KoçSchool
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 3, 2018
4:00pm - 7:30pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Koç School AD Hall
Koc Ozel Lisesi, Orhanlı Koyu
Cayirlar Mevkii
Istanbul, İstanbul, 34941
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koç­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Esra Karaduman

20 Nisan 1976'da İstanbul doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kadir Has Lisesinde tamamladı. 1994 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne girdi. 1998'de Halı- Kilim Anasanat dalını bitirdikten sonra tekstil sektöründe 5 yıl desen tasarımcısı olarak çalıştı. 2003 tarihinde tezhip dersleri almak üzere Kubbealtı Kültür ve Sanat Vakfı'na başladı. 2008'de başlamış olduğu sertifika programını bitirdi. Halen aynı vakıfta Yr.Dç.Gülnur Duran ile birlikte tezhip-minyatür çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda 2010 yılında Yıldız Sarayı Eğitim Bilimleri'nde Taner Alakuş ile başladığı minyatür derslerine devam etmektedir.

Kerem Köseoğlu

İstanbul’da doğan ve hayatının ilk yıllarını California’da geçiren Dr. Kerem Köseoğlu’nun çocukluk yıllarında hobi olarak başladığı programcılık, yazarlık ve müzik konuları; ilerleyen yıllarda profesyonel uğraşıları haline geldi. Çeşitli ülkelerde yazılım projeleri yürütmesinin yanı sıra; 6 kitabı ve 4 albümü yayınlanmıştır. Ek olarak eğitim & yoga & tiyatro çalışmaları bulunan Köseoğlu, bas gitarist olarak aktif sahne hayatına devam etmektedir.

Mine Kasapoğlu

Mine Kasapoglu, Gettysburg College’den Ekonomi ve Felsefe ana dal, Güzel Sanatlar yan dal diplomalarıyla mezun oldu. Güzel Sanatlar’da siyah beyaz fotoğraf ağırlıklı çalıştı. Karanlık odaya ilk defa 18 yaşında girdi ve zamanının çoğunu orada geçirmeye başladı. 1999 yılında Boston’a taşınarak Museum of Fine Arts’ın karanlık odasında portfolyosunu genişletmeye devam ederken freelance çalışmaya başladı. 2001 yılında Salt Lake Organizing Committee’de staff photographer ve photo editor olarak görev yaptı. Paris’te Speos Photographic Institute’de profesyonel fotoğraf eğitimi alan Kasapoğlu, eğitimini tamamladıktan sonra çalışmalarına Atina, Viyana ve Paris’te devam etti. 2005’ten bu yana çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor. Uzmanlık alanı, kendisinin “Fotoğraf Röportajı” olarak tanımladığı, içeriği belirlenmiş bir konuda görsel konsept oluşturarak olimpiyatlarda, konserlerde, moda showlarında anı yakalayan fotoğraflar çekmek. Kasapoğlu bir film çekiminin sürecini kareleyen görüntüler sunuyor, bir filmin ya da organizasyonun arka planda yaşanan süreçlerini fotoğrafla anlatıyor. 2007 Nisan ayında Apple bilgisayar firması tarafından dünya çapında ayın fotoğrafçısı seçildi. Fotoğrafları Almanya’nın Münih ve Dresden şehirlerinde sergilendi. Çalışmaları Türkiye’de çeşitli dergilerde yayınlanıyor. Salt Lake 2002 Olimpiyatları’ndan beri bütün Olimpiyatlara (Atina, Torino ve Beijing) katılarak fotoğraf çekiyor. Kasapoğlu aynı zamanda bir snowboard tutkunu. 2007 Türkiye Snowboard Şampiyonu, 2008 Türkiye ikincisi ve Snowboard Türkiye Milli Takımı’nda yer alıyor.

Rafet Kaya

Balıkesir'de doğan Rafet Kaya 30 yıla yakın hekimlik yaptı. Pediatrist olarak çalıştı. Özel bir hastanenin kurucu ortaklığını ve yönetim kurulu üyeliğini yapan Kaya, özel okullar ve tıp merkezi kuruluşlarında görev aldı. Kendini emekli edince, eşiyle birlikte açtığı İtalyan temalı gelateriayı yönetti. İtalyan kahveleri için barista ve roaster eğitimi aldı. Kahve kavurmada 2 önemli yöntemin kuramsal temelini ve pratik uygulamasını geliştirdi. Kahve üzerine pozitivist disiplinle yazdığı bloğu başta ABD olmak üzere dünyanın her yerinde büyük beğeni aldı.

Serdar Kodal

Serdar Kodal Amerika ve Ekvatordaki iş yaşamı sonrası Türkiye'ye dönen ve film yapımcılığı sektörüne atılan bir girişimcidir. ile atıldığı film yapımcılığı sektöründe onu hiç ummadığı sürprizler bekliyordu. Kendisi şu anda Sorsware yazılım şirketinin genel müdürü olarak çalışmaktadır.

Yakup Eyüp

Uzun süre turizm sektöründe çalışmış olan Yakup Eyüp, çocuklar ile ilgili pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer almıştır. 2015 yılında sosyal medyada "Minik Kalplerin Umudu Olmaya Var Mısın?" grubunu kuran Eyüp, 2017 yılında bu grubu dernek olarak faaliyete geçirmiştir.

Zeynep Hürbaş

Ankara doğumlu Zeynep Hürbaş, bir süre İstanbul’da yaşadıktan sonra lisede ABD’ye taşındı. Mount Holyoke College’da Antropoloji ve Medya İletişim okudu, New York’ta reklam ajanslarında çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndü. Hürbaş 2001’den beri İstanbul’da yaşıyor. Dostları, dayanışma ağları ve mahalle dernekleriyle beraber mültecilerle ilgili sivil oluşumlarla gönüllü çalışıyor.

Organizing team

Efe
KARACA

Istanbul, Turkey
Organizer

Mustafa
Bozkurt

Istanbul, Turkey
Co-organizer