Izmir
x = independently organized TED event

Theme: Ya Öyle Değilse?

This event occurred on
October 7, 2018
İzmir, İzmir
Turkey

TEDxIzmir “Ya Öyle Değilse?” temasıyla ilk kez İzmirlilerle buluşuyor.

Bu tema dahilinde alanında uzman konuşmacılar bildiğimiz ve bildiğimizi düşündüğümüz konularda fikirlerini paylaşarak bu konulara karşı farklı bakış açısı kazanmamıza katkı sağlayacaklardır.

Var olduğunun farkına varmadığımız olaylara, fikirlere, değişimlere ışık tutup, madalyonun diğer yüzünü keşfetmemize olanak sağlayacak konuşmalar ile ufkumuzu genişletme imkanı sağlayacak olan TEDxIzmir, hayatta duruşumuza ve ilerleyişimize dair daha fazla söz sahibi olmamızı hedeflemektedir.

Kaya Thermal & Convention Hotel
Balçova
İzmir, İzmir, 35330
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Izmir events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayşegül Çoruhlu

4 Temmuz 1969 doğumlu olan Ayşegül Çoruhlu, ortaöğrenimini İzmir’de tamamladı. 1994 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Şişli Etfal Hastanesi’nde Biyokimya uzmanlığı ihtisasını tamamlarken Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği master programına 2 yıl devam etti. 2000 yılında Amerikan Hastanesi’nde Biyokimya uzmanı olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Intermed Polikliniği laboratuvar şefi olarak görevine devam etti. Bu görevde kaldığı yıllar içinde koruyucu hekimlik konseptine uygun check-up programları hazırladı. Anti-oksidan, gıda duyarlılığı, kişiye özel hormon ve genetik testleri gibi ileri anti-aging yaklaşımlarını ilk uygulayan hekimlerden oldu. Vitamin ve mineral desteği kullanımı konusunda uzun süre eczacı ve doktorlara eğitimler verdi.

Canan Güllü

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, 28 yıldır kadın konularında sivil toplum örgütlülüğünde çalışmaktadır. Kadınların yerelde, karar mekanizmalarında yer alması için KKTC, Azerbaycan, Kanada, İspanya ve ülkemizde seminerler düzenlenmesine ve "toplumsal cinsiyet eşitliği" konularında algı değişimi için "Değişim Yarat" adlı kampanyanın yürütülmesine katkı sağladı. Ensest konusunda illerde saha çalışması yürüterek Türkiye Ensest Atlası adlı çalışmasını ortaya koydu ve bu çalışma sayesinde ülkede ensestle ilgili konuşulan bir söylem gelişti. Türkiye‘yi 6 kez dolaşarak 81 il bazında ve 600 ilçede alan sorunlarına yakından tanıklık etmiş olan Güllü, 7. sürecini devam ettiriyor. 2013 yılında ise çözüm sürecinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun 36 ilinde bölgenin durumu hakkında çalışmalar yaptı. Kadınlara karşı erkek şiddeti konusunda uzun yıllardır yasa yapım süreçlerinde çalışmalarda bulundu. Halen Federasyon tarafından işletilen Türkiye’nin ilk acil yardım hattının çalışmalarına emek vermekte olan Güllü, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetten korunma mekanizmaları konusunda çalışmalarda bulunuyor. "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Karikatürlerde Kadın" kitabının yayına hazırlanmasına katkı sağladı. Yaptığı çalışmalarla, kadın hakları alanında verdiği mücadelerle birçok ödüle layık görülmüş olan Canan Güllü'nün ödüllerinden en önemli olarak gördüğü ise "Atatürk Üstün Kadın Hizmet Ödülü" olmuştur. 1976 yılında kurulmuş olan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Canan Güllü başkanlığında 16 ülke ve 7 bölgede üye derneklerin şubeleri ve Federasyon temsilcileri kanalıyla çalışmalarını gönüllü arkadaşları ile yürütmektedir.

