BaiaMare
x = independently organized TED event

Theme: Domino Effect

This event occurred on
November 24, 2018
2:00pm - 8:00pm EET
(UTC +2hrs)
Baia Mare, Maramureș
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Teatrul Municipal Baia Mare
Strada Crișan 8
Baia Mare, Maramureș, 430405
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Baia­Mare events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ANDREEA ROȘCA

Founder The Vast&The Curious
Andreea este scriitor, antreprenor și un explorator curios al lumii antreprenoriale. După o carieră de aproape două decenii în media de business, a decis să aleagă un drum pe cont propriu. Este fondator al ”The Vast&The Curious”, un proiect de interviuri care explorează strategia, principiile, deciziile și cultura internă din companiile construite de antreprenori români. Este co-autor al cărții „Cei care schimbă jocul”, prima și singura carte despre gândirea și deciziile antreprenorilor români care au construit companii remarcabile. Organizeză programul “Effectuation Way”, un program intensiv de deprindere a principiilor de gândire antreprenorială. Scrie despre toate acestea pe www.andreearosca.ro. Andreea este, de asemenea, co-fondator al Fundației Romanian Business Leaders.

ANTONIO ERAM

Founder & CEO mobilPay Wallet
Antonio Eram activeaza in eCommerce si mediul online de mai bine de 19 ani. A fondat compania Netopia mobilPay in 2005 și in prezent, aceasta se numara printre cei mai mari procesatori de plati online si mobile. Cu sediul principal in Bucuresti si un birou in California, Netopia mobilPay a fost premiat la conferinta Fintech din Sillicon Valley. Mai mult decât atât, Mobilpay Wallet, produsul dezvoltat de catre Netopia in 2013 a fost premiat intens si se afla in top 3 aplicatii mobile de plati lunare, de transport sau utiltati.

ARIANA ZHAO

Student
Născută în București cu toate calitățiile unei românce dar aspectul unei asiatice, a învățat că prin muncă grea și onestă, orice este posibil. Aceste principii au declanșat un lung șir de evenimente care condus-o în prezent: premiată de NASA cu locul 1 la o competiție internațională intitulată Space Settlement, la categoria individual, cu proiectul “Osiris”,câștigătoare la competiția “Cupa Școlarilor Globali”, elevă harnică și voluntară în proiecte destinate copiilor nevoiași. Pentru proiectul premiat de NASA, Ariana a muncit serios câteva luni de zile, timp în care s-a documentat despre protecția împotriva radiațiilor, sistemul închis de agricultură, gravitație artificială, etc. După o cercetare minuțioasă, care a durat câteva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, în care a explicat toate detaliile unei așezări durabile, cu un spațiu de habitat pentru 15.000 persoane.

CAROLINE FERNOLEND

President of Mihai Eminescu Trust Foundation
Ceea ce o motivează pe Caroline Fernolend este dragostea față de patrimoniul unic al satelor și orașelor din Transilvania și dedicarea pentru prosperitatea comunităților rurale. Așadar, în ultimii 27 de ani, Caroline s-a implicat pentru păstrarea a ceea ce i-a fost transmis din generație în generație și pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor din comunitatea ei. Ca director executiv și, de curand, președinte al Fundației Mihai Eminescu Trust (MET), împreună cu echipa sa foarte dedicată, Caroline a transformat MET,într-una dintre cele mai apreciate organizații neguvernamentale specializate în reabilitarea patrimoniului și dezvoltare rurală sustenabilă din România. Până în prezent, Caroline și echipa fundației au inițiat si implementat în 18 de ani peste 1.200 de proiecte în peste 100 de sate din Transilvania.

