SvetiIvanZelina
x = independently organized TED event

Theme: Make a change - Make it local

This event occurred on
October 27, 2018
5:00pm - 8:30pm CEST
(UTC +2hrs)
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija
Croatia

And a small change can make a difference in the world. Start local!

Flickr tag: TEDxSvetiIvanZelina
Youtube tag: TEDxSvetiIvanZelina

Dvorana Kraluš
Vatrogasna ulica 3
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija, 10380
Croatia
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Sveti­Ivan­Zelina events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alen Kanski

Musician/Glazbenik
Zelinski je glazbeni virtuoz i voditelj orkestra LADO s kojim je proputovao pola svijeta. Od malih nogu privlačila ga je glazba što je danas dovelo do toga da svira gotovo sve tamburaške instrumente, no najdraži mu je cimbal. Dobitnik je tri diskografske nagrade Porin od kojih je jedna za album "Teta Liza i LADO" kojeg je aranžirao te za obradu albuma "Pjesme naroda Europe" i obradu rumunjskog narodnog plesa "Calusul Oltenesc". Također je i predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva Zelina već 14 godina.

Gordana Puhelek

Entrepreneur/Poduzetnik
Školovala se na Sveučilištu u Grazu nakon čega je postala vlasnica tvrtki Mikronis i Zel-Cos koje se bave prodajom na veliko i malo računala i računalne opreme, sistemskim integracijama i održavanjem. Uz to, razvija i vlastiti brand računala Avenio namijenjen gaming korisnicima, a zajedno sa svojim suprugom otvorila je nekoliko prodavaonica računalne opreme diljem Hrvatske. Dobitnica je nekoliko priznanja i nagrada od kojih i priznanja za najuspješniju hrvatsku mladu menadžericu izdanu od strane Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika, što dovoljno govori o tome koliko je njezin rad uspješan

Jana Žiljak Gršić

Innovator/Inovator
Diplomirala je na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta, a doktorirala na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnica je Informatičko - računalnog odjela Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Godišnje državne nagrade za znanost, za znanstveno otkriće te Nagrade za izvrsnost MZOŠ-a, Godišnje nagrade Nikola Tesla te 60 nagrada diljem svijeta. U Informacijskim znanostima je otvorila temu upravljanja “vizualnom i sakrivenom” informacijom na dokumentima te dizajn informacija na hologramima, mogućnosti dizajna informacija na mikrolećama kao i upravljanje slikom u prostoru. Redovita je članica Hrvatskog dizajnerskog društva.

Kristina Smolić Lerš

Life coach
Mlada je NLP terapeutska savjetnica, NLP Master, Wingwave (coaching emocijama) i Life coach te učiteljica Autogenog treninga. NLP ili neurolingvističko programiranje je psihološko-komunikacijski model koji nam pomaže da postanemo uspješniji na pojedinim područjima života, a upravo time se bavi ova diplomirana sociologinja. Osim Sociologije diplomirala je i Talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru. Oduvijek su ju privlačile promjene u društvu, razvoj ljudskih potencijala te funkcioniranje ljudske psihe pa se upravo tome i posvetila.

Marija Kušić

Entrepreneur/Poduzetnik
Magistar ekonomije iz okolice Svetog Ivana Zeline svoje školovanje završila je 2017. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a drugu diplomu stekla je još 2011. godine završivši Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Ubrzo se bacila u poduzetničke vode zajedno sa svojim partnerom mag.ing.agr. Filipom Devčićem koji je svoje znanje usavršio u češkom Pivovar Lobeču kod pivara Tomáša Fancla. Suradnja Marije i Filipa rezultirala je otvaranjem mini pivovare „Angeluš“ d.o.o.. Iako je Sveti Ivan Zelina poznata prvenstveno po vinu, sada je dobila i svoju craft pivovaru čiji je kapacitet 4000 l nepasteriziranog i filtriranog piva mjesečno.

Marko Žigrović

Sports Physical Therapist/Sportski fizioterapeut
Ovaj mladi fizioterapeut iz Svetog Ivana Zeline, pravi je primjer kako se trud i upornost u životu itekako isplate. Sa diplomom Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci posvetio se radu s profesionalnim sportašima i sportskim povredama te je bio osobni fizioterapeut poznatog nam nogometaša Marka Roga prilikom njegova transfera u Napoli. Osim toga prije 4 godine je sa prijateljima pokrenuo udrugu „Hram snage“ u kojoj se svakodnevno održavaju treninzi. Također, Marko je postigao veliki uspjeh 2016. godine kada je osvojio 2. mjesto u Hrvatskoj na CrossFit Openu, a danas je dio profesionalnog tima centra zdravlja i tjelesne forme Biotrening u Zagrebu, čiji je osnivač Ivica Olić.

Martin Kosovec

Singer/Pjevač
Talent iz Svetog Ivana Zeline koji je srca publike osvojio svojim glasom sudjelujući u popularnom showu Zvjezdice. Članovi žirija već su ga prozvali maleni Frank Sinatra, a koliko je neosporan njegov talent svjedoči i plasiranje u superfinale Zvjezdica.

Stjepan Ursa

Bodybuilder
Stjepan je doslovno velik čovjek i istinski sportaš, najviši bodybuilder na svijetu. Trenutno zaposlenik MUP-a na školovanju u sklopu Kriminalističkog fakulteta. Osim sportskih obaveza Stjepan uspješno obavlja i obiteljske zadaće zajedno sa svojom ženom i sinom. Čovjek koji je prošao sve i svašta, kojeg život nije mazio ispričati će vam svoju životnu, a ujedno i sportsku priču.

Organizing team

Igor
Pecak

Sveti Ivan Zelina, Croatia
Organizer

Filip
Ćurko

Sveti Ivan Zelina, Croatia
Co-organizer