­T­E­Dx­Alba­Iulia
x = independently organized TED event

This event occurred on
March 24, 2018
Alba Iulia, Alba
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Casa de Cultura a Sindicatelor
Str. Mihai Viteazu, Nr. 31
Alba Iulia, Alba, 510010
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­­T­­E­­Dx­­Alba­­Iulia events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alin Comșa

Alin Comșa este doctorand în științe ale comunicării în cadrul SNSPA București. Alin are ca element central preocuparea pentru a găsi cele mai simple și atractive forme de educație. Așa au apărut cursuri care tratează laolaltă comportamentul unui lider și cunoașterea prin cultură, programarea neuro-lingvistică și arta plastică sau dezvoltarea personală și literatura clasică.

Andreea Bebu

Andreea a înțeles repede că viața e cel mai prețios dar pe care îl poate primi un om și a ales să o trăiască din plin, dar frumos. Spirit liber și voluntar, Andreea și-a propus să accepte cu bucurie fiecare provocare pe care viața i-o pune în față. A ales o formare profesională complexă, dar plină de culoare care cuprinde domenii precum: fizică, medicină, publicitate, marketing și doctoratul într-o zonă care să îmbine rigoarea științifică cu latura umană. Traiectoria pe care a ales să exceleze experimentează cel mai bine plăcerea de a se exprima liber și bucuria de a comunica cu oamenii. Andreea a decis să se exprime într-o industrie puternică și dinamică (industria farmaceutică) care îi oferă provocări la tot pasul.

Andreea Raicu

Andreea Raicu a pus bazele platformei online www.andreearaicu.ro, unde oferă informații despre sănătate, frumusețe și dezvoltare personală.

Claudiu Ceia

Claudiu a lucrat din 2012 până în 2016, ca Software Engineer la Facebook, întâi în Irlanda și apoi în SUA, unde a dezvoltat tool-uri interne și proiecte de infrastructură. Imediat după întoarcerea în țară, Claudiu a fost plăcut surprins de inițiativa GovITHub și s-a hotărât să se alăture bursierilor. Hotărât să continue lucrul la digitalizarea serviciilor publice din România, a decis să fondeze CivicTech alături de foștii colegi din GovITHub.

Daniel Breaz

Prof. univ. Dr. Daniel Breaz este Rectorul Universității „1 DECEMBRIE 1918”, din Alba Iulia. Are o carieră universitară ascendentă, fiind puternic implicat în procesul de internaționalizare a învățământului superior românesc. A fost distins cu importante premii internaționale pentru activitatea sa de cercetare științifică.

Doina Hendre Biro

Doina Hendre Biro este doctor în Istorie la Universitatea din Sorbona.

Elena Calistru

Elena Calistru este preşedinte şi co-fondator al Funky Citizens. Lucrează în societatea civilă din 2008 în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare. La Funky Citizens este responsabilă cu stingerea incendiilor și generarea de entuziasm.

Florin Râșteiu

Florin Râşteiu are 16 ani și este elev la Colegiul Național "Horea, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia. În urmă cu 3 ani și-a început călătoria de reîmprospătare a educației din România, acesta fiind idealul la care visează. În prezent este președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba și este implicat în mai multe ONG-uri din toată țara. În acești 3 ani a organizat 98 de proiecte cu scopul de a face din visul său realitate, dar și pentru a dezvolta tinerii din România.

Laura Orian

Laura Orian este absolventă a Academiei de Muzică din Cluj, fiind cunoscută în special pentru rolul de vocalistă și percuționistă în fomația de muzică electro-acustică SENSOR, cu care a performat în România și în străinătate, realizând trei discuri.

Sebastian Onac

Sebastian Onac este albaiulianul care a reușit să aducă comunitatea împreună și să pună bazele Centrului „Maria Beatrice”, care oferă tratament și suport copiilor cu probleme locomotorii.

Organizing team

Crina Gilia
Luha

Organizer