BahcesehirUniversitySalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 5, 2018
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Bahçeşehir Üniversitesi C Teras
Yıldız Mh., Çırağan Caddesi, Osmanpaşa Mektebi Sokak 4-6, 34349 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34353
Turkey
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bahcesehir­University­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ebru Baki

Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Ebru Baki, üniversite eğitimine devam ederken Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisinde staj yapmaya başladı. Okul ve çalışma hayatını birlikte yürüttü. Üniversiteyi ise bölüm ve okul birincisi olarak tamamladı. Liseden itibaren belirli dönemlerde eğitim amacıyla yurt dışında bulundu ve ögrenci değişim programları ile çesitli burslardan yararlandı. İletişim Fakültesi’nden sonra Marmara Üniversitesi IDBF Uluslararası İktisat Bölümü’ne devam etti. Hürriyet Gazetesi’nde stajyerlikten muhabirliğe uzanan 7 yıllık bir dönem geçirdi. Hürriyet’ten sonra televizyon macerası başladı. CNN TÜRK’te ekonomi haberlerini sundu. Bir yandan da muhabirliğe devam etti. 2001-2014 yılları arasında CNN TÜRK’te ekonomi programları hazırladı aynı zamanda editörlük yaptı. 2014 yılında Ekonomi Haber Müdürü oldu. 2016 yılında CNN TÜRK Ekonomi Müdürlüğü’ne atandı.Yarı dönemli olarak aldığı konservatuar egitimini ise hayatı boyunca her alanda en büyük yardımcı olarak görüyor. Baki’ye göre dünyanın en güzel sporu; binicilik. Piyano ise onun için bir tutku.

Hakan Elbir

Daha önce Türkiye’nin öncü müzelerinde küratörlük yaparak fark yaratan Hakan Elbir, aynı zamanda Türkiye’nin ilk deneyim müzesi olan Turkcell Diyalog Müzesi'ne ve Türkiye’nin en önemli sosyal girişim projelerinden Karanlıkta Diyalog ve Sessizlikte Diyalog projelerine öncülük etmiş lider bir sosyal girişimci. Müzeler yoluyla nasıl farkındalık yaratabileceğimiz üzerine çalışıyor ve empati yoluyla insanlarla bağ kurmayı hedefliyor. Karmaşıklaşan bir dünyada, ancak empati kurarak; yani başkalarının duygularını anlayarak, dertlerini dert ederek bir anlam ve bağ yaratabiliriz fikrini savunuyor. Aynı zamanda kurumlara danışmanlık ve eğitmenlik yapıyor ve genç sosyal girişimcilere de mentorluk yapıyor.

Ömer Ongun

Ömer Ongun, AFS Kültürlerarası Eğitim Programları bursuyla lisede ABD’de öğrenim görmüştür. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Lisans ve Galatasaray Üniversitesi Stratejik İletişim Yönetimi Yüksek Lisans programlarını tamamlamıştır. Almanya’da Karlschochshule ve ABD’de Reed College’dan kültürler-arası iletişim, çok kültürlü ekiplerin yönetimi ve sosyal adalet üzerine dersler almıştır. Ömer, toplumun farklı kesimlerinden gençlere sosyal değisim odaklı bir gelişim yolculuğu sunan küresel bir hareket olan NOW sosyal girişiminin kurucusudur. AFS Kültürlerarası Programları’nın Türkiye ofisinde Eğitim ve Organizasyonel Gelişim Sorumlusu olarak çalışmış, farklı üniversitelerde kültürlerarası iletişim ve yetkinlik gelişimi alanlarında dersler vermiştir. 22 farklı ülkede bir arada yaşam, kapsayıcılık ve sosyal içerme temaları etrafında atölye çalışmaları gerçekleştirmiş; konuşmacı, eğitmen ve kolaylaştırıcı olarak faaliyette bulunmuştur. Ömer, dünyanın en büyük insan kaynakları danışmanlık şirketlerinden biri olan Korn Ferry Hay Group bünyesinde Kıdemli Danışman olarak; liderlerin, kurumların ve toplulukların kendi potansiyellerini ve güçlerini en etkin şekilde ortaya çıkarabilmeleri adına çalışmaktadır. Bunun yanında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Kardeş Türküler bünyesinde dans çalısmaları sürdürmektedir.

Prof. Dr. Serhat Ünal

Dr. Serhat ÜNAL 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmustur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Iç Hastalıklarıve infeksiyon hastalıkları uzmanlık egitimi almıstır daha sonra Amerika Birlesik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi New England Deaconess Hastanesi Iç Hastalıkları Departmanı’nda da Infeksiyon Hastalıkları Uzmanlık egitimi almıstır. Dr. Ünal, 1987-1989 yılları arasında HÜTF Çubuk Saglık Grubu Egitim ve Arastırma Hastanesi’nde Bashekim Yardımcısı, 1995-1998 yılları arasında Türkiye Aile Planlaması Dernegi ve Avrupa Toplulugu. AIDS: Üst Düzey Poli-tika ve Karar Organları Girisimi Projesi Danısmanlıgı, 2003-2007 yılları arasında European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases Baskanlıgı, 2009 yılında EFIM Kongre Organizasyon Komite Baskanı ve Kongre Baskanı görevlerini yürütmüstür.Dr. Ünal, 1996-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılıgı görevinde bulunmus, 2006-2011 yılları arasında da aynı üniversitede Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıstır. Dr. Ünal 2001 – 2013 yılar arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Iç Hastalıkları Ana-bilim Dalı baskanı olarak görev yapmıstır ve halen aynı fakülte Infeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı baskanlıgı görevini sürdürmektedir.

Organizing team

Batuhan
Çevik

Istanbul, Turkey
Organizer