Cansel Poyraz Akyol

Orta öğrenimini İzmir’de tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi Bölgesel ve Stratejik Etüdler programında yapmıştır. Doktorasını Marmara Üniversitesinde tamamlayan Akyol, medyadaki kariyerinin yanı sıra 4 yıldır Beykent Üniversitesinde yardımcı doçent olarak genç iletişimcilere ders vermektedir. Medyaya profesyonel ilk adımı Sky Türk kanalında atmıştır. Aynı medya grubunun Akşam ve Tercüman gazetelerinde de yazı dizileri yayınlanmıştır. 2007 yılında Haber Türk’e transfer olmuş, “Türkiye’nin Nabzı”, “Öteki Gündem”, “Bugün” gibi pek çok programın yapımcılığını ve editörlüğünü üstlenmiştir. 2009 yılında CNN Türk ailesine katılmıştır. “Planlama Editörü” olarak başladığı CNN Türk kariyerine ‘‘Haber Programları Müdürü’’ olarak devam etmiştir. ''Gündem Özel'' gibi ses getiren programlara imza attıktan sonra Doğan Grubu'nun satışıyla beraber CNN Türk’teki görevinden ayrılmıştır. Hâlen TV programlarına editoryal danışmanlık yapmakta, şirketlere medya ilişkileri eğitimi vermekte ve üniversitedeki çalışmalarına devam etmektedir. Televizyonculuk kariyerine ise Haber Global TV'de ''Programlar Koordinatörü'' olarak devam etmektedir.

Cem Mumcu

Cem Mumcu, 1966 yılında Trabzon Akçaabat’ta doğdu. 10 yıllık ihtisasını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 3 yıl boyunca Artistik Yaratıcılık ve Sanat Psikolojisi dersi verdi. Analitik Yönelimli Varoluşçu Psikoterapi yöntemini uyguladığı psikiyatristliğinin yanı sıra ressamlığı, yazarlığı ve yayıncılığıyla da tanınan Mumcu, 1997 yılında Okuyan Us yayınevini kurdu. Okuyan Us, 20 yıldır yayıncılığa devam etmekte ve yenilikçi anlayışıyla alanında ses getirmektedir. Cem Mumcu’nun yazarı olduğu 17, editörlüğünü yaptığı 6 kitabı ve yayınladığı 3 dergi bulunmaktadır. Makber isimli romanı bugüne dek 9 dile çevrilmiştir. Doruktakiler 2004 Öykü Yazarı Ödülü sahibidir. Televizyonda yer aldığı iki kavramsal yapım; Kısa Devre ve Kime Göre Neye Göre programları nitelikli içerikleriyle önemli bir yer tutmuştur. Cem Mumcu “Sandığınız Değilim, Sandığınız Şeylerden Hiçbiri Değilim, Sandık da Değilim!” isimli ilk kişisel sergisini Aralık 2016’da, “Zoraki Yolculuk” isimli ikinci sergisini ise Aralık 2017’de açmıştır.

Ferhat Aydın

ODTÜ Psikoloji bölümünden mezun olan Ferhat Aydın, mezuniyetinin ardından Boylam Psikiyatri Enstitüsü’nde ‘Klinik Uygulamalı Psikoloji Okulu ve Nesnel Değerlendirme Eğitimi’ni tamamladı. Meslek hayatına özel bir kurumda çocuk-ergen ve ailelere psikolojik danışmanlık alanında hizmet vererek başladı. Daha sonra ‘Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi’ni tamamladı. Askerlik görevini sürdürürken ‘askeri ortama uyumu kolaylaştırıcı ve intiharı önleyici çalışmaları’ ile Kara Kuvvetleri tarafından takdir belgesiyle onurlandırıldı. Bilişsel Davranışçı Terapi ve Cinsel Terapi eğitimlerini tamamlayan Aydın, bu temel eğitimlere ilaveten, Oyun Terapisi, Boşanma Adaptasyonu Terapisi, Çocuklarla Bilişsel Davranışçı Terapi, Uluslararası Okul Psikolojisi Birliği onaylı eğitimler olan 'Krize Müdahale Teknikleri' ve 'Terapötik Kartlar' eğitimlerini başarıyla tamamladı. Spor psikolojisine de ilgi duyan Aydın, Türkiye Hokey Federasyonu'nun ve Hokey Milli Takımlarının psikologluğunu da yaptı. Türkiye’de ve dünyada ilk kez hayata geçirilen Bar Psikoloğu – Psikogösteri konseptinin yaratıcısı ve uygulayıcısıdır. ‘İnsanlar psikoloğa gitmiyorsa psikolog insanlara gitsin’ düşüncesiyle hayata geçirilen bu gösteri formatı, temel psikoloji bilgilerinin mizahla harmanlanarak insanlara sunulduğu bir ‘drink and talk show’dur. Aydın, çeşitli sahnelerde bu gösterilerini icra etmektedir. Aydın çalışma hayatına bağımsız bir şekilde, psikoloji anlatıcısı ve eğitmen olarak devam etmektedir.

