Youth@Sundsvall
x = independently organized TED event

Theme: UNITE

This event occurred on
March 15, 2019
Sundsvall, Västernorrlands län
Sweden

Local created TEDx events makes changes around the world. Now it's Sundsvalls turn to join TEDxYouth@Sundsvall.
Follow us on an inspiriing evening where young speakers share their creativ and new thinking ideas about the present and future. The theme for the evening is UNITE.
– How do you do when your body doesn´t get along with your inner self? How do you dare to be yourself?
– How can we in a contructive way prevent further polarisation between different groups?
– Hitchhike more! That make your social capital grow.
– What is the que to succesful integration, created by the young people themselves?
– The earth is dying! What can I do to prevent it?
These are some of the questions the speakers will try and give their answers to.

Not only will the event present inspiriing speakers, you will also see local, enthusiastic artist that will invite us to their world.

This is an event for young people beween 16-25 years of age.

Grönborg
Storgatan 73
Sundsvall, Västernorrlands län, 852 30
Sweden
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Sundsvall events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Charlie Magnusson

Student
Hur gör man när kroppen inte stämmer överens med sitt inre? Hur vågar man vara sig själv? Jag hittade hem i mig själv och jag är lyckligare än någonsin. Om jag skulle beskriva mig själv med ett ord skulle jag säga att jag är glad. Studerar till sjuksköterska och har alltid varit mån om och intresserad av människors mående och olika livssituationer. Men för att kunna ta hand om andra så måste man kunna ta hand om sig själv. Det har gjort och nu är jag hemma i mig själv!

Eila Wall Boholm

Performance artist
Eila har studerat vid Skara Skolscen och AFUK, nycirkusutbildning i Köpenhamn. Hon har tidigare uppträtt på popkollo, flera pridefestivaler och queerbarer runt om i landet. Nu arbetar och verkar hon i Sundsvall som performanceartist och med ett filmprojekt och för att lyfta upp Västernorrlands queera status. ”Just nu jobbar jag främst med att höja upp Västernorrland som en queer plats, det finns så mycket queer historia här som folk inte vet om. Tillexempel myten om Sundsvall som den lesbiska staden (staden mellan brösten), jag jobbar för att väcka nytt liv i myten så att folk återigen ska börja se Sundsvall som den queera stad det är! Sundsvall är inte Sundsvall, Sundsvall är Queersvall. Nu vet ni. Välkomna hit.” Och välkomna till ett annorlunda TED talk, med Eila Wall Boholm.

Jasmin Khwaiter

Student
Hur kan vi på ett konstruktivt sätt nå förståelse och hindra en vidare polarisering mellan olika grupper? Jasmin har varit med i ett projekt där unga palestinier och judar/israeler möts. Hon betonar vikten av dialog och ansvaret vi alla bär i hur vi väljer att hanterar olika strömningar i vårt samhälle, såväl globalt som nationellt.

Mathias Risberg

Life Coach
Outsiderskillen som egentligen är en alternativ livsstilscoach. Han kom just hem efter att ha liftat med sin husvagn till Paris, med Långbens ord som vägvisare: ”Vem är det som kör?” Häng med på liftarskola och hippieliv.

Ramiz Idic

Management/Artist booking and event creator
“Jag är 20 år och uppvuxen i Nacksta. I det område såg jag att många yngre inte har någon fritidssysselsättning och som behövde stimulans. Vid 16 års ålder fixade jag en övernattning med ett gäng grabbar, där och då föddes föreningen UNITE Sundsvall och en gnista tändes! UNITEs drivkraft är att genomföra Sundsvalls ungdomars önskan. Nu Brinner Vi För Allas Idéer. Idag jobbar jag med Management/Artistbokning och som eventfixare. Jag jobbar även inom skola och på fritidsgårdar i Sundsvall. På fritiden är jag väldigt involverad i föreningarna UNITE Sundsvall och GIF UNITE Sundsvall. För nåt år sedan startade UNITE Sundsvall ett eget fotbollslag för pojkar födda 2005. Killarna drev omkring i området och ville egentligen bara spela fotboll, men det var svårt för dem att komma in i befintliga lag. Idag tillhör grabbarna GIF Sundsvalls ungdomssektion och heter GIF Sundsvall UNITE.”

Sofia Valter

Student at Sustainable Food Systems masterprogram in Uppsala
Sofia är född och uppvuxen i Sundsvall, efter gymnasiet bodde hon utomlands i några år. Därefter gick hon en kandidatutbildning i företagsekonomi med inriktning Internationell marknadsföring i Västerås. Idag studerar hon på Sustainable Food Systems masterprogram inom SLU i Uppsala. Hon vill i framtiden jobba med hållbarhetsfrågor på heltid.

Organizing team

Mona
Ströhlein

Sundsvall, Sweden
Organizer

Tommy
Lerstrand

Sundsvall, Sweden
Co-organizer
  • Amanda Eriksson
    Team member
  • Astrid Blomgren
    Team member
  • Elian Hägglund
    Team member
  • Elvira Frank
    Team member
  • Izabella Bergman
    Team member
  • Jens Häggström
    Team member
  • Leif Persson
    Marketing/Communications
  • Mikael Hedman
    Operations
  • Nathalie Forsberg
    Team member
  • Rebecca Lampinen
    Operations
  • Tina Vesterlund
    Marketing/Communications