Gouda
x = independently organized TED event

Theme: Dare to Connect

This event occurred on
September 1, 2018
10:00am - 6:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Gouda, Zuid-Holland
Netherlands

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Goudse Schouwburg
Boelekade 67
Gouda, Zuid-Holland, 2806 AE
Netherlands
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gouda events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Celine Kun

Celine is een 'global social entrepeneur'. Ze is actief bij de stichting Masterpeace, welke zicht profileert als een jonge, positieve, vredesbeweging. Celine is altijd op zoek naar wat mensen verbindt en hoe ze een dialoog kan starten. Zonder dialoog kunnen we elkaar niet leren begrijpen.

Ciler Ilhan

Çiler İlhan is a Turkish writer. She studied International Relations and Political Science at Bosphorus University and hotel management at the Glion Hotel School in Switzerland. She has variously worked as an hotelier, a writer and an editor. As a writer, İlhan has been active since her youth. Her second book, Exile, won the EU Prize for Literature.

Danielle Verzijl

Danielle is een psychosociaal therapeut die mensen helpt die met zichzelf in de knel zitten. Ze zet zich in voor het bespreekbaar maken van seksueel misbruik onder jongeren. Hoe voorkom je dat wat liefde lijkt te zijn in een nachtmerrie uitmondt?

Diederick Janssens

Diederick is een marketingstrateeg die zich kan ergeren aan marketeers. Hij wil dat een brand zich gedraagd als een vriend waardoor mensen er van gaan houden. Om dit te bereiken heeft hij masterclasses ontwikkelt en geeft hij bedrijven graag een duwtje richting de verandering die ze nodig hebben.

Frank Schurink

Franks persoonlijke drive is dat w onszelf stimuleren meer uit ons brein te halen en verwonderd zijn over onze nieuwe mogelijkheden. En zijn persoonlijke overtuiging is de industriële en IT-revolutie hebben de weg gebaand voor de volgende economische revolutie: De brein-revolutie - de basis van onverwachte ontwikkelingsmogelijkheden van onszelf als individu en gemeenschap.

Jure Jurakic

Jure was born in 2006 in Gouda, in a musical family. He started playing the piano at the age of 7. In 2018 he won the second prize and the audience award at the Steinway Piano Competition. He loves to play in various chamber orchestras and ensembles and his dream is to become a concert pianist. His favourite composers are Beethoven, Rachmaninov, and Chopin.

Karthik Kannan

Karthik is passionate about computer vision and spend time thinking about ways to bring the cutting edge research in the field into production scale implementation. As one of the founders of Envision - a tool that helps people with visual impairment to live a more independent life, using AI - he's made that passion his life's work.

Kees Kool

De fascinatie voor kleur en vorm is een altijd terugkerend element in mijn werk. Zo ook mensen. Door al die jaren heen blijk ik bijna altijd mensen als onderwerp te hebben. Van figuratief tot abstract en vaak in een mengvorm. Toch gaat het gaat mij niet om het onderwerp of de figuratie. Geïmproviseerde concerten zijn voor mij ultieme trainingen om hier en nu plezier te beleven.

Lola Jurakic

Lola was born in Gouda in 2004, she started playing cello at the age of 7. In 2017 she won the second prize at the Benjamin Britten Cello Competition and in 2018 she won the Prinses Christina Competition Regio West 1. Shortly after her performance at TEDxGouda she played with members of the Rotterdam Phiharmonic Orchestra. Her dream is to perform the first and second Cello Concertos by Shostakovich.

Lukas Taks

Lukas kan zo goed koken dat Gordon Ramsay er een beetje verlegen van wordt. Maakt de gekste gerechten voor de grootste groepen. Maakt een menu van ons bos en serveert je het water in de mond. Tegenwoordig maakt hij onderdeel uit van het Eat Art Collective, een collectief wat voedsel in de meest brede zin van het woord benaderd.

Maurice de Korne

Maurice is coordinator bij Samen voor Goud, een Goudse organisatie die hulpvragen koppelt aan jongeren. Ze werken er ook aan om bewustwording en enthousiasme te ontwaken bij jongeren in Gouda. De visie van Maurice is dat jongeren graag op flexibele wijze hun tijd met veel plezier investeren in mensen die steun kunnen gebruiken.

Michiel van Vugt

Michiel is a hockey player, writer and speaker. He encourages people to make better choices. Not through major changes, but by making small adjustments in your thinking, especially when it comes to money.

Ramon Hagedoorn

Ramon heeft Bestuurskunde gestudeerd en is al twintig jaar imker. Hij geeft bedrijfsadvies en vraagt zich regelmatig af of de bijen het niet veel beter voor elkaar hebben dan menige organisatie.

Richard Liebrechts

Richard is een wereldreiziger die zich inzet voor een meer circulaire wereld. Zijn missie is om economische en sociale voorspoed te creeeren vanuit een milieuvriendelijke oorsprong. Richard gelooft niet dat afval bestaat.

Rogier Elshout

Rogier Elshout is professioneel debatleider, presentator en dagvoorzitter. Hij helpt programma’s te ontwikkelen die recht op het doel afgaan, het liefst dwars door heilige huisjes en altijd interactief. Door zijn energie gaat het debat in volle vaart en door zijn enthousiasme doet iedereen mee. Daarnaast zet hij zich voor een verandering in de manier waarop we met criminaliteit en criminelen omgaan. Dit doet hij samen met Stiching Chains.

Rotterdam ImproVoices

Rotterdam Improvoices, impro, voice, improvisatie, zang, singing, a capella, vocal, vocal percussion.

Thomas Runhart

Als echte gamer maakte Thomas een typische jeugd door, maar uiteindelijk maakte hij van zijn hobby zijn werk. De manier waarop Thomas zichzelf nu omschrijft - innovatief, multi-tasker, stressbestendig, creatief - heeft hij allemaal geleerd in het gamen.

Trouble .

Trouble is a musical duo using vocals, clarinette, sax and piano. They play crowd favourites from a repertoire that includes jazz, pop and the sounds of the singer-songwriter genre.

Yassine Mellah

Yassine was als 11-jarige kinderburgemeester van Gouda. Zoals de burgemeester het aan het eind van Yassines termijn zei: 'Yassine ging net een stapje verder dan je verwacht van een kinderburgemeester.' Nu zijn we een paar jaar later en nog steeds heeft Yassine een droom om kinderen van verschillende culturele achtergronden meer met elkaar in contact te brengen.

Ynzo van Zanten

Ynzo van Zanten, econoom, ondernemer en initiatiefnemer van Green Inc. Hij adviseert en motiveert organisaties op het gebied van communicatie en verantwoord ondernemen. Ynzo is docent aan de Hogeschool van Amsterdam, en is (gast-)docent aan de UvA en de TU Delft. Inmiddels is hij Choco Evangelist van Tony’s Chocolonely en verspreidt hij het verhaal van de chocolademakers met een missie. Tony’s Chocolonely wil de chocoladewereld 100% slaafvrij maken. Ze willen de allerlekkerste chocolade maken zonder nare bijsmaak. Ze willen dat de boeren een eerlijke prijs krijgen en andere verkopers en chocolademakers inspireren om verantwoorde chocolade te maken. Zo wil Tony’s Chocolonely bijdragen aan de maatschappij, mens en milieu.

Organizing team

Maarten
Walraven

Gouda, Netherlands
Organizer