Hakan Bilgin

1967 yılında Samsun Terme’de doğan Hakan Bilgin, ilkokulu Samsun Çarşamba, ortaokul ve liseyi Ordu'da okudu. Tiyatrodaki ilk sahne deneyimini de Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda yaşadı. 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okuduğu süreçte amatör tiyatro hayatına devam etti. Askerliğini de İzmir’de tamamlayıp İstanbul’da bir seramik firmasında çalışmaya başladı. 1990 senesinde Ferhan Şensoy Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. 6 sene süren bu ortaoyuncular yolculuğu, ilk olarak “Güle Güle Godot” oyunu ile başladı. Televizyonda ilk kez “Utanmaz Adam” dizisi ile ekranlarda yerini aldı. İlk sinema deneyimi Yavuz Turgul’un “Eşkıya” filmi oldu. Bundan sonra birçok televizyon dizisi ve sinema filminde yer aldı. 2002 yılında önce gönüllü ardından profesyonel olarak Toçev Vakfı'nda çalışmaya başladı. 2016 senesinde Toçev Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2004 senesinde başlayan çocuklarla legoyu buluşturan uluslararası bir turnuva olan "First Lego" ligini 13 senedir sunmaktadır. Bu proje ekibi ile kurulan Bilim Kahramanları Derneği'nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Kıvanç Özkönü & Burak Sanlı

Kıvanç ve Burak 2006 yılında rakip olarak Türkiye’yi temsilen katıldıkları, Avrupa'da düzenlenen bir illüzyon yarışmasında tanıştılar. Bu zamana kadar gerçekleşmiş olan bütün konseptlerin dışına çıkarak Türkiye’de bir benzeri olmayan "Stand-Up Magic" temasını yarattılar. "TED Talks" dahil olmak üzere, farklı birçok platforma konuşmacı olarak katıldılar. 13 ülke, 74 şehir gezerek 320’nin üzerinde gösteri ve 140’ın üzerinde lansman yaparak 400.000 kişiye ulaştılar. 2006 yılında, ’'International Balkan Magic Convention’’ adlı yarışmadan 2 ödülle beraber ülkelerine döndüler. 2012 yılında, Dünya Sihirbazlar Birliği tarafından Merlin Ödülü'ne layık görülerek "En İyi Büyük Sahne Sihirbazı", 2013 yılında ise, "En İyi Manipülatör” seçildiler. 2014 yılında yayınlanan "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programının şampiyonu oldular. 2015 yılında, Türkiye İllüzyonistler Derneği tarafından "En İyi Sahne Sihirbazı" ödülüne layık görüldüler.

Levent Ülgen

1962 yılında doğan Levent Ülgen, 1979'da başladığı ODTÜ Fizik Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. Fizik okuduğu dönemlerde Tiyatro ile tanıştı. Ankara Halk ve Ankara Sanat tiyatrolarında oyuncu olarak çalıştı. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Bu bölümden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Reji yüksek lisansını tamamladıktan sonra Konservatuvar ve birçok eğitim kurumunda oyunculuk ve sahne dersleri verdi. 1991 yılından itibaren sinema ve dizi çalışmalarında oyuncu olarak görev almaktadır.

Mehmet Şakiroğlu

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji bölümü öğretim üyesidir. Muğla doğumlu olan Şakiroğlu, ODTÜ Psikoloji bölümü mezunudur. ODTÜ Psikoloji bölümünde 'klinik psikoloji' yüksek lisans ve doktora programlarını afet ve travma konularındaki iki projeyle tamamlamıştır. 2003-2012 yılları arasında ODTÜ, 2012-2014 Atatürk Üniversitesi ve 2014'ten sonra hâlen ADÜ'de öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Mutsuzluğa Mahkumuz, Öfkenin Olumlu Kullanımı, Aşkın Psikolojisi ve Kapat isimli 4 kitabı vardır.

Mehmet Zihni Sungur

Psychiatrist
-Professor of Psychiatry, Psychiatry Dept of Marmara University Hospital, Istanbul -President of the Turkish Association for Cognitive Behaviour Psychotherapy (TACBP) -Former President of European Association of Behaviour and Cognitive Psychotherapy (EABCT) -President of the International Association for Cognitive Psychotherapy (IACP) -Diplomate, Founding Fellow Academy of Cognitive Therapy (ACT) ACT Certified Supervisor, Trainer and Consultant -World Association of Sexology MESHC Member World Sexual Health Country Coordinator -President Elect of the European Federation of Sexology (EFS)

Mümin Sekman

Başarı uzmanı ve yazar Mümin Sekman İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hukuk alanında hiç kariyer yapmadı. Başarı araştırmalarına yöneldi. İnsanın hayat başarısı üzerine 21 yıl içinde 21 kitap yazdı. "Magnum Opus"u olan "Her Şey Seninle Başlar" kitabı, 1,200,000 baskıya ulaşarak türünde Türkiye rekoru kırdı. Sekman, Türkiye'de “kişisel gelişim uzmanı” titrini tanımlayan ve kullanan ilk insandır. Bir dönem "Çocuklar Duymasın" dizisinin de senaryo danışmanlığını yapmıştır. İlk kişisel gelişim portalı olan kigem.com'un kurucusudur.

