GündoğduKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Değişim/Change

This event occurred on
December 1, 2018
10:00am - 5:00pm +03
(UTC +3hrs)
Adana, Adana
Turkey

Üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz TEDxGündoğduKoleji etkinliğimizi "Değişim/Change" temasıyla 1 Aralık 2018 Cumartesi günü Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
Dünya sürekli bir devinim içerisinde. Toplumlar, kentler, teknoloji, kurumlar, bizi çevreleyen her şey süratle değişiyor. Değişim hayatın değişmez kuralı. Değişim sürekli ve kaçınılmaz. Dünya sürekli değişirken nasıl bir dönüşüm içerisinde olduğumuzun farkında mıyız? Biz istesek de istemesek de içinde bulunduğumuz koşullar, çevre, ortam, ilişkilerimiz, konumumuz değişir. İnsanların ve toplumların varlıklarını sürdürmeleri, değişimi anlamaları ve kendilerini değişen koşullara uyarlayabilmelerine bağlıdır.
Dünya ısınıyor, iklimler değişiyor, dijitalleşen dünya ile birlikte tüketici profili ve tüketim alışkanlıkları değişiyor, eğitim anlayışı geleneksel yaklaşımların ötesine geçiyor, toplumlar yeniden dizayn ediliyor, kentler değişiyor. Olumlu ya da olumsuz sonuçlarıyla değişen koşullara uyum sağladığımız ölçüde bu düzendeki yerimizi koruyabiliyoruz. Bazen de değişimi kendi içimizde yaşarız. Yaşadığımız bu değişim yeni bir dünyanın kapısını aralar bize. Başarı hikâyemizin başlangıcı oluverir. Yaşamlarında ya da hayatın içerisinde değişime yön vermiş konuşmacılarımızla zihinlerinizde filizlenecek yeni fikirlere ilham kaynağı olacağımıza inanıyoruz. Artık bizler de değişimin etken ya da edilgen bir parçası olduğumuzun farkındayız.

Adana Gündoğdu Koleji
Huzurevleri, Turgut Özal Blv. 21-1
Adana, Adana, 01360
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gündoğdu­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

BESTE ALİMERT ALTUNÖRS

BESLENME VE DİYET UZMANI
Beslenme ve Diyet Uzmanı Beste Alimert Altunörs, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezundur. Yüksek Lisans Eğitimine Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Diyetetik Ana Bilim Dalında devam etmiştir. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, İstanbul VKV Amerikan Hastanesi, Ankara Özel Bayındır Hastanesi, Ankara SSK çocuk hastanesi, Ankara GATA Hastanesi servis ve polikliniklerinde gözlem ve uygulama yapma fırsatı bulan Beste Alimert, edindiği tecrübeleri çalışma hayatına taşımıştır. Ankara'da özel bir hastanenin Beslenme ve Diyet Bölümü kurucusu olarak çalışma hayatına başladıktan sonra İzmir'e yerleşerek 10 yıl beslenme danışmanlığı, güzellik hizmetleri ve bireysel spor konusunda ekibiyle danışanlarına hizmet vermiştir. Şuanda İstanbul merkez olmak üzere İzmir'de de danışmanlık yapmaya devam etmekte ve Nutri-genetik ile ilgilenmektedir. Birçok dergi ve gazetede yazıları yayınlamakta, tv programları ve radyo programlarında konuk olarak yer almaktadır.

EDHEM DİRVANA

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI / DENİZCİ
1977 İstanbul'da doğdum İstanbul'da liseyi bitirip California da uluslararası ilişkiler okudum. 1. Komando Tugayında yedek subay olarak askerlik hizmetini yaptıktan sonra Almanya'da Tübingen Üniversitesinde Avrupa birliği Türkiye ilişkileri üzerine master yaptım. İstanbul'a 2005 yılında dönüp Kemer Golf and Country Club'da marketing ve satış yöneticiliği yaptım. Aynı dönemde Türkiye yelken federasyonu laser sınıfının yöneticiliğini yaptım. 2009 da Bozburun yat kulübünü kurup işletmeye açtım. Sonrasında Tuzla Yat Kulübü ve Kocabahçe Glamping isimli tesisleri hizmete açtım. Aynı zamanda 2014 yılında başlayan Türkiye'nin ilk extreme yelken takımı ile uluslararası Grand Prix yarışlarında bayrağımızı dalgalandırdım. Halen bu işlerle ve ülkemizin denizcilik potansiyelinin realize edilmesi için yeni projeler üretmekle meşgulüm.

