameni și un exemplu de bună practică pentru autorități.” Free Miorița a iluminat ultimele 4 școli fără electricitate din România, 142 de familii și 2 bisericuțe, în 54 de localități din 23 județe.

Mihaela Tatu

Speaker motivațional și trainer în arta discursului, Mihaela Tatu iubește cuvintele și crede în redescoperirea și conservarea frumuseții limbii române. Este parte din grupul Toast Masters și moderator permanent al evenimentului Business Days. Cu ceva experiență în contabilitate, peste 20 de ani de experiență în mass-media și alte domenii legate de oratorie, Mihaela Tatu este un maestru al reinventărilor și schimbărilor de macaz din viață. „Râd mult, inot, citesc, învăț constant și, din timp în timp, îmi iau câte o zi – două ca să fac doar ce-mi place, sau, pur și simplu, să fiu leneșă.” Mai mult, Mihaela Tatu dă voce personajelor din desene animate, înregistrează audio book-uri și prezintă diverse evenimente.

Oana Toiu

Oana a gestionat incluziunea socială și antreprenoriatul social ca secretar de stat în Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în Guvernul Dacian Cioloș. Înainte de a servi în mediul public, a lucrat în mediul ONG și în mediul privat ca antreprenor, iar una dintre afacerile sociale la care a pus umărul, Mesteshukar ButiQ – o rețea de producători meșteșugari de etnie romă și designeri internaționali, a fost premiat în 2013 de Comisia Europeană ca una dintre cele 10 idei de inovare socială de includere în muncă din Uniunea Europeană. Oana a fost nominalizată de revista Foreign Policy România ca unul dintre cei “101 oameni care schimbă România”, este fellow al Aspen Institute România și a beneficiat de o bursă în SUA ca Marshall Memorial Fellow.

Simona Adam

Simona a căutat să înțeleagă contexte, percepții și realități, dincolo de studiile formale la Universitatea București (Științe Politice) și Academia de Studii Economice (Comunicare de afaceri în limba engleză). De la 19 ani, Simona a lucrat în mediul bancar, dar și pentru Microsoft România, unde a coordonat programele dedicate mediului academic. A fost director de cabinet al secretarului de stat Valeriu Nicolae, în cadrul Cabinetului Cioloș, fiind și co-autor al Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei. Din 2017, după o bursă în Statele Unite a Departamentului de Stat American, pune umărul la crearea și consolidarea Platformei România 100 și a comunităților locale civice RO100. Activistă civic, Simona s-a implicat în proiecte precum Fondul pentru democrație, Fiecare Vot, diverse proiecte anti-corupție, proiecte de advocacy pentru bolnavii de TBC (ea fiind un fost pacient), iar de peste trei ani este voluntar la școala 136 din Ferentari. Prin tot ceea ce face, încearcă să crească comunități și sinergii care să acționeze ca un catalizator pentru schimbarea României. Fiind, la propriu, un copil al Revoluției, Simona a crescut citind despre comunism, având cartea „1984” a lui Orwell ca și carte preferată și simțind o datorie față de cei care au pus cărămidă cu cărămidă pentru a avea o lume mai bună.

Stefan Palarie

Membru fondator și membru al consiliului de conducere al organizației non-profit „Școala de Valori” Training & HR Consulting – peste 15 ani de munca Experienta relevanta in domeniul relatiilor cu clientii multinaționali – Procter & Gamble si IBM Romania Voluntar și contribuitor la organizația internațională non-profit – AIESEC și Junior Chamber International Pasionat de educație. Cele mai bune rezultate ale Scoala de Valori – organizația a generat în primii 5 ani de activitate câteva realizări semnificative: – peste 16.000 de oportunități educaționale pentru elevii de liceu – zeci de programe educaționale – sustenabilitatea financiară a organizației – o echipă de 29 de persoane care lucrează la Scoala de Valori – parteneriate pe termen lung cu parteneri mari corporatiști care susțin programele organizației – contribuția la sectorul educațional prin participarea la Comitetul pentru Educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României – întâlniri cu Ministerul Educației și Secretari de Stat privind diferite aspecte educaționale.

Victor Rotariu

Strateg, cercetator, pasionat de crearea unei normalitati mai bune Victor a fost întotdeauna fascinat de înțelegerea comportamentului uman într-un mod științific, bazat pe date. De aceea a studiat Psihologia și Matematica. După facultate a lucrat 7 ani în Cercetare, iar acum lucrează în Comunicare și Publicitate. Specialitatea lui este decodificarea modelelor prin care oamenii iau decizii și construirea de strategii de influențare a acestora. La job construiește strategii de influențare a oamenilor în folosul companiilor, iar în afara jobului folosește aceeași abilitate pentru a îmbunătăți deciziile oamenilor. Uneori oamenii fac lucruri care sunt în detrimentul lor, fără să se poată controla sau chiar fără să conștientizeze. Victor crede că acest lucru se întâmplă fiindcă oamenii nu se cunosc îndeajuns. De aceea a creat Avantgarde Savage, un model nou al minții umane. Pe baza lui, învață oamenii să își schimbe deciziile pentru a își îmbunătăți viața. De asemenea este si: Head of Strategy, Insights and Content la Wavemaker Romania Scriitor pentru multiple publicatii globale: The Mission, Thrive Global, Chatbots Magazine, HackerNoon Trainer Creator al Future Chatbot, cel mai mare chatbot din Romania, castigator al IAB MIXX 17 Best Content Project, shortlist la Digital Communication Awards Worldwide 2018

Vlad Tausance

Vlad Tăușance lucrează, de aproape șapte ani, împreună cu Fundația Friends For Friends. În cadrul programului Policlinica de Marketing pentru ONG-uri, a conceput și susținut ateliere pentru peste 35 de organizații neguvernamentale cu impact social din întreaga țară. Crede în puterea activismului și a sectorului non-profit de a ține România împreună. Se încrede în idei clare și în limba română. Lucrează ca strateg și creativ alături de echipa agenției Argo, predă un seminar de strategie digitală în cadrul masterului de Jurnalism Politic al FJSC și oferă consultanță în proiecte de marketing pentru ONG-uri, agenții și mișcări politice. Piesa de teatru Ne știm de 100 de ani, ultimul său proiect literar, este pusă în scenă de regizorul Ștefan Iordănescu și se află, în acest final de an, în turneu național.

Organizing team

Cornel
Marcu

Constanta, Romania
Organizer

Raluca
Dinca-Ionita

Constanta, Romania
Co-organizer
  • Deliana Trasca
    Marketing/Communications