Oytun Erbaş

Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan Erbaş, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir. Halen Fizyoloji Bilim Dalında Doçent Doktor olarak farklı üniversitelerde öğretim üyeliği yapmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletindeki “Experimental Medicine” ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki “Deneysel Tıp” İlaç ARGE Laboratuvarlarının kurucusudur. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır.

Paul Dwyer

Paul Dwyer, İskoçya'da büyümüş ve erken yaşta klasik gitara aşık olmuş bir müzisyen. İlk konserini Edinburgh Netherbow Tiyatrosu’nda 14 yaşında veren Paul Dwyer, şimdi İstanbul’da yaşıyor. Medya tecrübesi 20 yılı aşkın profesyonel müzisyen, aranjör, yapımcı ve TV programcısı Paul Dwyer, birçok konserle de müzikseverlerle buluşmuş bir sanatçı. Paul Dwyer, klasik gitar eğitimini Royal Northern College of Music’te Gordon Crosskey ve John Williams’dan aldı. Burada yaşam boyu müzikal ortağı olan Andy Clayburn ile tanıştı. İlk profesyonel albüm anlaşmasını Andy Clayburn ile birlikte EndiPol olarak 1991 yılında Sony Music ile gerçekleştirdi. Paul Dwyer, geleneksel İskoç kıyafetleri ve elinde gitarıyla Anadolu’nun 75 ilini gezdiği müzik ve kültür programı “Müzik ve Yol” ile Habertürk ekranlarında seyirciye Türk müziğinin en önemli eserlerini aktardı. Bu programa 3 yıldan fazla zaman harcadı ve Türk milli kültürünü anlatan 120'nin üzerinde belgesel film üretti ve sundu. Etkinlendiği Anadolu kültürünü keşfetme fırsatı yakalayan Paul Dwyer, müzisyenliği ve sıcak etkileşim duygusuyla ve müzik ve kültür tanıtımına katkılarından dolayı birçok ödüle layık görüldü ve büyük bir popülarite elde etti. Paul Dwyer, şu ana kadar Türkiye’de “Belki YES Belki NO”, “Ya Bugün Ya Da Yarın”, “Kar Var Duman Yok” isimlerinde 3 Türkçe albüm ve 1 adet “Klasik Gitar” albümü yayımladı. Ayrıca Zülfü Livaneli gibi birçok Türk sanatçının albüm projelerinde hem yer aldı hem de bu albümlerin aranjörlüğünü yaptı. Son 1 yıldır sosyal medyada Paul Dwyer Music kanallarında türkülerimizi farklı bir yorumla yeniden gün ışığına çıkarıyor. Her hafta takipçilerinin istediği bir eseri; yeniden profesyonel bir kayıtla “Dünya Müzik Arşivi”ne ekliyor. Bu projenin devamı olarak yurt dışındaki konserlerinde türkülerimizi Paul Dwyer gözüyle Anadoludan Esintiler olarak yurt dışındaki yabancı ve Türk seyircilerle buluşturmaya devam ediyor.

Rıfat Yüzüak

Öğrenimini tamamladıktan sonra makyaj dünyası ile yolları kesişen Rıfat Yüzüak, yerli ve yabancı birçok makyaj artistinin düzenlediği workshoplara katılmış ve Kanada'da aldığı vücut boyama eğitimiyle ilgisini profesyonelleştirmiştir. Türkiye'de yapılan tüm moda haftaları ve defilelerinin hem makyaj tasarımı ve karar alma aşamalarında hem de defilelerin sahne arkasında görev aldı. Vivienne, Westwood, Roberto Cavalli, Missoni, Salvatore Ferragamo, Gianfranco, Ferre gibi önemli yabancı markaların yanında birçok ünlü Türk modacıyla da çalışan Yüzüak, sahne şovlarının yanı sıra sayısız ünlünün fotoğraf çekimlerinde görev almıştır. Kariyerinde Christian Dior, Mac Cosmetic, Avon, Bioderma, Oriflame, Ellis Faas gibi firmalarla çalışan ve son 1 buçuk yıldır ise P&G Türkiye Güzellik Elçisi olan Yüzüak, global bir anlaşma ile Max Factor markasının Türkiye makyaj artisti ve reklam yüzü oldu. Daha sonra, Golden Rose, New Well, Note gibi Türk markalarının yüzü olarak reklam çalışmaları ile televizyon ekranlarında göründü. Son olarak global bir anlaşma ile Nivea'nın Türkiye yüzü olarak televizyon ve sosyal medya reklam çalışmalarında bulundu. Bunların yanı sıra kurumsal workshoplar, prodüksiyonlar, etkinlikler ile birlikte yazmış olduğu 'Sil Makyajını Güzelliğin Ortaya Çıksın' adlı kitabıyla insanlara kendi makyaj tarzını anlatmaya çalışan Yüzüak, bugüne kadar alışılmış olan makyaj tarzının dışına çıkarak doğal ve eşsiz güzelliğin ortaya çıkarılması için çaba gösteriyor.