ENGİN ESKİDUMAN

BANKACI / SPORCU
1973 Ankara doğumlu olup TED Ankara Koleji ve Uludağ Ün. İktisat mezunudur. Bankacılık kariyerine Teftiş Kurulu Bşk.Yrd.’lığı, Perakende Bankacılık Grup Müdürlüğü gibi çeşitli pozisyonlar sonrasında kariyerine 2009 yılından bu yana Denizbank Çukurova Bölge Müdürü olarak devam etmektedir. Yüzme, Atletizm, Triatlon, Kano ve Binicilik dallarında lisanslı müsabık sporcudur.

FULYA ÖZTÜRK

HABER MUHABİRİ
1989 yılında Adana’da doğdu. Liseyi Adana Gündoğdu Koleji’nde bitirdi. Ailesi Hukuk Fakültesi’ne gireceğini beklerken o hayalini kurduğu mesleği yapmak için Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne girdi. Üniversiteyi kazandığı ilk yıl televizyonculuk macerası başladı. Doğan TV’nin “Staj On Air” programıyla Star TV iç yapımlarda staj yaptı. Profesyonel iş hayatına 2008 yılında CNN TÜRK Programlar Departmanı’nda başladı. Dr. Elif Ilgaz Aydınlar’la Yaşama Sevinci ve Cem Seymen’le İş Seyahati programının prodüktörlüğünü yaptı. Başkent İletişim Akademileri’nde Diksiyon ve Drama eğitimi aldı. 2011 yılından bu yana CNN TÜRK Haber Merkezi’nde çalışıyor. 2014 yılından beri de “Muhabirlik” yapıyor.

HAKKI ALKAN

CO-FOUNDER / shiftdelete.net
1980’de Ankara’da doğdum. Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. 2005 yılında ShiftDelete.Net’i kurdum ve zamanımın büyük bölümünü, severek çalıştığım bu site için harcıyorum. İş dışında kalan zamanlarda kıyıda köşede kalmış müthiş lezzetleri keşfetmek, otomobil ile ilgilenmek, gezmek ve spor yapmak gibi güzel uğraşlarım var.

HALİL SÖYLETMEZ

SOSYAL MEDYA FENOMENİ / OYUNCU
Halil Söyletmez, Vine uygulamasında çektiği videolarla popüler oldu ve çok kısa bir süre içinde milyonlarca takipçiye ulaşarak Vine'ın en çok takip edilen Türk kullanıcısı oldu. Beyaz Show'un "Vine At!" adlı köşesinin editörlüğünü üstlendi. Türkiye'nin bir çok şehrinde söyleşi ve gösterilerle takipçileriyle buluşan Halil Söyletmez, iki sene üst üste Koç Fest'te turne yaparak üniversiteli gençlerle buluştu. Online stream uygulamaları aracılığıyla yaptığı canlı yayınları on binler tarafından izlendi ve büyük beğeni topladı. Vine'ın popülerliğini yitirmesiyle Instagram ve Youtube'ta içerik üretmeye odaklandı. Kısa süre içerisinde 1.4 Milyon aboneli sayısına ulaşan Halil Söyletmez, dijital platformlarda kısa skeçler halinde yayınladığı ve kendi yarattığı Cumali Ceber adlı karakterin 2 adet sinema filmini yaptı. Halil Söyletmez, şuan da dijital platformlar için içerik üretmeyi sürdürüyor.

KUNTER KURT

DAVRANIŞ BİLİMLERİ UZMANI
1966 yılında doğan KUNTER KURT; Bakü Devlet Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olup, aynı zamanda Davranış Bilimleri Lisans Eğitimi'ni, "Üniversite son sınıftaki öğrencilerin kaygılarını etkileyen faktörler" teziyle bitirdikten sonra aynı alanda yüksek lisans yapmıştır. Aynı zamanda Sosyal Bilimler Bölümü mezunu da olan Kunter KURT, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında ŞANLIURFA’da düzenlenen AİLE EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİCİ EĞİTİMİ seminerini bitirmiştir. 2007 yılında Avrupa Birliği projesi kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk Yerel Hizmet Sen ve Mersin Toroslar Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen YEREL DÜZEYDE YENİLEŞME ve GELİŞMEDE SOSYAL DİYALOG PROJESİ’nde Davranış Bilimleri Uzmanı olarak görev yapmıştır.

MUHAL İKİKARDEŞ

AVUKAT / SOSYAL ÇALIŞMACI
Muhal Leventeli Ikikardes, 04.08.1976 Adana doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, Adana barosuna kayıtlı serbest avukat. Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu sosyal çalışmacı ünvanı var. Evli, 3 çocuk annesi. Aynı zamanda Adalet bakanlığı arabulucu siciline kayıtlı arabuluculuk da yapmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının toplumları degiştirme / dönüştürme gücüne inanan İkikardes, kadin şiddeti alanında mücadele eden Akdam derneğinde kadınlara gönüllü hukukî danışmanlık yapmakta. Gönüllülüğün hem kendisinde hem çevresinde yarattığı değişim hikayesini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyor.

