SehirUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
July 7, 2018
11:00am - 3:00pm +03
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

İstanbul Şehir Üniversitesi
Orhantepe Mahallesi, Orhantepe Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 21, Dragos, 34865 Kartal/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34865
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Sehir­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Elif Nur Kayalar

Hindistan’ın en önemli film festivallerinden "Woodpecker Uluslararası Film Festivali" nde "En İyi Uluslararası Öğrenci Filmi" ödülünün sahibi olan Kayalar’ın “Kar Taneleri (Snowflakes)” adlı belgesel filmi, Albinizmli bireylerin hayatına ışık tutarken Elif Nur yapacağı konuşma ile de hayatımıza ışık tutacak.

Emre Bora Atay

9 ve 15 yaşları arasında klavye ve nota eğitimi alan Atay 18 yaşında ise kendi çabaları ile ve lise arkadaşlarının destekleriyle gitar çalmayı öğrendi. Şimdi PTT'de firma personeli olarak çalışıyor ve bir yandan da müziğini icra ediyor. Emre Bora, Haluk Levent’ten Ahmet Kaya’ya olan geniş repertuarı ile birlikte sahnede hayallerini bize müziği ile anlatacak.

Ferhat Babacan

Kendisini kısaca meraklı, araştırmacı ve kararlı olarak tanımlayan Ferhat Babacan henüz bir lise öğrencisi iken önce coğrafya sonra biyoloji alanında TÜBİTAK' da dereceler almış. Avrupa Yılın Genç Bilim İnsanları ödüllerinde Genç Einstein seçilmiştir. Ülkemizi Amerika’da temsil etmiştir. Şimdilerde Makine Mühendisliği ve İşletme 2. sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda da etkinliğimizin en genç konuşmacısı Ferhat Babacan İTÜ'de kurduğu şirketi ile Google, Microsoft ve Turkcell gibi dev şirketlerle işler yapıyor.

Ferhat Kentel

Sosyoloji profesörü, akademisyen ve yazar.

Halit Albayrak

5 yıl önce “Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla hikayesi başlayan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, geri dönüştürülebilir atıkları getiren vatandaşlara buz pistinde kayma fırsatının tanındığı sosyal sorumluluk projesinde hayat buldu. Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın’ın, fikriyle temelleri atılan Zeytinburnu Buz Hokeyi takımına ve Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübüne başkanlık yapan Halit Bey şampiyonluklar kazanan bu başarılı takımın hikayesini bizlere aktaracak.

Huzeyfe Aydın

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı' nda YGS-4 türünde Türkiye 6'ncısı olan doğuştan görme engelli Huzeyfe Aydın diyor ki, “İstanbul'u bastonumun sesiyle keşfedeceğim. Başarı için sadece engellinin veya çevresinin çabaları yetersiz. Bir ortaklık gerekiyor". Liseden mezun olduktan sonra da kolları sıvadı ve Arapça kitabını Braille alfabesine çevirdi.

İki Seyyar Masalcı Zeynep Betül Akyıldız ve Mustafa Raşit Karabağ

Seyyar Masalcılar bilirsiniz, hikaye ile yatıp kalkan, düşle gerçek arasında bir yerlerde yaşayan tini mini bir ekip. Binbir Gece Masallarında Şehrazad bize hangi içli şarkıları söyler? Nasrettin hocayı Alp dağlarına bıraksak yine eşeğine ters biner miydi? Yoksa eşeği aşağı yuvarlayıp Noel Baba’yla yarış edebilmek için geyik mi arardı?

İki Seyyar Masalcı Zeynep ve Raşit

Seyyar Masalcılar bilirsiniz, hikaye ile yatıp kalkan, düşle gerçek arasında bir yerlerde yaşayan tini mini bir ekip. Binbir Gece Masallarında Şehrazad bize hangi içli şarkıları söyler? Nasrettin hocayı Alp dağlarına bıraksak yine eşeğine ters biner miydi? Yoksa eşeği aşağı yuvarlayıp Noel Baba’yla yarış edebilmek için geyik mi arardı?

Kelemet Çiğdem Türk

"Dünden Bugüne Teneke Mahalle, Romanlar için Yeni Bir Gelecek" projesiyle 18 aileye sıcak yuva sağlanmasına katkı sağlayan Kelemet Hanım aynı zamanda “Ortak Hayaller” girişimi ile çalışmalarına devam ediyor. Çerkes kimliği, kültürü üzerine çalışmalarının yanı sıra dezavantajlı gruplar ile saha çalışmaları yapıyor ve Avrupa Birliği projeleri yürütüyor.

Kelemet Çiğdem Türk Kentel

-

Safiye Ademoğlu

İstanbul’da bir bankanın Genel Müdürlüğü’nde çalışırken ofis hayatından sıkılıp, THY’nin pilot adayı olan Safiye Ademoğlu, ABD’de “Kadın Pilotlar Hava Derbisi ”ne giren ve ilk Türk kadın pilotudur.

Seyyar Masalcılar

Bir zamanlar dünya bambaşka bir yerdi, hatırlıyor musunuz? Cinler, periler metruk harabelerde eğleşir, Keloğlan padişahın kızına talip olur, “Öyle iş mi olur canım!” diyenlere Hoca “Ya tutarsa?” diye cevap verirdi. Seyyar Masalcılar düşle gerçek arasında bir yerde yaşayan; masalların, hikayelerin gücüne inanan bir arkadaş grubu. Kuruldukları günden bu yana masallar anlatıp müziklerini yapıyor, hikaye odaklı projeler tasarlayıp yürütüyorlar.

Ulaş Biçer

Ulaş Biçer, gitarı ve flütü eşliğinde Tarkan’dan Tracy Chapman’a, Celine Dion’dan Ayla Dikmen’e uzanan geniş repertuarı ve besteleriyle TEDxSehirUniversity etkinliğinde.

Organizing team

Sümeyra
Öztürk

İstanbul, Turkey
Co-organizer