Youth@VizyonKoleji
x = independently organized TED event

This event occurred on
January 5, 2019
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Vizyon Koleji
2. Kısım Deniz Cad. 34488 Başakşehir/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34488
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Vizyon­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

BÜLENT MADİ

Nöroloji Uzmanı, Yazar
Bülent Madi, 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. 1980 yılında aynı üniversiteden Nöroloji Uzmanlığını almıştır. 2009 - 2012 arası, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Özel Metin Sabancı Merkezinde Araştırmalar ve Rehabilitasyon Direktörü olarak görev almıştır. 1989 – 2002 yılları arasında, Madi Amerikan Hastanesinde nörolog olarak çalışmıştır. Madi; Marmara, Kültür, Yeditepe ve Maltepe Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çeşitli fakülte ve bölümlerde ders vermiştir. Kurucusu olduğu Altis İletişim ve Genel Danışmanlık Merkezinde, bebeklikten yaşlılığa kadar birey ve diğer kurumlara nöro gelişimsel destek çalışmalarının ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin koordinasyonunu yürütmektedir. 2014 yılında üçüncüsü yayınlanan “Öğrenme Beyinde Nasıl Oluşur?” ve 2010 yılında yayınlanan “Aşk ve Beyin” kitaplarının yazarıdır.

CENK ERDOĞAN

müzisyen
1979 yılında İstanbul'da doğan Cenk Erdoğan, Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği "Issız Adam" adlı filmin müziklerini Aria ile yapan Erdoğan, bu çalışması ile Yeşilçam tarafından verilen "2009 En İyi Film Müziği" ödülünü almıştır. 2009'da kendi adını taşıyan triosu feat. Tineke Postma ile 16. İstanbul Caz Festivali ve 19.Akbank Caz Festivalinde çalmıştır. 2014’te www.fretlessguitarlessons.com perdesiz gitar eğitim sitesini açmıştır. Bu site dünya gitar litarüründe perdesiz gitar hakkında yapılmış ilk eğitim sitesi olarak geçmiştir. 2015’te Sezen Aksu’nun “Sezenli Yıllar” Projesinin Müzik direktörlüğünü ve Orkestra şefliğini yapmıştır. 2017 de Güldiyar Tanrıdağlı, Ertan Tekin ile birlikte “Rachmaninov Anatolian Project’ i kaydetmiştir. Bu albüm ünlü bestecinin “lied” lerinin anadolu enstrümanları ile çalınmış düzenlemelerinden oluşmuştur ve türünde yapılan tek örnek olarak klasik müzik camiasında kabul görmüştür.

ESRA ODABAŞI

Girişimci
19 Ekim 1983 doğumlu olan Esra, Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Türkiye'nin önde gelen firmalarında, insan kaynaklarının her fonksiyonunda görev yapan Odabaşı, son olarak Stratejik İnsan Kaynaklarında projeler yürütmüştür. Son görevinde, engelli istihdamı alanında yönettiği projesinde, kendi limitlerinden ve cesaretinden ilham almıştır. Kendisi de engelli bir çalışan olan Odabaşı, engelli istihdamı ile ilgili ön yargıları kırmak ve farkındalığı artırmak arzusu ile Türkiye'nin ilk ve tek engelli istihdamı danışmanlığı şirketi ES Kariyer'i kurmuştur. ES Kariyer, engellilerle işveren arasında köprü olup, doğru adayları şirketlerle tanıştırmaktadır. İşe alım hizmeti dışında sürdürülebilir engelli istihdamını sağlamak adına koçluk ve mentörluk hizmetleri de vermektedir.

MELEK PULATKONAK

TurkishWin Küratörü
Avusturya Lisesi ve LSE’den mezun olup New York Borsasında iş hayatına atıldı. Columbia Business School MBA sonrası girişimcilik serüveni başladı. Hakia.com‘daki kurucu ortaklığı ve 20 yıllık yurt dışı deneyimini geride bırakıp Microsoft’ta genel müdür Yardımcısı olarak Türkiye’ye dönmüştür. Hayranı olduğu TED’in yaydığı dijital ilhamdan yola çıkarak, ‘Ah biz Türk kadınları bir araya gelsek neler neler yaparız!’ fikriyle 2010’da TurkishWIN’i kurmuştur. Dünya vatandaşı olan Türk kadınlarının global kız kardeşlik çemberi olan TurkishWIN bugün Londra, New York ve İstanbul başta olmak üzere on şehirde faaliyette bulunmaktadır. Pulatkonak aynı zamanda Yeniden Biz ve Bahçeşehir Üniversitesi Graduate School of Business Yönetim Kurulu üyesidir.

