Youth@AMAL
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 24, 2018
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Nurettin Topçu Konferans Salonu
Bahçelievler İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­A­M­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Agahan Bandak

A high school student and entrepreneur who wants to create added value for humanity and the world. Co-Founder and CEO at Opus Khan Ltd.

Eray Erdoğan

Eray Erdoğan, Lala Eğitim’i hayata geçiren bir girişimci ve yeni adıyla KWORKS girişimcisiydi. Şimdi kendi ayakları üzerinde duran bir girişimciEray Erdoğan, Lala Eğitim’i hayata geçiren bir girişimci ve yeni adıyla KWORKS girişimcisiydi. Şimdi kendi ayakları üzerinde duran bir girişim(ci) haline geldi. haline geldi.

Hasan Kum

Mucit Hasan KUM 'u tanıyalım 1958 de Düzce’nin Gölyaka ilçesi (O yıllarda Bolu’ya bağlı) Güney köyün de doğdum. Evliyim ve 4 çocuğum var. 6 yıl Gölyaka da 2 yıl da Hendekte (Sakarya) okuyarak ortaokulu bitirdim.1973'te İstanbul da çalışmaya başladım.1976 Avusturya ya gittim.1994 de ülkeme geri döndüm. Ülkemde mal mülk edinme yerine ülke menfaati için bilimsel çalışmalar yaparak 16 icat yaptım.12 yıldır bunun mücadelesini veriyorum.

Masis Aram Gözbek

1987 İstanbul doğumlu. 2004 yılında, Radyo Boğaziçi’nin düzenlemiş olduğu, 6. “Battle of the Bands” yarışmasında 1. oldu. 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda, yapmış olduğu düzenlemeyle 3.lük ödülü aldı. 2005-2007 yıllarında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda görev aldı. 2007’de BÜMK Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi.’Dante’nin Son Günü’ isimli eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi. ABD, Almanya, Avusturya, Çin, İtalya, İsveç, Letonya, Macaristan gibi ülkelerde sayısız yarışma, festival ve ustalık sınıfına katıldı. Denes Szabo, Tõnu Kaljuste, Simon Carrington, Volker Hempfling, Johannes Prinz, Elisenda Carrasco i Ribot, Bernd Spitzbarth, Wim Van Herk,Welfhard Lauber, Michael Reif, Maria Tönnesmann, Sabine Horstmann, Patrik Andersson, Franz Jochum gibi isimlerle şeflik; Par Lindgren, Richard Ayres ve David Lang ile bestecilik çalıştı. 2008 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden ayrılıp, Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları, Kompozisyon Bölümü’nü kazandı. Ertesi yıl, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazandı. 2013’te, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Özel Ödülü ve 19. TOYP (Ten Outstanding Young Persons) Türkiye Finali’nde, Kültürel Başarı kategorisinde ‘Türkiye’nin En Başarılı Genci’ ödülünü aldı. Şu sıralar, Antonio Pirolli ile orkestra şefliği çalışmalarına devam etmekte, Sertab Erener, Nil Karaibrahimgil ve Yasemin Mori ile çalışmalarını ve Boğaziçi Caz Korosu’nun şefliğini sürdürmektedir.

Ruhi Çenet

Merhaba, ben Ruhi Çenet. 20 Ekim, 1990 tarihinde Aydın'da doğdum, Hindistan'da okudum ve şimdiyse İstanbul'da Youtube ile ilgili çalışmalarımı sürdürmekteyim. Video yapmaya 2011 yılında "Youtube Türkiye" daha henüz ilk evrelerindeyken başladım ve o zamanlar Türkiye'de Youtube üzerinden para kazanmak bile mümkün değildi. İnsanları bilgilendirmeye, düşündürmeye ve eğlendirmeye odaklanarak son 3 yıldır videolarımı büyük bir arzuyla takip eden bir kitle oluşturdum. "Ruhi Çenet Videoları" isimli projemdeki ana hedefim gurur duyabileceğim içerikler üretmek ve sanal video ekosisteminde bir ilki başlatarak büyük değişikliklere imza atmaktı.

Semih Saygıner

Semih Saygıner, 1964 doğumlu profesyonel bilardo oyuncusu. 1994’te ilk Dünya Şampiyonluğunu kazanan Saygıner, Mr. Magicya da the Turkish Prince lakaplarıyla tanınıyor.

Organizing team

Elif
Ozcelik

Turkey
Organizer