Odunpazar?
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 8, 2018
Tepebası, Eskişehir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Eskşisehir Metropolitan Municipality Palace of Arts and Culture
Mamure Mah. İsmail Gaspıralı cad. No:1
Tepebası, Eskişehir, 26120
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Odunpazar? events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ersin Antep

Uzman Müzikolog. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Genel Müzikoloji ve Müzik Tarihi bölümünden mezundur. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile şef Rengim Gökmen idaresindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından yapılan İstiklal Marşı’nın kaydı için araştırma yaptı, CD kapağını yazdı. 2010 yılından beri Açık Radyo’da Ali Pınar ile birlikte Alla Turca adlı programı hazırlayıp sunmaktadır.

Gulcin Sogut

Eğitimci olmak isterken, profesyonel iş hayatının neredeyse tamamını bir şekilde bankacılığa adadı. Finans sektörü içerisinde bankacılık çok isteyerek seçtiği bir dal olmasa da bir kere elini kaptırmış oldu. 2002 yılında Türkiye'yi gezmeye başladi. 2004 yılında dalış ile tanışmasının ardından bu heyecan ve adrenaline kaya tırmanışı ve rafting tutkusunu da ekleyerek gezi planlarını bu yönde değiştirdi ve 2005 yılında sırt çantası ile ilk uzun yurt dışı tatiline çıkti. Sınırları geçtikçe farklı kültürleri, yerleri ve gelenekleri keşfetmenin büyüsüyle her fırsatta keşiflere devam etmeye karar verdi. 2006 yılında en çok yapmayı hayal ettiği motor sürme tutkusuna yenik düşerek ehliyet ve motor alıp yollara düştu.

Ne Münasebet Müzik Grubu

Grup oluşmadan önce de müzik hep hayatlarında olan Ne münasebet in müzik serüveni 2017 Nisan ayinda Eskişehir'de sokakta başlamıştır. Temelde iki kişi olan grup aslında kollektif bir yapıya sahiptir. Uyum gösterdikleri arkadaşları da zaman zaman gruba dahil olmaktadır. Grup solisti perkusyon, santur ve gitar da Duygu Tuncer, santur, İran kemençesi, çello, klarnet, kabak kemane de Tolga Gürel Kendilerini sokak müzisyeni olarak tanitan grubun herhangi bir CD çalışması bulunmamaktadır. Müzik haricinde hayatlarında yer alan ugrasilarina aynı zamanda devam etmektedirler. Tolga Gürel iletişim alanında doktora öğrencisi olup Duygu Tuncer yaratıcı drama eğitmenliği yapmaya devam etmektedir.

Oytun Erbas

Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan Erbaş, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir. Halen Fizyoloji Bilim Dalında Doçent Doktor olarak farklı üniversitelerde öğretim üyeliği yapmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletindeki “Experimental Medicine” ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki “Deneysel Tıp” İlaç ARGE Laboratuvarlarının kurucusudur. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır. Ayrıca, Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation dergilerinin yayın sekreterliği ve yayın editörlüğü görevini yürütmektedir. Çalışma alanları inflamasyon ve psikiyatrik ilişkiler, oksitosin etkileri, epilepsi mekanizmaları ve tedavisi, nörogelişimsel bozukluklar (otizm) ve tedavisi, diyabetik nöropatide nöroprotektif ilaç denemeleridir.

Özel Yaşam Köyü İlkokulu Uçan Bisiklet

instructor
2009 yılında fikirsel temelleri atılan Başka Bir Okul Mümkün Derneği, 2010 Kasım ayında alternatif bir okul modeli geliştirmek ve bu modelin uygulandığı okullar açmak amacıyla kuruldu. 2010 yılı başında toplu buluşmalarına başlayan gönüllü grup, Türkiye’deki mevcut eğitim sisteminin gelişime açık yönlerini tespit etmek, sorunlara çözüm önermek ve sistemli çalışma ile araştırmalara dayanan alternatif bir okul modeli oluşturmak üzere çalışmalara başlamış oldu. 4 Eksen: Alternatif Eğitim, Demokratik Yönetim, Ekolojik Duruş ve Özgün Finansman Öncelikle temel ilkeleri üzerinde uzlaşan grup sayısı giderek genişleyen gönüllülerin emeğiyle Türkiye’ye özgü bir model oluşturmak amacıyla var olan metotları, dünyadan modelleri, alternatif okul örneklerini ve bağımsız uygulamaları inceledi, ilham aldı, araştırdı. Özel Yaşam Köyü İlkokulu 2015 yılında bir grup aile bir araya gelerek kurulmuştur. 2017/2018 eğitim öğretim yılında Eskişehir'de Başka Bir Okulu Mümkün öğrencileri ile buluşmuştur.