ÖZGÜR AKTAŞ

Doç. Dr. / GRAFİK TASARIMCISI
2002 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda lisans eğitimini tamamlayan Özgür Aktaş, 2005 yılında hazırladığı “Grafik Tasarım Ürünlerinde Anlamın Kurgulanışı Olarak Nesnenin Dönüştürülmesi" adlı tezi ile aynı fakülte ve bölümde yüksek lisans programını bitirdi. 2011 yılında, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalı’nda yaptığı Sanatta Yeterlik programını tamamlayan Aktaş, bu program sonucunda “3 Boyutlu Açıkhava Reklamlarında Gerçekliğin Yeniden Üretimi; Mekana Dayalı Görsel Algı Deneyimi" tezini tamamladı. Her ne kadar Grafik Tasarım alanında uzmanlığını alsa da, farklı alanlarda da üretimlerine devam eden; ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katılan Özgür Aktaş, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda Doçent olarak çalışmalarına devam etmektedir.

SONER HACIHALİLOĞLU

CO-FOUNDER / CEO BEAD TECHNOLOGY
1978 yılında doğan Soner Hacihaliloglu ilk ve ortaöğretimini Almanya Munchen'de yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde başladığı Üniversite eğitimini 2003 yılında ABD California Newport Universitesinde tamamlamistir. 2011 yılında Rotterdam School of Management'ta MBA tamamladı. Profesyonal iş hayatına 2001 ylıda başlayan Soner Hacıhaliloğlu Türkiye'de Microsoft'un ilk Sistem Mühendislerinden olmaya hak kazanmış daha sonra ise bu alanda Microsoft'un verdiği en yüksek derece olan MCT eğitmeni olmaya hak kazanmiştir. 2004 yılında ortağı olduğu yazılım şirketi ile Mercedes – BMW ve Porsche firmalarina yazilim geliştiren ilk Türk ekibi arasında yer almıştır. 2006 yılından itibaren uluslararası enerji firmalarında yöneticilik yaptı. Soner Hacihaliloğlu 2014 yılında kuruduğu Pozitif Enerji firması ile ABD San Fransico, UN , Ispanya gibi ülkelerden çesitli ödüller almış ve 2016 yılında TOYP'nin düzenlediği oylama ile Türkiye'nin en başarılı 10 genci arasına girdi.

YELİZ DOĞRAMACILAR ARMAN

OYUNCU / SPİKER
1978 İstanbul Doğumluyum, vefa lisesinin ardından, yeditepe Üniversitesi uluslararası ticaret bölümünde okudum.Sonrasinda Müjdat Gezen sanat merkezinde oyunculuk workshoplarına katıldım. Diyalog adli Eğitim Merkezinde sunuculuk spikerlik eğitimi aldim. Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde eğitim aldım. Sinema ve TV oyuncusum Spikerlik ve Sunuculuk yapmaktaydım.. Toplamda 8 reklam filmi, 26 TV dizisi, 32 TV programı ve birçok tiyatro oyununda yer aldım.Bir çok Festival ve kurumsal şirketlerin programlarında sunuculuk yaptim,yapmaya devam etmekteyim. Fenomen adli eğitim şirketinde satiş kapama müşteri ilişkileri üzerine eğitmen olarak görev almaktayim. Nevzat Arman ile evli olup 2 erkek çoğuna sahibim.

ZAFER POLAT KOYUNCU

EĞİTMEN / YAZAR
Mind Up® Eğitim ve MCW® Danışmanlık Şirketlerinin kurucusu, yöneticisi ve eğitmenidir. Liderlik, eğitim, yönetim, strateji ve koçluk konularında 15 yıllık bir deneyime sahiptir. Ülkemizin 44 ilinde 300’den fazla kurum ve kuruluşa, 25 üniversiteye ve 4 kamu kurumuna, 300 binden fazla öğrenciye seminer, eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiştir. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını önce Yönetim Organizasyon Bölümünde, sonra Genel İşletme Bölümünde yapmıştır. Debra Wylde ve Robert Smith gibi önemli eğitmenlerden eğitim almış ve Türkiye’deki eğitmenlikleri süresince, asistanlıklarını yapmıştır. “Geleceğin Liderleri” eğitim projesinin fikir sahibi ve uygulayıcısı olarak her yıl binlerce öğrenciye eğitim vermektedir.

Organizing team

Hüsnü
Arda

Adana, Turkey
Organizer