Timisoara
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 17, 2018
Timisoara, Timiș
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Teatrul National Timisoara
Piata Victoriei 1
Timisoara, Timiș, 300030
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Timisoara events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alex Stefanescu

Alex Stefanescu, actor la teatrul Ion Creanga din Bucuresti si colaborator al companiei UNteatru, este cunoscut publicului larg pentru participarile sale la iUmor si Romanii au talent, cu piese care ironizeaza situatii cotidiene, ambaland mesajele sociale in mult umor. Este absolvent al UNATC si masterand la The London International School of Performing Arts.

Ana Munteanu

Ana Munteanu, Program Manager - Verde pentru Biciclete. O luptătoare și una dintre cele mai puternice femei din România. Aceasta este Ana Munteanu, femeia de care se poate bucura comunitatea din Timișoara și cu care România se poate mândri. Se poate spune foarte ușor că nimic nu-i stă în cale atunci când este vorba de cauze sociale, dovadă fiind toate proiectele în care s-a implicat. Pe lângă acest lucru, ea crede că educația ecologică trebuie să înceapa timpuriu și a văzut efectele unei astfel de abordări chiar pe fiul ei, Ari, care la 6 ani știe mai multe despre reciclare decât un adult.

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu

Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.

Diana Buluga

Diana Buluga a înfiinţat în 2013, alături de foşti colegi de facultate, Asociația Create.Act.Enjoy, iar activitățile cu care „Create-ul” a devenit cunoscut sunt atât artele spectacolului şi producţia de film, cât şi acţiuni sociale, comunitare şi de dezvoltare personală. Diana este coordonator al programului Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy, desfășurat în spitalele clujene. De 5 ani, Diana face parte și din trupa Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Activitatea sa profesională desfăşurată atât în sectorul independent, cât şi în cel de stat îi oferă o maturitate artistică şi un spirit liber şi mereu deschis la provocări, ingrediente vitale omului creativ al zilelor noastre.

Diana Calfa

Diana Calfa founded in 2004 Morphoza, with the aim of creating an interior design company which is capable of taking full responsibility of a complete interior design project. Working with various international clients, Morphoza is now specialised in delivering unique and engaging office interiors.

Fredrik Larson

Fredrik is an entrepreneur and advisor to several companies, supporting them on their growth journey. At least in his own perception, he has never stopped exploring new territories based on the two mottos: “Development always happens in the non-comfort zone.” and “The same is lame”.

Nansi Lungu

Coordonator al Departamentului de Psihologie a Consumatorului din cadrul companiei Bitdefender, lector la Universitatea Titu Maiorescu, precum și fondatorul firmei Mindset, Nansi Lungu este un analist și antrenor de comportament cu un background interdisciplinar (științe cognitive, logică și filozofie).Formarea sa științifică acoperă psihologia aplicată, psihologia evoluționistă și teoria raționalității limitate. Cu o experiență variată în domeniul educației, Nansi Lungu lucrează la dezvoltarea mecanismelor educaționale care iau în considerare limitările profilării psihologice, precum și limitările în înțelegerea comportamentului uman. El a dezvoltat o serie de programe de formare profesională și educațională, precum și campanii publicitare care au ca punct de plecare considerații privind diferite tipuri de comportament și justificarea lor evoluționistă. Interesele sale se datorează examinării modului în care luăm decizii, incalculabilitatea și sistemele nedeclarate, erorile cognitive, studiului rolului auto-iluziei în viața de zi cu zi, precum și studiile privind emoția, consiliul și motivația.

Organizing team

Paul
Colcea

Timisoara, Romania
Organizer

Vlad
Gliga

Bucharest, Romania
Co-organizer