Youth@SimyaCollege
x = independently organized TED event

Theme: Time never waits

This event occurred on
May 5, 2018
1:00pm - 5:00pm +03
(UTC +3hrs)
Belen, Hatay
Turkey

Yes, star crossed in pleasure the stream flows on by
Yes, as we're sated in leisure, we watch it fly
And time waits for no one, and it won't wait for me
And time waits for no one, and it won't wait for me
Time can tear down a building or destroy a woman's face
Hours are like diamonds, don't let them waste
Time waits for no one, no favours has he
Time waits for no one, and he won't wait for me
Men, they build towers to their passing yes, to their fame everlasting
Here he comes chopping and reaping, hear him laugh at their cheating
And time waits for no man, and it won't wait for me
Yes, time waits for no one, and it won't wait for me
Drink in your summer, gather your corn
The dreams of the night time will vanish by dawn
And time waits for no one, and it won't wait for me
And time waits for no one, and it won't wait for me
No no no, not for me... (rolling stones)

Simya College
Simya College
Belen, Hatay, 31350
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Simya­College events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Arkın Çelik

Motivational Speaker
Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünde aldığı dil bilimi ve edebiyat eğitimini kariyerine aktararak akademik olarak da desteklediği etkili ifade ve iletişim alanlarında uzmanlaştı. 20 yılı aşkın süredir dünyanın en büyük markalarının yerel ve uluslararası reklamlarını seslendirirken sahnede canlı etkinliklerin sunumlarını yapmaya devam ediyor. Aynı süre boyunca aralıksız olarak Türkiye’nin en çok dinlenilen radyo programlarını yaptığı sırada TV ve internette yayınlanan programlarda sunuculuk ve yönetmenlik yaptı. Profesyonel deneyimini felsefe ile harmanlayarak verdiği kişisel gelişim seminerleri ile kendini ifade, farkındalık ve gerçekliğin dil kodları konularında kurumsal ve bireysel eğitim ve danışmanlık yapıyor. Gençlere ücretsiz mentorluk desteği sağlarken bir yandan da üniversitelerde konuk olarak dersler ve konuşmalar yapmaya devam ediyor. Seslendirme sanatçısı, sunucu, radyocu, yazar, yönetmen, iletişim uzmanı ya da kısaca “ifade zanaatkarı”.

Ece Dinc

you-tuber
Ece Dinç eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde tamamladı. Moda dergisi, dijital pazarlama ve internet dergisi alanlarında çalıştıktan sonra, kendi içeriğini üretme amacıyla Y-ouTube kanalı açtı. Makyaj ve güzellik üzerine, ilham verici içerikler üretmeye odaklandı. Kendini ifade etmek, renkleri özgürce kullanmak ve farklı olmayı benimsemek amacıyla, birbirinden çok farklı makyaj tarzlarını bir araya getirerek güzellik anlayışının sınırlarını zorladı. 2016 Yılında katıldığı Nyx Face Awards Türkiye’yi, fantastik bir özel efekt makyajı hazırlayarak ka-zandı ve Los Angeles'ta Türkiye’yi temsilen yer aldı. Güzelliğin çok yönlülüğünü göstermek adına, iç güzellik üzerine de içerikler hazırlamaya ve güzellik kriterlerinin değişimi üzerine bilgilendirici içerik-ler üretmeye başladı. Modern medyanın, kadınların beden algısı üzerine etkilerini irdeleyerek, binlerce genç kadına özgürleştirici bir farkındalık aşılama amacıyla içerik üretimine halen devam etmektedir.

Muhammet Kasap

General Manager
1976 yılında Kahramanmaraş’ın Önsen Kasabasında dünyaya geldim. İlkokulu.Önsen İlkokulu’nda, Ortaokulu ve Liseyi Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nde okudum, evli bir kız, bir erkek olmak üzere iki çocuğum var. 2001 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fizik bölümünü bitirip öğretmen olarak eğitime hizmet vermeye başladım. 2001-2006 yılında Kahramanmaraş Erdem Dershanesi’nde öğretmen olarak çalıştım. 2006 – 2014 yılları arasında Pi Analitik Dersanesi’nde müdürlük yaptım. Saçaklızade Vakfının her türlü kademelerinde eğitime hizmet vermekle birlikte dershanelerin dönüşümü sürecinde Simya Eğitim Kurumları adı altında Kurs Merkezi, 2 adet Temel Lise, Dönüşüm Ortaokulu, Kız Koleji ve Simya Koleji adı altında kurumların açılmasında öncülük ettim. Halen bu kurumların başında çalışmaktayım.

Ozan Ulaş

DepoAdana & GirlsUp Co-Founder
İlk, orta ve lise eğitimini İskenderun’da tamamlamış olup şu anda Çukurova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4.Sınıf öğrencisidir. Erken yaşta tanıştığı girişimcilik kavramı ile üniversiteye ilk başladığı hazırlık yılında üye olduğu Girişimcilik Kulübü’nde 4 sene boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yaptı. Girişimcilik Kulübü’nde görev aldığı dönemler içerisinde birçok etkinliği ekibiyle birlikte başarıyla yerine getirdi. Türkiye’de ve Adana’da girişimcilik ekosistemini geliştirmek adına ekip arkadaşlarıyla birlikte DepoAdana’yı ve kadınların dijital alanlarda etkisinin arttırılmasına yönelik eğitimler ve buluşmalar düzenleyen bir girişim olan GirlsUp’ı kurdu. Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın Fellow Programı ile başladığı vakıf bünyesindeki çalışmalarına Alumni olarak devam eden Ulaş, ulusal ve uluslararası girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmaya devam etmektedir. İnsanların hayatlarına dokunarak, hayatta iz bırakmak istemektedir."

