Zlín
x = independently organized TED event

Theme: Bubliny

This event occurred on
November 10, 2018
Zlín, Zlínský kraj
Czech Republic

Zdá se, že dnes z různých důvodů žijeme v uzavřených bublinách. Jsou bubliny novým fenoménem, nebo tady byly vždy? Jak můžeme bubliny překonávat?

TEDxZlín 2018
Kongresové centrum Zlín, nám. T. G. Masaryka 5556
Zlín, Zlínský kraj, 760 01
Czech Republic
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Zlín events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

David Pavlík

Softwarový inženýr David Pavlík pochází ze Zlína. Pracoval v řadě známých technologických firem, jako jsou Microsoft, Amazon, Netflix a SpaceX. Po mnoha letech v USA se teď vrátil do Česka, a začal působit jako šéf IT v brněnské firmě Kiwi.com.

Hana Svobodová

Bioložka Hana Svobodová je uznávanou odbornicí, věnující se mořským želvám. Především v Indonésii bylo díky intenzivní práci této neústupné dívky již zachráněno přes milion želvích vajec. Aby pochopila místní kulturu, přečetla si korán a naučila se indonésky. Malá holka s velkým snem.

Jan Rozkošný

Jan Rozkošný má zkušenosti z České televize i z BBC. Dnes působí jako editor a šéf webové televize DVTV.

Jirka Král

Hrál počítačové hry, povídal o svém životě a natáčel se u toho – Jirka Král byl nejsledovanější český youtuber. Poté, co nasbíral přes milion odběratelů, rozhodl se tuto kariéru ukončit. Spolu s bratrem Petrem provozuje v pražském obchodním domě Kotva kavárnu Zetko, která slouží jako herna s herními konzolemi, nahrávací studio a prodejna propagačních materiálů.

Jitka Šuranská

Jitka Šuranská je česká zpěvačka a houslistka. Hru na housle studovala na základní umělecké škole v Uherském Hradišti a na konzervatoři v Brně. Deset let hrála v Cimbálové muzice Stanislava Gabriela, poté od roku 2004 tvořila duo s Jiřím Plockem. V roce 2012 začala vystupovat sólově, rok poté vydala první sólové album Nězachoď slunečko. Spolupracovala se skupinou Pacora, v projektu MDŽ s podtitulem „Muzikantky, Dámy, Ženy“ vystupovala s Lucií Redlovou a Beatou Bocek. Od roku 2014 vystupuje s Martinem Krajíčkem (mandolína) a Marianem Friedlem (kontrabas, cimbál, flétny) pod názvem Jitka Šuranská Trio. Hraje také klasickou hudbu, je členkou Filharmonie Bohuslava Martinů.

Julie Bienertová Vašků

Lékařka a vědkyně Julie Bienertová Vašků se věnuje se patologické fyziologii. Publikovala vlastní teorii stresu a zkoumá například geny u obezity nebo vlivy, které působí na dítě ještě před jeho příchodem na svět a projeví se i později. A má svůj důvod, proč se věnuje i výzkumu autismu.

Libor Hoření

Libor Hoření nechce žít jen jako byznysmen, a stát se filantropem až na stará kolena – místo toho se snaží "žít užitečně", a od mládí se věnuje dobročinným aktivitám. Za své nezištné skutky získal v roce 2018 titul Laskavec, který pravidelně uděluje Nadace Karla Janečka na základě nominací veřejnosti.

Martin Veselovský

Martin Veselovský je redaktor a moderátor, držitel několika významných ocenění, jako je například Cena Karla Havlíčka Borovského nebo Cena Ferdinanda Peroutky.

Milan Bumbálek

Milan Bumbálek je trenér paměti. Více jak 10 let se věnuje technikám osobního rozvoje a efektivity, přednáší o nich, a aktivně je využívá v manažerské praxi.

Roman Čermák

Roman Čermák je děkanem technologické fakulty UTB, přednáší a bádá na Ústavu inženýrství polymerů. Vystudoval materiálové inženýrství a v předmětech, které vyučuje, odhaluje studentům zákonitosti světa makromolekul.

Šárka Pančochová

Šárka Pančochová je česká freestyle snowboardistka. Na prkno si poprvé stoupla v 11 letech, od 15 let se mu věnuje profesionálně. Větší část roku trénuje a žije v Coloradu.

Vašek Staněk

Vašek Staněk od mládí vrcholově sportoval, reprezentoval Česko v běhu na osm set metrů a je čtyřnásobným mistrem republiky z žákovských a dorosteneckých kategorií. Jenže pak mu byla diagnostikována těžká cukrovka. Podnikat začal v 15 letech, ve třeťáku na gymnáziu založil vlastní obuvnickou značku. Dnes vyrábí stovky párů bot měsíčně, zakládá další firmy a na život se dívá jako na příležitost.

Organizing team

Monika
Zábojníková

Zlin, Czech Republic
Organizer
  • Adam Rek
    Production