Sedef Kabaş

Sedef Kabaş Eğitim Koçluk ve Danışmanlık şirketinin kurucusu Dr. Sedef Kabaş, iş dünyasının liderlerine, üst düzey yöneticilerine iletişim koçluğu ve medya danışmanlığı yapmakta, Türkiye’nin önde gelen şirketlerine Etkili Liderlik, Etkili İletişim, Etkili Hitap, Yaratıcı Sunum, Medya İlişkileri, İkna Sanatı, Kişisel İmaj, Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi konularında grup eğitimleri vermektedir. CNN International’da (Atlanta) çalışan ilk Türk gazeteci olma unvanına sahip olan Kabaş, 15 yıllık televizyonculuk kariyerinde siyaset, medya, kültür, sanat ve iş dünyasının en tanınmış isimleri ile araştırmaya dayalı röportajlar gerçekleştirmiştir. “Ekranların en iyi soru soran gazetecisi” olarak kabul edilen Kabaş, CNN World Report En İyi Ekonomi Haberi Ödülü dahil pek çok ödüle layık görülmüştür. Boğaziçi Üniversitesi -Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. Fulbright bursu ile okuduğu Boston Üniversitesi’nde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans, Marmara Üniversitesi-Genel Gazetecilik bölümünden ise doktora derecesi almıştır. Üniversitelerde 10 yıl ders vermiş olan Kabaş, halen pek çok konferans ve seminerlerde konuk konuşmacı ve moderatör olarak sahne almaktadır. Yayımlanmış 6 kitabı vardır.

Volkan Severcan

28 Ağustos 1966'da İzmir’de doğan Volkan Severcan, ilk ve orta öğretimini İzmir'de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konvervatuvarı’ndan mezun oldu. 1985'te Konservatuvar'da okuduğu yıllarda başlayan televizyon ve sinema hayatında birçok dizi filmde oynayan sanatçı hâlen Kanal D için çekimi süren “Çocuklar Duymasın” adlı dizide “Tuna” rolünü canlandırmaktadır. Şehir Tiyatroları’na girmesi ile tanıştığı Erhan Yazıcıoğlu, sanatçının seslendirme çalışmalarına başlamasına vesile oldu ve binlerce filmin seslendirme çalışmalarını gerçekleştirdi. Türkiye’nin en genç seslendirme yönetmeni olarak tescillendi. 2007’de “SAHNEKARLAR” tiyatro topluluğunu kurdu. Hâlen kurucusu olduğu “SAHNEKARLAR”da rol almaya devam etmektedir. Sanatçı seslendirme çalışmalarına 1998 yılından itibaren İMAJ stüdyolarında devam etmeye başladı ve bu dönemde Disney Character Voices International’in Uluslararası Supervisor'ı olarak lisanslandı. Akabinde başta İngiltere olmak üzere Fransa, İspanya, İtalya, Polonya’da görev aldı. Ayrıca Türkiye’de de Disney’in yanı sıra DreamWorks, New Line, Warner Bross vb. gibi uluslararası firmaların işlerini yaptı. National Geographic ve Discovery Channel’in, Cartoon Network, Disney Channel, Nickelodeon gibi kanalların Türkiye’de kurulum dönemlerinin seslendirme işlerini hazırladı ve uyguladı. Birçok tiyatro okulunda eğitmen olarak çalışan sanatçı İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sinema Televizyon Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Volkan Severcan, sanat hayatının yanı sıra 2007 yılından bu yana kurmuş olduğu “VS CREATIVE” adlı şirketi ile birçok firmanın kurumsal çözümlemelerini de yapmaktadır. Ayrıca 85. Dönemden bu yana İzmir Enternasyonel Fuarı’nın eğlence organizasyonunu planlamakta ve uygulamaktadır.

Organizing team

Volkan
Genç

İzmir, Turkey
Organizer