KAS
x = independently organized TED event

Theme: Escape to Future / Geleceğe Kaçış

This event occurred on
September 15, 2018
5:00pm - 10:30pm +03
(UTC +3hrs)
Kaş, Antalya
Turkey

Systems are failing, crises are not ending and people are unhappy with their life style and their ways of living. While the world is getting more global, conditions and our informed perceptions force us to change and transform into a new future. Some of us move away, some of us escape but all of these attempts are positive drives for creating a new kind of humanity. We now have the ability to transform and to create innovative future generations. This transformation can be done by individually or collectively but exactly with unity.

Şehirler bir yandan doluyor, gelişiyor, büyüyor ve büyüyor… Sürekli genişleme halindeki kentler, devasa tüketim kitlelerine ev sahipliği yaparken gözden kaçan detay ise içselleştirilemeyen «hayatlar» oluyor. Her türlü sistem tıkanıklığının sıkça sorgulandığı günümüzde, yenilikçi yaratıcı çözümlerin ve teknolojinin baş döndüren değişimi karşısında birey de gardını alıyor. Bazıları uyum sağlıyor bazıları hayatını yeni baştan tasarlamak için geleceğine kaçıyor !
Kaçmak mı ALTERNATİFİNİ yaratmak mı ?
Yeni hayatlar kurmak, geleceğini şekillendirmek için harekete geçenlerin ilham verici hikayeleri ve deneyimleri TEDxKaş 2018’de olacak.
Kaçın gelin !

Dreams Academy Kaş
Ağullu Mahallesi Çukurbağ Köyü Çamurköy Mevkii / Kaş
Eski Çukurbağ İlkokulu
Kaş, Antalya, 07580
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­K­A­S events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aylin Aslım

Musician / Müzisyen
Müzik yapımcısı. 14 Şubat 1976 tarihinde Almanya'nın Lich kasabasında doğdu. Aylin Aslım’ın kökleri Rumeli’ye dayanmakta olup 3 kuşak İstanbulludur. 1994'ten itibaren İstanbul'un çeşitli canlı müzik mekanlarında yabancı coverlar söyledi. 1996'da beş kızdan oluşan "Zeytin" adlı rock grubuyla canlı müzik piyasasında dikkatleri çekti. 1998 Roxy Müzik Günleri'nde 2.'lik ve 1999 Roxy Müzik Günleri'nde Jüri Özel Ödülü kazandı. 1998'de "Süpersonik" adlı grubu kurdu ve alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarına karşın kısa sürede kendine has bir izleyici kitlesi yarattı.

Çağla Karaali

Musician / Müzisyen
2003 yılında İstanbulda doğdu. 3 yaşında İstanbul İnternational School’un ana okuluna başladı. 3,5-4 yaşlarındayken gitar çalmaya başladı. 4 yaşında artistik jimnastik ile spor hayatına başladı. Sonrasında basketbol ve yüzme dallarıyla da ilgilendi. 6 yaşında özel yetenek sınavı ile girdiği Devlet Konservatuvar’ında piyano bölümüne başladı. 7 yaşında konservatuvar eğitim sisteminin kendisine uygun olmadığına karar verip sınavı protesto ederek kendisini okuldan attırdı. 8 yaşında SİB’de solistlik yapmaya başlayarak hala aktif çalışan bir Ayder gönüllüsü oldu. 12 yaşında annesi ile Kaş’ın 30 haneli bir köyüne taşındı. 14 yaşında bir jazz workshop’u için 15 gün Polonya’da kaldıktan sonra Temmuz ortasında ani bir kararla Slovenya’ya gidip British İnternational School of Ljubljana’da okudu.15 yaşında İstanbul’a döndü açık liseye başlayarak kendi eğitim modelini kendisi planlamaya karar verdi.

Canay Atalay

Innovation Designer / Inovasyon Tasarımcısı
Canay Atalay uluslararası iş ve kültür inovasyon tasarımcısı, konuşmacı ve eğitmendir. Bilinçli liderlerlik, futurism, bilinçli is modeli tasarımı ve inovasyonu konularında hizmet veren Humanworks.design’in kurucu ortağı, kültürel dönüşüm üzerine çalışan felsefe bazlı Socratic Design Academy’nin küresel elçisidir. Ayrıca Koç Üniversitesi Küresel Liderlik Programı’nda “ChangeMakers in Action” öğrenimi sunmaktadır. Canay Atalay’ın kızlarından aldığı ilhamla doğan ve hayat misyonu olan projesi “önce çocuk dünyası/ children first world” bugün ve yarının insanlarının refahı için, işletmelerin, şehirlerin ve sistemlerin nasıl yeniden tasarlanacağı hakkında vizyoner ve uygulanabilir bir kılavuz sağlamaktadır. Daha önceki çalışmaları arasında Accenture Interactive’in “Tasarım ve İnovasyon” şirketi olan Fjord’un ülke yöneticiliği, Accenture kıdemli is modeli tasarımcılığı ve üniversitelerde “liderlik, girişimcilik, iş modeli tasarımı” üzerine eğitmenlik gibi deneyimler yer almaktadır.

