HisarSchool
x = independently organized TED event

Theme: Metamorphosis

This event occurred on
February 24, 2018
Istanbul, İstanbul
Turkey

TEDxHisarSchool's theme is “Metamorphosis”, a nod to Franz Kafka’s masterpiece. In Kafka’s novel, Gregor Samsa wakes up one morning and discovers that in he had been transformed into a monstrous verminous bug. This metamorphosis forces him to face reality and struggle with questions about his existence. We go through numerous changes and transformations everyday. But how did transform from hunter-forager tribes to a world ruled by a social caste system and bureaucratic structures? Did we, like Gregor, wake up one morning and discover ourselves to be transformed? Or did a string of right and wrong decisions, a series of smart and uncalculated actions lead us to the situation we are in today? As the TEDx team, we want to not only question how we got here, but we also aim to begin a conversation about where we can go from here on.

Hisar School
Göktürk Merkez, İstanbul Cad. No:3, Eyüp/Istanbul - Europe
Istanbul, İstanbul, 34077
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Hisar­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayten Alpün

Fotoğrafçı
İsveç doğumlu olan Ayten Alpün, dört yıl boyunca Stockholm’de fotoğraf asistanlığı yaparak kendini geliştirmiştir. Sonrasında da cesur bir karar ile Türkiye’ye, fotoğrafçılığın nasıl işlediğini keşfetmeye gelmiş ve Tamer Yılmaz ile birlikte kurduğu Fabrika Photography adı altında çalışmaya başlamıştır. Fotoğrafların bazen kelimelerden bile daha çok şey anlattığı, tek bir fotoğrafın dünyayı değiştirebilecek bir güce sahip olduğu modern dünyada, fotoğrafçılık kariyerinde kararlılık ve başarı ile ilerlemiştir.

Dr. Petek Feriha Arıoğlu

Başlangıç Derneği Kurucusu
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık eğitimini tamamlayan Petek Feriha Arıoğlu, King’s College Üniversite Hastanesi’nde Fetal Tıp araştırma görevlisi olarak çalışmış ve Perinatoloji uzmanı olmuştur. Dr. Berna Hocaoğlu ve Dr. Menekşe Alpay ile kurdukları (Uluslararası Travmadan Koruma ve Tedavi ile Yeni Başlangıçlar) Başlangıç Derneği’nin sözcüsü görevini sürdürmekte, Türkiye’de kadına bakış açısının dönüşümüyle ilgilenmektedir.

Hale Caneroğlu

Actress and Thought Leader
Avrupa Yakası dizisinin Yaprak'ı olarak hayatımıza giren Hale Caneroğlu, dizinin ilk patladığı dönemde 60 milyonun sevgi, saygı ve takdirini kazanacak bir başarı elde etti AMA MUTLU OLAMADI ve son 14 senedir derin bir içsel yolculuk ve dönüşüm yaşadı. 600 saatlik bir eğitim döneminden geçti. Şu an çok mutlu! Hatta dönüşüm sanatını o kadar sevdi ki hayatının geri kalanında bunu mesleği olarak yapmaya karar verdi. Son 1 buçuk senedir atölyeler, yaşam koçluğu ve kurumsal eğitimler veriyor.

Jülide Özenbaş

Müzisyen
Jülide Özenbaş, sıradan bir işe ve yaşantıya sahipken mutlu olmadığını fark etmiş; tutkusunun, yani müziğin peşinden gitmeye karar vermiştir. Büyük bir risk alarak işini, eski hayatını bırakmış, kendini müziğe adamıştır. İlk albümü "Olduğum Gibi" ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmış, sonrasında da kariyerinde oldukça başarılı olmuştur. Hayatındaki bu "dönüşüm" onun için çok önemli bir yer kaplamıştır.

Özlem Alkan K

Yazar
Dönüşüm temasını barındıran bir kitap yazmış olan başarılı yazar Özlem Alkan K, 24 Şubat’ta TEDxHisarSchool’da! Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi okuduktan sonra farklı kurumsal şirketlerde ve medya ajanslarında yer almış olan Alkan K, 2017 yılında “Ağır Bir Şeyin Fazla Gürültü Çıkarmadan Devrilişi” adındaki ilk kitabını yayınlamıştır. Kitabında, “İnsan ne zaman ümidini keser, kesebilir, kesmelidir? Bir veda, ceset, ispat, bir kapanış olmadan ümidi kesmek nasıl mümkün olabilir?” sorusunun üstüne gitmiştir.

Tevfik Uyar

Bilim ve Bilimkurgu Yazarı, Yönetim Danışmanı
Lisans eğitimlerini İTÜ ve Anadolu Üniversitesi’nden, Yüksek Lisans eğitimini ise İKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden almış, tez çalışmasını davranış bilimleri alanında yapmış olan Tevfik Uyar, işletme doktorasına devam etmekte, risk algısı, risk altında karar verme ve belirsizlik konuları üzerine çalışmalar yapmaktadır. Kendisi, Açık Bilim Podcast Kanalı'nın kurucu editörlerinden, Future Science Team mentorlarından,Herkese Bilim Teknoloji’nin köşe yazarları ve yayın kurulu üyelerinden, ve Yalansavar yazarlarından biridir. İKÜ’de havacılık ve insan davranışları üzerine dersler vermektedir, dört tane yayınlanmış kitabı ve iki çevirisi vardır.

Yankı Yazgan

Psikiyatrist
Türkiye’de psikiyatri denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Yankı Yazgan, gençlik yıllarını İzmir’de geçirdikten sonra üniversite eğitimini İstanbul’da almış, daha sonra Yale Üniversitesi Tıp Fakültesininde çocuk ve ergen psikiyatrisi üzerine üst-uzmanlık yapmıştır. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Profesör, Yale Üniversitesi Çocuk Gelişim Merkezinde de öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Çalışmalarında psikiyatri ve beyin bilimlerinin yaygınlaşması ve anlaşılır hale gelmesi gerektiğini savunmuş ve bu doğrultuda birçok kitap ve bilimsel dergi makalesi yazmıştır. Türkiye’de çocuk gelişimine ve psikiyatriye yeni bir anlam kazandırmıştır.

Zeynep Karagöz

Robotik Tasarımcısı, Maker Atölye ve Robotel'nin Kurucusu, 5 Dakika Proje Yöneticisi
El ve parmak deformasyonu olan çocuklara 3D yazıcılar ile ücretsiz mekanik Robotel yapan “Robotel Türkiye”nin kurucusu Zeynep Karagöz, Robotel’deki çalışmalarının yanında, “deneyim tasarımı” hizmeti veren, sanal ve gerçek dünyayı birleştirerek farklı disiplinlerde projeler tasarlayan, 5 Dakika’nın proje yürütücüsü, ve Türkiye’nin üyelik modeli ile çalışan ilk ve tek maker mekanı olan Maker Atölye’nin kurucu ortaklarından biridir.

Organizing team

Merve
Ozdemir

Istanbul, Turkey
Organizer

Kerim
Bali

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Ece Deniz Yıldırım
    Marketing/Communications
  • ege yilmaz
    Partnerships/Sponsorship
  • İmre İşmen
    Curation
  • İpek Sayıner
    Operations
  • Nadin Tamer
    Operations
  • Seda Uzunoglu
    Production
  • Simla Acikkapu
    Operations
  • Zeynep Gokcelik
    Operations