CaleaDomneasca
x = independently organized TED event

Theme: Start unknown, finish unforgettable

This event occurred on
September 1, 2018
Galati, Galati, Galați
Romania

Principiul fundamental al societății de astăzi este părerea personală. Cu toții avem una, însă puțini sunt cei ce găsesc curajul să se exprime prin fapte. Misiunea noastră este să le oferim șansa de a își spune punctul de vedere celor ce au lăsat acțiunile să vorbească de la sine, celor care prin aceste fapte au influențat o generație întreagă.

Cum?
Propunerea noastră vine sub forma unei conferințe în cadrul căreia să ascultăm și să învățăm împreună din experiențele invitaților noștri. Toți cei ce își vor exprima ideile au un lucru în comun: dorința de schimbare, și sperăm ca până la finalul serii să putem răspândi această dorință.

Cine?
Persoanele care vor vorbi fac parte dintr-un grup atent selectat, ale căror povești de viață pot servi drept exemplu pentru orice categorie de vârstă și care prin ideile pe care le transmit, ne pot inspira să facem mai mult.

Cui?
TEDx se adresează oricui are un spirit de aventură, oricui nu îi este teamă de noi experiențe, și oricui este dornic să învețe de la cei din jur!

Tema evenimentului TEDxCaleaDomnească-2018 este "Start unknown - Finish unforgettable" deoarece comunitatea noastră are nevoie de lideri idealistici care să răsară din anonimat și de oameni care nu se tem să își revendice locul în istoria generației lor.

Ediția de anul acesta va avea loc la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galați pe data de 1 Septembrie.

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galati
strada Domneasca
Galati, Galati, Galați, 800120
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Calea­Domneasca events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alexandru Glod

Alex Glod este Senior Trainer și în cei peste 6 ani de experiență, a format peste 2500 de persoane în Public Speaking, Storytelling și Leadership. Co-fondator al Stai Să-ți Povestesc și al Comunității de Storytelling, el a fost invitat în 2015 să vorbească despre importanța poveștilor la TEDx University of Piraeus și la TEDx Bacău, iar in 2018 la TEDx Calea Domneasca. Alex creează și livrează programe de training în Storytelling aplicat în Marketing, Leadership și Public Speaking, respectiv Trends and Skills of the Future. Alex susține și a susținut pro-bono dezvoltarea unor ONG-uri cu valori comune celor în care crede: AIESEC, ASER, comunitatea RestartEdu. În programele de training, el folosește metode ca Art of Hosting, Gamification, Facilitare Grafică și Învățare Experiențială.

Anca Sina Serea

Anca este modelul de femeie care imbina intr-un mod armonios viata de familie cu cea profesionala, reusind sa mentina un echilibru constant intre cele doua. Mama a cinci copii minunati pe care ii considera o sursa inepuizabila de fericire, autoare de blog, persoana publica, ambasadoare a unor fundatii de caritate si prezentatoare TV.

Cristian Presura

„Fizica este o cale de a te descoperi pe tine insuti”, asa cum ne marturiseste Cristian Presura. Fiind unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni romani contemporani, Cristian Presura s-a descoperit pe sine prin fizica. Nascut in 1971 acesta a studiat Fizica la Universitatea din Bucuresti. Dupa terminarea studiilor a lucrat la Intitutul de Fizica Atomica unde a studiat proprietatile laserelor in medii active si solide. A caracterizat proprietatile optice ale sistemelor corelate de electroni, obtinadu-si astfel doctoratul in fizica la Universitatea Groningen din Olanda în anul 2002. In urma cercetarilor sale, Cristian a publicat rezultatele descoperite în numeroase lucrari publicate in reviste de specialitate precum : Science. In prezent Cristian este dedicate domeniului cercetarii si doreste sa aduca inovatie prin descoperirile sale. Acesta lucreaza ca cercetator la compania Philips si este specializat in sensozi medicali. Alaturi de echipa sa, a inventat primul ceas ce poate masura pulsul sportivilor exclusiv pe baza sensorilor optici. Cristian Presura este totodata membru al asociatiei cercetatorilor romani Ad Astra. Dedicarea lui Cristian pentru cercetare nu se opreste aici. Acesta a publicat de-a lungul carierei sale zeci de lucrari si brevete, una dintre cele mai cunsocute fiind volumul “Fizica povestita”, o lucrare distinsa ce a fost premiata cu Premiul Academiei Romane in domeniul stiintelor fizice. Din dorinta de a populariza stiinta si in particular fizica, Cristian este fondator al asociatiei Stiinte pentru Toti.