Ercan Tutal

Social Entrepreneur / Sosyal Girişimci
1996 yılında Tubingen Üniversitesi’nde İngiliz ve İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Hayatı boyunca sosyal dezavantajlı grupların topluma entegrasyonu üzerine süreçler ve stratejiler geliştirdi. Güçlü yönetim ve liderlik becerileriyle, başka gönüllülere ilham oldu, gönüllüğü yaygınlaştırdı, engellliliğe akıllı çözümler üretti. 2004 Atina’da ve 2012 Londra’da Olimpiyat meşalesini taşıdı. Alternatif Yaşam Derneği’nin, Düşler Akademisi’nin, Alternatif Kamp Projesi’nin, Düşler Mutfağı’nın, D-Film’in, Social Incluision Band’in Best Buddies Türkiye’nin ve Sorty App’in kurucusu.Excellent communicator, with emphasis on building strong relationships with local and multinational non-governmental organizations. Deep understanding of how to lead organizational changes. Founder of:Alternative Life Association, Dreams Academy, Alternative Camp, Social Inclusion Band, Dreams Kitchen, D-Film, Best Buddies Turkey and SortyApp.

İrem Çağıl

Publisher / Yayıncı
Bilkent Üniversitesi ve Politechnico di Milano'da eğitim aldı. Mimarlık ve grafik tasarım alanlarında lisans ve yüksek lisans yaptı. Mezun olduktan sonra bir süre İstanbul'da mimar/tasarımcı olarak çalıştı. Kısa bir süre Bilkent Üniversitesi'nde asistanlık yaptı. 2007 yılında mesleğini aldığı konularda çalışmayı bıraktı. Doğuya birkaç sırt çantalı yolculuk yaptıktan sonra 2008 yılında 3 ay süren ve tüm Avrupa'yı kapsayan bir solo bisiklet yolculuğuna çıktı. Bu yolculuk "Nasıl yaşamalı ve neyi, nasıl, kimin için ve neden üretmeli" sorunlarına kendice cevaplar bulduğu, hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri oldu. Döndükten hemen sonra "doğayla bağlarımızı onarmaya yardımcı olacak" bu konuda kitaplar yayınlanmasına ve bilginin yayılmasına aracı olacak bir yayınevi kurdu. Yaklaşık 10 senedir Sinek Sekiz Yayınevi'nde yayın yönetmeni, editör, grafiker, web tasarımcısı, iletişim sorumlusu ve bilumum bağlantılı işlerde emek vermektedir.

Mert Eyiler

Architect / Mimar
1975 yılında Antalya’ya doğdu. 2014’te 10X’i yayınladı. 2016’da the European Architecture Center tarafından, Avrupa'da 40 yaş altı 40 mimar seçkisine değer görüldü, ve Londra’ya adım attı. Stoke Newington’da ve Kuzguncuk’ta yaşıyor /üretiyor//.

Merve Tekin

Ecological Architect / Ekolojik Mimar
Warriors Without Weapos’un ardından Brezilya’da “TIBA-Technology of Intuitive BioArchitecture” adında Mimar Johan Van Lengen tarafından kurulmuş bir doğal yapılar cennetinde staj yapma şansı yakaladı. Toprak evlerin ve sıvaların üzerine, tasarımın ve yaşam biçimlerinin üzerine ilhamlar ve öğretilerle dolu bir süreç yaşadı.Türkiye’ye döndüğünde getirdiklerini paylaşmak için atölyeler düzenlemeye başladı. Mukund Iyer ile birlikte 2013 yılında “OBARUHU” adını verdikleri -doğal yapı ustaları, mimarları ve zanaatkarları- topluluk kurmak için bol bol eğitimler düzenlemeye başladılar. Birlikte yaşam, birlikte üretim ve toprak yuvalar üzerine 7-10 günlük süreçler tasarlayıp deneyimlerini paylaşıyor, paylaştıkça üzerinde çalıştıkları konuları daha da derinleştiriyorlar.

Murat Şinikçi

Right Move Analyst Trainer / Doğru Hareket Analizleri Eğitiminin Kurucusu
1973 yılında doğdu. 6 yaşında karate, 10 yaşında yüzme, tekvando, Tai-Chi ve Kung Fu, 14 yaşında su altı sporlarına başladı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu'na girdi. 1993 yılında pilates ile ilgilenmeye başladı. 1997 yılında Türkiye'yi temsilen "Olimpiyatlara Yön Veren Genç Katılımcılar" arasında Yunanistan'a gitti. 1998 yılında Girya (kettlebell) sporunu Türkiye’de başlattı. 2002 yılında trambolin ve pilatesi birleştirerek "cardio-lates" egzersizlerini geliştirdi ve eğitimini verdi. 2003 yılında Karadeniz'in başlangıcından Sarayburnu'na kadarki 44 km'lik kısmı kapsayan, Türkiye'nin en uzun su altı yüzme rekoruna rehberlik ve önderlik etti. 2005 yılında "Doğru Hareket Analizleri Eğitimi" (DHA) adlı egzersiz tekniklerini geliştirdi ve eğitimini vermeye başladı. Girya Türkiye Baş Eğitmeni Murat Şinikçi halen savaş sanatları, Girya (kettlebell) ve Doğru Hareket Analizleri eğitimleri vermeye devam ediyor.

Organizing team

Alper
Akça

Istanbul, Turkey
Organizer

Ilker
Karagöz

München, Germany
Co-organizer
  • Alper ATEŞ
    Team member
  • Banu Çavuş
    Production
  • Barış Çavuş
    Post production
  • Dize Kandu
    Team member
  • Emir Akın
    Production
  • Kübra Kök
    Team member
  • Melis Uman
    Team member
  • Nejdet Türköz
    Team member
  • NILUFER AKTAS
    Partnerships/Sponsorship
  • Özgü Arıkök
    Team member
  • Sevda Baysal
    Curation
  • Umut Servi
    Operations
  • Zeliha Ece Erdoğan
    Team member