MEFUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Beyond the Limits

This event occurred on
December 16, 2018
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

MEF Okulları
Ulus Mahallesi, Leylak Sokak, 34340 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34340
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­M­E­F­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Orhon

Strateji Danışmanı
McKinsey & Company yönetim ve strateji danışmanlığı şirketinde ‘Associate Partner’ (yardımcı ortak) olarak görev yapmakta olan Ahmet Orhon, aynı zamanda melek yatırımcılık ve yönetici mentörlüğü yapmaktadır. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi 2009 mezunu olan Ahmet Orhon, 2008 yilinda Hollanda Tilburg Üniversitesi’nde Erasmus programini, 2014 yilindaysa Harvard Business School İşletme Yüksek Lisans (MBA) programini tamamlamıştır.

Ayben

Rap Sanatçısı
Profesyonel müzik kariyerine 1998 yılında Ceza ve Fuchs tarafından kurulan Nefret’in Meclis-i Ala albümünde “Yüzyüze” isimli parçayı seslendirerek başlayan Ayben; Sertab Erener, Ceza, Nefret, Burhan Öcal, Aylin Aslım, Volkan T, Killa Hakan, Dj Funky C, Born From Pain, Rza (from wu tang usa), Nil Karaibrahimgil, Engin Gürkey, Mercan Dede, Serkan Çağrı, Hüsnü Şenlendirici, Murat Uncuoğlu gibi farklı müzik türlerini icra eden sanatçılarla yaptığı çalışmalarla önemli bir kitle edindi. Solo albümleri "Sensin O", "Başkan" ve internet üzerinden yayınladığı singleların yanı sıra Ayben, onlarca bandrollü albüm ve complationlarda da solo ve düet çalışmalarıyla yer aldı. Ayben yurt içinde ve yurt dışındaki Rock’n Coke, H2000, Creamfield Fest, Kadıköy Kreuzberg Jam 1-2 (Berlin), Die Bewegung (Essen, Hamburg), MTV Türkiye Lansman Party gibi onlarca festival ve etkinlikte konserler verdi. Ayrıca Fatih Akın'ın ödüllü filmi Crossing the Bridge’de yer aldı.

Aybike Oğuz

İngilizce Öğretmeni
Aybike Oğuz gençlere kendileri olma yolunda eşlik eden bir öğretmendir. Özel Amerikan Robert Lisesi’nde İngilizce derslerinde, 2013 yılında öğrencileri ile birlikte kurduğu Sosyal Girişimcilik Kulübünde, ve çeşitli şehirlerde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalıştığı eğitimlerde, gençlerin kendilerini keşfetme, fark yaratma ve sosyal inovasyon becerileri geliştirebilecekleri öğrenme deneyimleri tasarlamak ve uygulamaktadır.

Berfin Ateş

Öğrenci-Dans Eğitmeni
MEF Üniversitesinde Hukuk Fakültesinde öğrenci olan Berfin Ateş bir yandan staj yaparken bir yandan da dans ediyor. Dans’a yaklaşık olarak 3 sene önce başlayan Berfin Ateş, Ömer Yeşilbaş, Çisil Sıkı’dan ve yurt dışında aldığı eğitimlerin ardından ise 2 yıldır eğitmenlik yapıyor. Kendisi ise bu durumu şöyle anlatıyor. “Dans bana kendi kişiliğimi bulma özgürlüğü verdi ve beni kozadan çıkan çok güçlü bir kelebek yaptı. Ben de başka insanlara kendi kişiliğini bulmasına dansla yardım etmekten ve onlara ilham olmaktan gurur duyuyorum."

Efe Kethüda

Girişimci
Efe Kethüda Flank Esports, KTH Event Agency, Etkinlikcim.com'un kurucusu ve Flank Esports’un Y.K. Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2015, 2016 ve 2017 Yıllarında Fortune Dergisi'nin her yıl yayınladığı “40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici” listesinde gelecek vaat eden 20 kişi arasında 1. oldu. 2016 yılında da Red Herring’in düzenlediği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listesinde KTH Event Agency ile ödül kazandı. İstanbul Tofaş’ta uzun yıllar basketbol oynadı. Milli Takım oyuncusu olarak masa tenisinde takımıyla beraber Dünya 2.’liği yaşadı. VDWS Windsurf Eğitmeni, Uzman Dalgıç, Ralli Pilotu ve Klasik Otomobil Koleksiyoneridir. Aynı zamanda Girişimcilik Vakfı, Founders Pledge, K.O.K, Alman Su Sporları Derneği ve The Bodrum Cup komite üyesidir.

Elis Şimşon

Akademisyen
Hayatı anlamlandırmak için felsefeyi rehber edinen Elis Şimşon, 1983 İzmir doğumlu. Özel İzmir Amerikan Lisesi’nde öğrenciyken 16 yaşında başlayan felsefe merakı, onu Galatasaray Üniversitesi’nde lisans, Boston College’dayüksek lisans ve yeniden Galatasaray Üniversitesi’nde doktora eğitimi almaya yönlendirdi. İnsanlara felsefenin gündelik hayattaki rolünü hatırlatmak amacıyla atölye çalışmaları yürüttü. Felsefi danışmanlık, çocuklarla felsefe (P4C) ve varoluşçu terapi eğitimleri aldı. Hayatımızı şekillendirenin sorularımız değil, cevaplarımız olduğunu savunan Elis, halen Koç Üniversitesi’nde ders vermekte ve atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Enver Aysever