Pinar Akalin

Turkiye'nin en buyuk sentetik DNA ureticisi Sentromer DNA Teknolojileri'nin kurucusu Pınar Akalın, Amerika'da Massachusetts eyaletinde State College'de Biyoloji öğrencisi olarak kabul edildiginde basladi hayallerinin ucundan tutmaya. Okulu, Kimya ve Biyoloji çift anadal dereceleriyle tamamladi. Lisans sonrası Michigan'da Kimya programına bağlı Moleküler Biyoloji programına girdi. DNA'nın keşfedildiği New York'taki Cold Spring Harbor Laboratuvarları'ndan bir arastirmacinin Massachusetts’de kurdugu genomik şirkete girerek sirketteki ilk bes kişiden biri oldu. Bes yila yakin calistigi bu sirketten sonra 2004'te Turkiye`ye dondu ve biyoteknoloji şirketlerinden birinde daha bes yıla çalıştiktan sonra yarım bıraktığı doktorayı tamamlamak üzere İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde doktoraya başladı. 2009'da Sentromer'i kurdu. DNA uretimiyle baslayan sirket bugun 500'den fazla musteriye hizmet vermektedir.

Sadi Evren Seker

Şadi Evren Şeker, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Bilgisayar Mühendisliği alanında tamamladıktan sonra doktora sonrası araştırma için bulunduğu UT Dallas’ta Yönetim Bilişim Sistemleri alanına geçiş yapmış ve doçentliğini bu alanda almıştır. Akademik çalışmaları akan veri madenciliği, büyük veri yönetimi ve bilgi yönetimi konularındadır. Arastirma ilgi alanlari veri Bilimi, iş Zekası, teknoloji yönetimi ve yapay zekadir.

Serkant Ali Cetin

Lisans, yuksek lisans ve doktorasini Bogazici Universitesi Fizik Bolumu'nde tamamladi.Son 18 yılda toplam 900’den fazla SCI(Science Citation Index) yayini bulunmaktadir(Ağustos 2018, Web of Science). Basta CERN-ATLAS deneyi olmak uzere pek cok projenin de proje yurutuculugunu ustlendi. Arastirma alanlari deneysel parçacık ve astroparçacık fiziği, parçacık algıçları ve hızlandırıcıları ve parçacık fiziği fenomenolojisi olan Serkant Ali Cetin İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde halen Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve CERN-ATLAS Deneyi Ulusal Koordinatorudur. Ayrica akademik hayati boyunca pek cok basariya imza atan Serkant Ali Cetin 2017 Türk Fizik Derneği Onur Ödülü, 2015 Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü, 2008 TÜBA GEBİP Ödülü (Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Destekleme Programı) ve 2004 Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Şevket Erk Genç Bilim İnsanı Ödülünu almistir.

Tansel Kaya

Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği ve Northeastern Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi mezunudur. Uzmanlığı dağıtık ağlar, şifreleme ve kablosuz ağ güvenliği alanlarıdır. İlk 4G sistemlerini geliştiren Flarion ekibinde yer almış, Airties, Intel ve Qualcomm gibi bilişim şirketlerinde yönetici olarak çalışmıştır. 2013 yılından beri aktif olarak kriptoparalar ve blokzinciri projeleri geliştiren Mindstone ekibini yönetmektedir. Şirket, Cryptonote temelli Monero başta olmak üzere mahremiyet odaklı kriptopara birimleri ve dağıtık borsalar üzerine çalışmaktadır. Avrupa ve Amerika'dan uluslararası yatırımcılar için, kriptopara tasarımı sürecinden başlayarak, cüzdan ve dağıtık sunucuları içeren çekirdek yazılım hazırlamakta, mobil ve masaüstü cüzdanları ve madencilik havuzları gibi ek yazılımları geliştirmektir.

Organizing team

Sermihan
Türker

Eskişehir , Turkey
Organizer

Seda
Atak

Eskişehir, Turkey
Co-organizer