Prof. Dr. Orçun Yorulmaz

Psikolog
Lisans eğitimini ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra, aynı üniversitede klinik psikoloji alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. ODTÜ ve Uludağ Üniversitesi’nin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans ve lisansüstü düzeyde dersler veriyor; bilimsel araştırma, proje ve uygulamalar yaparak akademik yaşantısına devam ediyor. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, ancak çoğunlukla ihmal ettiğimiz ve katı önyargılarımız olan ruh sağlığına yönelik psikolojik bir bakışı önemsiyor. Bu sebeple, özellikle ruh sağlığı ve sorunlarını daha iyi anlamak için psikolojik değerlendirme uygulamaları ve psikoterapi ile sağaltım konusunda çalışıyor. Bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmaları ve yayınları var; ayrıca bu gibi konularda insanların hayatına dokunmaktan mutluluk duyuyor. Özellikle takıntılar olarak bilinen Obsesif Kompulsif Bozukluk, bilişsel davranışçı terapi ve ruh sağlığı ve damgalama konuları ile ilgileniyor.

Selen Korad Birkiye

Dramaturji
1988’de ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi.1996’da ODTÜ’den yüksek lisans derecesini, 2004’te, Ankara Üniversitesi Eğitim Programları Öğretim, Kültür ve Sanat Bilimleri Eğitimi programından doktor derecesini aldı. 2013’te doçent ünvanını aldı.1995’ten beri İstanbul Devlet Tiyatrosu’da çeşitli görevlerinde bulundu.30’un üzerinde oyunda görev almıştır.Halen İDT’de dramaturg olarak çalışmaktadır.1995 yılından başlayarak Karagöz sanatçısı Cengiz Özek’le birlikte pek çok uluslararası festivalde Türkiye’yi başarıyla temsil etmişlerdir. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ni Cengiz Özek ile birlikte kurmuşlardır. Çağdaş Drama Derneği lider yetiştirme programlarında ders vermekte ve proje danışmanlığı yapmaktadır. İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi başta olmak üzere pek çok üniversitede lisans ve lisansüstü dersler vermiştir. Çağdaş Tiyatroda Kültürlerarası Eğilim adlı incelemesi 2007 yılında “İşletmek ya da İşletememek İşte Bütün Mesele Bu” adlı kitabı ise 2013’te basılmıştır.

Selin Köseoğlu

Oyuncu
2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişim Psikolojisi bölümünü kazandı. 2011’de Prag'da Charles Universitesi'nde ''Edebiyat ve Hayal Gücü'' isimli workshop'a özel öğrenci olarak katıldı. Türkiye'ye döndüğünde, bir yıl Sinematek'de Senaryo Yazımı ve Film Analizi eğitimi gördü. 2012’de Jerry Grotowski Fiziksel Oyunculuk Tekniği isimli workshop’a katıldı. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı bölümünü kazandı. 2013 yılında ''Gittiler Sair ve Meçhul'' isimli filmde yer aldı. Selin Köseoğlu Edith Piaf hakkında tez oyunu yazmış, şarkılarını Fransızcadan Türkçeye uyarlamıştir. Unutma Beni isimli dizide bir yıl boyunca Ece karakterini canlandırmış, aynı yıl Lemi Bilgin'in yönettiği Cadı Kazanı oyununda Mercy karakterini , Uç kız kardeş oyununda Masha rolünü oynamıştır. 2017 yılında ''Fi'' adlı dizinin ikinci sezonu ''Çi''de Seçil karakteriyle yer almistur. 2018’de Siyah Beyaz Ask isimli dizide rol almaya devam etmektedir.

Yilmaz Özfırat

Antakya Medeniyetler Korosu başkanlığının
1970 Gaziantep doğumludur. 1989 -Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı kazanmış, Mezun olduktan sonra özel sektörde çalışmış,1998 -öğretmenliğe başvurmuş ve Kars iline tayini çıkmıştır. Kars ilinde ilk defa farklı etnik kökenlerle çalışma fırsatı bulmuş, Türkiye Cumhuriyeti 75. yıl kutlamalarında hazırlamış olduğu. 2001 Hatay Halk Eğitim Merkezi'nde Halk Oyunları Öğretmenliğine. Birçok yarışmalara katılmış ve birincilik kazanmıştır.2009 ve 2010 İtalya'nın Napoli şehrinde yapılan Dünya Halk Dansları yarışmasında birincilik kazandırmıştır. Hatay -2005 Kültürlerin Dansı isimli bir dans tiyatrosu kurmuş; Defne ve Apollon'un hikâyesinin işlendiği 100 kişilik bir koreografik eser yazmış ve yönetmiştir. Kültürlerin Dansı grubu Almanya'da, Suriye'de, Belçika'da ve Bulgaristan'da temsiller vermiştir. 2010 yılında MEB değişikliği yaparak Müzik Öğretmenliği kadrosuna geçmiştir.2007 kurulan Medeniyetler Korosu'nun halen başkanlığını ve şefliğini yapmaktadır.

Organizing team

Angela
Matheson

İskenderun, Turkey
Organizer

Burcu
Baysal

İskenderun, Turkey
Co-organizer
  • Anıl Altun
    Marketing/Communications