Youth@HNLBilthoven
x = independently organized TED event

Theme: WHAT IF...

This event occurred on
March 28, 2019
Bilthoven, Utrecht
Netherlands

On the 28th of March 2019 we are going to organize our 4th TEDxYouth@HNLBIlthoven at our school Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven.
We feel privileged to do this and have an amazing team of enthusiastic pupils who will be in charge of nearly the entire evening. Looking for speakers, sponsors, designing promotional products etc. Our theme this year is a very positive one: WHAT IF...? So save the date for this fantastic and inspiring evening!!!

Het Nieuwe Lyceum
Jan Steenlaan 38
Bilthoven, Utrecht, 3723 BV
Netherlands
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­H­N­L­Bilthoven events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Chantal de Boer

Hiphop champion of the world under 18
Dit jaar werd Chantal voor de derde keer wereldkampioen hiphop voor jongeren onder de achttien. Het leuke aan dansen vindt ze dat ze haar gevoel kan uiten. Zodra Chantal haar vwo-diploma heeft, wil ze naar Amerika. ‘De danswereld is daar veel groter dan in Nederland. Waar ik van droom? Optreden in grote shows met artiesten zoals Beyoncé. Ik vind haar heel vet.’

Charlotte Nijs

journalist
Charlotte Nijs attended the Nieuwe Lyceum in Bilthoven and after school went to the College for Journalism in Utrecht. She has travelled the world, interviewed many interesting people and is now also working for the television program Hart van Nederland.

Joep Langen

Sociaal ondernemer
Op het pleintje voor het pand van Koeckebackers in de Amsterdamse Cabralstraat in De Baarsjes hangt een zoetige baklucht. Oprichter Joep Langen (35) staat binnen schuim op te kloppen voor een cappuccino en zegt: "Na een werkdag zit die koeklucht altijd in mijn kleren." Maar het is het waard, want Langen doet nu eindelijk waar hij gelukkig van wordt. Talentontwikkelingsprogramma En hij probeert zijn werknemers precies hetzelfde te laten doen, want naast koekmerk, bakkerij, koffietentje en winkel is Koeckebackers vooral een talentontwikkelingsprogramma. Mensen in de bijstand komen negen maanden in de bakkerij werken, om zo werkervaring op te doen en intensieve begeleiding te krijgen om weer de arbeidsmarkt op te gaan. "Het gaat om mensen die willen en kunnen werken, maar bij wie het om een bepaalde reden niet lukt. Er zit zo veel talent thuis op de bank. We krijgen ook werknemers die niet op hun plek zitten, maar die niet weten wat ze eraan moeten doen."

Lianne Steenkamp

Wildlife Filmmaker
Lianne Steenkamp Wildlife Filmmaker Lianne Steenkamp is geboren in Noord-Holland en groeide op in Salland. Ze ging studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en op haar twintigste vertrok ze voor een stage naar Zuid-Afrika, omdat ze ervan droomde wildlife films te gaan maken. Inmiddels woont ze samen met haar man Will al jaren in de Afrikaanse wildernis, waar zij zich specialiseren in wildlife films die de waargebeurde levensverhalen van karakteristieke, wilde dieren in beeld brengen. Zo hebben ze jarenlang als nomaden, met een tent op het dak van hun auto, in de Namib woestijn geleefd, om een zeldzame troep woestijnleeuwen te volgen. Naast het maken van hun eigen films, filmen Will en Lianne ook voor de BBC, waaronder Planet Earth. Met hun films streven ze ernaar kijkers wereldwijd te inspireren om er samen alles aan te doen de natuur te behouden.

professor.dr.ir. Guus Velders

Professor Air quality and climate interactions
TIME Magazine has named Professor by Special Appointment Guus Velders as one of the 100 most influential people in the world. Velders was honoured by TIME for his work in establishing the basis for the global climate agreement that was signed in Kigali, Rwanda in October 2016. Guus Velders works at the National Institute for Public Health and the Environment (RIVM) and was recently appointed Professor by Special Appointment of ‘Air quality and climate interactions’ at the Institute for Marine and Atmospheric Research Utrecht (IMAU) of Utrecht University.

Reinier van Lanschot

lijsttrekker van VOLT Nederland
Reinier van Lanschot (29) was tot voor kort manager bij de voedingsdistributeur Ahold Delhaize. Nu is hij lijsttrekker van Volt in Nederland, een radicale politieke middenpartij. Volt is de eerste Europese partij. Zijn intrede begon de middag van 9 december 2018, toen hij, vijftien anderen én Andrea Venzon (oprichter van Volt) bijeen kwamen in een kroeg in Amsterdam. Samen met zijn collega’s streeft Reinier naar een politiek en democratisch functionerende Europese Unie. Europa heeft lang genoeg gewacht!

Rubin Geerling

jonge dronebouwer en ondernemer
Rubin Geerling is 14 jaar oud en is al ondernemer. Hij geeft droneworkshops en bouwt drones.

Tim Rietbergen

biologist, researcher
Tim Rietbergen is a masterstudent of evolutionary biology and is currently working on a research project involving the research of a fossil bat. This research will help us understand more about the evolution of not only bats. He recently received a prize and a scholarship for this research proposal that enables him to also do part of the research in the United States.

Organizing team

Ingrid
Sickler-Westerink

Bilthoven, Netherlands
Organizer
 • carlijn okhuijsen
  Team member
 • Coen Sluijter
  Team member
 • Els Deinum
  Team member
 • Fleurie ten Haaf
  Team member
 • Georgina Ter Haar
  Team member
 • Hannah Tax
  Team member
 • Hugo Vermeeren
  Team member
 • Isa Brand
  Team member
 • Lucas Vercauteren
  Team member
 • Luna van Leeuwen
  Team member
 • Maaike Schrier
  Team member
 • Mats Hoopman
  Team member
 • Maud Lukassen
  Team member
 • Miriam Loncle
  Team member
 • Noortje Harbers
  Team member
 • Puck Blok
  Team member
 • Sjoerd de Koster
  Team member
 • Sjoerd Schat
  Team member
 • Sophie Dijkstra
  Team member
 • Tanna Snellen
  Team member
 • Teun Moens
  Team member