Győr
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 15, 2018
2:00pm - 7:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Győr, Győr
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Vaskakas Bábszínház
Czuczor Gergely u.
Győr, Győr, 9021
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Győr events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bérces Attila

Kutató, oktató, elkötelezett tehetséggondozó, az Omixon Alapító Elnöke és az Ambrichor Társalapító Vezérigazgatója vagyok. Az Omixon jelenleg az egyik legfejlettebb transzplantációs diagnosztikai terméket gyártja és exportálja a világ minden tájára, a nemzetközi piac egyik vezető középvállalatai közé tartozik. Az Ambrichor Zrt. egyik célja, hogy Magyarország elsők között élvezze a folyadék folyadék biopszia előnyeit.

Feszty Dániel

Az Audi Hungaria Járműfejlesztési részlegének menedzsere, tanszékvezető a Széchenyi István Egyetemen. Hatalmas vargabetű – 26 külföldön töltött év – után tért haza Magyarországra 2017 nyarán. 14 évet oktatott Kanadában, doktori tanulmányait Skóciában végezte, mérnöki diplomáját pedig Csehországban szerezte. Vallja, hogy ma már Magyarországon is vannak olyan kutatási és innovációs lehetőségek, amelyek nemcsak elérik, de már-már túl is szárnyalják a Nyugaton elérhetőket.

Kiss Gergely

Tíz évig dolgoztam multinacionális vállalatoknál informatikai területen, majd 2010-ben két társammal megalapítottam Győrben az Attrecto Zrt.-t, melyben ma már több mint 60 fős csapattal innovatív szoftverek fejlesztésével foglalkozunk a digitális transzformáció területén. Végzettségeim: informatikus mérnök, mérnök tanár és aranykalászos gazda. Innováció menedzsmentet és szoftver fejlesztési oktatok a győri Egyetemen. Három szuper lány büszke apukája vagyok. Öt éve foglalkozom mesterséges intelligenciával és magával ragadott a határtalan lehetőség amit a technológiában látok. Biztos vagyok benne, hogy az élet számtalan területén gyökeres változásokat hoz a mesterséges intelligencia és része akarok lenni ennek a folyamatnak. Az előadásról: Hol tart ma a mesterséges intelligencia kutatása és alkalmazása? Milyen sebességgel fejlődik a terület és ez milyen hatással lesz az életünkre? Milyen apokaliptikus és reneszánsz vízióink lehetnek a mesterséges intelligenciával kapcsolatban? Ezekre a kérdésekre keresem a választ előadásomban.

Kiss János

A Győri Balett alapító tagja, 1991 óta a társulat igazgatója. Kossuth díjas érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja és a Magyar Táncművészek Szövetségének társelnöke.

Kovács Tamás

Kovács Tamás több mint 10 éve dolgozik az EU által támogatott komplex városfejlesztési pályázatok előkészítésében és megvalósításában, jelenleg a PANNONHALMAXXI! – Tradíció és Megújulás programot próbálja a megvalósulás irányába terelgetni.

Nagy Zsuzsa

Építész, a DesignHétGyőr főszervezője, a Minima designbolt alapítója. „Szakmai elhivatottságom, hogy mindig a legjobb megoldást adjam, az adott körülményekhez alkalmazkodva. Törekszem arra, hogy olyan alkotást hozzak létre, ami gazdagítja a közvetlen környezetünket. Az építészet mellett, küldetésemnek érzem, hogy népszerűsítsem a kortárs magyar designt és rávilágítsak annak fontos társadalmi is gazdasági szerepére.”

Réti Virág

Nemzetközi startup vállalkozó, molekuláris bionikus mérnök vagyok. 2014-ben az egyetem elvégzése után az USA-ban megalapítottam startup vállalkozásomat, a Cabsolutely-t, mely több alkalommal részesült befektetésben neves amerikai befektetők bevonásával. Négy éve a kinti és hazai közösségek aktív résztvevője vagyok.

Töreky Zsuzsi

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, az Aranykapu Zenekar énekesnője, Kerekítő foglalkozásvezető. A zene és a gyerekek szeretete mindig is központi helyet foglalt el az életemben. Megéreztem, hogy hangommal adni tudok szülőnek és gyermeknek egyaránt. Foglalkozásaim és koncertjeink kiegészítik egymást, zenei- és anyanyelvi értékeket közvetítenek. Célom, hogy a mai generáció is megismerje, megtapasztalja és beépítse mindennapi életébe hagyományos ölbéli játékainkat, népdalainkat.

Organizing team

Erika
Kalmarne Hollosi

Győr, Hungary
Organizer

József
Lósz

Győr, Hungary
Co-organizer