Prague
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 10, 2018
Praha 8, Praha 8
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Fórum Karlín
Pernerova 51
Praha 8, Praha 8, 18000
Czech Republic
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Prague events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anatol Svahilec

Anatol Svahilec vstoupil do světa slam poetry roku 2014, v témže roce získal titul mistra republiky.

Denise Konečná

Denise Konečná je plná energie - je úspěšnou tanečnicí a DJkou, cestuje po světě, rozvíjí taneční komunity a studuje psychologii na Masarykově univerzitě v Brně. Má okolo sebe spoustu přátel asi jako každý usměvavý a otevřený člověk.

Heřman Volf

Heřman řídí nejdelší cyklomaraton u nás, přišel s unikátními handy kvadriatlony, sportovními výcviky, pořádá zážitkové víkendy. V dodávání kuráže druhým našel smysl života - “ve výsledku tím pomáháme hlavně nám samotným,” říká.

Jakub Maščuch

Jakub Maščuch se se zálibou věnuje inovacím v energetickém průmyslu. Energetiku vystudoval na ČVUT, zajímají ho chytré sítě hlídající spotřebu a decentralizované zdroje. V roce 2015 získal E.On Energy Globe Award ČR za mikroelektrárnu Wave - unikátní kotel na štěpky, který kromě tepla produkuje i elektřinu.

Jan Dibitanzl

Jan Dibitanzl slamuje od února 2015. Jako jeden z mála dokáže plnohodnotně střídat pevné texty a improvizaci.

Jan Jirák

Jako dítě se zajímal o matematiku a elektrotechniku, teď je z něj novocirkusový umělec a učitel stoje na rukou. Jan Jirák studoval obor Nonverbální Divadlo na Akademii múzických umění v Praze a později absolvoval na Akademii Moderního Cirkusu v Kodani.

Jana Veselá

Jana Veselá

Jonathan Breemhaar

Jonathan je technický nadšenec. Právě dokončil studium na technické univerzitě ve městě Delft, doma v Nizozemsku, a netají se svou vášní pro roboty a hologramy. Neustále hledá nové výzvy. Tou nejnovější je start-up Mosameat - vyvíjí tady stroj, kterým chce zahnat naši chuť na maso bez nutnosti posílat zvířata na porážku.

Kamila Petrovská

Kamila vystudovala kulturologii na Filosofické fakultě Karlovy univerzity. Tímto oborem se ale nikdy dále nezabývala, táhlo ji to totiž jiným směrem – ke vzdělávání, pedagogice a didaktice.

Kamila "Kamu" Rundusová

Kamu v 19 letech dostudovala hotelovou školu a protože se u nás na kuchařky v té době dívali spíš jako na pomocnou sílu, vyrazila do světa. Vařila na Novém Zélandu, pilovala k dokonalosti meníčka v Austrálii, aby je později mohla vyměnit za pouliční bistra napříč Asií. Na čas zakotvila i v kuchyni Jamieho Olivera v Anglii nebo pražské michelinské restauraci.

Martin Zbrožek

Martin Zbrožek je český houslista, zpěvák, herec a moderátor.

Maurice Baltissen

Maurice vystudoval grafický design na univerzitě v Haagu a vede vlastní grafické studio.

Nora Vlášková

Pohádky a příběhy všeho druhu Noru fascinovaly už jako malou, a tak u nich zůstala. Vedle vyprávění se šťastným koncem ale denně jako psychoterapeutka naslouchá i příběhům obyčejných smrtelníků, kterým oproti původnímu scénáři zkřížil cestu někdo další.

Ondřej Švec

Ondřej Švec získal doktorát z filozofie na Ecole Normale Supérieure v Lyonu a Filozofické fakultě UK v Praze. Filozofii si vybral proto, že nic obtížnějšího mezi předměty nenašel. A taky ji vnímá jako účinný nástroj v boji proti hlouposti. A to především své vlastní. I proto mu záleží na tom, aby se filozofie dostávala víc mezi lidi - Noc filozofie, kterou uspořádal, přitáhla pozornost 2000 z nich.

Pavla Holcová

Pavla Holcová je zakladatelkou investigace.cz a je držitelkou mnoha mezinárodních novinářských cen. V listopadu 2016 byla Pavla vybrána mezi sto New Europe 100 changemakers, 100 lidí, kteří mění k lepšímu region střední a východní Evropy. Pro rok 2018 pak byla vybrána do iniciativy European Young Leaders.

Petr Horký

Ne náhodou se polárník a režisér Petr Horký narodil padesát let po vynálezu chladničky. Po svých došel na severní pól, přešel Grónsko, Pól chladu na Sibiři anebo zamrzlé jezero Khovsghol v Mongolsku. Zatímco jiní po revoluci začali podnikat, on se pustil do cestování. Od té doby navštívil asi stovku zemí a natočil přibližně stejný počet filmů.

Petr Růžička

Petr Růžička se začal hýbat před 44 lety a zatím se nezastavil. Ačkoliv měl vždy sport jako koníček, téměř celý svůj dospělý život proseděl před počítačem a věnoval se IT bezpečnosti. Všechno se změnilo, když se stal blízkým žákem izraelského učitele pohybu jménem Ido Portal.

Tom Olsen

Tom Olsen vystudoval sociální práci a zaměřuje se na prevenci kriminality. Vedle toho ale doma v Norsku i na mezinárodní scéně vystupuje jako nezávislý lektor a konzultant proti extremismu.

Organizing team

Matěj
Novák

Praha, Czech Republic
Organizer

Jiri
Vodicka

Prague, Czech Republic
Co-organizer
  • Iveta Pelikánová
    Post production
  • Lukas Smol
    Post production
  • Robert Renč
    Marketing/Communications
  • Tereza Černá
    Production