CRISTIAN CHINA BIRTA

Blogger & Entrepreneur
Scrie de 12 ani pe blogul sau cristianchinabirta.ro. A publicat peste 13.000 de articole în acest timp. A organizat în cei 10 ani de activitate peste 300 de campanii cu şi pentru bloggeri. În acelaşi timp, a participat că blogger la peste 200 de campanii. A ţinut peste 100 de cursuri de social media la solicitarea companiilor şi agenţiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente în care subiectul principal a fost social media şi comunicarea digitală. Din 2013 conduce agenţia de social media Kooperativa 2.0, specializată în acţiuni care implică bloggerii, cu peste 400 de campanii pentru bloggeri organizate

DRAGOȘ BUCURENCI

Consultant, Communication Trainer, Entrepreneur
Dragoș Bucurenci este consultant și trainer de comunicare, antreprenor și activist civic. A absolvit programul de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) al Stanford Graduate School of Business și a fost consilierul de comunicare al Comisarului European pentru Politici Regionale. Prin intermediul KHASTALIA, compania de consultanță în comunicare, training și executive coaching pe care a fondat-o, Dragoș a format peste două mii de manageri în public speaking, storytelling și comunicare interpersonală și a primit premiul “Cel Mai Bun Training al Anului” la Gala Business Edu din 2010.

George Pop

Instalatia artistica pe care am propus-o, se bazeaza pe conditia umana din ziua de azi. Ceea ce noi am dorit sa transmitem prin aceste momente de tensiune, sunt sentimentele care ne incearca zilnic: tristetea, melancolia, singuratatea, frustrarea ce provine din manipulare, pe care am incercat sa le integram intr-o societate “bolnava”, defecta, reprezentata de grup. Zilnic noi trecem printr-un proces de cautare, de redescoperire a eului personal, de indentificare cu un anumit concept. Timpul si spatiul sunt limitate, oamenii sunt agitati, suntem accelerati de tot ceea ce ne inconjoara. Momentele ilustrate incearca sa puna o problema asupra contemporaneitatii publicului prezent.

PETER HURLEY

Marketing Consultant
’68 născut în Irlanda, al optulea din zece copii ’89 absolvit studii economice ’93 întâmplător în Praga și o decizie: mă mut în Est! ’94 emigrare în România ’09 dupa 15 ani de marketing în București, promovând orice către români, incepe un dermers auto-asumată, în căutarea esenței României – un “brand” fascinant, greu de cuprins, deseori neînțeles chiar de români ’18 tot om de marketing sunt

ȘTEFAN DĂRĂBUȘ

Regional Director South and Central Europe, Hope and Homes for Children
De 21 de ani încoace, Ștefan Dărăbuș este unul dintre oamenii care fac reformă în sistemul de protecţie a copilului. Este doctor în Teoria Literaturii și MBA, obținut la ”The Open University Business School”, Marea Britanie. Din 2015, este Director Regional pentru Europa Centrală și de Sud al organizației Hope and Homes for Children Marea Britanie. Crede că și copiii din orfelinate, sau cei lipsiți de familie, au dreptul să trăiască într-un mediu familial, pentru că nici un copil nu ar trebui să crească fără afecțiune, fără atașament și fără iubire. Cu echipa lui, a schimbat viețile a peste 50.000 dintre cei mai vulnerabili copii din România: i-a ajutat să rămână în familiile lor, i-a scos din mediile traumatizante ale orfelinatelor, i-a dus înapoi acasă, sau a sprijinit tinerii din orfelinate să poată deveni independenți.

TICĂ DARIE

Founder Made in Rosia Montana
La doar 26 de ani, Tică Darie este una dintre vocile puternice ale generaţiei tinere, un promotor al societăţii civile şi al uneia dintre cele mai fierbinţi cauze ale României: Roşia Montană. Tică e din Suceava, dar locuiește în Roșia Montană, satul din Apuseni care a dat semnalul rezistenței naționale contemporane. A pedalat din Copenhaga până la Roșia Montană în 2012. A alergat maratoane, ultramaratoane, iar la 20 de ani a reușit performanța să străbată 101 km într-o singura zi. Apoi a traversat din nou Europa, de data aceasta pe o bicicletă tandem din Copenhaga la Roșia Montană, împreună cu Louisa Hoppe. În anul 2014, când topicul exploatării miniere din localitatea transilvăneană a fost mai fierbinte ca niciodată, Tică a realizat multe filmuleţe cu abuzurile ce se întâmplau la Roşia Montană, imagini care au ajuns virale şi au generat mișcări stradale.

Organizing team

Ciprian
Borsan

Baia Mare, Romania
Organizer