Dacian Palladi

Conform revistei Forbes, Oradea este al doilea cel mai inteligent oras (smart city) din Romania, in functie de numarul de proiecte pentru smart city atat in plan cat si in curs de implementare sau livrate, potrivit raportului Radiografia Smart City Romania. Cel din spatele administratiei smart este Dacian Palladi, in prezent City Manager in orasul Oradea. Se ocupa de consultanta in managementul organizatiilor, in managementul schimbarii si inovatiei precum si marketing - psihologia consumatorilor. Mai multe despre digitalizare si administratie smart vom afla chiar de la Dacian Palladi, la TEDxCaleaDomneasca.

Daniel David

Un om “de carne si de vis” asa cum ii place sa se autocaracterizeze, Daniel David este profesor de stiinte cognitive clinice la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In calitate de profesor la Universitatea Babes-Bolyai, introduce in psihologia romaneasca o serie de discipline moderne precum psihodiagnosticul si psihoterapiile, validate stiintific, psihologia evolutionistă si genetic counseling. In afara carierei de profesor Daniel a structurat psihoterapiile cogitiv-comportamentale in mecanisme functionale. El este fondatorul Asociatiei de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, prima din tara, ce doreste dezvoltarea in acest profil precum si autorul primului tratat in acest domeniu. Profesorul Daniel David a continuat fondand “Scoala de psihologie clinica si psihoterapie” din Cluj, recunoscuta atat la nivel national cat si international. Pentru contributia stiintifica adusa acestui domeniu Daniel a fost decorat în 2013 cu Ordinul National pentru Merit in Grad de Cavaler de Presedintele Romaniei. Activitatea sa de cercetare s-a centrat in jurul mai multor teme importante din domeniul psihologiei clinice si psihoterapiei. A avut contributii inovative in domeniul utilizarii realitatii virtuale si a robotilor pentru tratamentul sau preventia tulburarilor mentale, fiind unul dintre pionierii domeniului la nivel national si international.

Daniel Tanase

Daniel Tanase isi doreste sa te inspire si sa te ajute astfel incat viata ta sa aiba cursul pe care ti-l doresti. In ultimii 17 ani, a acumulat si si-a folosit cunostintele si experienta in doua domenii: financiar-bancar si evolutie/dezvoltare personala. In perioada de peste 10 ani pe care a petrecut-o in cadrul sistemului bancar romanesc, de la nivel micro pana la nivel corporate, Daniel a capatat o experienta bogata in promovarea si vanzarea de produse si servicii financiar-bancare pentru persoane fizice si juridice. De asemenea, in management si dezvoltare de portofolii de clienti pentru persoane juridice, precum si alte activitati conexe, specifice domeniului. In domeniul evolutiei personale s-a angajat sa invete si sa se dezvolte permanent. A pasit pe scena trainingurilor, seminariilor si conferintelor, atat din postura de formator si speaker, cat şi din cea de participant. Cea mai mare bucurie o regaseste in a inspira si a ajuta oamenii sa se descopere, sa-si concretizeze obiectivele si sa-si monetizeze pasiunile.

Echipa Invictus

Grupul de soldati romani raniti in Irak si Afganistan care is doresc care doresc sa faca uitate ranile capatate in conflictele internationale, reprezentata de Subofiter Parasutis Eugen Manaila, ranit in Afganistat si Alexandru Razeseanu, voluntar invinctus

Mihaela Tatu

Mihaela Tatu este realizator si prezentator de emisiuni radio si televiziune de peste 22 de ani. Timp de 6 ani a fost lider de audienta la un cunoscut brand TV. In prezent este trainer certificat ANC in Tehnica si Arta livrarii discursului si trainer certificat persolog dupa modelul DISC. Voice Over la BTI Oradea. Speaker motivational. Moderator permanent la Business Days. Membru Toastmasters Oradea si Iasi. Dupa o absenta de peste 5 ani din media, Mihaela Tatu revine la TEDx sa ne povesteasca viata ei profesionala dar ce se petrece si dincolo de micile ecrane!

