Youth@AFL
x = independently organized TED event

Theme: Gelecek/Future

This event occurred on
March 23, 2018
2:00pm - 5:00pm +03
(UTC +3hrs)
Efeler/AYDIN, Aydın
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Aydın Kültür Merkezi
Hasanefendi-Ramazan Paşa Mahallesi, 1913. Sok. No:67
Konferans Salonu
Efeler/AYDIN, Aydın, 09100
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­A­F­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alp Gülbahar

Student
1999 yılında Ahlat’ta dünyaya geldi. İlköğrenimini burada tamamladı. Lisedeyken Kemoterapiye Genç Rakip Rezonans p53 adlı Onkoloji çalışmasıyla çeşitli yarışmalarda ödül aldı. Yerel yayınlar için tanıtım yazıları ve öyküler yazdı. Aydın Fen Lisesi’nin ilk öğrenci topluluğu AFL-BİTEG’in kuruculuğunu ve bir dönem için yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Güncel olarak Aydın Fen Lisesinde bu yıl gireceği üniversite sınavına hazırlanmaktadır.

Atıf Emre Bayındır

City Planner
2008 yılında Aydın Fen Lisesinden mezun oldu. 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olduktan sonra, yine ODTÜ’de Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programına başladı. Kentsel Vizyon Platformu için Zonguldak ve Gümüşhane illeri Vizyon Planları, Tasarım Atölyesi Kadıköy için 39 Kent 1 İstanbul çalışmasının bir bölümünü hazırladı. Niğde Belediye Başkanlığının teklifi üzerine Niğde Kent Fikirleri başlıklı bir çalışma hazırladı. Daha sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İlbank tarafından Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'na (TEPAV) ihale edilen, birçok farklı bileşenden oluşan "Üst Ölçek Mekansal Planlama Projesi"nde Şehir Plancısı olarak çalıştı. 2015 yılından bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Şehir Plancısı olarak çalışmakta.

Cansel Poyraz Akyol

CNN Türk Director of News Programs + Lecturer
1979 yılında Ankara'da doğdu. Çocukluğundan beri hep meraklı, hep çok soru soran biri oldu. Karşıyaka Anadolu iletişim meslek Lisesi'nden sonra Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi Bölgesel ve Stratejik Etütler Bölümü'nde tamamladı. Doktorasını Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde bitirdi. Mesleğe profesyonel ilk adımı Sky Türk Televizyonu'nda atmıştır. 2007 yılında seçim otobüsü yayınları olmak üzere pek çok yayını sahadan ve merkezden koordine etmiştir. Aynı yıl, haber Türk'e transfer olmuş, “Türkiye'nin Nabzı”, “Öteki Gündem”, “Bugün” gibi pek çok programın yapımcılığını ve editörlüğünü üstlenmiştir. 2009 yılında CNN Türk ailesine katılmıştır. Halen CNN Türk haber programları müdürü görevine devam etmekte ve www.cnnturk.com ‘da köşe yazmakta ve yardımcı doçent ünvanıyla üniversitelerde ders vermektedir.

Gamze Kökbudak

Researcher
19 Temmuz 1991 tarihinde Konya’da doğdu. 2009 yılında kazandığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fizik Öğretmenliği bölümünü, 2015 yılında birincilikle tamamladı. Lisans eğitimi boyunca, öğrenci değişim programları ve gençlik projeleri ile toplamda 28 ülkeye gidip, çeşitli alanlarda çalışmalar ve gözlemler yaptı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, ODTÜ Mikro ve Nanoteknoloji bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini, ODTÜ/GÜNAM (Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi) ve Almanya’nın Fraunhofer ISE (Institute for Solar Energy) laboratuvarlarında gerçekleştirdiği araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda, 2017 yılında tamamladı. Şu anda, ODTÜ/GÜNAM bünyesinde, doktora çalışmalarına devam ederken, bilimsel proje uzmanı olarak görevini sürdürmektedir.

Mehmet Şakiroğlu

Lecturer + Public Speaker
Muğla doğumlu olan Şakiroğlu ODTÜ Psikoloji bölümü mezunudur. ODTÜ Psikoloji bölümünde ‘Klinik Psikoloji’ yüksek lisans ve doktora programlarını afet ve travma konularındaki iki projeyle tamamlamıştır. 2003-2012 yılları arasında ODTÜ, 2012-2014 Atatürk Üniversitesi ve 2014’ten sonra halen ADÜ’de öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Mutsuzluğa Mahkumuz, Öfke, Aşkın Psikolojisi ve Kapat isimli kitapları vardır.

Organizing team

Alp
Ayhan

Efeler/Aydın, Turkey
Organizer

Emine
Altınsoy

Aydın, Turkey
Co-organizer
  • Alper ÇETİN
    Operations
  • Berna Albayrak
    Production
  • Burcu Ecem Tuna
    Marketing/Communications
  • Efili Leyla Yıldırım
    Marketing/Communications
  • Emir Han Erkin
    Post production
  • Ezgi Şahin
    Marketing/Communications
  • Feyza KORKMAZ
    Operations
  • Melike Çevirici
    Marketing/Communications
  • Nurşen Keleş
    Marketing/Communications
  • Sait Ulaş Ülker
    Team member
  • Semanur Kibrit
    Post production
  • Şerife Yılmaz
    Operations
  • Seval ÇEÇEN
    Operations