Ankara
x = independently organized TED event

Theme: Way Out! | Çıkış Yolu!

This event occurred on
January 6, 2019
12:45pm - 6:30pm +03
(UTC +3hrs)
Ankara, Ankara
Turkey

We are looking for a way out every time we have problems. Sometimes we find the way out right away, sometimes we do not find. What are the ways to out? How do we find the way out? What will help you find the way out?

Her sorunumuzda bir çıkış yolu arıyoruz. Bazen yolu hemen buluruz, bazen bulamayız. Çıkış yolları neler? Çıkış yolunu nasıl bulacağız? Çıkış yolunu bulmamıza yardımcı olacak ne var?

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Nazım Hikmet Kongre Ve Sanat Merkezi, Yenimahalle/Ankara
Ankara, Ankara, 06200
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ankara events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Afife KÜÇÜKBENLİ

Ev Hanımı / Çiftçi
Kayseri Yahyalı’ya bağlı kırsal mahallelerden Seki Dağı’nda yaşayan Afife Küçükbenli, çocukluğunda köy ve ev işlerinde annesine yardım etmesi gerektiği için ilkokuldan sonra eğitimine devam edemedi. Küçükbenli, çocukluğundan beri içinde olan kitap okuma sevgisini ilk zamanlar kardeşlerinin ders kitaplarını okuyarak dindirdi. İlk olarak Türk edebiyatının önemli eserlerini okumaya başladı. Çocuk hikayeleriyle başladığı okuma serüvenine, Türk edebiyatı klasiklerinin yanı sıra Rus, Alman ve Fransız edebiyatı olmak üzere birçok yabancı baş yapıtı sığdırdı. Küçükbaş sürüsünün yanı sıra inek, tavuk, ördek, kedi ve köpek gibi hayvanlar besleyen, arı yetiştiren Küçükbenli, bir taraftan köy işleriyle ilgilenirken bir taraftan kendisine yeni dünyaların kapılarını açan kitaplarına daha fazla zaman ayırabiliyor.

Aydilge ANDAÇ

Müzisyen / Yazar
Sekiz yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu sınavlarını kazanan Aydilge, 15 yaşına kadar, Türkiye’nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak görev aldı. 12 yaşından beri gitar çalarak kendi söz ve bestelerini yapan Aydilge, aynı zamanda yazmış olduğu iki roman (Bulimia Sokağı, Aşk Notası) ve bir öykü kitabı (Kalemimin Ucundaki Düşler) ile başarılı bir yazarlık kariyerine de sahip. Kitaplarından Bulimia Sokağı, İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde kaynak kitap olarak okutuluyor. Sivil toplum örgütleri ile ortak yürüttüğü çevre projelerinin yanı sıra, beş yıl boyunca Türkiye’nin tek rock radyosu 94.5 Rock Fm’de radyo programcılığı yapan sanatçı, bir yandan da Türkiye’nin tek müzik teknolojileri dergisi Volume ve ardından Sound’un editörlüğünü sürdürmüştür.

Ayşedeniz GÖKÇİN

Piyano Sanatçısı
Eastman School of Music’te lisansını, Royal Academy of Music’te ise yüksek lisansını tamamlamış olan AyseDeniz, ilk konçerto icrasını 9 yaşında Gordion Oda Orkestrası eşliğinde J.S Bach’ın 5. Klavye Konçertosu ile yaptı. O zamandan Moskova’da Kremlin Sarayi ve Christ The Saviour Katedrali; Verbier’de L’Eglise; Londra’da Duke’s Hall, Steinway Hall ve Kings Place; Kiev Açık Hava Tiyatrosu ve Lysenko Hall; Fort Worth PepsiCo Hall; Rochester Kilbourn Hall; Aspen Harris Hall; Santa Barbara Lehmann Hall ve Kuzey Kıbrıs Bellapais Antik Manastır’ı gibi birçok yerde konser verdi.Classic FM, BBC News, CNN Türk, NTV, TRT, Voice of Russia, TV, International Piano Magazine, Andante, Opus, Prog Rock Magazini ve Vogue’da yer aldı.Pink Floyd resmi sayfasında, AyşeDeniz’in aranjmanlarından “Günümüze kadar Pink Floyd şarkılarının binlerce yeni düzenlemeleri yapıldı.