Mihaita Papara

Ca sa invatam cum sa transformam o poveste trista intr-una de succes, trebuie sa-l ascultam pe Mihaita Papara. Vorbim despre cum sa-ti antrenezi mintea, cum sa privesti provocarile, cum sa accepti tragediile si sa le abordezi într-un mod pozitiv. Asta ne învata Mihaita. Este un exemplu concret de forta fizica si psihica. Un mindset foarte bine controlat si incredere deplina de sine. Mihaita Papara este un roman curajos, care la varsta de 25 de ani a suferit un teribil accident de masina in urma caruia i-a fost amputat piciorul stang. Iubitor de snowboard, n-a renuntat. Asadar, acum este singurul sportiv roman participant la Jocurile Paralimpice de iarna, ocupand în 2018, locul 11 la snowboard, cross si slalom. Intrebat ce înseamna pentru el muntele, zapada si snowboard-ul Mihaita a spus ca: “Muntii si zapada nu sunt doar forme de evadare, ci mai degraba de regasire si cunoastere, de dezvoltare. Drumetiile pe munte, in orice anotimp, sunt perfecte pentru asta. Snowboardul e o ocazie sa ma eliberez. Sa ma simt, iarasi, un pic mai aproape de cum eram inainte de accident. […] Sportul a avut un impact pozitiv major, de la reactivarea unor grupe musculare si tonifierea intregului corp, pana la acel plus de incredere în fortele proprii atat de necesar oricui, indiferent de prezenta sau absenta unui handicap.”

Raed Arafat

Raed Arafat ne invata cum sa avem ambitie, curaj si daruire in ceea ce facem. Ne invata sa nu renuntam si sa luptam pana la capat pentru un vis, oricat de mare si greu de realizat ar fi el. Raed Arafat este medic roman de origine palestiniana care in anul 1981, la varsta de numai 16 ani a venit in Romania pentru a studia medicina. In anul 1990, intr-o Romanie noua, a inceput sa puna bazele Serviciulului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) la Targu Mures, devenit ulterior serviciul medical national de interventie rapida, care functioneaza si astazi, la dispozitia romanilor in orice moment. Datorita implicarii la carmele statului roman, Raed Arafat a primit o mulțime de distinctii. Arafat a fost investit in diferite functii de la subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sanatatii la Ministru al Sanatatii in 2012 ocupand functia pe o perioada de 11 saptamani. In povestea acestui scurt mandat sta concentrata toata esenta metodei prin care este guvernata Romania moderna pe partea medicala.

Suada Agachi

Suada Agachi vine cu o sesiune de dezvoltare personala care te va face sa sa intelegi oamenii cu usurinta. Este trainer si consultant de dezvoltare personala, specialist in fizionomie, citirea chipului uman si limbajul trupului. Dinamica si expresiva, Suada face totul dupa bunul sau plac, nu poate fi dominata si nici nu accepta compromisuri. Stie foarte bine ce-si doreste si isi urmeaza cu fermitate scopurile. Detine o creativitate iesita din comun si este capabila sa se descurce in orice situatie, atata vreme cat nu i se impun limite din exterior. Este un lider din toate punctele de vedere, este capabila sa impartaseasca din frumusetea si delicatetea ei tuturor celor care ii sunt in preajma si drumul sau in viata este acela de a-si descoperi propriul izvor de creativitate si intelepciune, astfel incat sa devina o sursa de inspiratie si curaj. Suada vine sa ne invete si pe noi cele de mai sus, cum sa intelegem un om dupa limbajul trupului si totodata, cum sa il citesti doar privindu-i chipul.

Victor Tapeanu

Actor, regizor, poet, manager artistic, Victor Tapeanu are drept obiective sa creeze concepte culturale pentru studenti si liceeni pentru a ridica nivelul cultural la nivel national. Victor este un artist pragmatic si totodata un ambasador cultural. Prin actiunile sale doreste sa ajute oamenii sa se dezvoltate. Victor este fondatorul manifesto-ului socio-cultural “Cuibul artistilor”, proiect ce a luat nastere din ititiativa de a-si creste propriul public. Cuibul a luat nastere din mai multe motive, iar unul dintre ele il reprezinta intalnirea dintre Victor Tapeanu si Stefan Voicu, cei doi directori ai Cuibului. Asociația s-a format din dorinta comuna a fonadorilo de a-si urma propriile dorinte si nevoia de a-si gasi increderea in sine. Victor a devenit astfel un model care ii motiveaza pe tinerii artisti sa creasca si sa se descopere.

Organizing team

Sabin-Emilian
Prunau

Galati, Romania
Organizer

Andra-Mihaela
Costache

Galati, Romania
Co-organizer
  • Andreea Mihai
    Partnerships/Sponsorship
  • George Marin
    Marketing/Communications
  • Nicusor Angheluta
    Partnerships/Sponsorship
  • Oana Andreea Contoman
    Operations
  • Sebastian Voinea
    Operations