Gazeteci-Yazar
Enver Aysever, 1971’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Doğuş, Yeditepe ve Arel Üniversitelerinde dersler verdi. “Tiyatro Çisenti” adlı tiyatro topluluğunu kurucusu oldu. “Renkler ve Günce, Yağmurla Gelen Yüzler, Yabancı'da Camus, Açık Evlilik, Dilekçe, Ne Kadınlar Sevdim” gibi oyunları yazıp yönetti. Yazdığı çocuk oyunlarını ise “Çocuk Oyunları 1” adlı bir kitapta topladı. “Geç Kalmış Romantik” öykü kitabını, “Bir An Bin Parça” romanını, “Nasıl Yazar Olunur” ve “Yaralısın Türkiye” deneme kitaplarını yazdı. “Gösteri, İnsancıl, Cumhuriyet” ve “Birgün” gibi gazete ve dergilerde yazıları yayınladı.Yorum ve eleştirilerini, “Haber Aktif” adlı programının içinde “Yazın Aktif” köşesinin sürekli konuğu olarak yaptı. 2007 yılında SKY Türk’te başlayan “Aykırı Sorular” ve “Ayrıntılar” adlı tartışma programlarını hazırlayıp, sundu. Yine aynı televizyonda “Siyasal Analiz, Sokağın Sesi, 3 soru 2 yorum, Zamana Karşı” adlı programları hazırlayıp, sundu.

Gri Akustik

Müzik Grubu
Müzikal arayış ve yaratım süreci sancıları, iki müzisyeni dahil oldukları bir müzik atölyesinde karşılaştırdı. Birlikte müzik yapmaya başlayan Cantekin Kafalı ve Cantekin Turan, 2017 yılında GRİ'yi kurdu.

Kerem Deveci

Girişimci
İnşaat Mühendisi ve aynı zamanda girişimci olan Kerem Deveci, 1990 yılında İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Öğrencilik hayatı süresince üzerinde çalıştığı alternatif enerji kaynakları ve yenilenebilir enerji tribünleri çalışmalarınıgeliştiren Deveci, Enlil Dikey Eksenli Rüzgar Tribünü Projesini hayata geçirerek girişimcilik dünyasına adım atmıştır. Halihazırda Ar-Ge çalışmalarının devam ettiği proje dünya üzerinde büyük ses getirmiş ve uluslararası bir çok şirket ve yatırımcının ilgilisini çekmektedir. Kerem Deveci, 2018 yılında Enlil Projesi ile başvurduğu “Mercedes-Benz Türk Start-Up” yarışması teknoloji alanında birincilik ödülüne layık görülmüştür. Avrupa Birliği destekli dünyanın iklim problemleri konusundaki en büyük start-upyarışması olan “Climate Launchpad” yarışmasının Türkiye ayağında Enlil finale kalan 3 projeden biri olmuştur ve 2 Kasım 2018 yılında İskoçyanın başkenti Edinburg’da düzenlenen global finalde Urban Transitions alanında 1. olmuştur.

Sümeyye Boyacı

Milli Sporcu
05.02.2003 de Eskişehir kolları olmadan doğdu. 4 yaşında resim yapmayı, 5,5 yaşında yüzmeyi öğrendi. Henüz 6 yaşındayken Rusyada ve birçok yerde sergiler açarak "Rusyada Resim Sergisi Açan Ilk Türk" unvanını aldı. Eğitim hayatında ise birçok zorluklara rağmen çok başarılıydı. 2016 Berlin ParaSwimming World Series ciddi derecelerle milli sporcu oldu. En son katıldığı Avrupa Şampiyonasında 1. olarak Cumhuriyet Tarihinin Yüzmede Ilk Kadın Avrupa Şampiyonu oldu. Sümeyye Boyacı şu anda çok yüksek bir puanla kazandığı okulunda lise öğrencisi. Ilerideki en büyük hedefi ise 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Yüzmede Türkiye'nin ilk Olimpiyat Şampiyonu olmak ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için yurtdışında ciddi eğitimler alıp psikolog olmak.

Ümit Kavak

Fotoğrafçı
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Kavak, işten fırsat bulduğu zamanlarda köylere gidip çocuklarla bir araya gelmeye başladı ve bu süreç devam ederken, sosyal medyada yarattığı etkiler sonrasında, 11 ayda Urfa ve Mardin şehirlerinde ve köylerde 40 bin çocuğa oyuncaklar ve cesitli destekler ulaştırdı kendi imkanlarıyla. Ve oyuncak kardeşliği hareketini başlattı. Bir yandan Oyuncak Kardeşliği projesi ile daha fazla çocuğun ruhuna dokunmaya devam eden Kavak, bir yandan kafe işletmeciliği ve fotoğrafçılık yapmaya devam ediyor.

Yusuf Yeşil

Doktor
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr.Yusuf Yeşil, Harvard Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi yıllarında yaptığı çalışmaları sonrası 2015 yılında “Yesil Science” girişimini kurmuştur. Şuan İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya bölümünde uzmanlığını yapan Dr.Yeşil, aynı zamanda Eczacılık ve İlaç Derneği’nin yönetim kurulu üyesidir. Tıp, teknoloji ve sanatı bir araya getirme gayesiyle kurduğu ekip ile birlikte “Yesil Sciene” olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Organizing team

Onur
Dursun

Istanbul, Turkey
Organizer

Ece
Aksu

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • Betül Şenyuva
    Partnerships/Sponsorship
  • Ece Savaş
    Marketing/Communications
  • İrem Bayrak
    Marketing/Communications
  • Nursena Ataseven
    Curation