Burcu ÖZSOY

Bilim İnsanı
aziantep doğumlu Doç. Dr. Burcu Özsoy, doktora çalışmasına 2005 yılında, San Antonio’daki Texas Üniversitesinde (University of Texas at San Antonio UTSA) devam etmiştir. Türkiye’nin ilk ve tek yetkin kutup araştırma merkezi olan PolReC yönetim kadrosuyla, ulusal ve uluslararası bilimsel işbirlikleriyle, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan Antarktika’da Türk Bilim Üssü projesinin koordinasyon, beraberinde kutup bilim programı stratejisinde de ulusal çatı görevini üstlenmiştir. Doç. Dr. Burcu Özsoy, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, PolReC koordinasyonunda “Antarktik Türk Bilim üssü projesi” çerçevesinde 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirilen Ulusal Türk Antarktik Seyrüsefer-1 (TAE-I) ve Ulusal Türk Antarktik Seyrüsefer-2 (TAE-II) sefer liderliğini yapmıştır.

Çağhan KIZIL

Bilim İnsanı
Doçent Dr. Çağhan Kızıl 1981 doğumlu. 2003 yılında ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olduktan sonra 2005 yılında Almanya’nın Göttingen kentindeki Max Planck Institute for Biophysical Chemistry’de yüksek lisansını tamamladı. Doktora sonrası araştırmalarında zebra balığı modelini kullanarak beynin kendini yenilemesinin moleküler mekanizmalarını araştıran Dr. Kızıl, bu süre içinde kök hücrelerin doku yenilenmesini başlatması için gereken birçok yeni genetik mekanizmayı keşfetti. Bu çalışmaları sonucunda, 2013 yılında Almanya’nın en prestijli ödüllerinden biri olan Helmholtz Topluluğu Genç Araştırmacı ödülünü alarak Alman Nörodejeneratif Hastalıklar Merkezi DZNE’de kendi araştırma laboratuvarı Kızıl Lab’ı (www.kizillab.org) kurdu. Dr. Kızıl, zebra balığında ve kendi geliştirdikleri üç boyutlu insan beyni modelinde, Alzheimer hastalığının çözümü için yeni tedavi imkanları geliştirmeye çalışıyor.

Doğu Deniz UĞUR

Yazılım Geliştirici / Öğrenci
2000 yılında Ankara’da doğdu. Bilime olan ilgisi ailesinin ona 6 yaşındayken aldığı deney setiyle başladı. TED Ankara Koleji’nde sürdürdüğü lise eğitimi sırasında yenilikçi projeler ve girişimcilik üzerine çeşitli etkinliklere katıldı. 15 yaşındayken aslen üniversite öğrencileri ve mezunları için düzenlenen “Yeni Fikirler Yeni İşler” yarışmasına projesini sunmak için davet edildi. Sonrasında TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışması’nda geliştirdiği Cebinizdeki Güneş uygulamasıyla programlama dalında bölge birinciliği elde etti. Atmosferik elektrik üzerine yaptığı çalışmayla ODTÜ’nün Yılın Yeşil Beyni yarışmasında birinci seçildi. 2018 yılında geliştirdiği Lösemili çocuklara destek olmayı hedefleyen xCancer isimli uygulama Arıkovanı’nın genç girişimcilere açtığı yarışmada en çok destek toplayan proje oldu.

Emrah Baki BAŞOĞLU

Koşu Elçisi / Öğretmen
Emrah Baki Başoğlu 1981 yılında İstanbul’da doğdu. 2011 senesinde Fulbright eğitim komisyonunun verdiği Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı bursunu kazanarak Amerika’ya gitti ve Utah Üniversitesi’nde 1 sene boyunca Türkçe ve Türk kültürü dersleri verdi. Emrah, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri bölümünde doktora tez çalışmasını yürütürken 2016 senesinde bir motosiklet kazası geçirdi ve omurilik felci oldu. O zamandan beri tüm enerjisini omurilik felci konusunda farkındalık yaratmak için kullanıyor. Omurilik felci tedavisi araştırmalarına fon sağlamak amacıyla tüm dünyada düzenlenen Wings for Life World Run İzmir koşusunda 2017 ve 2018 senelerinde koşu elçisi olarak yer aldı. Ayrıca tedavisinin ilk günlerinden itibaren yaşadığı tüm zorlu süreçleri sosyal medyada ve kendi web sayfasında diğer felçli hastalarla paylaşarak insanlara yol göstermek ve umut olmak için mücadele ediyor.