NUR ERDEM ÖZEREN

Genç Kariyer Akademisi Kurucusu
2004 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden Mezun olan Özeren, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Pazarlama Bölümünde tamamlamıştır. Kariyerine Eczacıbaşı Holding’de başlamış, sonrasında İstanbul Kültür Üniversitesinde etkili sunum ve iletişim dersleri vererek devam etmiştir. Özyeğin Üniversitesinde kurumsal iletişim ve profesyonel gelişim alanında rektör danışmanlığı yapmıştır. Genç Kariyer Akademisi YOUcademy Kurucu Ortağı olarak öğrencilerin üniversite seçimlerinde doğru tercih yapabilmeleri için kariyer danışmanlığı yapmıştır. Ayrıca, etkili çalışma, sınav stresini yenme, aile içi iletişim, kariyer planlama ile ilgili daha çok gence ulaşmak için Hürriyet Kampüsde köşe yazarlığı yapmıştır. Halen C.E.O. Türkiye Danışmanlık Eğitim Organizasyon ve YOUTHority Gençlik Pazarlama ve İletişim Ajansı Kurucu Ortalığını sürdürmektedir.

OYTUN ERBAŞ

Fizyoloji Uzmanı, Dç. Dr.
1978 yılında dünyaya gelen Doç. Dr. Oytun Erbaş İzmir doğumludur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini dönem ikincisi olarak tamamlamıştır. Ardından aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamış, sırası ile Ege Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Bilim Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Deneysel Tıp ve ARGE Merkez Müdürlüğü, Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Bu fakültelerde Fizyopatoloji, Biyolojik Psikoloji, Nöropazarlama, Fizyoloji ve Sinirbilim dersleri vermiştir. 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanan Fizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, katıldığı TUS sınavında 7 kez derece yapmıştır.

R. ERDEM ERKUL

Technology Enthusiast with Depth Public Sector Knowledge
Lisans ve yüksek lisansını İşletme ve Kamu Yönetimi’nde tamamlayan Erkul, doktorasını Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden aldı. 2005’te uluslararası e-devlet portali digital-government.net’i kurdu. 2008-2009’da doktora bursuyla Harvard Üniversitesi National Center for Digital Government merkezinde ve Massachusetts Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etti. 2013’te Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Okulu, Ekonomik Kalkınma için inovasyon programında Prof Juma ile kamu politikaları ve yapay zekâ üzerine çalıştı. 2010-2014’te Microsoft’ta Uluslararası görevlerde bulundu. 2014-2018’de Samsung Electronics Türkiye'de Kamu Sektörü ve Dış İlişkiler Ülke Direktörü olarak çalıştı. Temmuz 2018’den beri Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevinde. Brüksel’deki Avrupa Bilişim Dernekleri Konseyi (CEPIS) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca Kopuz ve Bağlama icra etmekte.

UĞUR YILDIRIM

Avukat
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2000 yılında mezun olan Av. Uğur Yıldırım, 2001 yılında Yıldırım Hukuk Bürosunu kurmuştur. İnsan Hakları Hukuku, Uluslararası Savaş Hukuku, Yabancılar ve Mülteci Hukuku, Gayrimenkul ve Kadastro Hukuku, Ticaret Hukuku alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. HUDER, MGV, AGD, Hukukçular Derneği, Genç Müsiad, Yedi Hilal Derneği, başta olmak üzere birçok STK’ da Yönetim Kurulu üyesidir. Halen İHH-İnsani Yardım Vakfı yönetim Kurulu Üyesidir. Ayrıca Uluslararası Mülteci Hakları Derneğinin Kurucu-Genel Başkanlığını yürütmektedir. Suriyelilerin topluma entegre olması için çalışmalar yürüten Yıldırım, mülteciler hakkında doğru bilinen yanlışlar ile de halkı bilinçlendirmeye devam etmektedir.

Organizing team

Burcu
Agca Karakaya

KOCAELİ, Turkey
Organizer

Nazan
Çakarel Yurdakul

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Elifnaz Eraslan
    Curation
  • Emre Çolakoğlu
    Operations
  • Prince Jolly IGBINOBARO
    Operations
  • Yiğit Hakan KARPUZ
    Curation