Budweis
x = independently organized TED event

Theme: Labyrint světa a ráj srdce

This event occurred on
March 2, 2019
5:00pm - 8:00pm CET
(UTC +1hr)
České Budějovice, České Budějovice
Czech Republic

Labyrint není jen o bloudění, ale hlavně o hledání té správné cesty. Často v sobě ukrývá výzvy a mnohdy i složitosti, ale může nás vést k tomu co máme rádi, ke spokojenosti a vnitřnímu klidu. Na letošním ročníku TEDxBudweis bychom Vám rádi představili inspirativní řečníky, kteří se vydali po cestách, které odhalují nevšední témata a vyvolávají živé debaty. Po cestách, které do Českých Budějovic přináší nové myšlenky i nápady. Chcete se na tyto cesty vydat s námi?

Aula Jihočeská Univerzita
Studentská 1410/23
České Budějovice, České Budějovice, 370 05
Czech Republic
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budweis events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bohumil Kartous

publicist, analyst
Publicista, analytik, profesionální provokatér veřejné diskuse v oblasti vážných společenských otázek. Boba můžete znát především ve spojitosti s projektem EDUin.

Jaroslav Vrba

hydrobiologist
Hydrobiolog, který se v Akademii věd věnuje výzkumu vodních ekosystémů a přednáší na Jihočeské univerzitě. Zajímá se o vzájemné vztahy člověka a přírody, o historii a černé pivo.

Jiří Zemánek

university teacher and scientist
Povoláním vysokoškolský pedagog a vědec v oboru Kybernetiky a robotiky na ČVUT FEL v Praze, programový ředitel festivalu Maker Faire Prague a také nadšený prokrastinátor.

Kateřina Melenová

fragrance enthusiast
Bývalá režisérka Malého divadla a ředitelka klubu Solnice či centra Baziliky. Vůně ji ale okouzlily natolik, že se rozhodla vytvořit projekt zážitkové galerie Archa vůní.

Lenka Lacinová

psychologist
Vývojová psycholožka, vedoucí Katedry psychologie na Masarykově univerzitě v Brně. Ve své práci se zabývá zejména teorií attachmentu, nebo-li vztahové vazby.

Pavel Farkas

semiotics
Pavel je sémiotik a vyučuje na UK. Téma uživatelského rozhraní kombinuje se zájmem o urbánní prostředí. Na město nahlíží jako na systém a zajímá ho jak ho obyvatelé používají.

Petr Marek

PhD student
Petr se podílí na vývoji konverzační umělé inteligence Alquist. Momentálně se snaží vymyslet, jak by se umělá inteligence mohla sama učit mluvením s lidmi.

Prokop Pithart

photographer
Mladý fotograf vyrůstal v malé vesnici, kde si vypěstoval lásku k přírodě. Po střední škole se rozhodl cestovat a to ho přimělo zamýšlet se hlouběji nad vztahem lidí k přírodě.

Organizing team

Vojta
Kolařík

České Budějovice, Czech Republic
Organizer