Gökçen ERDOĞAN

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Cinsellik ve kadın erkek ilişkisi alanlarında da uzmanlığı bulunan Erdoğan, “vajinusmus” sorununun çözümünde ülkenin önde gelen isimlerindendir.Sağlıklı cinselliğin, sağlıklı toplumun yapı taşlarından biri olduğuna vurgu yapmayı ve ikili ilişkilerde doğru iletişimin önemini anlatmayı adeta görev bilmiştir. 2012 yılında Ankara’da ‘Yılın İş kadını’ seçilen Erdoğan, girişimci ruhuyla da örnek bir kadın portresi çizmekte, kadınları her konuda yüreklendirme konusunda adımlar atmaya özen göstermektedir. 2013 yılında Gizli Kapaklı Şeyler, 2014 yılında Sırra Kalem ve 2016 yılında Belki Keşke Neyse adındaki 3. kitabıyla şaşırtan ve düşündüren gerçek yaşam öyküleri, gördüğü ilgiyle pek çok habere konu, pek çok kadına ve dahası çifte umut olmuştur.Vajinusmus başta olmak üzere tüm cinsel sorunların tespit, teşhis ve tedavisinde insan psikolojisini ve ilişki içi iletişimi uzun zamandır titizlikle incelemektedir ve bu konuda marka olmuştur.

Oğuzhan AYGÖREN

Girişimci / Akademisyen
Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde pazarlama alanında yardımcı doçent öğretim üyesidir. Boğaziçi’ne katılmadan önce İTÜ İşletme mühendisliği bölümünde yardımcı doçent olarak görev yapmıştır. Pazarlama Yönetimi, E-ticaret, Girişimcilik, Yeni Ürün Tasarımı, İnovasyon, ve Uluslararası Pazarlama konularında dersler vermektedir. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu üyesi, Girişimcilik Merkezi müdürü ve İnovasyon Merkezi yönetim kurulu üyesidir. Aynı zamanda İnovasyon ve Girişimcilik sertifika programının ve Uluslararası Rekabet ve Ticaret yüksek lisans programının koordinatörüdür. Startup’ların değer üretimi, büyük şirketlerin yenilikçi ve girişimci olması, marka yönetimi, tüketici tercih davranışı ve siyasal pazarlama konularında araştırmalar yapmaktadır. Akademiye katılmadan önce, Procter and Gamble’da inovasyon üzerine çalışmış ve ardından mobil teknolojiler ve e-ticaret üzerine girişimlerde bulunmuştur.

Öykü GÜRMAN

Müzisyen, Sinema ve Dizi Oyuncusu
2001 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Bu süre içinde gerek keman gerekse solist olarak okul konserlerinde aktif roller aldı. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve şan dersleri alarak devam etti. Cihat Aşkın’dan özel keman dersleri aldı. Çeşitli flamenco topluluklarında, okul orkestralarında solist olarak birçok performanslar sergiledi. 2007 yılında ikiz kardeşi ile birlikte kendilerinin seslendirdikleri “Evlerinin Önü Boyalı Direk” şarkısının videosu YouTube’da yüklediklerinde milyonlarca insan tarafından tıklandı. 2007 yılında ikiz kardeşi Berk ile kurduğu Öykü ve Berk adlı grup, 201 O yılında dağıldı. Müzik kariyerine yalnız olarak devam eden şarkıcı, televizyon projelerinde oyuncu olarak başlamıştır. Şimdiye dek 4 film ve dizide yer alan Öykü Gürman, son oynadığı ve müziğini de yaptığı dizilerden Sen Anlat Karadeniz’de Asiye Kaleli karakterini canlandırdı.

Samida (Damla-Yudum-Tamara Şahin)

Müzik Grubu
“Üç kız kardeş” anlamına gelen SAMİDA, müzisyen bir babanın kızları olan Damla,Yudum ve Tamara Şahin’in müzik yolculuğudur. Karadeniz’den Kafkasya’ya uzanan bir yelpazenin ezgilerini kimi zaman enstrümanlarıyla kimi zaman sesleriyle harmanlayıp müzikseverlere sunmayı amaçlamaktadır.Çok sesli/polifonik yapısıyla günden güne çalışmalarına yenilerini ekleyen bu heyecan dolu yolda ilerlemekte ve insanlara ilham verip onların ruhlarına dokunmayı amaçlamaktadır.

Servet ÖZDEMİR

Danışman / Akademisyen
Prof. Dr. Servet Özdemir, 1994 yılında Ohio State Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalarda bulunan Özdemir, 1995-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Teft işi Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı’nda doçent ve 2003-2014 yılları arasında aynı üniversitede profesör olarak görev yapmıştır. 2001-2002 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Üniversite Genel Sekreteri olarak görev yapan Prof. Dr. Özdemir, 2003-2004 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü ve 2004-2006 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. Halen Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Özdemir, eğitim yönetimi alanında yazar, editör, çeviri editörü, araştırmacı ve proje yürütücüsü gibi farklı görevler altında onlarca çalışmaya imza atmış ve alanında 2000’i aşkın seminer, konferans vb vermiştir.

Tınaz TİTİZ

Mühendis / Yazar
Tınaz Titiz; Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Başkanı, İstanbul Bilim Merkezi Vakfı Kurucu Üyesi, Yazar. 1942’de doğdu. 1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. New York Extension College’da kariyer gelişimi üzerine eğitim aldı. Ereğli Kömür İşletmesi’nde çeşitli görevlerde bulundu. 3 yıl boyunca Elektro-Akustik AŞ’nin genel müdürlüğünü yaptı. 1984-1995 yılları arasında milletvekili olan Titiz, Devlet Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. Müteşebbisler Kulübü, Türkiye Bilişim Vakfı, Bedensel Engellileri Güçlendirme Vakfı ve İstanbul Bilim Merkezi Vakfı’nın kurucu üyesi olan Tınaz Titiz, halen Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Başkanlığı’nı sürdürüyor.

Uğur BATI

Akademisyen / Yazar
Akademisyen ve yazar Uğur Batı, pek çoğu farklı üniversitelerde okutulan 15 farklı kitabın yazarıdır.Batı, Harvard Business Review, Bloomberg Businessweek, BrandMap, Grafik Tasarım ve Milliyet.com.tr gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır.Aynı zamanda Reklam Yaratıcıları Derneği Başkan Yardımcılığını da yürütmüş olan Batı, marka danışmanlıklarının yanında eğitim ve öğrenim tasarımları konusunda danışmanlıklar yapmaktadır.Reklamın Dili, Marka Yönetimi, Enneagram İle Kişilik Analizi, Kendine İyi Bak, Dijital Oyunlar, Tüketici Davranışları, Ben Bilmem Beynim Bilir, Sinaps: Beynimizin ve Kararlarımızın Sıradışı Hikayesi ve Üzgün İnsandan Özgür İnsana adlı kitapları yazan Uğur Batı’nın Azraa-eel Menkıbeleri adlı romanı, Aşkın Karanlık Yüzü, Karanlık Yılbaşı Hikâyeleri ve Anadolu Korku Öyküleri adlarıyla öykü kitapları bulunmaktadır.Uğur Batı, marka, reklamcılık ve karar bilimi alanlarındaki kitaplarıyla en çok satan yazarlar arasındadır.

Utku Barış ANDAÇ

Keman Sanatçısı
1987 doğumlu Utku Barış Andaç, orta okul yıllarında bağlama ile başladığı müzik yolculuğuna, 2001 yılından itibaren Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nde aldığı keman eğitimi ile devam etti. 2009’da Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Bir süre Marmara Üniversitesi ve Kocaeli Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalışan sanatçı, 2010-2011 yıllarında kurucusu olduğu Son Irmak Doğa Orkestrası ile Anadolu’nun farklı bölgelerinde doğa ve kültürel miras tahribatına dikkat çekmek amacıyla sıra dışı konserler verdi. 2009-2017 yılları arasında Anadolu Quartet üyesi olarak yurt içi ve yurt dışında onlarca konser veren Andaç, ekiple beraber Türkiye’nin yanı sıra Benelüks ülkelerinde de yayınlanan canlı bir konser albümüne imza attı. 2018 yılında ise piyanist Ozan Sarıboğa ile beraber düzenleyip kayıda aldığı Azerbeijan Love Songs adlı entrümantal albümü, eleştirmenlerce övgüyle karşılandı.

Organizing team

Can
SERDAR

Ankara, Turkey
Organizer